Χωρισμός κράτους εκκλησίας

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
andreastsa
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Χωρισμός κράτους εκκλησίας

Δημοσίευση από andreastsa »

Τι σημαίνει ο όρος χωρισμός κράτους Εκκλησίας?Ακούω πολλά αλλά δεν έχω δεί θέσεις. Η γνώμη σας?
Shubik
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Shubik »

Ο καθένας με το χωρισμό εννοεί συχνά κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ και καθηγητή πανεπιστημίου κ. Σταθόπουλο ο χωρισμός έχει ήδη συντελεσθεί κατά ένα 90%. Η ουσία είναι πως για να νομοθετήσει το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να έχει τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλήσίας. Τα ελάχιστα που έχουν απομείνει είναι το μάθημα των θρησκευτικών, οι θρησκευτικοί όρκοι και η παρουσία ιερωμένων σε εκδηλώσεις του κράτους όπως παρελάσεις κτλ. Πάρα πολλοί έχουν στο νου τους τη μισθοδοσία των ιερέων, αλλά δε νομίζω πως θα τολμήσει ποτέ κάποια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να καταργήσει τη μισθοδοσία. Θεωρώ πως όποτε ανακύπτει θέμα για δήθεν επερχόμενο χωρισμό είναι είτε για να θολώσει το πολιτικό τοπίο και να αποπροσανατολισθεί η επικαιρότητα, είτε προκειμένου κάποιοι να βγάλουν τα απωθημένα τους με την Εκκλησία.
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

http://www.oodegr.com/oode/epitheseis/epitheseis.htm

Επιθέσεις ψευδοεκσυγχρονιστών

*

Η Εκκλησιαστική περιουσία
*

Οι μισθοί των Ιερέων και το κράτος
Melpomeni
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Δημοσίευση από Melpomeni »

andreastsa έγραψε:Τι σημαίνει ο όρος χωρισμός κράτους Εκκλησίας?Ακούω πολλά αλλά δεν έχω δεί θέσεις. Η γνώμη σας?
Σημαινει οτι ξεκιναω ανοιχτο διωγμο κατα της Εκκλησιας και του Ποιμνιου, χωρις να τον παρουσιαζω σαν διωγμο.
...ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΜΕΘ`ΥΜΩΝ ΕΙΜΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ. ΑΜΗΝ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”