Εναντίον του Θεού, ο Ορθόδοξος “κώδικας Ντα Βίντσι
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Εναντίον του Θεού, ο Ορθόδοξος “κώδικας Ντα Βίντσι
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Αναρωτιέμαι αν η θεολογική αυτή απάντηση, συνδέει κάποια κομμάτια της με με τον βλάσφημο κώδικα ΝταΒίντσι του Dan Brown, ώστε να χρειάζεται να έχεις διαβάσει και τα 2 για να καταλάβεις που αναφέρεται.
Δηλ εγώ π.χ που δεν ασχολήθηκα καν με το βιβλίο του Brown θα πρέπει να το διαβάσω για να καταλάβω την θεολογική μελέτη; Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν έχω καμμία όρεξη να του κάνω την χάρη και να του δώσω τα λεφτά μο, για το συγκεκριμένο "αριστούργημα" του. Όταν -και αν- λοιπόν το αγοράσεις και το διαβάσεις κάνε μου την χάρη filotas να μας πεις. Να ξέρω αν θα το αγοράσω δηλ...
Ευχαριστώ...
Δηλ εγώ π.χ που δεν ασχολήθηκα καν με το βιβλίο του Brown θα πρέπει να το διαβάσω για να καταλάβω την θεολογική μελέτη; Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν έχω καμμία όρεξη να του κάνω την χάρη και να του δώσω τα λεφτά μο, για το συγκεκριμένο "αριστούργημα" του. Όταν -και αν- λοιπόν το αγοράσεις και το διαβάσεις κάνε μου την χάρη filotas να μας πεις. Να ξέρω αν θα το αγοράσω δηλ...
Ευχαριστώ...
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφοι, εμεις τα εχουμε λελυμενα αυτα τα θεματα. Γιατι να ασχοληθουμε και να δαπανησουμε πολυτιμο χρονο, να διαβασουμε τα αξιοθρηνητα κατασκευασματα διεστραμμενης διανοιας με σκοπο το εμπορικο κερδος και την προκληση συγχυσης πνευματικης σε μια ηδη απ'αιωνων παραπαιουσα πνευματικα Δυση;
Ειναι γνωστο οτι στην Αμερικη αλλα και στην Ευρωπη γραφονται καθε χρονο τουλαχιστον 50 καλυτερα πωλουμενα η ελληνιστι "best sellers" με αφορμη και αιτια διαφορες αιρετικες και βλασφημες φαντασιωσεις γυρω απο την Χριστιανικη Πιστη.
Ακομα και να μπει στον κοπο καποιος να απαντησει σε τετοια γελοια κατασκευασματα, τον κανει να εκπιπτει πνευματικα. Αλλο εαν οφειλει να το κανει προς οικοδομην των μη κατηρτισμενων "πιστων".
Ομως αυτοι οι "συγγραφεις" κυνηγοι κερδων και προβολης, συνηθως εσκεμμενα βασιζονται στην invicible ignorance η αλλιως ακατανικητη αγνοια κατα την ρυση καποιου παλαιου Παπα της Ρωμης προ σχισματος 1054, Ορθοδοξου δηλαδη.
Αυτη η ακατανικητη αγνοια λοιπον που δερνει πολυ κοσμο, ειτε αθελητα ειτε θεληματικα, δινει πεδιο δοξης λαμπρο για τετοιες κερδοσκοπικες επιδρομες στο χωρο του βιβλιου.
Ας αγνοησουμε. Εμεις εχουμε νουν και τον κραταμε ζωντανο οσο μπορουμε με το να εντρυφουμε στην Ορθοδοξη Ιερα παραδοση εγγραφη και προφορικη. Αυτο σωζει και την ψυχη κα ιτην διανοια μας, απο τα ψυχοκτονα και της διανοιας απαξιουντα δημοσιευματα τετοιου τυπου.
Σαν τον αλλον τον ταλαιπωρο που εγραψε το "Η περι του Θεου αυταπατη" και εβγαλε μερικα χρηματα για να ξεγελασει την μιζερη και αξιολυπητη κενη περιεχομενου ζωη του. Τι να πεις τωρα, προσευχη χρειαζεται και πονος ψυχης γιαυτους τους ανθρωπους.
Ειναι γνωστο οτι στην Αμερικη αλλα και στην Ευρωπη γραφονται καθε χρονο τουλαχιστον 50 καλυτερα πωλουμενα η ελληνιστι "best sellers" με αφορμη και αιτια διαφορες αιρετικες και βλασφημες φαντασιωσεις γυρω απο την Χριστιανικη Πιστη.
Ακομα και να μπει στον κοπο καποιος να απαντησει σε τετοια γελοια κατασκευασματα, τον κανει να εκπιπτει πνευματικα. Αλλο εαν οφειλει να το κανει προς οικοδομην των μη κατηρτισμενων "πιστων".
Ομως αυτοι οι "συγγραφεις" κυνηγοι κερδων και προβολης, συνηθως εσκεμμενα βασιζονται στην invicible ignorance η αλλιως ακατανικητη αγνοια κατα την ρυση καποιου παλαιου Παπα της Ρωμης προ σχισματος 1054, Ορθοδοξου δηλαδη.
Αυτη η ακατανικητη αγνοια λοιπον που δερνει πολυ κοσμο, ειτε αθελητα ειτε θεληματικα, δινει πεδιο δοξης λαμπρο για τετοιες κερδοσκοπικες επιδρομες στο χωρο του βιβλιου.
Ας αγνοησουμε. Εμεις εχουμε νουν και τον κραταμε ζωντανο οσο μπορουμε με το να εντρυφουμε στην Ορθοδοξη Ιερα παραδοση εγγραφη και προφορικη. Αυτο σωζει και την ψυχη κα ιτην διανοια μας, απο τα ψυχοκτονα και της διανοιας απαξιουντα δημοσιευματα τετοιου τυπου.
Σαν τον αλλον τον ταλαιπωρο που εγραψε το "Η περι του Θεου αυταπατη" και εβγαλε μερικα χρηματα για να ξεγελασει την μιζερη και αξιολυπητη κενη περιεχομενου ζωη του. Τι να πεις τωρα, προσευχη χρειαζεται και πονος ψυχης γιαυτους τους ανθρωπους.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι χάσιμο χρόνου.dionysisgr έγραψε:Αδελφοι, εμεις τα εχουμε λελυμενα αυτα τα θεματα. Γιατι να ασχοληθουμε και να δαπανησουμε πολυτιμο χρονο, να διαβασουμε τα αξιοθρηνητα κατασκευασματα διεστραμμενης διανοιας....
Ας (τα) αγνοησουμε...
Εδώ δεν προλαβαίνουμε να διαβάσουμε αξιόλογα και ωφέλιμα βιβλία.
Επειδή δυστυχώς, όμως, γνωρίζω αγαπημένα μου πρόσωπα που διαβάζουν μετά μανίας τον Dan Brown και τους λοιπούς συγγραφείς αυτής της συνομοταξίας,
πες μου αγαπητέ filotas, όταν το διαβάσεις,
αν είναι καλό και
αν θα ωφελήσει να το δωρίσω σε ανθρώπους που πιστεύουν τις ανοησίες τύπου Κώδικα Da Vinci.
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Μένω στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε στο μοναστήρι του Αγ.Διονυσίου, όπου οι δαίδαλοι του μυαλού ορισμένων, συνέδεσαν την κατασκευή του μοναστηριού σε σημείο όπου τα "μαγνητικά πεδία" ειναι πολύ έντονα. Εκτός αυτού, συνέδεσαν τα γενόμενα θαύματα του Αγ.Διονυσίου στο γεγονός της "ενέργειας" την οποία έπερνε απο την σπηλιά στην οποία αρχικά ζούσε θέλοντας να συνδέσουν "τις δυνάμεις του Δωδεκάθεου" με την Ορθοδοξία...
Δαίδαλοι, φωνές, φασαρία, οχλαγωγή, διαπλοκή ....
Η απόφαση είναι σαφής : είτε μπλεκόμαστε στους δαιδάλους άλλων, είτε ακολουθούμε τον δικό μας μοναδικό δαίδαλο Ορθόδοξης προσέγγισης.
Οι θεωρίες συνωμοσίας μόνο να μας μπερδέψουν μπορούν παρά να μας ξεκαθαρίσουν. Ισως "οι μεγάλοι" εκεί να αποσκοπούν για να μας βγάλουν απο τον δρόμο της προσωπικής μας ανέλιξης και ηρεμίας.
Πάντα απολαμβάνω κινηματογραφικά έργα τα οποία έχουν ευφυία και είναι συναρπαστικά στην πλοκή όπως ο "Κώδικας Νταβίτσι". Εκτιμώ την δόμηση του τελικού αποτελέσματος και θαυμάζω τον τρόπο που αυτό δίδεται. Και θα ήταν λάθος να μην το κάνω.
Απο κει και πέρα όμως παραμένω ακλόνητος στα "δικά μου".
Χρ.
Χρ.
Δαίδαλοι, φωνές, φασαρία, οχλαγωγή, διαπλοκή ....
Η απόφαση είναι σαφής : είτε μπλεκόμαστε στους δαιδάλους άλλων, είτε ακολουθούμε τον δικό μας μοναδικό δαίδαλο Ορθόδοξης προσέγγισης.
Οι θεωρίες συνωμοσίας μόνο να μας μπερδέψουν μπορούν παρά να μας ξεκαθαρίσουν. Ισως "οι μεγάλοι" εκεί να αποσκοπούν για να μας βγάλουν απο τον δρόμο της προσωπικής μας ανέλιξης και ηρεμίας.
Πάντα απολαμβάνω κινηματογραφικά έργα τα οποία έχουν ευφυία και είναι συναρπαστικά στην πλοκή όπως ο "Κώδικας Νταβίτσι". Εκτιμώ την δόμηση του τελικού αποτελέσματος και θαυμάζω τον τρόπο που αυτό δίδεται. Και θα ήταν λάθος να μην το κάνω.
Απο κει και πέρα όμως παραμένω ακλόνητος στα "δικά μου".
Χρ.
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

[quote="eortologio_gr"]Μένω στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε στο μοναστήρι του Αγ.Διονυσίου, όπου οι δαίδαλοι του μυαλού ορισμένων, συνέδεσαν την κατασκευή του μοναστηριού σε σημείο όπου τα "μαγνητικά πεδία" ειναι πολύ έντονα. Εκτός αυτού, συνέδεσαν τα γενόμενα θαύματα του Αγ.Διονυσίου στο γεγονός της "ενέργειας" την οποία έπερνε απο την σπηλιά στην οποία αρχικά ζούσε θέλοντας να συνδέσουν "τις δυνάμεις του Δωδεκάθεου" με την Ορθοδοξία...
Eortologio_gr, δεν μας ειπες εαν ειχε και φορτιστη ρευματος, η σπηλια για να γεμιζει οταν ο εκαστοτε ενεργων εμενε απο ενεργεια.
Και εαν την σπηλια την ειχε εξοπλισει ο Γερμανος, η καμμια Siemens, γιατι ζουμε και σε πονηρη εποχη...
Eortologio_gr, δεν μας ειπες εαν ειχε και φορτιστη ρευματος, η σπηλια για να γεμιζει οταν ο εκαστοτε ενεργων εμενε απο ενεργεια.
Και εαν την σπηλια την ειχε εξοπλισει ο Γερμανος, η καμμια Siemens, γιατι ζουμε και σε πονηρη εποχη...
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η επίσκεψη προσκύνημα στην σπηλιά του Αγ.Διονυσίου πλησιάζει οσονούπω..dionysisgr έγραψε:...ortologio_gr, δεν μας ειπες εαν ειχε και φορτιστη ρευματος, η σπηλια για να γεμιζει οταν ο εκαστοτε ενεργων εμενε απο ενεργεια...
Ελα απο κοινού να δούμε "τον δαίδαλο"...
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η λέξη απάντηση δεν σημαίνει ότι το βιβλιο αυτό απαντά στο περιεχόμενο του "Κώδικα Νταβίντσι", αλλά ότι αποτελεί αντίδοτο. Συγκεκριμένα το βιβλίο είναι (με βάση τη συγκεκριμένη κριτική) ένα πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα με θεολογικές- απολογιτικές προεκτάσεις και απόλυτα Ορθόδοξες απόψεις.Evi_J έγραψε:Αναρωτιέμαι αν η θεολογική αυτή απάντηση, συνδέει κάποια κομμάτια της με με τον βλάσφημο κώδικα ΝταΒίντσι του Dan Brown, ώστε να χρειάζεται να έχεις διαβάσει και τα 2 για να καταλάβεις που αναφέρεται.
Αλήθεια είμαι περίεργος, ακολούθησε κανείς σας το link της Δόμνας για να διαβάσει το κείμενο που υπάρχει εκεί;
Ωχ !! Μας έπεισες αδιάβαστους...filotas έγραψε: Αλήθεια είμαι περίεργος, ακολούθησε κανείς σας το link της Δόμνας για να διαβάσει το κείμενο που υπάρχει εκεί;
Εγώ το ακολούθησα, αλλά διάβασα πολύ λίγο γιατί ταυτόχρονα διαβάζω και γράφω άλλα πράγματα.
Σε κάθε περίπτωση, εάν το διαβάσεις, πες μας τη γνώμη σου