Όλοι οι Ψαλμοί
Συντονιστής: Συντονιστές
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θα ηθελα εαν επιτρεπετε, να προσθεσω οτι κυκλοφορει απο τον εκδοτικο οικο "Το περιβολι της Παναγιας" στην Θεσσαλονικη, ενα εκπληκτικο Ψαλτηρι σε μικρο καλαισθητο σχημα με καταπληκτικη ποιοτητα εκτυπωσης και δεμενο.
Μπορει να το προμηθευτει οποιος θελει και να το εχει παντα κοντα του.
Σημειωση.: Μην παρεξηγηθω, δεν κανω διαφημιση του εν λογω Εκδ.Οικου και εγω πελατης τους ειμαι, δεν εχω αλλη σχεση μαζι τους.
Μπορει να το προμηθευτει οποιος θελει και να το εχει παντα κοντα του.
Σημειωση.: Μην παρεξηγηθω, δεν κανω διαφημιση του εν λογω Εκδ.Οικου και εγω πελατης τους ειμαι, δεν εχω αλλη σχεση μαζι τους.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Re: γέροντας Παΐσιος
Καλησπέρα
Βρήκα ένα site που έχει όλους τους ψαλμούς, ελπίζω να είναι οι σωστοί και να μην υπάρχουν λάθη
http://el.wikisource.org/wiki/%CE%A8%CE ... E%AF%CE%B4
Για να διαβάσουμε τους ψαλμούς όπως ανέφερε ο Γέροντας Παΐσιος θα πρέπει να διαβάσουμε και άλλες προσευχές προηγουμένως για να κάνουμε μια προετοιμασία;;;
Επίσης μια απορία που έχω, αν ζητήσουμε από τον Θεό να κάνει κάτι μέσω ενός ψαλμού πχ να καρποφορήσουν τα φυτά μας, είναι σαν να πιέζουμε τον Θεό να το κάνει αυτό; μήπως είναι κακό να ζητάμε να γίνει οπωσδήποτε κάτι που θέλουμε;
Βρήκα ένα site που έχει όλους τους ψαλμούς, ελπίζω να είναι οι σωστοί και να μην υπάρχουν λάθη
http://el.wikisource.org/wiki/%CE%A8%CE ... E%AF%CE%B4
Για να διαβάσουμε τους ψαλμούς όπως ανέφερε ο Γέροντας Παΐσιος θα πρέπει να διαβάσουμε και άλλες προσευχές προηγουμένως για να κάνουμε μια προετοιμασία;;;
Επίσης μια απορία που έχω, αν ζητήσουμε από τον Θεό να κάνει κάτι μέσω ενός ψαλμού πχ να καρποφορήσουν τα φυτά μας, είναι σαν να πιέζουμε τον Θεό να το κάνει αυτό; μήπως είναι κακό να ζητάμε να γίνει οπωσδήποτε κάτι που θέλουμε;
Υπάρχει και ψαλμός για αυτούς που δίνουν εξετάσεις ώστε αφενός να διαβάσουν καλά το μάθημα και αφετέρου να γράψουν καλά στην εξέταση;
Επιπλέον για αυτούς που παρουσιάζουν το μάθημα;
Επιπλέον για αυτούς που παρουσιάζουν το μάθημα;
- xristianos.net
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Ο Χριστός μας είπε "Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν· ζητείτε, και ευρήσετε· κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν. πας γαρ ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και τω κρούοντι ανοιγήσεται." (Ματθ. 7, 7-8 ). Άρα ναι, πρέπει να ζητάμε με την προσευχή μας. Πάντα όμως να αρχίζουμε και να τελειώνουμε την προσευχή μας με το "γενηθήτω το θέλημά Σου": όχι το δικό μου θέλημα, όχι όπως θέλω εγώ, αλλά όπως Εσύ κρίνεις με την αμέτρητη αγάπη σου ότι αυτό που θα γίνει θα είναι για όφελός μου!eikonikos έγραψε: Επίσης μια απορία που έχω, αν ζητήσουμε από τον Θεό να κάνει κάτι μέσω ενός ψαλμού πχ να καρποφορήσουν τα φυτά μας, είναι σαν να πιέζουμε τον Θεό να το κάνει αυτό; μήπως είναι κακό να ζητάμε να γίνει οπωσδήποτε κάτι που θέλουμε;
Δεν πιέζουμε, παρακαλούμε. Δεν ζητάμε οπωσδήποτε να γίνει το θέλημά μας, δεν απαιτούμε. Λέμε στον Πατέρα μας αυτό που θέλουμε, Τον παρακαλούμε, αλλά αφήνουμε σ' Εκείνον την τελική απόφαση για το αν θα μας δώσει αυτό που ζητάμε ή όχι.
Και όπως και να 'χει, όποια κι αν είναι η έκβαση του θελήματός μας, Τον δοξάζουμε και Τον ευχαριστούμε.
Τα πάντα δώσε για τον Χριστό, Τον Χριστό μη δώσεις για τίποτε. Άγ. Ιουστίνος Πόποβιτς