Ποιος είναι ο πατήρ Νεκτάριος ;;;

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Ποιος είναι ο πατήρ Νεκτάριος ;;;

Δημοσίευση από Domna »

Παιδιά, με συγχωρείτε, έχω μια ερώτηση . Τον πάτερ Αντώνιο τον ξέρω αλλά ποιος είναι ο πάτερ Νεκτάριος ;;;
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Άβαταρ μέλους
preloude
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από preloude »

νομιζω οτι εχει βαλει την φοτογραφια του. δεν τον βλεπεις.;
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

Εχει μεγάλη σημασία αν τον ξέρει κανένας;Εγώ δεν ξέρω ούτε τον ένα ιερέα ούτε τον άλλο.Εχεις κάποιο ιδιαίτερο λόγο που το κάνεις θέμα ;
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Δόμνα ο πατήρ Νεκτάριος είναι απλό μέλος, που έχει δηλώσει σε άλλη συζήτηση ότι είναι Αγιοταφίτης Ιερομόναχος υπαγόμενος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
pNektarios έγραψε:Ως Ιερομόναχος αδελφέ αλλά και ως Αγιοταφίτης θα παρακαλούσα πολύ να δείξεις έστω λίγο σεβασμό για την Αγάπη του Κυρίου. Εμείς στα Ιεροσόλυμα αλλά και στο Θεοβάδιστον Όρος Σινά καθημερινώς βιώνουμε Χριστόν εν μέσω πολλών εχθρών και πολλών διεκδικητών. ...
Είναι τιμή για το forum μας να έχουμε ένα τέτοιο μέλος, γιατί, όπως φαίνεται και από τις δημοσιεύσεις του, η παρουσία του συμβάλει ουσιαστικά στην πνευματική αναβάθμιση του forum.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Αγαπητέ filota !

Ευχαριστώ θερμά για την απάντηση σου !!! Να σαι καλά !!! Την ευλογία του Θεού να έχεις ! Αυτή η απάντηση σου με ικανοποιήσε !!!
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
pNektarios
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από pNektarios »

Αδελφοί μου σας ζητώ συγνώμη που δεν σας έχω συστηθεί καθόλου. Είμαι ο πατέρας Νεκτάριος αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνας Σινά, Αγιοταφίτης από το 1998 και Ιερομόναχος. Αυτήν την περίοδο βρίσκομαι στη πατρίδα μας για προσωπικούς λόγους και συν Θεώ ελπίζω σύντομα να επανέλθω στα καθήκοντά μου στο Πατριαρχείον Ιεροσολύμων. Σας ζητώ και πάλιν και πολλάκις συγνώμη. Ο Θεός μαζί σας και να έχετε τον Αναστάντα Κύριό μας όχι μόνον παράδειγμα προς μίμηση αλλά βίωμα και συνοδοιπόρο σας σε ότι κάνετε στη ζωή σας. Αμήν
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

pNektarios έγραψε:Αδελφοί μου σας ζητώ συγνώμη που δεν σας έχω συστηθεί καθόλου. Είμαι ο πατέρας Νεκτάριος αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνας Σινά, Αγιοταφίτης από το 1998 και Ιερομόναχος. Αυτήν την περίοδο βρίσκομαι στη πατρίδα μας για προσωπικούς λόγους και συν Θεώ ελπίζω σύντομα να επανέλθω στα καθήκοντά μου στο Πατριαρχείον Ιεροσολύμων. Σας ζητώ και πάλιν και πολλάκις συγνώμη. Ο Θεός μαζί σας και να έχετε τον Αναστάντα Κύριό μας όχι μόνον παράδειγμα προς μίμηση αλλά βίωμα και συνοδοιπόρο σας σε ότι κάνετε στη ζωή σας. Αμήν
Αγαπητέ π. Νεκτάριε, είστε Αγιοταφίτης ή Σιναϊτης Ιερομόναχος;
pNektarios
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Εγγεγραμμένος αδελφός στο Σινά παιδί μου ως μοναχός και Ιερομόναχος μετέπειτα αλλά Αγιοταφίτης υπηρετών τον Πανάγιον Τάφον και τα Ιερά Προσκυνήματα. Κάθε μοναχός πρέπει να είναι εγγεγραμμένος σε Ιερά Μονη δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος και μόνος.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

pNektarios έγραψε:Εγγεγραμμένος αδελφός στο Σινά παιδί μου ως μοναχός και Ιερομόναχος μετέπειτα αλλά Αγιοταφίτης υπηρετών τον Πανάγιον Τάφον και τα Ιερά Προσκυνήματα. Κάθε μοναχός πρέπει να είναι εγγεγραμμένος σε Ιερά Μονη δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητος και μόνος.
Αγαπητέ π. Νεκτάριε,
ρωτώ διότι εξ όσον γνωρίζω Αγιοταφίτης ονομάζεται όποιος ανήκει στην Αγιοταφική Αδελφότητα η οποία περιγράφεται και αναγράφεται ονομαστικά εδώ

Η Σιναϊτική Αδελφότητα είναι διαφορετική όπως περιγράφεται εδώ
και εδώ όπου αναγράφεται ο κάτωθι ορισμός
Η Μονή Σινά ακολουθεί τους Ιερούς Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και πνευματικά είναι ενταγμένη στην Ορθόδοξη Εκκλησία και σύμφωνα με τις αποφάσεις, κατά διαφόρους καιρούς, Τοπικών Συνόδων και Ορθοδόξων Πατριαρχών που την αφορούν, κατέχει το μοναδικό προνόμιο στη Χριστιανοσύνη να είναι διοικητικά "αδούλωτος, ασύδοτος, ακαταπάτητος, πάντη και παντός ελευθέρα, αυτοκέφαλος" καθώς δεν εξουσιάζεται από κανέναν Πατριάρχη, ούτε από Σύνοδο. Η εν γένει λειτουργία της Σιναϊτικής Αδελφότητας είναι διατυπωμένη σε "Θεμελιώδεις Κανονισμούς". και διοικείται με θεσμούς άμεσης δημοκρατίας υπό του Ηγουμένου της και Αρχιεπισκόπου Σινά Φαράν και Ραϊθώ και της Ιεράς των Πατέρων Συνάξεως.
ασφαλώς μπορεί ένας μοναχός απο οποιοδήποτε μοναστήρι να αποσπαστεί απο την Μονή του για ένα διάστημα και να υπηρετεί ως φύλακας των Παναγίων Προσκυνημάτων στους Αγίους Τόπους αλλά ο όρος "Αγιοταφίτης" είναι συγκεκριμένος και αναφέρεται σε αυτούς τους μοναχούς που είναι εγκεγραμμένοι στην Αγιοταφική Αδελφότητα δηλαδή αυτούς που αναγράφονται εδώ
pNektarios
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Αδελφέ εφόσον με αμφισβητείς μπορείς να επικοινωνήσεις και με την Ιερά Μονή αλλά και με το Πατριαρχείον να δείς εάν λέγω αλήθεια ή όχι. Εξάλλου είμαι και είς τους πίνακες της Αγιοταφικής αδελφότητος. Δεν καταλαβαίνω προς τί όλο τούτο; Εάν θεωρείς παιδί μου ότι ένας Ιερομόναχος του πατριαρχείου Ιεροσολύμων δε δίναται να είναι και Αγιοταφίτης τί να πώ πέρα τούτου. Φαντάζομαι πως θα γνωρίζεις πως η Ιερά Μονή Σινά ανήκει εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων ή μήπως όχι; Μνήσθητί μου Κύριε, να 'ναι ευλογήμενον και τούτο πάλι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”