lovethink έγραψε:g_aggelos έγραψε:Το φόρουμ εδώ έχει σκοπό να συζητούμε Θεολογικά και Ορθόδοξα Θέματα.
Δεν έχουν θέση σε αυτό, ούτε αιρετικά, ούτε μη Ορθόδοξα θέματα.
Το ίντερνετ είναι γεμάτο από φόρουμ με πληθώρα συζητήσεων γι' αυτά. Εδώ προτιμούμαι να μην ανοίγουμε συζητήσεις που προωθούν αιρετικές θέσεις...
Charous καλα παρατήρησες
Το φόρουμ αυτό δεν δέχετε καμμία συζήτηση παραπέρα από ωραίες ιστορίες καλωσύνης και αγάπης που μας αποκοιμίζουν από τα σύγχρονα προβλήματα γύρω μας
Ως άλλος στρουθοκαμηλισμός κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο και δεν βλέπουμε γύρω μας πως δεν είναι όλοι "άγιοι" αλλά αγαπάνε πολλοί Τον Θεό και ελπίζουν σε ΑΥΤΟΝ
Απεναντίας αν τολμήσει κάποιος να συζητήσει κάτι λίγο πιο "διαφορετικό" ή θα του κλειδώσουν το θέμα ή θα τον διαγράψουν από μέλος όπως έγινε και με εμένα στο παρελθόν όταν όχι μόνο δεν έθεσα θέμα αλλά απλά συμετείχα σε θέμα που έθεσε άλλος
Απλά το μόνο που μου κάνει οξύμωρο είναι πως μπορούν να συνυπάρχουν σε ένα φόρουμ αυτοί οι αποκλεισμοί με θέματα όπως "γιατί η νεολαία δεν είναι κοντά στην εκκλησία"
Είναι κρίμα βέβαια να φορτώνετε η εκκλησία γενικά στο σύνολό της τις κινήσεις ενός δυό τριών μελών ενός όποιουδήποτε φόρουμ
Ετσι θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν μπορεί εδώ να προαχθεί ο διάλογος διότι το μόνο που θα έχεις σαν αντίλογο θα είναι χωρία γραφών τα οποία δεν δίνονται με τον ανάλογο τρόπο που πρέπει και στις δόσεις που πρέπει στον καθένα αλλά αδιάκριτα γράφονται αποστρέφοντας παράλληλα το πρόσωπο στο πρόβλημα του άλλου
Είμαι βέβαιος πως αν ήταν στο χέρι του Αγγελου και μόνο δεν θα είχε αυτή την εικόνα το φόρουμ
Η ουσία είναι μια , κάποιοι φοβούνται την συζήτηση επειδή φοβούνται να "φορέσουν" τις απορίες του άλλου
ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ για θέματα "αιρετικά" φυσικά που καλά κάνουν και κλείνουν
Δεν είναι ακριβώς έτσι...
Όταν ξεκίνησε ο τομέας των συζητήσεων, είχαμε μόνο σκοπό την συζήτηση πάνω σε εμπειρίες για το Άγιον Όρος (αυτό άλλωστε δηλώνει και το όνομα της σελίδας). Με τον καιρό, καταλαβαίνοντας την επικυνδινότητα του θέματος, άναπτύχθηκε σε πολλούς τομείς, και έφτασε στο σημείο που είναι σήμερα.
Όμως, όπως γίνεται σε όλα τα Θεολογικά φόρουμς, ξεκίνησαν και τα "αντίθετα" μηνύματα, είτε με απ' ευθείας επίθεση, είτε με κάλυψη των "χωρίων" από την Αγία Γραφή, ποιυ έδιναν τελείως αντίθετο νόημα από αυτό που πραγματικά γράφουν.
Αναγκαστικά λοιπόν, μπαίνουμε στην διαδικασία της διαγραφής, τέτοιων μηνυμάτων. Δεν μπορεί αν γίνει αλλιώς. Και προτιμώ να με πουν "αντιδημοκράτη" (ή όπως αλλιώς με έχουν χαρακτηρίσει στο παρελθόν) παρά να έχουμε σαν αποτέλεσμα, να φύγει ο κόσμος (και ειδικά οι νέοι μας) από τον χώρο της Εκκλησίας και τον δρόμο του Θεού.
Ξέρεις πολύ καλά, εσύ, για ποια θέματα μιλάω, και ξέρεις πόσο κακό κάνουν σε όλους μας όλα αυτά.
Χαρακτηρίστε με λοιπόν όπως επιθυμείτε, και για να δανειστώ μία φράση από έναν φίλο εδώ : Ρίχτε μου τις πέτρες και εγώ θα τις μαζεύω για τον τάφο μου.
Ευχαριστώ.