<< ψάχνομαι >>...

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
panagiotis2
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος
Επικοινωνία:

<< ψάχνομαι >>...

Δημοσίευση από panagiotis2 »

Πατερ μου γεια σας. με λενε Παναγιωτη. Ειμαι πολυ περηφανος που εχω το ονομα της Παναγιας μας αλλα δυστυχως ολα αυτα τα χρονια δεν σταθηκα ανταξιος του ονοματος της. εζησα μια ζωη κολασμενη και ας ειμαι τωρα στα 21. ομως ο καλος θεος, με μια αρρωστια που μου εφερε, με εκανε να καταλαβω την ματαιοτητα της ζωης! ετσι σιγα σιγα αρχιζα να επιστρεφω στην εκκλησια μας. τωρα εχω μερικες αποριες που περιμενουν λυση.

1)πως μπορω να αποκτησω περισσοτερο πιστη?κανω τον αγωνα μου συνεχεια και παρ ολο που ο θεος με τον τροπο του μου απεδειξε πολλες φορες οτι ειναι διπλα μου, εγω τον αποπερνω.μακαρι να συνεχιζει να ανεχεται την αμαρτολωτητα μου

2)λενε οτι αυτος που ''ψαχνεται'' δεν μπορει να φτασει ψηλα πνευματικα. εγω δυστυχως ειμαι ανησυχο πνευμα. γιατι αυτο, γιατι το αλλο, και ζηλευω με την καλη εννοια ανθρωπους που τα δεχονται ολα τοσο απλα, σαν μικρα παιδακια

3)οποτε κανω μια καλη πραξη, με πιανει μια επαρση. χαιρομαι που βοηθαω τον αδερφο μου, ομως...ανεβαινω αμεσως...

πατερ μου να προσευχεστε για ολους μας, και τελευταιον απο ολους για μενα!στους χαλεπους καιρους που ζουμε εχουμε αναγκη απο πνευματικους ανθρωπους
pAntonios
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pAntonios »

Αγαπητέ Παναγιώτη
σήμερα επέστρεψα από το Άγιον Όρος, όπου πέρασα την πρώτη εβδομάδα των νηστειών και σε καλωσορίζω! Πριν λίγο επέστερεψα και από την αγρυπνία του Σαββάτου (για να μην σκανδαλιστούν κάποιοι!).

ΑΠΑΝΤΩ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:
1) Πίστη αποκτά κανείς με πολλούς τρόπους, αρκεί να το θέλει...
Όπως για κάθε θέμα έτσι και σ΄αυτό ξεκινάμε να το ζητάμε από το Θεό και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε το πακέτο μέ ότι έκπληξη περιέχει!!!
Επίσης παράλληλα προσπαθούμε να γνωρίσουμε ποιό είναι το θέλημα του Θεού και να το εφαρμόζουμε στη ζωή μας.
Τέλος προσπαθούμε να συμμετέχουμε περισσότερο στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και τα μυστήρια (εξομολόγηση. θ. κοινωνία).

2) Όσο περισσότερο ψάχνεται κανείς τόσο το καλύτερο για την πρόοδό του, αρκεί να μην ανακυκλώνεται στον εαυτό του! Που σημαίνει ότι ψάχνεσαι με τη βοήθεια του Θεού και το ζητάς κάθε στιγμή. Διαφορετικά μπορεί να σε βραχυκυκλώσει ο πονηρός και να πηγαίνειχαμένος ο κόπος σου...

3) Αυτό το θέμα που αναφέρεις είναι τυπική περίπτωση του να κάνεις το καλό και να μην κερδίζεις τίποτε πνευματικά επειδή έρχεται ο πονηρός από τα δεξιά και σου σφυρίζει ότι είσαι ωραίος, είσαι και ο πρώτος... είσαι μοναδικός κοκ. Και τότε εσύ... πατας την πεπονόφλουδα και περηφανεύεσαι (αυτό θέλει να πετύχει) και χάνεις τον ουράνιο μισθό σου. Γι αυτό ο Κύριος επισημαίνει ότι ακόμη κι αν τα κάνετε όλα τέλεια, να λέτε ότι είμαστε τιποτένιοι δούλοι του Θεού και κάνατε απλά το καθήκον σας. Έτσι ο Θεός θα δει την ταπείνωση μας και θα αμείψει τη φιλοτιμία μας και την αγάπη μας προς Αυτόν. Ότι δεν έχει αγάπη για το Θεό δεν έχει καμιά πνευματική αξία!!! Μπορεί όμως να έχει ψυχολογική αξία καινα σε κάνει να νιώθεις κάπως... αυτό είναι όμως ασήμαντο για την αιωνιότητα.

Εύχομαι ο Κύριος να σου δίνει πάντοτε αυτόν το ζήλο για να προχωράς προς το καλύτερο και κυρίως προς Εκείνον που είναι η Αλήθεια και το Φως.

Ζητώ κι εγώ την προσευχή σου διότι πράγματι ζούμε σε δύσκολες εποχές (αν και κάθε εποχή είχε τις δυσκολίες της) και ίσως πολύ κοντά στο τέλος!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”