Νηστίσιμες συνταγές
Συντονιστής: Συντονιστές
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Νηστίσιμο Τζατζίκι
Σας λείπει το αγαπημένο σας τζατζίκι την περίοδο της νηστείας; Δοκιμάστε τη νηστίσιμη εκδοχή με γιαούρτι …από φασόλια.
½ κιλό άσπρα φασόλια
1 μεγάλο αγγούρι
1-2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μηλόξιδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι
Αφήστε τα φασόλια να μουλιάσουν στο νερό για 8 ώρες και βράστε τα ώσπου να μαλακώσουν. Η ώρα που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος και την ποιότητα τους.
Λιώστε τα καλά στο μούλτι με λίγο νερό για να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη κρέμα. Αυτή η κρέμα θα αποτελέσει τη βάση για το τζατζίκι αντικαθιστώντας το γιαούρτι. Καθαρίστε το αγγούρι από τη φλούδα και τους σπόρους, τρίψτε το στο χοντρό τρίφτη, αλατίστε το ελαφρά και αφήστε για ένα τέταρτο να τραβήξει τα ζουμιά του. Στη συνέχεια, στραγγίστε το και στύψτε το καλά με το χέρι σας ώστε να φύγει το περισσότερο νερό.
Βάλτε σε μπολ το φασολο-γιαούρτι, το λάδι το ξίδι, το σκόρδο πολτοποιημένο, το τριμμένο αγγούρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αλατίστε και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχτούν όλα καλά. Αφήστε το για μία ώρα στο ψυγείο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο άνηθο, περιχύνοντας μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και στολίζοντας με μία ….ελιά.
Σας λείπει το αγαπημένο σας τζατζίκι την περίοδο της νηστείας; Δοκιμάστε τη νηστίσιμη εκδοχή με γιαούρτι …από φασόλια.
½ κιλό άσπρα φασόλια
1 μεγάλο αγγούρι
1-2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μηλόξιδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι
Αφήστε τα φασόλια να μουλιάσουν στο νερό για 8 ώρες και βράστε τα ώσπου να μαλακώσουν. Η ώρα που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος και την ποιότητα τους.
Λιώστε τα καλά στο μούλτι με λίγο νερό για να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη κρέμα. Αυτή η κρέμα θα αποτελέσει τη βάση για το τζατζίκι αντικαθιστώντας το γιαούρτι. Καθαρίστε το αγγούρι από τη φλούδα και τους σπόρους, τρίψτε το στο χοντρό τρίφτη, αλατίστε το ελαφρά και αφήστε για ένα τέταρτο να τραβήξει τα ζουμιά του. Στη συνέχεια, στραγγίστε το και στύψτε το καλά με το χέρι σας ώστε να φύγει το περισσότερο νερό.
Βάλτε σε μπολ το φασολο-γιαούρτι, το λάδι το ξίδι, το σκόρδο πολτοποιημένο, το τριμμένο αγγούρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αλατίστε και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχτούν όλα καλά. Αφήστε το για μία ώρα στο ψυγείο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο άνηθο, περιχύνοντας μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και στολίζοντας με μία ….ελιά.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Γαλακτομπούρεκο ...νηστίσιμο!!!
ΥΛΙΚΑ (για ταψί 35 x 25)
400 γραμμάρια φύλλα κρούστας (15 φύλλα)
130 γραμμάρια μαργαρίνη για τα φύλλα*
Για την κρέμα
400 ml γάλα καρύδας**
620 ml νερό
80 ml χυμό λεμονιού
Ξύσμα ενός λεμονιού
250-270 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 φακελάκι ζαχαροβανίλιας (ή ένα καψουλάκι βανιλίνης)***
110 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
30 γραμμάρια μαργαρίνη (προαιρετικά)
Για το σιρόπι
500 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 φέτα λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας και τα 500 ml νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου, το σιμιγδάλι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 120ml νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το άνθος αραβοσίτου.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μίγμα γάλακτος και νερού και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σιγά σιγά μέχρι να επιτύχουμε την γλυκύτητα που θέλουμε.
Τώρα είναι η στιγμή που προσθέτουμε τη βανίλια για να μην προσδώσει μιαν ανεπαίσθητη πίκρα στην κρέμα.
Καλύπτουμε την κρέμα με μια διαφανή μεμβράνη που θα την βάλουμε σε επαφή με την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλυκό
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και αλείφουμε το ταψί.
Στρώνουμε ένα φύλλο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα του ταψιού μας.
Το αλείφουμε με μαργαρίνη (ή ό,τι επιλέξαμε σαν λιπαρή ουσία) και στρώνουμε το επόμενο φύλλο.
Με την ίδια διαδικασία στρώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου και κρατάμε τα υπόλοιπα για επάνω από τη γέμιση.
Το τελευταίο φύλλο όπου θα στρώσουμε τη γέμιση δεν χρειάζεται να το αλείψουμε με μαργαρίνη.
Ύστερα, απλώνουμε επάνω στα φύλλα τη γέμιση και διπλώνουμε τις άκρες τους προς τα μέσα επάνω από τη γέμιση.
Αρχίζουμε και απλώνουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το κάθε φύλλο με λιωμένη μαργαρίνη.
Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο σε κομμάτια και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 40-45 λεπτά ή έως ότου πάρει ένα σχετικά σκούρο καστανό χρώμα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι
15-20 λεπτά πριν να κλείσουμε το φούρνο και να βγάλουμε το γαλακτομπούρεκο
βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το ξυλάκι της κανέλας και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε το γλυκό
Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι επάνω στο ζεστό γλυκό, στην αρχή κουταλιά κουταλιά έτσι ώστε να πάει παντού.
Ύστερα, ρίχνουμε το μισό από το σιρόπι που υπάρχει και αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι το σιρόπι να απορροφηθεί.
Μόλις απορροφηθεί περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι, κρατώντας, αν θέλουμε, λίγο για να ρίχνουμε επάνω στο γλυκό την ώρα του σερβιρίσματος.
TIPS
* Εάν δεν θέλουμε μαργαρίνη μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο ή ένα πολύ ελαφρύ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
** Μπορούμε να βάλουμε μόνον γάλα καρύδας ή μόνον νερό ή να βάλουμε τα δύο αυτά στην αναλογία που θέλουμε.
Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φυτική κρέμα γάλακτος που "βράζεται" ή και γάλα αμυγδάλου. Δεν μπορώ να αναφερθώ στο γάλα σόγιας γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και άρα δεν γνωρίζω τη γεύση του και την υφή του.
*** Ειδικά, εάν πρόκειται για καψουλάκι βανιλίνης είναι καλύτερα να την βάζουμε στο τέλος για να μην μας πικρίσει.
**** Επίσης, μπορούμε να βάλουμε πορτοκάλι αντί λεμόνι ή σκέτη βανίλια.
ΥΛΙΚΑ (για ταψί 35 x 25)
400 γραμμάρια φύλλα κρούστας (15 φύλλα)
130 γραμμάρια μαργαρίνη για τα φύλλα*
Για την κρέμα
400 ml γάλα καρύδας**
620 ml νερό
80 ml χυμό λεμονιού
Ξύσμα ενός λεμονιού
250-270 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 φακελάκι ζαχαροβανίλιας (ή ένα καψουλάκι βανιλίνης)***
110 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
30 γραμμάρια μαργαρίνη (προαιρετικά)
Για το σιρόπι
500 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 φέτα λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ετοιμάζουμε την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας και τα 500 ml νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μισή ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου, το σιμιγδάλι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 120ml νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το άνθος αραβοσίτου.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο μίγμα γάλακτος και νερού και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σιγά σιγά μέχρι να επιτύχουμε την γλυκύτητα που θέλουμε.
Τώρα είναι η στιγμή που προσθέτουμε τη βανίλια για να μην προσδώσει μιαν ανεπαίσθητη πίκρα στην κρέμα.
Καλύπτουμε την κρέμα με μια διαφανή μεμβράνη που θα την βάλουμε σε επαφή με την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλυκό
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και αλείφουμε το ταψί.
Στρώνουμε ένα φύλλο, καλύπτοντας και τα τοιχώματα του ταψιού μας.
Το αλείφουμε με μαργαρίνη (ή ό,τι επιλέξαμε σαν λιπαρή ουσία) και στρώνουμε το επόμενο φύλλο.
Με την ίδια διαδικασία στρώνουμε τα μισά φύλλα του πακέτου και κρατάμε τα υπόλοιπα για επάνω από τη γέμιση.
Το τελευταίο φύλλο όπου θα στρώσουμε τη γέμιση δεν χρειάζεται να το αλείψουμε με μαργαρίνη.
Ύστερα, απλώνουμε επάνω στα φύλλα τη γέμιση και διπλώνουμε τις άκρες τους προς τα μέσα επάνω από τη γέμιση.
Αρχίζουμε και απλώνουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το κάθε φύλλο με λιωμένη μαργαρίνη.
Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο σε κομμάτια και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 40-45 λεπτά ή έως ότου πάρει ένα σχετικά σκούρο καστανό χρώμα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι
15-20 λεπτά πριν να κλείσουμε το φούρνο και να βγάλουμε το γαλακτομπούρεκο
βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το ξυλάκι της κανέλας και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε το γλυκό
Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι επάνω στο ζεστό γλυκό, στην αρχή κουταλιά κουταλιά έτσι ώστε να πάει παντού.
Ύστερα, ρίχνουμε το μισό από το σιρόπι που υπάρχει και αφήνουμε για 15 λεπτά μέχρι το σιρόπι να απορροφηθεί.
Μόλις απορροφηθεί περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι, κρατώντας, αν θέλουμε, λίγο για να ρίχνουμε επάνω στο γλυκό την ώρα του σερβιρίσματος.
TIPS
* Εάν δεν θέλουμε μαργαρίνη μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο ή ένα πολύ ελαφρύ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
** Μπορούμε να βάλουμε μόνον γάλα καρύδας ή μόνον νερό ή να βάλουμε τα δύο αυτά στην αναλογία που θέλουμε.
Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φυτική κρέμα γάλακτος που "βράζεται" ή και γάλα αμυγδάλου. Δεν μπορώ να αναφερθώ στο γάλα σόγιας γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και άρα δεν γνωρίζω τη γεύση του και την υφή του.
*** Ειδικά, εάν πρόκειται για καψουλάκι βανιλίνης είναι καλύτερα να την βάζουμε στο τέλος για να μην μας πικρίσει.
**** Επίσης, μπορούμε να βάλουμε πορτοκάλι αντί λεμόνι ή σκέτη βανίλια.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Αχ, βγάλτε την , παιδιά , δεν είναι νηστίσιμη
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Xυλός
Νόστιμο και εύκολο πρωϊνό για μικρούς και μεγάλους, κατάλληλο για τις μέρες της νηστείας.
Υλικά
αλεύρι
νερό
λάδι
αλάτι
Είναι ένα φαγητό πολύ απλό που το συνηθίζουνε να το τρώνε ακόμα και τώρα οι γεροντότεροι για πρωινό τις μέρες της νηστείας. Είναι ελαφρύς και χωνεύεται εύκολα («ο χυλός μέχρι να σταθείς ορθός»)
Παρασκευή
«Ρίχνουμε στο τηγάνι νερό, λίγο αλάτι και λίγο αλεύρι.
Ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να γίνει κρέμα (να μην πήξει πολύ).
Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι.
Τρώγεται ζεστός με μέλι, με πετιμέζι ή με ζάχαρη.
Αν μας αρέσει δεν τον ανακατεύουμε προς το τέλος για να κολλήσει στο τηγάνι και να φάμε μετά τα ξύσματα με το κουτάλι».
Νόστιμο και εύκολο πρωϊνό για μικρούς και μεγάλους, κατάλληλο για τις μέρες της νηστείας.
Υλικά
αλεύρι
νερό
λάδι
αλάτι
Είναι ένα φαγητό πολύ απλό που το συνηθίζουνε να το τρώνε ακόμα και τώρα οι γεροντότεροι για πρωινό τις μέρες της νηστείας. Είναι ελαφρύς και χωνεύεται εύκολα («ο χυλός μέχρι να σταθείς ορθός»)
Παρασκευή
«Ρίχνουμε στο τηγάνι νερό, λίγο αλάτι και λίγο αλεύρι.
Ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να γίνει κρέμα (να μην πήξει πολύ).
Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι.
Τρώγεται ζεστός με μέλι, με πετιμέζι ή με ζάχαρη.
Αν μας αρέσει δεν τον ανακατεύουμε προς το τέλος για να κολλήσει στο τηγάνι και να φάμε μετά τα ξύσματα με το κουτάλι».
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Αβοκάντο τζατζίκι
1 αβοκάντο
2 μέτρια αγγούρια
1-2 σκ. σκόρδο
2 κλωνάρια άνηθο
¼ κούπας ταχίνι
λάδι, αλάτι
Πρώτα καθαρίζουμε τα αγγούρια και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν το νερό τους.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το αβοκάντο με το σκόρδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ταχίνι και λίγο λάδι να αφρατέψει.
Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο και τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα αγγούρια και χτυπάμε άλλη μια φορά.
Βάζουμε το μείγμα σε μπωλ και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα αγγούρια.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και έτοιμο! Βγαίνει τέλειο.
1 αβοκάντο
2 μέτρια αγγούρια
1-2 σκ. σκόρδο
2 κλωνάρια άνηθο
¼ κούπας ταχίνι
λάδι, αλάτι
Πρώτα καθαρίζουμε τα αγγούρια και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν το νερό τους.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το αβοκάντο με το σκόρδο. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ταχίνι και λίγο λάδι να αφρατέψει.
Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο και τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα αγγούρια και χτυπάμε άλλη μια φορά.
Βάζουμε το μείγμα σε μπωλ και το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα αγγούρια.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και έτοιμο! Βγαίνει τέλειο.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Πραλίνα φουντουκιού
Σε ένα πολυμίξερ χτυπήστε
■ ½ κούπα (100 ml) vegan γάλα σόγιας
■ ¾ της κούπας ( 150 ml) βιολογικό βούτυρο για χορτοφάγους
■ 2 κούπες ακατέργαστη ζάχαρη
■ 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
Όταν τα χτυπήσετε αυτά μέχρι το μίγμα να είναι ομοιόμορφο, προσθέστε
■ 1 κούπα φουντούκια
και ανακατέψτε μέχρι να γίνει η κρέμα απαλή και χωρίς κομματάκια φουντουκιού.
Σε ένα πολυμίξερ χτυπήστε
■ ½ κούπα (100 ml) vegan γάλα σόγιας
■ ¾ της κούπας ( 150 ml) βιολογικό βούτυρο για χορτοφάγους
■ 2 κούπες ακατέργαστη ζάχαρη
■ 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
Όταν τα χτυπήσετε αυτά μέχρι το μίγμα να είναι ομοιόμορφο, προσθέστε
■ 1 κούπα φουντούκια
και ανακατέψτε μέχρι να γίνει η κρέμα απαλή και χωρίς κομματάκια φουντουκιού.
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 6147
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 29, 2006 6:00 am
- Τοποθεσία: Γερμανία
- Επικοινωνία:
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
- stathisekp
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Δημοσιεύσεις: 7717
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 02, 2011 10:16 am
- Τοποθεσία: Νέα Ιωνία Αττικής
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Το βούτυρο κακάο είναι τελικά νηστίσιμο !!!
(Το είχα για αρτύσιμο, τη σύγχυση τη δημιουργεί η λέξη "βούτυρο" ενώ στη πραγματικότητα
" Το βούτυρο κακάο είναι γνωστό ως λάδι θεοβρομίνης. Είναι το ωχρό κίτρινο, φαγώσιμο φυσικό φυτικό λίπος των κόκκων του κακάο. Το βούτυρο κακάο εξάγεται από τους κόκκους του κακάο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουμε σοκολάτα, σκόνη κακάο, φαρμακευτικά προϊόντα, αλοιφές, και είδη προσωπικής υγιεινής. Το βούτυρο κακάο έχει μία ήπια σοκολατώδη γεύση και άρωμα. Η άσπρη σοκολάτα φτιάχνεται από το βούτυρο κακάο." )
πηγή http://www.e-fitnessclub.gr/website/pro ... ts_id=1620
(Το είχα για αρτύσιμο, τη σύγχυση τη δημιουργεί η λέξη "βούτυρο" ενώ στη πραγματικότητα
" Το βούτυρο κακάο είναι γνωστό ως λάδι θεοβρομίνης. Είναι το ωχρό κίτρινο, φαγώσιμο φυσικό φυτικό λίπος των κόκκων του κακάο. Το βούτυρο κακάο εξάγεται από τους κόκκους του κακάο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουμε σοκολάτα, σκόνη κακάο, φαρμακευτικά προϊόντα, αλοιφές, και είδη προσωπικής υγιεινής. Το βούτυρο κακάο έχει μία ήπια σοκολατώδη γεύση και άρωμα. Η άσπρη σοκολάτα φτιάχνεται από το βούτυρο κακάο." )
πηγή http://www.e-fitnessclub.gr/website/pro ... ts_id=1620
Δώρησαί μοι του όράν τα έμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον άδελφόν μου
Re: Νηστίσιμες συνταγές
Ενδιαφέρον!...το Βιταμ ξέρουμε?..κάπου άκουσα ότι είναι από φυτικά έλαια, ισχύει?stathisekp έγραψε:Το βούτυρο κακάο είναι τελικά νηστίσιμο !!!
(Το είχα για αρτύσιμο, τη σύγχυση τη δημιουργεί η λέξη "βούτυρο" ενώ στη πραγματικότητα
" Το βούτυρο κακάο είναι γνωστό ως λάδι θεοβρομίνης. Είναι το ωχρό κίτρινο, φαγώσιμο φυσικό φυτικό λίπος των κόκκων του κακάο. Το βούτυρο κακάο εξάγεται από τους κόκκους του κακάο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουμε σοκολάτα, σκόνη κακάο, φαρμακευτικά προϊόντα, αλοιφές, και είδη προσωπικής υγιεινής. Το βούτυρο κακάο έχει μία ήπια σοκολατώδη γεύση και άρωμα. Η άσπρη σοκολάτα φτιάχνεται από το βούτυρο κακάο." )
πηγή http://www.e-fitnessclub.gr/website/pro ... ts_id=1620