και η επίθεση συνεχίζεται- IHEU καταγγέλλει ΕΛΛΑΣ

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

και η επίθεση συνεχίζεται- IHEU καταγγέλλει ΕΛΛΑΣ

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Η IHEU καταγγέλλει την Ελλάδα για τον «Πάτερ Παστίτσιο»

Η Διεθνής Ουμανιστική και Ηθική Ένωση (IHEU), στην πρώτη της έκθεση γύρω από τον τρόπο που τα ανά τον κόσμο κράτη μεταχειρίζονται τους μη θρησκευόμενους, καταγγέλλει την Ελλάδα για τις περιπτώσεις του «Corpus Christi» και του «Πάτερ Παστίτσιου».

Συγκεκριμένα στην έκθεση γίνεται αναφορά στο νομικό καθεστώς που διέπει την θρησκευτική ελευθερία στην Ελλάδα, επισημαίνει δε την ύπαρξη νόμων αντι-βλασφημίας, καθώς και την κρατική υποστήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ως προς τα πραγματικά περιστατικά κατά το 2012, καταγγέλλονται οι ιστορίες του «Corpus Christi» και του «Πάτερ Παστίτσιου» ως περιστατικά δυσμενούς μεταχείρισης. Για την πρώτη, προβάλλεται η συμμετοχή του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ με την δικαστική του προσφυγή κατά των συντελεστών του έργου, ενώ επαναλαμβάνονται ρεπορτάζ εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία συνοδεύθηκε στο δικαστήριο από μέλη της «νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής».

Για την περίπτωση του «Πάτερ Παστίτσιου», εκτίθεται η δημιουργία της ιστοσελίδας με τον γνωστό συνδυασμό ονομάτων και καταγγέλλεται εμμέσως η σύλληψη του δημιουργού της.

Η IHEU αποτελεί οργανισμό που ιδρύθηκε το 1952, με σκοπό την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως εκείνων που δεν είναι θρησκευόμενοι και στην πρώτη σχετική της έκθεση επισημαίνει ραγδαία αύξηση των συλλήψεων λόγω «βλασφημίας» κατά την διάρκεια του έτους, με κύριο τόπο αναφοράς την Ελλάδα.
http://ysterografa.gr/greece/%CE%B7-ihe ... E%AC%CF%84
Μάλιστα... αυτό θα πει ασκώ το αυτεξούσιο. Δίνω και στο διάβολο βήμα. Να τους χαιρόμαστε τους των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων προστάτες"...
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
petrosathonas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: και η επίθεση συνεχίζεται- IHEU καταγγέλλει ΕΛΛΑΣ

Δημοσίευση από petrosathonas »

Ο ίδιος ο Χριστός είπε στον ένατο μακαρισμό της επί του όρους ομιλίας : μακάριοι εστέ όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσι και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ' υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού.

Επομένως ο "πάτερ παστίτσιος" είναι σύμφωνα με το αψευδές στόμα του Κυρίου στεφάνι ολόφωτο για τον άγιο γέροντά μας.
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

εγω την ιηευ δεν την εχω ξανακουσει .
Αντι να ασχολουμαστε με τις γιορτες των Αγιων μας ,σκοτιζὀμεθα για το τι λενε αγνωστοι στο ευρυ κοινο .
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Διεθνής Ουμανιστική και Ηθική Ένωση...
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

pr28 έγραψε:εγω την ιηευ δεν την εχω ξανακουσει .
Αντι να ασχολουμαστε με τις γιορτες των Αγιων μας ,σκοτιζὀμεθα για το τι λενε αγνωστοι στο ευρυ κοινο .
Αλλο ένα πλοκάμι των αντιχρίστων δυνάμεων... στα ελληνικά έχεις τα αρχικά τους λάθος

Και απλά δεν στρουθοκαμηλίζουμε... that's all, για να είμαστε προετοιμασμένοι ψυχολογικά και πνευματικά με προσευχή και νηστεία και εκκλησιασμό, για να αντιμετωπίσουμε ότι μας έρχεται, γιατί... μας έρχεται.
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

ΜΙΧΣ έγραψε:Διεθνής Ουμανιστική και Ηθική Ένωση...
Δώσαμε με τη δημοσίευση αξία σε κάτι ή καποιους που δεν έχουν ούτε αξία, και το μόνο που τους αξίζει είναι η αδιαφορία, ούτε καν η περιφρόνηση σε αυτά που ισχυρίζονται.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Κυριάκο, έτσι είπαν μερικοί και για τα βλάσφημα έργα. Πως όμως θα αντιστεκόμαστε αν δεν γνωρίζουμε και αν δεν ενημερωνόμαστε. Πως θα τρέξουμε αν χρειαστεί δίπλα στους ιεράρχες μας αν αυτοί βρίσκονται στο στόχαστρο των σκοτεινών δυνάμεων που μας μάχονται επειδή είμαστε Ορθόδοξο κράτος και δύσκολα σκύβουμε το κεφάλι... τουλάχιστον έτσι είμασταν παλιά... Στο τέλος μας βάζουν σε φόρμα της προτίμησής τους και δεν καταλαβαίνουμε και πως και τι έγινε. Δεν πρέπει να ενημερωνόμαστε να ξέρουμε τι γίνεται; Δεν τους εγκωμιάζουμε κιόλας. Συγχωράτε με αδέλφια. Καλό υπόλοιπο του αγώνα μας.
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

[quote="ΜΙΧΣ"]Κυριάκο, έτσι είπαν μερικοί και για τα βλάσφημα έργα. Πως όμως θα αντιστεκόμαστε αν δεν γνωρίζουμε και αν δεν ενημερωνόμαστε. Πως θα τρέξουμε αν χρειαστεί δίπλα στους ιεράρχες μας αν αυτοί βρίσκονται στο στόχαστρο των σκοτεινών δυνάμεων που μας μάχονται επειδή είμαστε Ορθόδοξο κράτος και δύσκολα σκύβουμε το κεφάλι... τουλάχιστον έτσι είμασταν παλιά... Στο τέλος μας βάζουν σε φόρμα της προτίμησής τους και δεν καταλαβαίνουμε και πως και τι έγινε. Δεν πρέπει να ενημερωνόμαστε να ξέρουμε τι γίνεται; Δεν τους εγκωμιάζουμε κιόλας. Συγχωράτε με αδέλφια. Καλό υπόλοιπο του αγώνα μας. [/quot

Σύμφωνοι, αλλά αυτοί είναι ανύπαρκτοι και έτσι πρέπει να μείνουν, εμείς τους δίνουμε βήμα. Τα κόπρους κόπροι μας άγγιξαν δεν ήταν ανύπαρκτα.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Σοκ έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Νέας Υόρκης η αφίσα με τον Άη Βασίλη και τον Ιησού

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει η αφίσα Αμερικανών αθεϊστών, η οποία «κοσμεί» τους δρόμους της Νέας Υόρκης. Η γιγαντοαφίσα που ανέβασε η αθεϊστική οργάνωση «American Atheists» σε κτίριο της Times Square έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, «παίζοντας» με την ευχή «merry christmas».
«Keep the merry» («Κρατήστε το εύθυμο») λέει στο πάνω μέρος της η αφίσα έχοντας μια εικόνα του Άη Βασίλη και από κάτω λέει «Dump the myth» («πετάξτε τον μύθο») όπου βρίσκεται η φωτογραφία του εσταυρωμένου Ιησού.
Μάλιστα, η Τερέζα Μακμπέιν, υπεύθυνη Τύπου της οργάνωσης αναφέρει σχετικά: «Η αληθινή ομορφιά των Χριστουγέννων -το να είσαι με συγγενείς, φίλους και ανθρώπους που αγαπάς- δεν έχει τίποτα να κάνει με θεούς περασμένων εποχών. Για την ακρίβεια περνάς καλύτερα χωρίς τις ενοχές και τους λοιπούς καταναγκασμούς που σου δημιουργεί η θρησκεία».
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

οσο οι μερες των Χριστουγεννω και των μεγαλων εορτών πλησιαζουν τοσο οι πειρασμοι πληθαινουν.
Τυχαίο ;Δε νομιζω.

Ας "απαντησουμε " με το χριστιανικο μας ηθος γεμιζοντας ασφυκτικά της εκκλησιας, μετεχοντας των μυστηριων της Εκκλησιας με ευλάβεια και κατανυξη,
με αυξημενη την αλληλεγγυη μας σε οσους συναθρωπους μας μπορουμε και την εχουν αναγκη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”