Τέλος για το βλάσφημο... "Corpus Christi" και στην Ελλάδα;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Τέλος για το βλάσφημο... "Corpus Christi" και στην Ελλάδα;

Δημοσίευση από angieholi »

Από το blog Αναβάσεις: http://anavaseis.blogspot.gr/2012/11/co ... risti.html
Παρουσιάζουμε την συνέντευξη των Λαέρτη Βασιλείου και της Παναγοπούλου, προς το παρόν χωρίς ασχολίαστο και χωρίς περικοπές, επιφυλασσόμενοι να διασταυρώσουμε οριστικά το αληθές της δημοσίευσης.

Θα ενημερώσουμε οριστικά μέσα στην ημέρα, έτσι ώστε αν ισχύει, να μην ταλαιπωρηθείτε πηγαίνοντας στην διαμαρτυρία.
Η συνέντευξη χωρίς περικοπές όπως παρουσιάστηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου (enikos.gr)

Τέλος για το... "Corpus Christi"

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η κα. Βάσια Παναγοπούλου και ο Λαέρτης Βασιλείου, γνωστοποίησαν την αναβολή των παραστάσεων, στο Θέαρο Χυτήριο, του θεατρικού έργου που απασχόλησε την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα…
Η ανακοίνωση συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:
«Οι παραστάσεις του Corpus Christi, στο θέατρο Χυτήριο, ολοκληρώνονται. Δεν ήταν πρόθεσή μας ούτε να προκαλέσουμε το “θρησκευτικό συναίσθημα” ούτε να δημιουργήσουμε εντάσεις και πολύ περισσότερο να ζήσουμε εικόνες αστυνομοκρατούμενου χώρου θεάτρου. Λυπούμαστε που άθελά μας, άνθρωποι ξυλοκοπήθηκαν, προπηλακίστηκαν, απαξιώθηκαν... Μας προκάλεσε θλίψη το γεγονός ότι το Χυτήριο έκανε το γύρω του κόσμου με απαξιωτικά σχόλια για τη Δημοκρατία μας. Και βάζοντας πάνω απ' όλα το καθήκον μας ως Έλληνες πολίτες να προστατέψουμε τη φήμη της χώρας μας αλλά και τη βαθιά πίστη μας στην Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό που είναι η πίστη της αγάπης και της αποδοχής, δεν γίνεται να επιτρέψουμε την παγκόσμια δυσφήμηση που συντελείται με αφορμή την παράστασή μας.
Παλέψαμε σε αίθουσες δικαστηρίων και δικαιωθήκαμε. Αλλά... Δεν ήταν αρκετό. Συνέχισαν να μας διασύρουν και να βάζουν σε κίνδυνο τους συναδέλφους μας ηθοποιούς αλλά και το σύνολο των εργαζομένων στο θέατρό μας.
Με τη σκέψη στο κοινό μας που σεβόμαστε, προσπαθήσαμε να παίξουμε την παράσταση επί 3 εβδομάδες. Δεν στάθηκε δυνατόν, γιατί δεν μας το επέτρεψαν.. Και φυσικά δεν είναι λύση να συνεχίζουμε σα να μη συμβαίνει τίποτα... Γιατί αυτό που συνέβη είναι υπαρκτό, εφιαλτικό και μεγάλη ντροπή.
Το μήνυμα που μας απέστειλε ο συγγραφέας του έργου, Τέρενς ΜακΝάλλυ μας προβλημάτισε... “άλλο θέατρο δεν θα είχε αντέξει τόσο... μήπως όμως με όλα αυτά που προσδίδουν στην παράσταση περί “βλασφημίας” χάνεται το πραγματικό μήνυμα του έργου; είναι δυνατόν ένα έργο που γράφτηκε για να μιλήσει για την αγάπη, να καταλήγει να προκαλεί τόσο μίσος;
Βέβαια, τέτοιες εκδηλώσεις βίας σαν αυτές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στην πόρτα του θεάτρου μας στις 11/10, δεν έλαβαν χώρα σε κανένα μέρος του κόσμου, όπου κι αν παίχτηκε το Corpus Christi.. παρά μόνο.. από φανατικούς Μουσουλμάνους(!) που θεώρησαν ότι έπρεπε να εκδώσουν διάταγμα θανάτου για τον συγγραφέα..
Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν στην προσπάθειά μας για την ελευθερία της τέχνης και τη μη φίμωση του θεατρικού λόγου. Όμως εμείς δεν κάνουμε θέατρο για να υποκαταστήσουμε τους θεσμούς.. Δεν λιποψυχούμε και θα δώσουμε τον αγώνα όπου και αν χρειαστεί. Ας προβληματιστούμε όμως, για το Κράτος που παρακολουθεί μουδιασμένο τις δυνάμεις του σκοταδισμού να ασχημονούν..
Αν μια θεατρική παράσταση μπορεί να θέσει θεμελιώδη ζητήματα όπως το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και την ελευθερία της έκφρασης, τότε το Θέατρο είναι παρόν στην αληθινή ζωή..
Η παράσταση CORPUS CHRISTI έχει ήδη κληθεί να λάβει μέρος σε δύο διεθνή θεατρικά φεστιβάλ: στο International Theatre Festival MESS Sarajevo και στο Festival Iberoamericano de Teatro de Bogota.
Εκεί θα βρει και την δικαίωσή της…
για το θέατρο Χυτήριο,
Βάσια Παναγοπούλου & Λαέρτης Βασιλείου»
Το σχόλιο μου για τα bold γράμματα: :shock: :shock: :43 :43 :102 :102
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τέλος για το βλάσφημο... "Corpus Christi" και στην Ελλάδ

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Δόξα τω Θεώ για το τέλος... :25

Οσο για το σχόλιο... οι άνθρωποι με διαστροφές όταν πιάνουν πάτο βλέπουν το μαύρο γι άσπρο και το βρώμικο για καθαρό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι προσευχή γι αυτούς... στην Παναγία. Να μιλήσει στην καρδιά τους και να τους βγάλει από την κόλαση που έχουν βάλει τον ίδιο τους τον εαυτό. Μακάριοι όσοι έχουν ανθρώπους να προσεύχονται στη Θεοτόκο γι αυτούς... για έλεος Κυρίου...
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

angieholi έγραψε:Το σχόλιο μου για τα bold γράμματα: :shock: :shock: :43 :43 :102 :102
Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου Αγγελική..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

"..... τη βαθιά πίστη μας στην Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό.... "

Τι κοροϊδία είναι αυτή ;;;; Tόσο αφελείς μας θεωρούν ;;;;
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

panagiotisspy έγραψε:
angieholi έγραψε:Το σχόλιο μου για τα bold γράμματα: :shock: :shock: :43 :43 :102 :102
Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου Αγγελική..
Τα έχει πάρει στο κρανίο με το θράσος των παραγόντων της παράστασης Παναγιώτη... αφού ύβρισαν τον Κύριο... βγαίνουν κι από πάνω μιλώντας για ελευθερία και δημοκρατία και αγάπη... από αγάπη τα έκαναν όλα αυτά... από αγάπη καταπάτησαν τη δική μας ελευθερία και πίστη.... Δόξα τω Θεώ που συνάνθρωποί μας ύψωσαν το ανάστημά τους και ομολόγησαν Χριστό και αυτό το βδέλυμα κακοτέχνημα θα σταματήσει να προβάλεται... μέχρι να φέρουν το επόμενο... δυστυχώς και πάλι απ' την αρχή. Αγώνας.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Παναγιώτη είναι αυτό που είπε η Τούλα.
Καλά μας κοροιδεύουν;;;;;;;
" η βαθιά πίστη μας στην Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό" ή το άλλο ότι είναι ένα έργο που μιλάει για αγάπη;;;;;;;;;;

Στην αρχή γουρλώσα τα μάτια από την απορία....
μετά τα μάτια μου έκαναν πουλάκια από την σύγχυση και μετά άρχισα να τραβάω τα μαλλιά μου..........

Αυτό σημαίνει το σχόλιο μου! :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν σας καταλαβαίνω..
Ως Χριστιανοί, οφείλουμε να πούμε ένα "μπράβο" που σταμάτησαν την παράσταση και να μην κάνουμε δίκες προθέσεων..

Επίσης,
βλέπω ότι εδώ μπορεί επίσης να θιγεί και το ζήτημα της ομολογίας Πίστεως, με το οποίο είχαμε διεξοδικά απασχοληθεί πρόσφατα,
και στο οποίο τόνισα ότι η ομολογία από μόνη της δεν είναι τίποτα, αν δεν προυπάρχει Πίστη και Αγάπη στο Χριστό..

Εδώ,
από τους συντελεστές έχουμε μιά - τρόπον τινα - ομολογία..

Δεν θα την κάνουμε λοιπόν δεκτή,
επειδή κρίνουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν Πίστη και Αγάπη??

Πώς το ξέρουμε αυτό?? :105 :105
Ποιοί είμαστε και το γνωρίζουμε??
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Παναγιώτη... :13
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Τι εννοείς βρε Μαρία?? :8 :8

Εδώ είχε μαλλιάσει η γλώσσα ολόκληρου του φόρουμ, περί της αξίας της ομολογίας..
Και με την πρώτη ευκαιρία που μας δίνεται, καταρρίπτουμε τα πάντα.. :( :(

Δε λέω ότι ντε και καλά ομολογούν οι συντελεστές,
αλλά έχουμε χρέος ως Χριστιανοί, να μην επεκτεινόμαστε με τέτοιο τρόπο..
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Παναγιώτη τα χίλια μπράβο ανήκουν σε αυτούς που έφαγαν ξύλο και εισέπνευσαν όλα αυτά τα χημικά και με τον αγώνα τους κατάφεραν να σταματήσουν αυτη την παράσταση βδέλυγμα.
Τώρα το αν οι συντελεστές του έργου για να μην τους κατανονομάσω και κατακρίνω, το αν λοιπόν οι συντελεστές επειδή δεν το πράγμα δεν τους πήγε διότι ποιος ξέρει:
- μπορεί να μην πάτησε κανείς
- μπορεί να φοβήθηκαν
- μπορεί κάπου όλη αυτή η φασαρία κάπου να τους ταρακούνησε
- μπορεί να βρέθηκαν κάποιο άνθρωποι συνετοί και να τους είπαν 2-3 λογάκια και να συνήλθαν....
ΑΛΛΑ όχι τώρα να βγαίνουν και να μας το παίζουν αθώες περιστέρες και ότι είναι οι κατατρεγμένοι, οι κακομοίρηδες..... και να τους λυπηθούμε και απο πάνω!
Ε! Οχι... ήμαρτον δηλαδή!
Και που βλέπεις εσύ την ομολογία πίστεως;;;; Στο ότι σταμάτησαν το έργο;
Παναγιώτη μου η ομολογία πίστεως του καθενός από κει μέσα που πήρε μέρος θα ήταν όταν τους πρωτοέγινε η πρόταση να αρνηθούν!!!
Αυτό θα ήταν η ομολογία πίστεως.
Ποιος Ορθόδοξος Χριστιανός που δεν του λείπει βίδα από το κεφάλι και έχει σώας τα φρένας θα έλεγε ποτέ ότι ο Χριστός και οι μαθητές του είναι ομοφιλόφιλοι;
ΠΟΙΟΣ;;;; Που ο ίδιος ο Θεός κατέστρεψε τα Σόδομα και Γόμορα για αυτή την παραφύση κατάσταση. Τι να λέμε τώρα; Τα ίδια;
Και βγαίνουν και λένε και καλά εμείς είμαστε Χριστιανοί, και υπάρχει ελευθερία του λόγου και έχουμε δημοκρατία, και αγάπη και τέτοιες σαχλαμάρες....
Όχι... όχι... όχι....
Σιγά μην κλάψουμε κιόλας!

Αυτή είναι η άποψή μου Παναγιώτη μου... και οι λιγο ανεβασμένοι τόνοι μου δεν είναι φυσικά για εσένα... αλλά για όσους μας κοροιδεύουν μες στα μούτρα μας, στην προκειμένη περίπτωση οι συντελεστές του έργου......
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”