Νεκρός από στραγγαλισμό βρέθηκε ένας ιερέας της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στη Συρία, όπως έκαναν γνωστό οι κάτοικοι της περιοχής και το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο Φαντί Χαντάντ, ο οποίος διαπραγματευόταν την απελευθέρωση ενός χριστιανού γιατρού, βρέθηκε σήμερα Πέμπτη στραγγαλισμένος στην επαρχία της Δαμασκού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είχε απαχθεί από την περασμένη Παρασκευή.
Το Πατριαρχείο Αντιοχείας καταδίκασε το «άγριο έγκλημα» και «τις επιθέσεις κατά των αμάχων και των θρησκευόμενων που προσπαθούν να είναι αγγελιοφόροι της ειρήνης υπό δύσκολες συνθήκες» ενώ έκανε έκκληση στις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους πολίτες «να καταδικάσουν όλα τα εγκλήματα, τις κλοπές και οτιδήποτε άλλο βλάπτει την ασφάλεια των πολιτών».
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χαντάντ εχαιρε της εκτίμησης όλων των κατοίκων της περιοχής, ενώ η επίσημη συριακή τηλεόραση τα προσκείμενα στην αντιπολίτευση Μέσα, απέτισαν φόρο τιμής στον ιερέα
http://www.crime.gr/5182/articles/strag ... ticle.aspx
Δολοφονία Ορθοδόξου Ιερέα στη Συρία
Συντονιστής: Συντονιστές
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Δολοφονία ορθοδόξου ιερέα στη Συρία
Ναι το διάβασα αδελφέ Θεοδόση και πόνεσε η ψυχή μου
Σε άλλη ιστοσελίδα (με στρατιωτικά κλπ θέματα) διάβασα ότι ήταν πιο μακάβριος και αποκρουστικός ο τρόπος δολοφονίας του ιερέα...Από εκεί θεώρησα ότι μάλλον μαρτύρησε και δεν πρόκειται για απλή δολοφονία....Κάνω λάθος? Καλό παράδεισο και ας αναπαυτεί εν ειρήνη η ψυχή του....
Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, γυμνός και περιεβάλετέ με, ησθένησα και επεσκέψασθέ με, εν φυλακή ήμην και ήλθατε πρός με.
Κατά Ματθαίον κε’ 35-37
Κατά Ματθαίον κε’ 35-37
Re: Δολοφονία Ορθοδόξου Ιερέα στη Συρία
[/i]http://opougis.blogspot.gr/2012/10/blog ... .html#moreΔεν υπάρχει απλώς μία εξέγερση κατά του καθεστώτος, αλλά και μία παράλληλη επικίνδυνη εκκαθάριση των χριστιανών της περιοχής. Για αυτό το γεγονός υπάρχουν μαρτυρίες που όλο και πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό. Δεν ξέρουμε γιατί ο Θεός μας το επιτρέπει. Αλλά ας μην επαναπαυόμαστε... Σε όλες τις Αραβικές χώρες ανέβηκαν ήδη ή ανεβαίνουν σύντομα ακραία ισλαμιστικά καθεστώτα. Ας εντείνουμε τις προσευχές μας.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Να αλληλοσκοτώνονται με το Αλλάχουακμπάρ στα χείλη με το καθεστώς Άσαντ ταυτόχρονα βρίσκουν αφορμή να ξεπαστρεύουν και τους ορθόδοξους να καίνε εκκλησίες και να βάζουν τους χριστιανούς ζωντανά οδοφράγματα να σκοτώνονται εκατέρωθεν.
Να τα βλέπουμε εμείς οι έλληνες και να καταλάβουμε τι μας περιμένει αν μας κάτσουν τον σβέρκο οι μουσουλμάνοι, και που να δείτε τι θα μας κάνουν οι βρωμιάρηδες αν μας χτυπήσει η Τουρκία θα έχουμε κι εσωτερικό πόλεμο από αυτούς που ζητάνε δικαιώματα και τζαμιά από τους έλληνες, λες και τους χρωστάμε.
Να τα βλέπουμε εμείς οι έλληνες και να καταλάβουμε τι μας περιμένει αν μας κάτσουν τον σβέρκο οι μουσουλμάνοι, και που να δείτε τι θα μας κάνουν οι βρωμιάρηδες αν μας χτυπήσει η Τουρκία θα έχουμε κι εσωτερικό πόλεμο από αυτούς που ζητάνε δικαιώματα και τζαμιά από τους έλληνες, λες και τους χρωστάμε.
Αν επιτρέψει κάτι τέτοιο ο Κύριος... είναι για τα χάλια μας τα μαύρα. Δηλαδή... πάμε γυρεύοντας με την αμετανοησία, τη βλασφημία μας και την δαιμονική υπερηφάνια που μας χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια. Δόξα τω Θεώ για τους λίγους που μας κρατούν ακόμη με τις προσευχές τους.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.