Μητροπολίτης Σεραφείμ: "Τέλος οι κόρες από την Εκκλησία"

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Μητροπολίτης Σεραφείμ: "Τέλος οι κόρες από την Εκκλησία"

Δημοσίευση από LOCKHEART »

«Τα ψέμματα τελείωσαν. Οσοι θέλουν να φορέσουν το ράσο πρέπει, ιατρικά και ψυχοσωματικά να αποδειχθεί ότι είναι ΑΝΔΡΕΣ. Τέλος οι… κόρες από την Εκκλησία… Τέλος τα.....
μανικιούρ και τα καλοχτενισμένα μαλλιά και τα όσα συναντάμε σήμερα στον Κλήρο με αποτέλεσμα να γελάει ο κόσμος και να γίνονται άσχημα σχόλια σε βάρος της Εκκλησίας.

Είμαι αποφασισμένος τώρα που θα συμμετέχω στη νέα Διαρκή Ιερά Σύνοδο, να ζητήσω ό,τι σας είπα όπως και Αποστολική Κλήρωση για τους ΝΕΟΥΣ Ιεράρχες.
Γνωρίζω ότι γίνομαι αντιπαθητικός. Όπως γνωρίζω ότι αποκτώ όλο και περισσότερους εχθρούς. Αδιαφορώ. Εδώ είμαι, ας έλθουν να με δολοφονήσουν όπως μας απειλούν, καθημερινά, στην Μητρόπολη».
Πράγματι ο Μητροπολίτης Σεραφείμ αντιμετωπίζει ένα εχθρικό κλίμα και μάλιστα μέρα με την ημέρα θεριεύει. Γιατί εκτός των Μασόνων, Ιλλουμινάτι, μερίδας ΓΟΧ, κάποιων …«εθνικών παραγόντων» που δεν καλοβλέπουν τις θέσεις του στα Εθνικά θέματα, υπάρχει εναντίον του και η «…Οργή» των ομοφυλοφίλων τους οποίους πολλαπλώς «κυνηγά» φτάνοντας μέχρι και να αλληλογραφήσει με την Βασίλισσα της Αγγλίας για τον γνωστό ομοφυλόφιλο Ελτον Τζον, ο οποίος έβρισε κατά χυδαίο τρόπο τον Χριστιανισμό!

Και ακόμη, όσο και αν φανεί περίεργο: Εχει εναντίον του και το ΕΡΓΟ ΤΟΥ! Ναι… Το Κοινωνικό Εργο του! Τα καθημερινά συσσίτια, τις υποτροφίες, το άπλωμα των χεριών σε κάθε πάσχοντα, την προσπάθεια να αποκτήσουν οι Ενορίες το «χαμένο Πρόσωπο», την ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΡΤΑ του Δεσπότη… Του Δεσπότη του ΑΠΛΟΥ που μπορεί να φαντάζει ΑΓΡΙΟΣ αλλά έχει καρδιά μικρού παιδιού.
Του Δεσπότη, που δεν δίστασε να τα πετάξει και να φύγει από την Αυστραλία – σίγουρος διάδοχος του εκεί Αρχιεπισκόπου – και ακόμη να τα βάλει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη για θέματα Ορθοδοξίας αλλά και με άλλους Μητροπολίτες, όπως πρόσφατα με τον Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και πάλι για θέματα Ορθοδοξίας. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ, μεγάλο, διάφανο, καθάριο, Ελληνικό, Ορθόδοξο είναι ΦΥΣΙΚΟ (γιατί άραγε, λέμε, ΦΥΣΙΚΟ Δύστυχε Τόπε;) να προκαλεί φθόνο και να «παράγει» ΕΧΘΡΟΥΣ! Και βέβαια και το ξεκαθάρισμα που έκανε στους Κληρικούς της Μητρόπολής του, από τις… προβατίνες…
Για όλα αυτά αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον η παρουσία του στις Εργασίες της νέας ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ. Θα είναι παρουσία ενός Ανδρα, Αμετακίνητου Ορθοδόξου, Κληρικού χωρίς συμβιβασμούς.

http://www.elora.gr/portal/index.php?op ... -&Itemid=3
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Μητροπολίτης Σεραφείμ: "Τέλος οι κόρες από την Εκκλησία"

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Οσοι θέλουν να φορέσουν το ράσο πρέπει, ιατρικά και ψυχοσωματικά να αποδειχθεί ότι είναι ΑΝΔΡΕΣ.

ομολογω οτι αυτο καπως με σοκαρε. :shock: :shock: :shock:
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

ΣΠΥΡΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΑ;
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΠΟΙΟΣ.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Προσωπικά κρατώ μια μικρή επιφύλαξη για την εγκυρότητα της είδησης αλλά και τα υποτιθέμενα λόγια του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Είναι μια είδηση η οποία δεν προέρχεται από κάποια εκκλησιαστική πηγή, ούτε έχει ήδη αρτηθεί από κάποιο άλλο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων
(τουλάχιστον με μια πρώτη ματιά και μια μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο),
επομένως η εγκυρότητα της για μένα προσωπικά, αμφισβητείται, μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και όχι...

Επίσης ο λόγος του Μητροπολίτη Πειραιώς συνήθως είναι πιο.... δεν ξέρω πως να το εκφράσω σωστά... αλλά είναι θα έλεγα πιο "σοβαρός", συντακτικά πιο προς την καθαρεύουσα, όχι τόσο λαϊκίζων. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος ή απλώς αυτά που είπε να μεταφέρθηκαν από τον δημοσιογράφου του άρθρου έτσι. Και εκεί ακριβώς θέλω να καταλήξω, μήπως τα έγραψε όπως ήθελε και όπως ήθελε να φανούν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις;;;;;

Εξάλλου και το σκίτσο που χρησιμοποιεί στην αρχή του άρθρου του, στην πηγή που παρέθεσε ο Σπύρος,
κάθε άλλο παρά σε προδιαθέτει ότι θα μιλήσει ειλικρινά και υποκειμενικά για την Εκκλησία.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Καπως ετσι ειναι Αγγελικη
ειμαι σιγουρος ειναι απο αυτους που χτυπανε την εκκλησια μας
το σκιτσο τα λεει ολα
Προσοχη μην παραθετετε οτι βρισκετε στο ΝΕΤ
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Καταρχήν η είδηση ειναι απο την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ η οποια ειναι σοβαρι εφημεριδα ουτε καποια τοπικη χωριου ουτε καμια κουτσομπολιστικη . Οσο για το σκιτσο αυτο δεν αναιρει την εγκυροτητα μιας ειδησης εστω και αν δεν μας αρεσει.

Δεν νομίζω μια εφημεριδα σαν την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ να έβαζε ψευδη δηλωση και μαλιστα μητροπολιτη αν το εκανε ειναι οτι χειροτερο και πρεπει και ο ιδιος να κινηθει νομικα.

Απο την αλλη μην κολλατε στις λεξεις , ή οτι δεν σας αρεσει αμεσως να το αμφισβητησετε .Μια χαρα τα λεει το νοημα μετραει σε αυτα. Μην ξεχναμε και ο ιδιος ειχε κινηθει στο θεμα με τον ΕΛΤΟΝ ΤΖΟΝ οποτε γενικα ειναι καυστικος .

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ : ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ !
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΣΤΑΘΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ έγραψε:ΣΠΥΡΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΑ;

Το τι εννοει ιατρικα το καταλαβαινουμε μην πουμε σε λεπτομεριες ισως οπως και στο στρατο να εξεταζονται οι υποψηφιοι ιατρικα και ψυχολογικα για να μπορεσουν να παρουν το χρησμα.
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

LOCKHEART έγραψε:Καταρχήν η είδηση ειναι απο την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ η οποια ειναι σοβαρι εφημεριδα ουτε καποια τοπικη χωριου ουτε καμια κουτσομπολιστικη . Οσο για το σκιτσο αυτο δεν αναιρει την εγκυροτητα μιας ειδησης εστω και αν δεν μας αρεσει.

Δεν νομίζω μια εφημεριδα σαν την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ να έβαζε ψευδη δηλωση και μαλιστα μητροπολιτη αν το εκανε ειναι οτι χειροτερο και πρεπει και ο ιδιος να κινηθει νομικα.

Απο την αλλη μην κολλατε στις λεξεις , ή οτι δεν σας αρεσει αμεσως να το αμφισβητησετε .Μια χαρα τα λεει το νοημα μετραει σε αυτα. Μην ξεχναμε και ο ιδιος ειχε κινηθει στο θεμα με τον ΕΛΤΟΝ ΤΖΟΝ οποτε γενικα ειναι καυστικος .

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ : ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ !
Πώς γίνεται μια εφημερίδα ΣΟΒΑΡΗ , να προβάλλει μια εικόνα που σοκάρει και σπηλώνει τον κλήρο με αυτή;
Ας προσέχουμε!
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

LOCKHEART έγραψε:
ΣΤΑΘΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ έγραψε:ΣΠΥΡΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΑ;

Το τι εννοει ιατρικα το καταλαβαινουμε μην πουμε σε λεπτομεριες ισως οπως και στο στρατο να εξεταζονται οι υποψηφιοι ιατρικα και ψυχολογικα για να μπορεσουν να παρουν το χρησμα.
προσωπικα δε μπορω να φανταστω ενα ανθρωπο οχι οποιονδηποτε αλλα με προορισμο για το ιερατικο αξιωμα να υποβαλλεται στον εξευτελισμο μιας τετοιας εξετασης. Αν κατι τετοιο το προτειναν πχ καθολικοι δε θα μου εκανε εντυπωση αλλα με το πνευμα της ορθοδοξιας δε συναδει.
τοσο λοιπον αγνωστοι ειναι οι υποψηφιοι προς χειροτονια, ξεφυτρωνουν απο το πουθενα με μηδεν εργο και χρειαζονται τετοια μετρα; τοτε πως φωναζει το πληρωμα της εκκλησιας αξιος αξιος;;;
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΣΕ ΟΣΕΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΟΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΕΝΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΣ Η ΙΕΡΕΑΣ.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”