Σε αφιέρωμα της εκπομπης Πανοραμα του BBC παρουσιάζεται εγγραφο που ο νυν Παπας και τοτε καρδιναλιος Ιωσήφ Ρατζιγκερ συμβουλευει να παραμενουν μυστικές οι περιπτωσεις ιερέων που μέσω της εξομολογησης επιδιωκουν σεξουαλικη συνευρεση με ανηλίκους
Το 2002 νομίζω ήταν όταν στην Αμερική βγήκαν στη φόρα πολλές υποθέσεις παιδεραστίας καθολικών, και οι καθολικοί το αντιμετώπισαν δημόσια.
Δεν μας είπες όμως, οι Ορθόδοξοι επίσκοποι τα σκάνδαλα τα βγάζουν στη φόρα ή τα κρύβουν;
vasilis_m21 έγραψε:Το 2002 νομίζω ήταν όταν στην Αμερική βγήκαν στη φόρα πολλές υποθέσεις παιδεραστίας καθολικών, και οι καθολικοί το αντιμετώπισαν δημόσια.
Δεν μας είπες όμως, οι Ορθόδοξοι επίσκοποι τα σκάνδαλα τα βγάζουν στη φόρα ή τα κρύβουν;
Εχουμε τον Καρατζαφέρη εμείς δεν έχουμε ανάγκη :p
Αλλο "Κάλυψη" δηλαδή δικαιολογώ τους Χ ιερείς και άλλο κάλυψη προς προστασία των πιστών από σκανδαλισμό
Ξέρεις τώρα πως περιμένουν οι άπιστοι στη γωνία για να κατηγορήσουν
Εμείς τα βγάζουμε όλα στην φόρα - οι καθολικοί φαίνεται οτι είναι περισσότερο προσεκτικοί - όχι για συγκάληψη αλλά για κάλυψη της ορθότητας της πίστης τους και κυριότερα για το κύρος των ιερέων της.
Σαφώς και δεν συμφωνώ.
Θα μου άρεσε όμως και θα χαλύβδωνε την πίστη μου αν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος μετά απο μια ανακάλυψη παιδεραστή ιερέα, έβγαινε δημοσίως και του έπαιρνε το κεφάλι λεκτικά και πραγματικά εκδιώχνοντάς τον άμεσα απο το πλήρωμα της εκκλησίας με πολλαπλά "ανάθεμα".
Εκτός και αν ακόμη και σε αυτά τα τέρατα ισχύει τα περί "έργου του διαβόλου" και "επηρεασμού της ψυχής τους από άγνωστες δυνάμεις" και άλλες βλακείες που ορισμένοι τις χρησιμοποιούν κατα το δοκούν για να θάψουν την πραγματικότητα.
Οπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.
Σε πάσης φύσεως περιπτώσεις παιδεραστίας ισχύει ο νόμος της άμεσης απονομής δικαιοσύνης που σημαίνει το "τελείωμα" του δράστη με μεθόδους είτε ορθόδοξες είτε ανορθόδοξες.
Μια κατσαρόλα που βράζει δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ μυστικό το βράσιμο ακόμη και αν είναι χύτρα ταχύτητας.
Οι πάσης φύσης παιδεραστες πρέπει να γνωρίζουν οτι αν τους ανακαλύψουν ο θάνατός τους θα είναι αργός και σίγουρος. Οπως το τέρας με το όνομα Λεωνίδας Δουρής που το βασανιστήριο άρχισε μέσα απο την κλούβα μεταγωγής στις φυλακές και τελείωσε στο κελί του.
Και οι ιστορίες οτι τα παιδάκια είναι σαν αγγελάκια που μεταφέρουν μηνύματα αγάπης κλπ κλπ καλύτερα να ειπωθούν στους ψυχιάτρους πριν το εγκλεισμό σε ίδρυμα.
Οι λύσεις πρέπει να δίδονται σε αυτή την ζωή που μπορούμε να την δούμε και όχι στην άλλη που ... ΘΑ δούμε
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Απ'΄οτι θυμάμαι πριν λίγα χρόνια οι Καθολικοί το αντιμετώπισαν ανοιχτά και δημόσια το θέμα, είχαν παραδεχτεί πολλά σκάνδαλα. Μάλλον το έκαναν επίτηδες για να δείξουν ότι έχουν διαφάνεια και ότι οι παραβάσεις τιμωρούνται.