Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου "έδωσε άδεια" στον "μάγο" Σανκάρα;

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
akylina
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου "έδωσε άδεια" στον "μάγο" Σανκάρα;

Δημοσίευση από akylina »

Ερωτήματα για τον Ιερόθεο Ναυπάκτου δημιούργηθηκαν τις ημέρες του Πάσχα. Αιτία η εκδήλωση στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, που πραγματοποιήσε ο μάγος "Σανκάρα" και μάλιστα με εισιτήριο για μεγάλους και μικρούς (με ειδική τιμή για τα παιδιά) την Τρίτη του Πάσχα. Πρόεδρος της επιτροπής του Ιδρύματος Δ. & Β. Παπαχαραλάμπους είναι ο Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος.

Τι να υποθέσουμε;;;; Γιατί το επέτρεψε; Ότι δεν ξέρει ποιο Θεό υπηρετούν ο "Γιούρι Γκέλερ" και ο " Σανκάρα"; Ότι δεν τον ρωτούν οι υφιστάμενοί του;, ότι δεν τον απασχολούν αυτά τα θέματα; ή ότι δεν ασχολείται με τίποτε άλλο παρά με κάποια Μονή της περιοχής του; Είναι καιρός πάντως και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, που είναι λαλίστατος κατά τα άλλα και η εκκλησία να λάβουν επιτέλους θέση απέναντι στα φαινόμενα "Γκέλερ, Σανκάρα" και όλα τα παρόμοια.
-Αινείτε τον Κύριον εκ των ουρανών,αινείτε αυτών εν τοις υψίστοις..
-Ευφράνθην επι τοις ειρηκόσι μοι εις οίκον Κυρίου πορευσόμεθα. Εστώτες ήσαν οι πόδες ημών εν ταις αυλαίς σου, Ιερουσαλήμ..
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου "έδωσε άδεια" στον "μάγο" Σανκά

Δημοσίευση από PRETORIAN »

Μην περιμένεις απάντηση αδελφή μου. Κάποιοι έχουν σαν μοναδικό στόχο στην ζωή τους το πως να αφανίσουν μοναστήρια, όταν ο 'εχθρός' τωρα πιά δεν είναι προ των πυλών αλλά εντος! Θα δώσουν και αυτοί ( όπως και όλοι μας βέβαια) λόγο στον Κριτή τους.
Θα ήθελα επίσης να ήξερα οι πιστοί της πόλεως τι έκαναν; προφανώς τίποτα μιας και η ' πνευματική ακηδία' ειναι γνωστή για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ. Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι λέει ο λαός. Με τις υγείες μας. Άντε και του χρόνου με τον Κόπερφιλντ!
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

ας μην σταθουμε στις πραξειςκαι παραλήψεις

άν το συνδυασουμε με το γεγονός,οτι έχουν καταργηθει οι αντιαιρετικές εκπομπε του ραδιοσταθμου της εκκλησιας,πολλά θα μπορουσε να υποθεσει κανείς.
ας σεβαστούμε τις ημέρες αυτές και ας προσευχηθούμε να φωτίζει ο Θεός τους πνευματικούς μας .
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Προσωπικά έχω μεγάλη εκτίμηση και εμπιστοσύνη στον μητροπολίτη Ναυπάκτου. Αποτελεί ένα σημαντικό φάρο της ορθοδοξίας.
Δεν θέλω να πάρω θέση γιατί αγνοώ τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου θέματος αλλά γενικεύοντας δεν μου είναι και ευχάριστο
έτσι απλά να αφήνουμε μομφή και υπονοούμενα και ειδικά γι αυτόν.
Γνώμη μου είναι πως αν ψαχτεί το ζήτημα, οι απαντήσεις θα είναι σαφέστατες και πιθανόν να μην υπάρχει καν θέμα.
Σέβομαι την κριτική, όμως καλό θα ήταν ο αδερφός που έβαλε το θέμα, να το βάλει και στη μητρόπολη Ναυπάκτου ή τέλος πάντως σε κάποιον ιερέα της Ναυπάκτου ή κάποιον σχετικό για να πληροφορθεί για το θέμα και να πληροφορήσει και εμάς.
Επιτρέψτε μου σας παρακαλώ, με κάθε σεβασμό στους γράφοντες να μην τα πιάνουμε χαλαρά τα ζητήματα, γιατί άδικα μπορεί να σκανδαλίζουμε αδερφούς μας.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Δεν εινε ολα οπως τα νομιζουμε
σιγουρα ο Μητροπολιτης θα ρωτησε καπου αλλου
δεν θα εδωσε ετσι απλα αδεια
μην μας ξεσηκωνει ο πονηρος αμεσως εναντιον των Μητροπολητων μας αυτο θελει
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Είτε ο σεβασμιώτατος είναι καλός στα καθήκοντά του (ποιος το κρίνει;) είτε όχι, τα δικά μας καθήκοντα είναι η υπακοή και ο σεβασμός. Είμαι πολύ αμαρτωλός και έχω πάρα πολλά ελαττώματα, ώστε καλά θα κάνω να ασχολούμαι μ' αυτά, αν θέλω να δω "άσπρη μέρα". Αν κάνω το λάθος να βλέπω τα "λάθη" των άλλων, δεν θα μου μείνει χρόνος να βελτιώσω τα δικά μου, ο φουκαράς!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Λιγα λογια παρακαλω, για τον Αγιο Ναυπακτου, που ειναι κοσμημα της Εκκλησιας, και Θεολογικοτατος, Λογιοτατος, και Ασκητικου - Ησυχαστικου πνευματος Ποιμενας, μαθητης του μακαριου πλεον Γεροντος Θεοκλητου Διονυσιατου, του αγιου γεροντος Σοφρωνιου του Εσσεξ, με τεραστιο συγγραφικο εργο, και προσφορα στον λαο του Θεου.

Γιατι δεν αναπαυομαι καθολου μα καθολου με αυτην την αηδια που γραφτηκε, απο τον απατεωνισκο που την πρωτοσκαρφιστηκε., αντιθετα, κοκκινιζω απο οργη για το θρασσος μερικων πνευματικων σαλιγκαριων, να σπιλωνουν ετσι ακριτα και ελαφρα την καρδια, Ιεραρχες της Εκκλησιας μας.

Και αυτος που εβαλε το αθρο πρωτογενως, γιαυτον μιλαω παντα, και οχι φυσικα για το μελος του φορουμ μας (akylina) εννοειται, ας μας πει αναλυτικα τι ειδους "ερωτηματα", προκυπτουν μεσα στο αρρωστημενο και συκοφαντικο μυαλο του, για τον κ.κ.Ιεροθεο.

Να καταλαβουμε και εμεις τι "ερωτηματα" ειναι αυτα. Γιατι δεν τα ονομαζει αναλυτικα, να μαθουμε και εμεις τι σκεφτεται..

Οσο γιαυτον τον ταλαιπωρο μεροκαματιαρη τον "σανκαρα" πως τον λενε, απο οτι γνωριζουμε, μονο "μαγος" δεν ειναι, αλλα πουλαει τρελλα, και βγαζει τα προς το ζειν, περιοδευοντας και εντυπωσιαζοντας τα παιδακια και τους αφελεις, με φτηνα ταχυδακτυλουργικα κολπα, πραγμα που δεν ειναι και προς.. θανατον, βεβαιως.

Απλα εχει βαλει εκει το "μαγος" και πουλαει και λιγο μαυρο στυλ, με ολιγον απο μαρκετινγκ, για να προωθήσει την τεχνη του.

Παλια υπηρχαν αυτοι, και οι γελωτοποιοι, δεν ειναι αξιο το θεμα καν για σχολιασμο.

Και επισης πρεπει καποια στιγμη να καταλαβουμε ολοι, οτι οι Δεσποτες δεν ειναι "ντανταδες" του καθενος μας, αλλα εχουμε προσωπικη και ατομικη ευθυνη για το τι βλεπουμε, ακουμε, διαβαζουμε, πραττουμε, και εφοσον ομιλουν και κυρηττουν τον λογο του Θεου, ορθοτομωντας τον εν αληθεια, απο εκει και περα δεν μπορουμε να κρατιομαστε και απο το ρασο τους, σαν το νηπιο απο την φουστα της μαμας του, για να μην το δαγκωσει το απεναντι κακο "παιζακι"..

Δηλαδη 2.000.000 ζωα ορθια, τις προαλλες, που εβλεπαν τον.. ηλιθιο που στραβωνει τα κουταλια, μηπως εφταιγε ο.. Ιερωνυμος, γιατι δεν πηγε σπιτι να τους κλεισει την τηλεοραση;;

Ντροπη!

Λιγο φιλοτιμο και σεβασμος δεν βλαπτει..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Και εγώ θα ήθελα να πω, ότι ο Σεβασμιώτατος Ναυπάκτου, κατέχει περίοπτη θέση στην καρδιά μου, τον θεωρώ έναν εκ των αξιότερων Ιεραρχών μας.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Λυπάμαι πολύ γιατί καθημερινά βλέπω να σπιλώνεται το ράσο ! Και στεναχωρούμαι βαθύτατα όταν σπιλώνονται Ιεράρχες τέτοιου βεληνεκούς ! Ο Θεός να μας λυπηθεί, γιατί μόνο για λύπηση είμαστε !
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

dionysisgr έγραψε:Λιγα λογια παρακαλω, για τον Αγιο Ναυπακτου, που ειναι κοσμημα της Εκκλησιας, και Θεολογικοτατος, Λογιοτατος, και Ασκητικου - Ησυχαστικου πνευματος Ποιμενας, μαθητης του μακαριου πλεον Γεροντος Θεοκλητου Διονυσιατου, του αγιου γεροντος Σοφρωνιου του Εσσεξ, με τεραστιο συγγραφικο εργο, και προσφορα στον λαο του Θεου.

Γιατι δεν αναπαυομαι καθολου μα καθολου με αυτην την αηδια που γραφτηκε, απο τον απατεωνισκο που την πρωτοσκαρφιστηκε., αντιθετα, κοκκινιζω απο οργη για το θρασσος μερικων πνευματικων σαλιγκαριων, να σπιλωνουν ετσι ακριτα και ελαφρα την καρδια, Ιεραρχες της Εκκλησιας μας.

Και αυτος που εβαλε το αθρο πρωτογενως, γιαυτον μιλαω παντα, και οχι φυσικα για το μελος του φορουμ μας (akylina) εννοειται, ας μας πει αναλυτικα τι ειδους "ερωτηματα", προκυπτουν μεσα στο αρρωστημενο και συκοφαντικο μυαλο του, για τον κ.κ.Ιεροθεο.

Να καταλαβουμε και εμεις τι "ερωτηματα" ειναι αυτα. Γιατι δεν τα ονομαζει αναλυτικα, να μαθουμε και εμεις τι σκεφτεται..

Οσο γιαυτον τον ταλαιπωρο μεροκαματιαρη τον "σανκαρα" πως τον λενε, απο οτι γνωριζουμε, μονο "μαγος" δεν ειναι, αλλα πουλαει τρελλα, και βγαζει τα προς το ζειν, περιοδευοντας και εντυπωσιαζοντας τα παιδακια και τους αφελεις, με φτηνα ταχυδακτυλουργικα κολπα, πραγμα που δεν ειναι και προς.. θανατον, βεβαιως.

Απλα εχει βαλει εκει το "μαγος" και πουλαει και λιγο μαυρο στυλ, με ολιγον απο μαρκετινγκ, για να προωθήσει την τεχνη του.

Παλια υπηρχαν αυτοι, και οι γελωτοποιοι, δεν ειναι αξιο το θεμα καν για σχολιασμο.

Και επισης πρεπει καποια στιγμη να καταλαβουμε ολοι, οτι οι Δεσποτες δεν ειναι "ντανταδες" του καθενος μας, αλλα εχουμε προσωπικη και ατομικη ευθυνη για το τι βλεπουμε, ακουμε, διαβαζουμε, πραττουμε, και εφοσον ομιλουν και κυρηττουν τον λογο του Θεου, ορθοτομωντας τον εν αληθεια, απο εκει και περα δεν μπορουμε να κρατιομαστε και απο το ρασο τους, σαν το νηπιο απο την φουστα της μαμας του, για να μην το δαγκωσει το απεναντι κακο "παιζακι"..

Δηλαδη 2.000.000 ζωα ορθια, τις προαλλες, που εβλεπαν τον.. ηλιθιο που στραβωνει τα κουταλια, μηπως εφταιγε ο.. Ιερωνυμος, γιατι δεν πηγε σπιτι να τους κλεισει την τηλεοραση;;

Ντροπη!

Λιγο φιλοτιμο και σεβασμος δεν βλαπτει..

:27 :27 :27 :45 :45 :45
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”