Οικονομική κρίση και Εκκλησία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Οικονομική κρίση και Εκκλησία

Δημοσίευση από aposal »

Ιερώνυμος: "Θέλω να πω στον Πρωθυπουργό, ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε"

Σάββατο, 20 Μάρτιος 2010, Romfea.gr: Συντάχθηκε απο τον/την Αιμίλιος Πολυγένης 23:47

Αντισυνταγματική και ανήθικη χαρακτηρίζει τη φορολόγηση της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», δηλώνει πως η Εκκλησία θα πολεμήσει το νόμο αυτό στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
«Έρχεται, τώρα, το Κράτος και λέει: «Δεν ξέρω τι έσοδα έχεις, εγώ θέλω το 20% από αυτά που εισπράττεις». Αυτό είναι αντισυνταγματικό. Και πολεμιέται τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι όμως ανήθικο», τονίζει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος στην «Real News».
Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει παραμύθι, ότι η εκκλησία έχει 25 εκατ. ευρώ, τονίζοντας: «Έχει δημιουργηθεί ένα παραμύθι από ορισμένους που λένε ότι η Εκκλησία έχει 25 εκατομμύρια ευρώ. Ελάτε να μας τα δείξετε και να μας πείτε που τα βρίσκετε όλα αυτά. Ελάτε να τα μετρήσουμε».
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφέρθηκε και στο αν θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι «Θα ήθελα να τον δω και να του πω πως η υπομονή μας εξαντλήθηκε».
Τέλος, ο Προκαθήμενος ερωτηθείς για τις σχέσεις με το Φανάρι με αφορμή την υπόθεση του πρ. Αττική, αναφέρει ότι "οι σχέσεις συνεχίζουν να είναι ομαλές", αλλά και ότι "ήταν ένα περιστατικό που μας δημιούργησε μια ψυχρότητα".
Επίσης αναφέρει ότι "σεβόμαστε την άποψη του Πατριαρχείου, αλλά και εμείς έχουμε τις δικές μας υποχρεώσεις προς το κράτος, το Σύνταγμα και την Δικαιοσύνη".
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Οικονομική κρίση και Εκκλησία

Δημοσίευση από filotas »

Δυστυχώς αυτό που κυρίως χαρακτηρίζει τα μέτρα της Κυβέρνησης είναι πανικός, λαϊκισμός και αναποτελεσματικότητα.

Το χειρότερο απ' όλα είναι, ότι δεν πρόκειται ν' αποδώσουν πρόσθετα έσοδα στον κρατικό κορβανά, ενώ παράλληλα θα καταστρέψουν ότι απόμεινε από την οικονομία της χώρας και θα οδηγήσουν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Ο Θεός, δια των ανίκανων ηγετών μας, μας δοκιμάζει για τις πολλές μας αμαρτίες. Ας φροντίσουμε να το καταλάβουμε και να το αξιοποιήσουμε για τη σωτηρία μας σπεύδοντας να βοηθήσουμε έμπρακτα τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και να στηρίξουμε την Εκκλησία μας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”