Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ο Α' σήμερα

Διάφορες σελίδες που ανακαλύψαμε εμείς, ή εσείς, και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν και κάποιους άλλους.

Συντονιστής: Συντονιστές

Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ο Α' σήμερα

Δημοσίευση από Domna »

Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ο Α' σήμερα. Συνθήκες διαβίωσης
ΘΕΜΑ: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ Α΄
http://anavaseis.blogspot.com/2010/02/b ... .html#more
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Merkourios
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ο Α' σήμερα

Δημοσίευση από Merkourios »

Είναι ο κανονικός Πατριάρχης Ιεροσολύμων απέναντι Θεού καί ανθρώπων, καί ουδεμία εξουσία είχε το Πατριαρχείο Κωνστ/λως με τίς "μείζονες" συνόδους του να επεμβαίνει καί να καθαιρεί Πατριάρχη στό αρχαιότερο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων...

Η αλλαγή προφανώς έγινε γιά "κάποιον άλλο σκοπό" πού στο μέλλον θα αποκαλυφθεί, μιά καί "ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο"

Merkourios
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Ο μοναχός Ειρηναίος καταδικασμένος και καθαιρεμένος από την τοπική Ιερά Σύνοδο (κι όχι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη), αντί να επιστρέψει στη Μονή της μετανοίας του για να περάσει το υπόλοιπο του βίου του προσευχόμενος, μήπως ο Κύριος τον συγχωρήσει για τον τεράστιο σκανδαλισμό όλων των Ορθόδοξων Χριστιανών και για όλα τα δεινά που υπέστη το Πατριαρχείο εξ αιτίας του, εξακολουθεί να διαμένει πολυτελώς εντελώς παράνομα στην Πατριαρχική κατοικία μετά των υποστηρικτών του και να συνεχίζει το διχαστικό και διασπαστικό έργο του. Όποιος εξακολουθεί να τον αποκαλεί Πατριάρχη και ν' ασχολείται μαζί του μόνο καλές Υπηρεσίες στο Πατριαρχείο και την Ορθοδοξία δεν προσφέρει.

Φτάνει πια. Ως πότε ο Παντελεήμων και ο Ειρηναίος θα στοιχειώνουν τη ζωή της Εκκλησίας; Θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις των συνοδικών Οργάνων και μάλιστα σε περιπτώσεις, που είναι γνωστός τοις πάσι ο βίος και η πολιτεία των συγκεκριμένων προσώπων, που οδήγησε στη δίκαιη απομάκρυνσή τους.
Shubik
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από Shubik »

Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το τι ακριβώς έγινε στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, αλλά έχω την εντύπωση πως ο filotas έχει απόλυτο δίκιο. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε ότι γράφεται στα διάφορα fora και blogs. Σε αρκετά θέματα που έχω πλήρη πληροφόρηση έχω δει να γράφονται φοβερά ψέματα.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Συμφωνώ κι εγώ με τον Νίκο.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
byzantio
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από byzantio »

Shubik έγραψε:... Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι πως πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε ότι γράφεται στα διάφορα fora και blogs. Σε αρκετά θέματα που έχω πλήρη πληροφόρηση έχω δει να γράφονται φοβερά ψέματα.
Χριστός Ανέστη.

Δεν θα το κρύψω ότι βλέποντας την συγκεκριμένη τοποθέτηση λυπήθηκα, και θα σας εξηγήσω τους λόγους.

Μπορεί κανείς να κάνει τον κόπο να κοιτάξει την ιστοσελίδα, που αναφέρεται η δημοσίευσή του συγκεκριμένου θέματος, να δει το υλικό της, και αν ακόμη επιμένει ότι υπάρχει πληροφόρηση τέτοια που οδηγεί εκτός ορθοδόξου αναζητήσεως εγώ θα δεχτώ την συγκεκριμένη άποψη χωρίς αντίλογο.

Εδώ δε στο συγκεκριμένο θέμα αν έκανε κάποιος τον κόπο να διαβάσει το θέμα στις Αναβάσεις έστω και επί τροχάδην, θα δει ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία του γράφοντος το άρθρο δικηγόρου, το όνομά του, η διεύθυνσή του τα τηλέφωνά του, υπάρχουν τα πάντα και αυτός ήταν ο λόγος που δημοσιεύσαμε την συγκεκριμένη ανάρτηση.
Άρα δεν μπορεί να ευσταθεί με κανένα τρόπο η υπόνοια ότι στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να υπάρχουν «φοβερά ψέματα» όπως γράφεται στην παράθεση.
Κυκλοφόρησε ακόμη προσφάτως και βίντεο που δείχνει τον εγκλεισμό του. Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ο Α' σε video

Βλέποντάς το με ακόμη μια ματιά, κοιτάζοντας όλα τα σχόλια θα δούμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα σχόλιο από το ιστολόγιο, χωρίς δηλαδή να τοποθετηθεί με κανένα τρόπο στο θέμα, αν και υπήρξαν επώνυμα e-mail τα οποία δεν θελήσαμε να δημοσιεύσουμε.

Ολοκληρώνοντας καταλαβαίνω την αγωνία του σημερινού ανθρώπου, να μην εμπιστεύεται τον κόσμο γύρω του, αλλά πρέπει να πούμε ότι στον ορθόδοξο χώρο, υπάρχουν ιστολόγια και αφανείς άνθρωποι, τα οποία έχουν κάνει φοβερό έργο, φοβερή και ευλογημένη δουλεία.

Υπάρχουν άνθρωποι που με μόχθο κυριολεκτικά, έχουν μαζέψει αρχεία και τα προσφέρουν με κόστος τεράστιο, είτε χρονικό είτε υλικό.
Και οι περισσότεροι από αυτούς που σας γράφω είναι άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά, απλοί υπάλληλοι και καθημερινοί άνθρωποι του μόχθου, που θυσιάζουν μεγάλο κομμάτι από την οικογενειακή ζωή, πέντε, έξι πολλές φορές και παραπάνω ώρες την ημέρα ασχολούμενοι με το διακόνημα που τους ανετέθη. Πολλοί δε είναι και μοναχοί, και ιερομόναχοι.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν γίνεται για προσωπικό όφελος παρά μόνο κατόπιν ευλογίας πνευματικού σαν διακόνημα.

Για όλα αυτά που σας γράφω δεν εννοώ τις Αναβάσεις και τον γράφοντα, θα μπορούσα να σας απαριθμήσω πολλούς πνευματικούς αδελφούς, και πολλές ιστοσελίδες, αλλά νομίζω δεν θα το ήθελαν οι ίδιοι.

Δεν πρέπει λοιπόν από αγάπη σ΄αυτούς που μοχθούν και παλεύουν, να γινόμαστε μηδενιστές και ισοπεδωτές, βάζοντας τα πάντα στο ίδιο ζύγι.
Να ευχόμαστε και να ζητάμε από τον Θεό να μας δίνει διάκριση, σοφία, σωφροσύνη και φωτισμό, και το χάρισμα του καλού λογισμού που έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος, ιδικά σ΄αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας και η ορθοδοξία γενικότερα.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Δεν έχει κανένα νόημα να υποστηρίζουμε τον πρώην Πατριάρχη, έστω κι αν η απομάκρυνση του από το θρόνο και η καθαίρεσή έχει κάποιες τυπικές αβαρίες. Η δράση του πρώην Πατριάρχη είχε κατασκανδαλίσει όλους τους Ορθοδόξους και η απομάκρυνσή του ήταν επιτακτική. Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια για ν' αποδεχθούν οι Ισραηλινοί (γιατί άραγε;) τον Πατριάρχη Θεόφιλο κι ευτυχώς ευοδώθηκε κι έτσι σήμερα το Πατριαρχείο έχει πάρει το ρυθμό του.

Υπάρχει κανένας λόγος να σκαλίζουμε το παρελθόν; Προσφέρουμε κάτι στην Εκκλησία;

Ο πρώην Πατριάρχης μπορεί ν' αποδεχτεί την απομάκρυνσή του και να πάει σ' ένα Μοναστήρι για να σώσει την ψυχή του ή να συνεχίσει να μένει έγκλειστος στην παλιά Πατριαρχική κατοικία και να διεκδικεί την επαναφορά του στο θρόνο με βάσει νομοκανονικές λεπτομέρειες, διαιωνίζοντας το πρόβλημα και επιμηκύνοντας τον σκανδαλισμό των Χριστιανών μέχρι ο Θεός να δώσει οριστική λύση.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Αγαπητε, αδελφε, byzantio, μην στεναχωρεισαι, αυτο ειναι μονο η αρχη..

Οπως εχεις καταλαβει, ενδομυχα, αλλα δεν το ομολογεις φανερα, λογω ευγενειας προφανως,
οι "αναβασεις", ως μαχητικο Ορθοδοξο ιστολογιο, εχουν αρχισει να "ενοχλουν", ιδιαιτερα καποιους, οικουμενιστικους
και ψευδο-νεωτεριστικους κυκλους, νεο-ορθοδοξων διανοητων, που μας εχουν προκυψει εσχατως, και θελουν να τα "αλλαξουν" ολα,
και απο εκει σου ηρθε η "ρουκετα", να ξερεις, ετσι για προειδοποιηση.

Τιποτα δεν ειναι τυχαιο σε αυτην την ζωη.

Οι 'αναβασεις" και πολλα αλλα Ορθοδοξα ιστολογια που κρατουν αντισταση, στην λαιλαπα του οικουμενισμου, του συγκρητισμου και της, νεο-βαρλααμικης παρανοιας, θα δεχθουν επιθεση στο μελλον, ακομα πιο λυσσαλεα.

Αρα, αυτο και μονο, τα δικαιωνει,
γιατι οτι χτυπιεται, απο το ανωφελο, και το ακαρπο,
παει να πει οτι ειναι ωφελιμο και εχει καρπο το ιδιο.

Οποτε κανετε την θεαρεστη εργασια σας, και τον κοπο σας θα τον ανταμειψει ο Θεος εν καιρω.

Και φυσικα να πω για αλλη μια φορα, οτι οι αναβασεις συντηρουνται απο την ενορια μου, τον Αγιο Νικολαο Νικαιας, και εχουν ευλογια των Πνευματικων μας πατερων, και αξιζει μια ματια απο ολους στο ωφελιμοτατο περιεχομενο που ανανεωνεται καθημερινα, προς πεισμα καποιων που "ενοχλουνται", μεν,
αλλα τι να κανουμε.. μονο μια λυση υπαρχει: Ξυδακι μπολικο, και θα περασει..

Kαλη υπομονη και καλο αγωνα, αδελφε byzantio.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

κάθε καλή προσπάθεια είναι όχι απλά θεμιτή αλλά και απαραιτητη . Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος ειναι δύσπιστος πολλες φορές όχι αδικαιολογητα και οι περιπτωσεις του Ειρηναίου αλλά και του Παντελεήμονα ειναι χαρακτηριστικές .
κι ετσι πολλές φορές κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά...
ο Χριστός σώζει....
byzantio
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από byzantio »

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί.
Αν και περίμενα οι δύο πρώτες λέξεις να είναι «Αληθώς Ανέστη», αδελφέ εν Χριστώ Φιλώτα, καταθέτεις την άποψή σου, η αποία είναι απόλυτα σεβαστή, και με ρωτάς «Υπάρχει κανένας λόγος να σκαλίζουμε το παρελθόν; Προσφέρουμε κάτι στην Εκκλησία;
Θα τηρήσω την μη τοποθέτηση της δικής μου απόψεως, όπως γράφω και στο ιστολόγιο, αλλά όσον αφορά στο προσωπικό ερώτημα που βάζεις, θα σου απαντήσω.

Ο λόγος ήταν ότι βρέθηκαν στα χέρια μας σε μορφή Α4 ή συγκεκριμένη καταγγελία, την οποίαν διαβάζοντάς την μας συγκίνησε, βλέποντας έναν άνθρωπο για τόσα χρόνια να είναι πίσω από κάγκελα μην μπορώντας να κάνει ούτε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, ούτε να εξετάσει την υγεία του.
Αυτό και μόνο μας έκανε να δημοσιεύσουμε το συγκεκριμένο θέμα, γιατί ακόμη και τους μεγαλύτερους δολοφόνους και εγκληματίες τους επισκεπτόμαστε στις φυλακές και προσπαθούμε να τους ανακουφίσουμε, ευχόμενοι να ακούσουμε την ώρα της Κρίσης, «εν φυλακή ήμην και ήλθετε προς εμέ» και ας έχουμε μείς την ευλογημένη απορία «πότε δε σε είδομεν ασθενή ή εν φυλακή και ήλθομεν προς σε;»

Γι΄ αυτό θρηνήσαμε την κοίμηση ενός Θεοφόρου πνευματικού, του π.Μάρκου Μανώλη για τo ευλογημένο διακόνημά του να είναι ο πνευματικός των μεγαλύτερων εγκληματιών.

Κάθε φορά που διαβάζουμε ένα κομμάτι της Αγίας Γραφής ή ένα Πατερικό κείμενο μερικά από αυτά που μένουν σαν ευωδία είναι το «Γίνεσθε οἰκτίρμονες, καθὼς ὁ Πατὴρ ὑμῶν Οἰκτίρμων ἐστί»
Στην επόμενη σελίδα αυτό που ευωδιάζει είναι το «Αγάπη δε μη έχω...ουδέν ειμί»

Αυτά και πολύ περισσότερα οσφραίνεται ο άνθρωπος που τα βιώνει στην ψυχή του, στην καρδιά του, ενώ αντίθετα, όπως είμαι και εγώ, αν δεν τα βιώνει γίνονται Κρίση και Κατάκριση, μετατρέπονται σε μαστίγιο και δίστομη ρομφαία.

Επειδή λοιπόν Άγιε αδελφέ συνέχεια με Κρίνει και με Κατακαίει μέσα μου το «Αγάπη δε μη έχω...ουδέν ειμί» και το «Γίνεσθε οἰκτίρμονες, καθὼς ὁ Πατὴρ ὑμῶν Οἰκτίρμων ἐστί» με αυτήν την αφορμή βάλαμε την ανάρτηση.

Αν η ανάρτηση που διάβασες σε κολάζει, ή θεωρείς άχρηστο το χρόνο που διέθεσες, συγχώρεσέ με, δεν ήταν ο σκοπός μου.

Με αδελφική εκτίμηση

Σπύρος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Σελίδες που ανακαλύψαμε και ίσως σας ενδιαφέρουν”