Γίγαντες στο φούρνο
Υλικά συνταγής
Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε...
500 γρ. γίγαντες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε φέτες ψιλές
4 ντομάτες μικρές χτυπημένες στο μπλέντερ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαιντανό
3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
½ κούπα ελαιόλαδο
Οι γίγαντες είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο.
Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.
Αφου λοιπόν βάλουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.
Στραγγίζουμε από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν . Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Και στραγγίζουμε τα φασόλια.
Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα , αλάτι , πιπέρι, ζάχαρη και ρίγανη.
Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό.
Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.
Οι γίγαντες είναι έτοιμοι.
Πηγή: www.supersyntages.gr
Για άλαδη νηστεία μπορείτε να παραλείψετε το λάδι και να προσθέσετε πιπεριές φλωρίνης και λίγο ξύδι μπαλσάμικο.
Γίγαντες στο φούρνο
Συντονιστής: Συντονιστές