Η Ισπανία προς απαγόρευση του Σταυρού στα σχολεία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η Ισπανία προς απαγόρευση του Σταυρού στα σχολεία

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Εικόνα
Η Ισπανία έκανε το πρώτο βήμα προς την απαγόρευση του σταυρού στα σχολεία έπειτα από την επικύρωση χθες το βράδυ

μίας κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας που ζητά από την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Τo ΕΔΑΔ είχε καταδικάσει στις αρχές Νοεμβρίου την Ιταλία για την ύπαρξη σταυρών στις σχολικές αίθουσες, κάτι που κρίθηκε ότι είναι ενάντιο στο δικαίωμα των γονιών να μορφώνουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της θρησκείας.

Η ισπανική πρωτοβουλία, που ξεκίνησε από τους βουλευτές ενός μικρού κόμματος της αριστεράς, του Καταλανικού Κόμματος (ERC), εγκρίθηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή με 20 ψήφους υπέρ και 16 κατά, με την υποστήριξη βουλευτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) και των Εθνικιστών της Γαλικίας (BNG).

Ο υπουργός Παιδείας της Ισπανίας Ανχελ Γκαμπιλόντο δήλωσε σήμερα ότι βλέπει "με καλό μάτι το αίτημα να γίνει ένας νόμος" που σέβεται το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Ισπανών Επισκόπων Καρδινάλιος, Αντόνιο Μαρία Ρούκο Βαρέλα, από την μεριά του, δήλωσε ότι λυπάται γι' αυτή την πρωτοβουλία και ελπίζει να μείνει "στο στάδιο της επιτροπής".

Η απόσυρση των σταυρών θα "στερήσει από τις οικογένειες και τα παιδιά που είναι εγγεγραμένα στα δημόσια σχολεία το δικαίωμα να βλέπουν το πιο χαρακτηριστικό και βασικό σύμβολο της πίστης τους, μία πίστη που διαμορφώνει την προσωπική τους ιστορία, την ιστορία της οικογένειας και του λαού τους", πρόσθεσε ο Βαρέλα.

http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 2&Itemid=2
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
grigoria-ka
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η Ισπανία προς απαγόρευση του Σταυρού στα σχολεία

Δημοσίευση από grigoria-ka »

αυτο με στεναχωρισαι πολυ,πως μπορουν?δε θελω να σκεφτομαι οτι μπορει να γινει κ εδω αυτο.τι θα γινει Θεε μου,τι θα δουμε?τι θα ακουσουμε?γιατι στερουν απο τα παιδια την πιστη τους?να ρωτησουν τις οικογενειες που πανε τα παιδια τους σχολειο αν θελουν η οχι. οχι καποια"μελλοι".με το ετσι θελω,αποφασισω κ διατασω.κριμα δε ξερω που θα φτασουμε :( :( :(
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Θέλω νάμαι αισιόδοξος στο συγκεκριμένο θέμα.

Εδώ ούτε το κάπνισμα δεν ανέχθηκαν οι Ελληνες, να τους το απαγορεύσουν. Ο σχετικός νόμος είναι ανεφάρμοστος. Βέβαια δεν είναι σωστό που δεν συμμορφωθήκαμε σε αυτό, απλά θέλω να πω βάζοντας το προηγούμενο παράδειγμα, ότι οι απαγορεύσεις, δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μας, δεν μας πτοούν.

Και θα μας αφαιρέσουν τον Σταυρό?
Ε, όχι!!

Ακόμα και να απαγορευθεί, πιστεύω ότι θα υπάρχει παντού!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

ΟΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ, θα υπάρχει παντού .
Μεχρι τότες συκοφαντίες , γελοιες τηλεοπτικες συζητησεις και λοιδωρίες για να μειωθει το κύρος του.
Ετσι δουλευι στην Ελλάδα ...
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Στα δύσκολα όμως υπήρξαν οι μάρτυρες..! Εκεί αγίασαν οι ομολογούντες τον Κύριο!
Είναι το ξεκαθάρισμα:
Ποιός έχει πραγματικά τον Θεό μέσα του, πέρα από το κοινό αίσθημα. Ποιός είναι πραγματικά Ορθόδοξος και όχι "πολιτογραφημένος" Ορθόδοξος! Ποιός θα έχει το κομποσκοίνι στην τσέπη του, αλλά όχι την εικόνα του Χριστού στη δημόσια υπηρεσία πχ. που θα δουλεύει.

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ.

Μνήμη Θεού είναι οι εικόνες στους τοίχους -κρίμα σε αυτούς που τρελλαίνονται να τις κατεβάσουν. Θα διαμαρτυρηθούμε όσο μπορούμε αλλά στο τέλος τέλος ο Θεός, στις καρδιές των ανθρώπων κατοικεί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”