ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ περι“τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας”

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ περι“τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας”

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Όπως προκύπτει από αυτό:

-Τα περί "τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας" που αναμασάνε χρόνια τώρα διάφοροι κακεντρεχείς είναι απλά ...;μύθος!

-Η δε καλλιεργήσιμη έκταση που έχει στην κατοχή της αντιστοιχεί στο ...;τρομακτικό ποσοστό του 0,48% του συνόλου της γεωργικής γης της χώρας!!!Αυτό για κάποιους που επιμένουν ότι "δεν είναι δυνατόν η Εκκλησία να έχει τεράστιες γεωργικές εκτάσεις αναξιοποίητες και οι αγρότες να πεινάνε"!

-Στο ρεπορτάζ γίνεται σαφής λόγος για τις τεράστιες εκτάσεις (πχ. της Μονής Πετράκη) που απαλλοτροιώθηκαν υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου,έτσι ώστε να χτιστούν Πανεπιστήμια,Νοσοκομεία και άλλα κοινωφελή Ιδρύματα.

-Αναφέρεται,τέλος,πως αν φορολογούνταν τα ακίνητα που ανήκουν στην Εκκλησία,το όφελος για το κράτος θα ήταν απο 2 ως 3 εκατομμύρια ευρώ!!!Μιλάμε για ...;τεράστιο ποσό,έτσι;;;Με αυτό θα ...;λύνονταν όλα τα προβλήματα της χώρας!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνει κάτι:να φορολογηθούν επιτέλους αυτά τα ακίνητα,μπας και ησυχάσουν (λέμε τώρα) οι φανατικοί αντιορθόδοξοι που μας έχουν πρήξει ότι τάχα έτσι θα εισπραχθούν τεράστια ποσά!

http://agioritis.pblogs.gr/2009/10/bint ... peri-.html
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ περί τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας !

Δημοσίευση από Domna »

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους διάφορους καλοθελητές και στο μύθο περί τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας ! ! !
http://paparokades.blogspot.com/2009/10 ... st_28.html
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”