Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας για Μαντόνα

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Γράφει ο/η Ρεπορτάζ - Αιμίλιος Πολυγένης 22:07
25.08.09

Η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κάλεσε σήμερα, τους Χριστιανούς να απέχουν από την συναυλία της Μαντόνα η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 29 Αυγούστου στην Σόφια.

"Η Ιερά Σύνοδος, αποδοκιμάζει και διαφωνεί με τέτοιου είδους μουσικό-καλλιτεχνικές δραστηριότητες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις, προσβάλουν και περιφρονούν φανερά τα ιερά χριστιανικά μας σύμβολα", αναφέρει το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος υπενθύμισε ότι στις 29 Αυγούστου η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμάει την μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, τονίζοντας ότι "Οι ορθόδοξοι χριστιανοί νηστεύουν αυτή την ημέρα και η νηστεία είναι αυστηρή, μόνο με νερό και ψωμί και αποχή από κάθε επίγεια απόλαυση".

"Η Ιερά Σύνοδος, επιθυμεί να προστατεύσει τα παιδιά της από τέτοιους πνευματικούς πειρασμούς, διότι η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στο μαρτύριο του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και στο μέλλον θα είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες προσβλητικές συναυλίες", συνεχίζει το ανακοινωθέν της Συνόδου.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας κλείνει το ανακοινωθέν με τα παρακάτω λόγια του Αποστόλου Παύλου:

"Ούτω και υμείς λογίζεσθε εαυτούς νεκρούς μεν είναι τη αμαρτία, ζώντας δε τω Θεώ εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω ημών. Μη ούν βασιλευέτω η αμαρτία εν τω θνητώ υμών σώματι εις το υπακούειν αυτή εν ταις επιθυμίαις αυτού. μηδέ παριστάνετε τα μέλη υμών όπλα αδικίας τη αμαρτία, αλλά παραστήτατε εαυτούς τω Θεώ ως εκ νεκρών ζώντας και τα μέλη υμών όπλα δικαιοσύνης τω Θεώ". Προς Ρωμ. 6. 11,12,13"

Πηγή: 24ωρο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr
http://www.romfea.gr/index.php?option=c ... 3&Itemid=2
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας για Μαντόνα

Δημοσίευση από aposal »

Μπράβο στην Βουλγαρική Εκκλησία! Πόσο θα ήθελα και η δική μας Εκκλησία να έπαιρνε ανάλογη απόφαση!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Εγώ διαφωνώ, γιατί μου ακούγεται σαν λογοκρισία. Επίσης, τι λογική είναι αυτη ότι όταν είναι εκκλησιαστικές γιορτές και νηστείες δεν πρέπει να γίνονται κοσμικές εκδηλώσεις; Η δουλειά της εκκλησίας είναι να κοιτάει τα του οίκου της, όχι να καθορίζει πότε θα εορτάζουν οι κοσμικοί.
Εντωμεταξύ όταν διάφοροι τραγουδιστές ή καλλιτέχνες λένε κατι προκλητικό, το κάνουν επίτηδες για να προκαλέσουν διαφήμιση μέσω του σοκ και των αντιδράσεων. Διότι ακόμα και η αρνητική διαφήμιση εστιάζει την προσοχή πάνω τους. Οπότε όταν διαμαρτύρεται η εκκλησία παίζει το παιχνίδι τους και κάνει ντόρο γύρω από το όνομά τους. Και η συγκεκριμένη τραγουδίστρια, η Μαντόνα, είχε επενδύσει σε αυτο και παλιότερα. Θυμάστε τι σάλος είχε γίνει με το βιντεο κλιπ του τραγουδιού Like a prayer? Και όμως το τραγούδι έγινε διαχρονικό hit και ακούγεται μέχρι και τώρα.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

νομίζω ότι η ανακοίνωση αυτή είναι εντελώς ανεδαφική...εδώ την ημέρα των Χριστουγέννων γίνονται πόλεμοι και σκοτώνονται άνθρωποι...η συναυλία της Μadona μας πείραξε;;;
καθήκον της εκκλησίας είναι να εργάζεται ακατάπαυστα για την επίλυση μεγάλων σοβαρών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον κόσμο κι όχι με αυτού του είδους τα θέματα...
ο Χριστός σώζει....
cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από cloaca »

Εγώ πιστεύω ότι το καθήκον της Εκκλησίας είναι να δείχνει το σωστό δρόμο στους χριστιανούς.Από εκεί και πέρα όλοι μας είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε ότι θέλουμε.Δεν είναι καθήκον της μόνο να κοιτάζει τα του οίκου της και ούτε μόνο εργάζεται ακατάπαυστα για την επίλυση μεγάλων σοβαρών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον κόσμο.Όλα είναι μέσα στα καθήκοντα της.Αυτή είναι η άποψη μου η οποία μπορεί να μην είναι και σωστή.Ευχαριστώ.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

Eαν η εκκλησια θελει να εχει εκτος απο πνευματικο λογο και παρεμβατικο, ....ας ειναισε ολους τους τομεις αρχιζοντας απο την πολιτικη που ειναι και η κυρια ευθηνη του απονθρωπισμου του ατομου . Αποψη μου. :8
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η ανακοίνωση της Βουλγαρικής Εκκλησίας είναι ενημερωτική και απευθύνεται στα μέλη της. Δεν είναι χούντα, ούτε επιβάλει στην όποια κυβέρνηση τι να κάνει. Δεν πρόκειται για Θεοκρατικό κράτος!
Απλά υπενθυμίζει στους Χριστιανούς ποια είναι τα καθήκοντά τους εκείνη την ημέρα!
Πράγματι, σε ημέρα ΑΥΣΤΗΡΗΣ νηστείας, όπως είναι η 29η Αυγούστου, είναι πνευματικά λάθος να τρέχουμε σε συναυλίες, ή γλέντια!
Και καλόν θα ήταν να γνωρίζαμε, εμείς οι - υποτίθέμενοι - συνειδητοί Χριστιανοί τι εκπροσωπεί η κυρία της Kabala.
vasilis_m21 έγραψε:Εγώ διαφωνώ, γιατί μου ακούγεται σαν λογοκρισία.
Δεν υπάρχει καμιά λογοκρισία (που την είδες;).
ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:νομίζω ότι η ανακοίνωση αυτή είναι εντελώς ανεδαφική...εδώ την ημέρα των Χριστουγέννων γίνονται πόλεμοι και σκοτώνονται άνθρωποι...η συναυλία της Μadona μας πείραξε;;;
καθήκον της εκκλησίας είναι να εργάζεται ακατάπαυστα για την επίλυση μεγάλων σοβαρών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον κόσμο κι όχι με αυτού του είδους τα θέματα...
Η Εκκλησία είναι εναντίον όλων των πολέμων, δεν χρειάζεται να το λέει κάθε φορά, εκτός και αν το θέμα έχει μεγάλη δημοσιότητα (πχ ο πόλεμος εναντίον της Σερβίας), οπότε καλόν είναι να μας υπενθυμίζει τη θέση της.
Θεωρώ ότι και η καθημερινότητα, όπως είναι η νηστεία την οποία κάποιοι Χριστιανοί θα διακόψουν για να δούν τη συναυλία είναι κάτι σημαντικό και μάλιστα άκρως πνευματικό και πρέπει η Εκκλησία να πάρει θέση.
Θα προτιμούσα και η δική μας Εκκλησία να παίρνει θέση σε πολλά ζητήματα, όπως οι πυρκαγιές λόγου χάριν, ή όπως ο διαρκώς αυξανόμενος αφελληνιστικός και αποχριστιανικός ρόλος της Παιδείας στη χώρα μας, η προκλητική συμπεριφορά και ζωή των πολιτικών μας (και όχι μόνον), αλλά ο νυν Αρχιεπίσκοπος επέλεξε την σιωπή.
Παρ' όλο που είμαι εντελώς αντίθετος με τη στάση αυτή, θα θεωρήσω την δική του επιλογή πιο σωστή και την δική μου, λανθασμένη.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

Λογια ...λογια ...λογια...
Ο καθενας μας ή θα ακουσει τη φωνη Κυριου μας,οποτε θα απαρνηθει τον εαυτο του και θα σηκωσει τον σταυρο του ,δηλαδη τις συνεπειες της εναντιωσης του στον κοσμο της αμαρτιας και φυσικα και στον διαβολο ,ή πολυ απλα βαζει αυτοβουλως στις πραξεις του ,στα λογια του το ΕΓΩ ,οποτε αυτοματως εχει εναν Χριστο ξενον σταυρου,εναν Χριστο που βολευει , που καλοπερναει μαζι του, εναν Χριστο στα μετρα του ,οποτε ,
αγαπητα μου αδερφια,απο εκει και περα μοιραιο ειναι και με την Ορθοδοξη Εκκλησια να διαφωνησουμε και στην συνεχεια να φροντισουμε να διορθωσουμε δηθεν τα κακως κειμενα που μυριζουν ναφθαλινη και που θυμιζουν ταχα μεσαιωνα.
Ωστε δεν ειναι διαχρονικος ο λογος του Κυριου μας;Μηπως θα πρεπει να γινουμε κι εμεις συγχρονες σειρηνες ,
ωστε μαζι με καποιους αλλους πολεμιους να φωναζουμε και να λεμε τα αντιθετα;
Μηπως ,αφου χρειαστει να χαμηλωσουμε το υψος του απαρατου εγωισμου μας,θα χρειαστει να κανουμε και μια καλη και ειλικρινη αυτοκριτικη για να μπορεσουμε να προσελκυσουμε τη χαρη του Χριστου του Εσταυρωμενου;
Δεν καταφερουμαι κανενος.Ας τα βαλουμε μονο με τον κακο μας εαυτο.
Θεωρω παραδειγμα προς μιμηση την ενεργεια της Βουλγαρικης Εκκλησιας.
Ευχαριστω και θελω να συγχαρω το Χρήστο που προβαλλει καυτα θεματα του σημερα κι οχι μονο.
Σας ευχαριστω ολους.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Καλά ρε παιδιά κουλάρετε λίγο .... ήμαρτον δηλαδή
Ολα τα λύσαμε η συναυλία της Madonna μας πείραξε

Πάρτε κι ένα τραγουδάκι ( έχει και την Ελλάδα μέσα )
Καλή Σαρακοστή
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

Πολυ ωραια.....
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”