Η Εκκλησία αντιμέτωπη με τη νέα γρίπη

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Προβληματισμός υπάρχει στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος για την στάση που θα πρέπει να υιοθετήσει έναντι της εξάπλωσης της νέας γρίπης. Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί Ιεράρχες διαμηνύουν πως ήδη έχουν γίνει δέκτες ερωτημάτων ιερέων και πιστών για το τι θα πράξει η Εκκλησία σε περίπτωση δραματικής αύξησης των κρουσμάτων.

"Διερωτώνται εάν θα πρέπει να πηγαίνουν στις Εκκλησίες, εάν θα τις κρατήσουμε ανοιχτές, τι θα γίνει με τα πανηγύρια του Αυγούστου. Υπάρχουν και κάποιοι που, ανησυχούν δεν λέω, αλλά φτάνουν στο σημείο να θέτουν ερωτήματα που αφορούν ευαίσθητα θέματα και αγγίζουν τα όρια της πίστης και του δόγματος" δηλώνει στο Amen.gr Μητροπολίτης μεγάλης επαρχίας.
Αυτά συμβαίνουν σε άλλες χώρες:
http://www.amen.gr/index.php?mod=news&o ... le&aid=344
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η Εκκλησία αντιμέτωπη με τη νέα γρίπη

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Η ιστορία μας λέει, ότι κανένας κίνδυνος στο παρελθόν, δεν έχει αποτελέσει αιτία, κλεισίματος των ναών. Ούτε πόλεμοι και βομβαρδισμοί, ούτε επιδημίες θανατηφόρες (όπως ακόμα και η πανούκλα).
Ας μην υπερβάλλουμε.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Εμένα το μόνο που με προβληματίζει είναι η ολιγοπιστία εκ μέρους κλήρου και λαού!
Ας γίνεται σεισμός, ας γίνονται πόλεμοι, ας πέσουν γρίπες και λιμοί και καταποντισμοί...την Εκκλησία όμως δεν θα τη χάσω ποτέ!!! και με τη Χάρη του Θεού ούτε η οικογένειά μου! Αυτά είναι αστεία και λυπηρά μόνο που λέγονται!
Για την Πίστη μας την Αγία δεν πρέπει να είμαστε χλιαροί και δειλοί!!!
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

fotios έγραψε:Εμένα το μόνο που με προβληματίζει είναι η ολιγοπιστία εκ μέρους κλήρου και λαού!
Ας γίνεται σεισμός, ας γίνονται πόλεμοι, ας πέσουν γρίπες και λιμοί και καταποντισμοί...την Εκκλησία όμως δεν θα τη χάσω ποτέ!!! και με τη Χάρη του Θεού ούτε η οικογένειά μου! Αυτά είναι αστεία και λυπηρά μόνο που λέγονται!
Για την Πίστη μας την Αγία δεν πρέπει να είμαστε χλιαροί και δειλοί!!!
Χωρις φοβο και δειλια συνεχειζουμε να εκκλησιαζομαστε να φιλαμε της εικονες και να κοινωνουμε
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Λέτε αδελφοί να χρησιμοποιηθεί η πανδημία ως πρόφαση, για αναγκαστικό κλείσιμο των ναών?
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι σημείο των καιρών, επικίνδυνο και εφιαλτικό.
Ολα να τα περιμένουμε από ΕΕ και λοιπούς.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Γιατί δεν κλείνουν τότε και τα μπαρ και οι καφετέριες και τα κέντρα διασκέδασης?
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

theodosis79 έγραψε:Γιατί δεν κλείνουν τότε και τα μπαρ και οι καφετέριες και τα κέντρα διασκέδασης?
Κατά καιρούς σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, έχουν βγει ανακοινώσεις που καλούν τον πληθυσμό, να αποφεύγει τους χώρους συγχρωτισμού. Γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους και όλα αυτά που ανέφερες. Ποτέ όμως σε αυτούς τους χώρους δεν συμπεριελήφθησαν οι ναοί.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

http://www.healthview.gr/?q=%CE%B5%CF%8 ... B71%CE%BD1

Ορισμένες Ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες στην Αγγλία σταμάτησαν να δίνουν το κρασί της Θείας Κοινωνίας. Η τακτική αυτή ξεκίνησε στο Plymouth όπου υπήρξαν επιβεβαιωμένα περιστατικά της νέας γρίπης, αλλά αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εκκλησίες, όπως ανέφεραν οι Times του Λονδίνου. Επίσης, δόθηκαν οδηγίες στους ιερείς του Plymouth να μη δίνουν την όστια κατευθείαν στο στόμα των πιστών, αλλά να την τοποθετούν στο χέρι τους.
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

Με την εξάπλωση αυτή των κρουσμάτων, θα δωθεί ευκαιρία σε αυτούς που υποστηρίζουν πως η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να δίνεται με ατομικό πλαστικό κουταλάκι(!) να επαναφέρουν το αίτημά τους, που τώρα θα παρασύρει και αρκετούς πιστούς, που θα φοβούνται τη μόλυνση από τον ιό.

Από την άλλη όμως, η Θεία Κοινωνία είναι ο Ίδιος ο Θεός Λόγος σαρκωμένος και η χάρη Του, αποτρέπει προφανώς τη μετάδοση ασθενειών, στο μεγάλο Μυστήριο που συντελείται εκείνη τη στιγμή. Γνωρίζουμε άπειρα περιστατικά ιερέων που μεταλαμβάνουν ανθρώπους με πολύ σοβαρές και απόλυτα μεταδοτικές ασθένειες και κανείς δεν παθαίνει τίποτε. Πριν από δεκαετίες που θέριζαν τον κόσμο η φυματίωση και οι λέπρα, οι ιερείς μεταλάμβαναν τους αποκλεισμένους από τον κόσμο ετοιμοθάνατους ασθενείς και έκαναν μετά κανονικά την κατάλυση. Δεν ακούστηκε ποτέ τίποτε, εδώ και τόσες δεκαετίες.

Μικροί και μεγάλοι, γέροντες και παιδιά, ως σώμα Χριστού, μεταλαμβάνουμε όλοι από το ίδιο Ποτήριο, όπως ακριβώς έκαναν και οι Απόστολοι με τον Κύριο, στο Μυστικό Δείπνο.

Ως κοινωνία χριστιανών, ακολουθούμε το ιερό αυτό τυπικό που άφησαν κατόπι οι Απόστολοι και ο Κύριος δε μας εγκαταλείπει.
Ermite
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ermite »

Μόλις διάβασα τον τίτλο σκίρτησε η καρδιά μου, φωτίσθηκε ο νους, έσπευσα να διαβάσω.

Ξέρετε τί περίμενα;

Κάποια απόφαση να γίνουν ειδικές δεήσεις και Παρακλήσεις (υπάρχουν) γιά να αποτραπεί ο κίνδυνος.
Ένας ξεσηκωμός του πιστού λαού με επικεφαλής τον Ιερό Κλήρο, γιά να ενεργοποιηθεί η προσευχή, η πίστη, τα σωτηριώδη μέσα (Ιερές Εικόνες, Λιτανείες, Άγιοι Θαυματουργοί > ο Άγιος Χαράλαμπος αποτρέπει και αποδιώκει την Πανούκλα) και να υψώσουμε ασπίδα και τείχος προστασίας εναντίον της επιδημίας και της απειλής.

Αδελφοί, μην πέφτουμε στα γρανάζια των αθέων. Έχουμε εμείς τη δική μας συχνότητα.
Και ίσως, ούτε που χρειάζεται καμιά μεγάλη εντολή, που μάλιστα να ηχήσει μέσω των αμαρτωλών καναλιών.
Ας πούμε εμείς στον Εφημέριό μας.
Μιά δέηση! Μιά κοινή ευχή απ'τα βάθη της ψυχής μας.
Γιά τον τόπο μας και γιά την Ανθρωπότητα.
Κάποιος προχθές πρότεινε να λέμε τη Μονολόγιστη Ευχή γιά όλους τους ανθρώπους. Ιδού. Και οι ισχυρές δεήσεις του Σώματος της Εκκλησίας "υπερ πάντων ανθρώπων" Α'Τιμ. δ'10
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”