Εξυπνη λογική...thomas25 έγραψε:...Όποιος θέλει ας μου λύσει την απορία....
Χρ.
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Ναι με το παλαιό πάνε! Αλλα λένε οτι μόνο από ορθοδόξους βγαίνει το άγιο φως (είχε γίνει και ένα θαύμα πιο παλιά με τους αρμενιους που το άγιο φως βγήκε απο μια κολόνα στους ορθοδόξους!) πως λοιπόν αφου ο πατριάρχης ειναι αιρετικος (οπως λενε οι ζηλωτες και αυτοι που πανε με το παλιό) μπορεί και βγάζει το Αγιο Φως? αφού με τους αρμενιους δεν βγήκε!Και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων όταν έρχεται εδω στο μετόχι λειτουργεί με το νεο! Δεν είναι πολύ απλή η απορία μου? εχω και άλλες απορίες αλλά δεν τις λεω γιατί θα γίνει μπέρδεμα!! :)andriyian έγραψε:Αγαπητε Θωμα, νομιζω πως δεν μπορει να στερησει το Αγιο Φως ο Θεος απο τους ορθοδοξους Ελληνες.
Στους αιωνες των αιωνων Ελληνας βγαινει με το Αγιο Φως.
Να ξερεις ομως οτι βγαινει με το Παλαιο ημερολογιο. Με τους παπικους κανουμε μαζι Χριστουγεννα, αλλα Πασχα;

κοιτα ορθοδοξος γεννηθηκα οπως ειπα απο ορθοδοξους γονεις και ορθοδοξους παππουδες οι προπαππουδες μου τα χαλανε λιγο αλλα τεσπαandriyian έγραψε:Παντως γιαννη εχεις ιστορικη γενια! Και αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως εσυ επελεξες την ορθοδοξια!giannisxr έγραψε:πρωτον ορθοδοξοι ειμαστε εδω και 4-5 γεννιες σχεδον απλως προερχομαι απο καθολικη ριζα και μαλιστα απο ριζα που εδωσε και αρκετους επισκοπους στην ρωμαιοκαθολικη εκκλησια
το τι εκαναν οι προγονοι μου δεν με ενδιαφερει εγω βαφτιστηκα σε ηλικια 2 χρονων για λογους ασχετους με εδω απο ορθοδοξο κανονικο ιερεα και οχι απο ψευδο-ιερεα αλλα εν τη αυτη περιπτωση εχω φιλο καθολικο ο οποιος εγινε ορθοδοξος με μονο την χρηση δια αγιου μυρου
και κοινωνα κανονικα και ειναι πιστο μελος της εκκλησιας μας
παρακατω
επιμενω στην προσβολη του θρησκευτικου συναισθηματος γιατι αν το εκανε καποιος αυτο θα βουλωναν πολλα στοματα εκατερωθεν
δεν επιτρεπω σε κανεναν να προσβαλει τα πιστευω του αλλου εστω κι αν ειναι λαθος εαν ας πουμε η ανηψια μου γεννηθηκε σε τελειως διαφορετικο δογμα δεν θα πρεπει να εχω κοινονια μαζι της;
μην τρελενομαστε !!!!
Δεν ξερω τι σε εκανε να φυγεις απο τον καθολικισμο.
Παντως εγω θεωρω μεγαλη βλακεια να μη μιλαω με καποιον καθολικο ή μουσουλμανο ή αλλο δογμα ,μονο και μονο επειδη δεν ειναι ορθοδοξος!
Αν φτασουμε σε τετοιο σημειο, θα καταντησουμε Μπελφαστ.

mporei na paei me to palio imerologio alla den einai airetikos, eno i gox pou den anagnorizoun tin ekklisia mas logo tou imerologiou apospastikan apo mas kai eftiaksan dikia tous ekklisia, pouthena den mporoune na pane na leitourgisoune oi "Klirikoi" tous, den tous dexetai kanenas dioti einai apla airesi den exoune kamia epikoinonia me ta patriarxeia masthomas25 έγραψε:Ναι με το παλαιό πάνε! Αλλα λένε οτι μόνο από ορθοδόξους βγαίνει το άγιο φως (είχε γίνει και ένα θαύμα πιο παλιά με τους αρμενιους που το άγιο φως βγήκε απο μια κολόνα στους ορθοδόξους!) πως λοιπόν αφου ο πατριάρχης ειναι αιρετικος (οπως λενε οι ζηλωτες και αυτοι που πανε με το παλιό) μπορεί και βγάζει το Αγιο Φως? αφού με τους αρμενιους δεν βγήκε!Και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων όταν έρχεται εδω στο μετόχι λειτουργεί με το νεο! Δεν είναι πολύ απλή η απορία μου? εχω και άλλες απορίες αλλά δεν τις λεω γιατί θα γίνει μπέρδεμα!! :)andriyian έγραψε:Αγαπητε Θωμα, νομιζω πως δεν μπορει να στερησει το Αγιο Φως ο Θεος απο τους ορθοδοξους Ελληνες.
Στους αιωνες των αιωνων Ελληνας βγαινει με το Αγιο Φως.
Να ξερεις ομως οτι βγαινει με το Παλαιο ημερολογιο. Με τους παπικους κανουμε μαζι Χριστουγεννα, αλλα Πασχα;