Παλαιοημερολογίτες

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Κλειδωμένο
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

thomas25 έγραψε:...Όποιος θέλει ας μου λύσει την απορία....
Εξυπνη λογική...

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
andriyian
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από andriyian »

Αγαπητε Θωμα, νομιζω πως δεν μπορει να στερησει το Αγιο Φως ο Θεος απο τους ορθοδοξους Ελληνες.
Στους αιωνες των αιωνων Ελληνας βγαινει με το Αγιο Φως.
Να ξερεις ομως οτι βγαινει με το Παλαιο ημερολογιο. Με τους παπικους κανουμε μαζι Χριστουγεννα, αλλα Πασχα;
vic
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από vic »

ας μας πληροφορήσει και κάποιος για τις διάφορες ομάδες τους - εκκλησίες, ποιοι είναι οι αρχιεπίσκοποί τους και τους λόγους που έχουν αλληλοκαθαιρεθεί (νομίζω υπάρχουν περίπου 11-12 αρχιεπίσκοποι Αθηνών!!)
thomas25
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από thomas25 »

andriyian έγραψε:Αγαπητε Θωμα, νομιζω πως δεν μπορει να στερησει το Αγιο Φως ο Θεος απο τους ορθοδοξους Ελληνες.
Να ξερεις ομως οτι βγαινει με το Παλαιο ημερολογιο. Με τους παπικους κανουμε μαζι Χριστουγεννα, αλλα Πασχα;
Ναι με το παλαιό πάνε! Αλλα λένε οτι μόνο από ορθοδόξους βγαίνει το άγιο φως (είχε γίνει και ένα θαύμα πιο παλιά με τους αρμενιους που το άγιο φως βγήκε απο μια κολόνα στους ορθοδόξους!) πως λοιπόν αφου ο πατριάρχης ειναι αιρετικος (οπως λενε οι ζηλωτες και αυτοι που πανε με το παλιό) μπορεί και βγάζει το Αγιο Φως? αφού με τους αρμενιους δεν βγήκε!Και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων όταν έρχεται εδω στο μετόχι λειτουργεί με το νεο! Δεν είναι πολύ απλή η απορία μου? εχω και άλλες απορίες αλλά δεν τις λεω γιατί θα γίνει μπέρδεμα!! :)
yianvla
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από yianvla »

Μπορεί κάποιος να έχει περισσότερο δίκιο από τον άλλο (ή και απόλυτο δίκιο) και ίσως το θέμα να είναι εξαιρετικά σημαντικό (ίσως και όχι), αλλά ας δούμε λίγο και το παρακάτω....

Δυο γέροντες ζούσαν μαζί πολλά χρόνια, και ποτέ δεν μάλωσαν.
Είπε λοιπόν (κάποτε) ο ένας στον άλλον:
- Ας μαλώσουμε κι εμείς μια φορά, όπως οι άνθρωποι.
- Μά δεν ξέρω πώς γίνεται το μάλωμα, απάντησε ο άλλος.
- Να, είπε ο πρώτος, θα βάλω μια μικρή πλίθα στη μέση, και θα λέω πώς είναι δική μου.
Εσύ πάλι θα λές ότι δεν είναι δική μου, αλλά δική σου. Και έτσι θα γίνει η αρχή.
Έβαλε λοιπόν στη μέση την πλίθα και είπε στον άλλον:
- Αυτή είναι δική μου.
- Όχι, είπε αυτός, δική μου (είναι).
- Έ, αν είναι δική σου, πάρε την και πήγαινε, αποκρίθηκε ο πρώτος.
Και έφυγαν, χωρίς να μπορέσουν να μαλώσουν.

ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΝΟΣ

:)
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Και στο Αγ.Ορος το παλιό ημερολόγιο ακολουθάνε και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την επίσημη ελλαδική εκκλησία. Απλά αυτοί οι λεγόμενοι παλαιοημερολογήτες έχουν άλλες διαφορές με την επίσημη εκκλησία. Το ημερολόγιο το χρησιμοποιούν σαν "σημαια'.
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

andriyian έγραψε:
giannisxr έγραψε:πρωτον ορθοδοξοι ειμαστε εδω και 4-5 γεννιες σχεδον απλως προερχομαι απο καθολικη ριζα και μαλιστα απο ριζα που εδωσε και αρκετους επισκοπους στην ρωμαιοκαθολικη εκκλησια
το τι εκαναν οι προγονοι μου δεν με ενδιαφερει εγω βαφτιστηκα σε ηλικια 2 χρονων για λογους ασχετους με εδω απο ορθοδοξο κανονικο ιερεα και οχι απο ψευδο-ιερεα αλλα εν τη αυτη περιπτωση εχω φιλο καθολικο ο οποιος εγινε ορθοδοξος με μονο την χρηση δια αγιου μυρου
και κοινωνα κανονικα και ειναι πιστο μελος της εκκλησιας μας
παρακατω
επιμενω στην προσβολη του θρησκευτικου συναισθηματος γιατι αν το εκανε καποιος αυτο θα βουλωναν πολλα στοματα εκατερωθεν
δεν επιτρεπω σε κανεναν να προσβαλει τα πιστευω του αλλου εστω κι αν ειναι λαθος εαν ας πουμε η ανηψια μου γεννηθηκε σε τελειως διαφορετικο δογμα δεν θα πρεπει να εχω κοινονια μαζι της;
μην τρελενομαστε !!!!
Παντως γιαννη εχεις ιστορικη γενια! Και αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως εσυ επελεξες την ορθοδοξια!
Δεν ξερω τι σε εκανε να φυγεις απο τον καθολικισμο.
Παντως εγω θεωρω μεγαλη βλακεια να μη μιλαω με καποιον καθολικο ή μουσουλμανο ή αλλο δογμα ,μονο και μονο επειδη δεν ειναι ορθοδοξος!
Αν φτασουμε σε τετοιο σημειο, θα καταντησουμε Μπελφαστ.
κοιτα ορθοδοξος γεννηθηκα οπως ειπα απο ορθοδοξους γονεις και ορθοδοξους παππουδες οι προπαππουδες μου τα χαλανε λιγο αλλα τεσπα
να σου πω andriyian ξερεις το οτι καταγομαι απο μια γεννια που καποτε εδωσε τοσους επισκοπους στην ρωμη με κανει περιφανο απο την μια και απο την αλλη βλεπω τις αντιδρασεις των δικων μου λογου χαρη η γιαγια μου η μητερα του πατερα μου ηταν ακρως συντηρητικος ανθρωπος σε θεματα πιστης
δεν ξερω ποσο το γονιδιο επιρεασε τον θρησκευτικο συντηρητισμο που επικρατει στην οικογενεια μου
παντως οι δικοι μου θεωρουν πλεον και μολυνση για το σπιτι να πατησει αλοθρησκος και τζαμπα χαλαω σαλιο μαζι τους δηλαδη εξηγοντας τους λεπτομεριες απο το οικογενειακο δεντρο
αλλα που κλασικη απαντηση αυτα καποτε τωρα εχουμε αλλα....
εγω δεν βγηκα ετσι αλλα τι να κανω....υπομονη
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
giannisxr
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από giannisxr »

να κανω και μια ερωτηση
δηλαδη αν παει ρωσσος ιερεας ορθοδοξος το αγιο φως του κραταει μουτρα και δεν βγαινει;
δηλαδη αν σε 20 με 30 χρονια που ο πατριαρχης θα ειναι ορθοδοξος αραβας δεν θα βγαινει το αγιος φως λογο σωβινισμου;
η αναλυση σκοτωνει την αγαπη
(αγιος νικολαος βελιμιροβιτς)
Nici-D
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Nici-D »

thomas25 έγραψε:
andriyian έγραψε:Αγαπητε Θωμα, νομιζω πως δεν μπορει να στερησει το Αγιο Φως ο Θεος απο τους ορθοδοξους Ελληνες.
Ναι με το παλαιό πάνε! Αλλα λένε οτι μόνο από ορθοδόξους βγαίνει το άγιο φως (είχε γίνει και ένα θαύμα πιο παλιά με τους αρμενιους που το άγιο φως βγήκε απο μια κολόνα στους ορθοδόξους!) πως λοιπόν αφου ο πατριάρχης ειναι αιρετικος (οπως λενε οι ζηλωτες και αυτοι που πανε με το παλιό) μπορεί και βγάζει το Αγιο Φως? αφού με τους αρμενιους δεν βγήκε!Και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων όταν έρχεται εδω στο μετόχι λειτουργεί με το νεο! Δεν είναι πολύ απλή η απορία μου? εχω και άλλες απορίες αλλά δεν τις λεω γιατί θα γίνει μπέρδεμα!! :)
mporei na paei me to palio imerologio alla den einai airetikos, eno i gox pou den anagnorizoun tin ekklisia mas logo tou imerologiou apospastikan apo mas kai eftiaksan dikia tous ekklisia, pouthena den mporoune na pane na leitourgisoune oi "Klirikoi" tous, den tous dexetai kanenas dioti einai apla airesi den exoune kamia epikoinonia me ta patriarxeia mas
thomas25
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από thomas25 »

απαντηση ακομα ομως δεν εχω παρει.... :)
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”