O Πάπας και η παραίτηση του...

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: O Πάπας και η παραίτηση του...

Δημοσίευση από Dimitris39 »

petrosathonas έγραψε:
Μ.Δ.Κ. έγραψε:............................
Άμα αποφασίσετε για καμιά έρημο εκεί πάνω πείτε είναι κι ένας άχρηστος....
Αδελφέ μου ΜΔΚ (συγνώμη κιόλας που δεν ξέρω το όνομά σου), αυτός ο "άχρηστος" που αναφέρεις
για τους ερημίτες είναι ότι πιο πολυτιμότερο υπάρχει πάνω στη γη.
Σε βλέπουν με μία αγάπη που δεν μπορείς να αντέξεις καμιά φορά.
Αυτοί δεν γνωρίζουν για άχρηστους. Βλέπουν μπροστά τους την εικόνα του Θεού.
Σε κοιτούν κατάματα και καταλαβαίνεις ότι προσεύχονται για σένα εκείνη τη στιγμή.

Δεν πρόκειται να ξεχάσω αυτό που μας είπε ο ερημίτης : "εδώ σήμερα στα Καρούλια φέρατε
vasilisalt έγραψε:Τώρα φταίω εγώ να βάλω κανένα τραγούδι;
Παει κι αυτό το θέμα
μεγάλη χαρά.
Πανυγήρι γίνεται που ήρθατε"
Ολα πανε σε αυτο το θεμα οτι θελουμε κανουμε οπως ο Παπας μηπως εκεινουτ α κοκινα παπουτισα ταιριαζανε με τα υπολοιπα ολα?

Κατα βαθος συγκηνηθηκα που φευγει δεν θα ξαναβρουμε καλυτερο ..........
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

vasilisalt έγραψε:Τώρα φταίω εγώ να βάλω κανένα τραγούδι;
Παει κι αυτό το θέμα
E, καλα βρε Βασιλη,
ουτως η αλλως δεν ηταν και κανενα σοβαρο και κρισιμο θεμα, εξ'αρχης.

Και πολυ ασχοληθηκαμε με τις αναδουλειες του Βατικανου. Ας προσεχαν.

Μου θελανε και αγαμο κληρο οι ταλαιπωροι, και σε αυτο αιρετικοι, και να τα χαϊρια τους..

Υπαρχει πιο ωραιο πραγμα απο τον Ορθοδοξο πολυτεκνο Ιερεα, και πιο ευλογημενο;

Οποτε μην μου στεναχωριεσαι που το καναμε τσιρκο,
θα ταιριαζει γαντι και με τα πανηγυρια των οικουμενιστων,
που εχουν και ευλογια απο τον Παπα.

Αλλο τωρα.

ΤρελλοΣερραιε, σε φανταζομαι με το κοκκινο παπουτσι του Βενεδικτου,
και να ειναι και κανα δυο νουμερα μικροτερο,
να κατεβαινεις στα Καρουλια, με την αλυσιδα,
και να σε κραζουνε απο πανω τα αγριοπουλια,
εν εξαλλω, και εν αλαλαγμω,
να γελασει και ο καθε πικραμενος δαιμονας. :lol:

Ουτως η αλλως ειναι τοσο πικραμενοι εκει πανω οι δαιμονες,
με τοσο ξυλο που τρωνε..

Ριχνουν και αυτοι βεβαια, αλλα τρωνε καμποσο, και των γονεων.. :20
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Εγω το μονο που ενιωσα ειτανε γαληνη
οι Ερημιτες διωχνουν η κανουν ασπιδα με την αδειαλλιπτη προσευχη τους
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

dionysisgr έγραψε:ΤρελλοΣερραιε, σε φανταζομαι με το κοκκινο παπουτσι του Βενεδικτου,
και να ειναι και κανα δυο νουμερα μικροτερο,
να κατεβαινεις στα Καρουλια, με την αλυσιδα,
και να σε κραζουνε απο πανω τα αγριοπουλια,
εν εξαλλω, και εν αλαλαγμω,
το μικροτερο παπουτσι δε στενοχωρει το Δημητρη Διονύση...έτσι κι αλλιώς ποδαράκια θεραπευει ... ξερει αυτός τη γιατρειά :lol: :lol:
ο Χριστός σώζει....
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

aposal έγραψε:Στάθη μετά τις εντυπώσεις και τις φωτο που μου έστειλαν τα καλά μας αμαρτωλά παιδιά του Βορρά (Πέτρος και Δημήτρης), θέλω ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ να πάω στα Καρούλια (ούτως ή άλλως ήταν μέσα στο σχεδιασμό της φετινής μας επίσκεψης) και τα υπόλοιπα μέρη της "ερήμου" όπως την αποκαλείτε. Αυτό μπορει να σημαίνει και μερική ανατροπή του φετινού μας προσκυνήματος...
Αποστολε αν εννοεις εμένα ειμαι μεσα ........................................αλλα τωρα στα κοντα μαρτιο το πολύ απρίλιο. :wink:
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Π. Θεόδωρος Ζήσης - Σχολιασμός της παραίτησης του Πάπα (Video)

Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης - π. Θεόδωρος Ζήσης - Ομ. Καθηγητής Α.Π.Θ. - ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Φεβρουαρίου 2013

http://www.impantokratoros.gr/7A3DB789.el.aspx
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

ξέχασα να γράψω... ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ... για τους ολίγους...
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

GeorgiosM έγραψε:Θωμά πόσο χρονών ειναι ο πατριαρχης Βαρθολομαίος; λες να θελησει να παραιτηθεί κ αυτός; κ ποιος θα ειναι ο επομενος; κ πότε;
λετε να αργεί;
ο Πάπας ειναι το μοναδικό προσωπο αυτην την στιγμη στον πλανητη (με διαφορά παρακαλώ),
που ενώνει όλες τις θρησκείες και τον αναγνωρίζουν κ τον αποδεχονται αρχηγικά...
(εκτος αν κανω λάθος ).
αν πεθανει ο Παπας δηλαδή τί θα κάνουν καποιοι ορθοδοξοι; μνημόσυνο;
ο Θεός να μας φυλάει όλους, να μας δινει μετανοια κ εμεις να την δεχομαστε.
Καταρχήν δεν είναι πιό σωστό το κειμενό σου με το ελληνικό ερωτηματικό!
Κατά δεύτερον τα ηλικιακά δεν τα γνωρίζω και δεν με απασχολούν, ο Θεός να τους δίνει όσα χρόνια θέλει, οπότε μηδέν σχόλιο.¨
Ότι ο εκάστοτε πάπας είναι πρώτος μακράν αυτό είναι αλήθεια, καθόλου περίεργο ποιόν θέλατε πρώτο τον Δαλάι Λάμα ή κάνένα Ιμάμη δεν το βλέπω, εξάλλου υπογείως το Βατικανό συνεργάζεται με τους μασώνους και τους σατανιστές* μέσω του τάγματος των Ιησουιτών γιά την έλευση του παγκοσμίου ηγέτη στο όνομα της παγκοσμίου αδελφοσύνης και ειρήνης.
Οι άλλες θρησκείες και τα δόγματα είναι τα ορεκτικά στο κυρίως γεύμα.
Κι όσον αφορά το μνημόσυνο που λες θυμήσου τί έγινε στην κηδεία του Ιωάννη Παύλου του β' στο Βατικανό κάποιοι του έψαλαν στα ελληνικά βυζαντινω τω τρόπω, οι Ουνίτες παρουσία των κεφαλών ορθοδόξων εκκλησιών συμπεριλαμβανομένου του Φαναρίου.

* Υπάρχει στα βίντεο κλάμπ σχετικό dvd με τον σατανισμό που η παγκόσμια συντονίστρια των σατανιστών μιλάει σχετικά γιά την συνάντησή της με τον Βοϊτίλα και την συνεργασία τους με τους μασώνους και του ιησουίτες, όποιος ενδιαφέρεται ας το ψάξει.
stomenkalos
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από stomenkalos »

Χαίρετε εν Χριστώ αδερφοί!

Θα ήθελα να εκφράσω την γνώμη μου πάνω στα προηγούμενα.

Ο Κύριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός, στο Άγιο Ευαγγέλιό Του, μεταξύ άλλων λέει : "Τις ελέγχει με περί αμαρτίας;" (δηλαδή "εμπρός, σας προκαλώ, ελέγξτε με και δεν πρόκειται να μου βρείτε ΟΥΔΕΝ! Αφού είμαι ο Μόνος αναμάρτητος Κύριος"), και αλλού "Την δικαίαν κρίσιν κρίνατε". Και υπάρχουν πλείστα όσα σχετικά χωρία στην Αγία Γραφή, προτρεπτικά δηλαδή σε έλεγχο και διόρθωση του ασεβούς. Για να μην πιάσουμε τους Αγίους Πατέρας. Επομένως, όχι μόνο δεν απαγορεύεται να κρίνουμε, αλλά είναι και ΕΝΤΟΛΗ του Θεού. Πολλοί αδερφοί, σκόπιμα ή μή, φέρουν στη μέση το χωρίο "μη κρίνετε, ινά μη κριθήτε" και λέγουν, νά! απαγορεύεται η κρίσις! Όμως σ'αυτό το χωρίο η λέξις "κρίνετε" έχει την έννοια "κατακρίνετε" , τουτέστιν "μη κατακρίνετε ίνα μη κατακριθήτε".

Ο δυναμικός και ορθοδοξότατος ιεροκύρηξ και θεολόγος Ν. Σωτηρόπουλος, έκανε και κάνει αυτό που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ όλοι οι Χριστιανοί να κάνουμε, και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ οι Αρχιερείς και Ιερείς μας, ο Ιερός Κλήρος, που όμως από ραθυμία, μαλθακότητα, έλλειψη πίστεως και αγάπης στο Θεο και στην Μόνη Αληθινή Εκκλησία Του, δεν κάνουμε. Δυστυχώς. Πιστεύω οτι είναι και αυτό ένα δείγμα της αποστασίας, του Μυστηρίου της ανομίας που ήδη ενεργείται στις καρδιές των περισσοτέρων μας.
Και επειδή κάποιος αδερφός μπορεί να έχει πιό έντονο ύφος και δυναμικότερο χαρακτήρα, σπεύδουμε (οι φαρισαίοι υποκριτές) να του κρεμάσουμε μια ταμπελίτσα: "Α! Αυτός είναι πλανεμένος, ακραίος, φανατικός!". Αυτό δεν είναι δική μου διαπίστωση, ο όσιος Γέρων Παΐσιος το είχε επισημάνει. Δηλαδή θεωρούμε τον άλλον ότι δεν έχει αρετή αν δεν είναι όπως εμείς ή έστω όπως φανταζόμαστε τον ενάρετο.

Αν ο Αυστραλίας βγήκε και είπε ΕΠΙΣΗΜΑ οτι ο Χριστός ήταν αμαρτωλός, οτι ήταν όπως τον παρουσιάζει ο Καζαντζάκης (δηλαδή πόρνος κλπ), ότι η Αγία Γραφή είναι ένα μεγάλο παραμύθι και ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο, και πόσα άλλα, σας ερωτώ: δεν είχε χρέος ο κ.Ν.Σωτηρόπουλος ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ να αντιδράσει; Αντί να αφοριστεί ο αιρετικός, αφορίζεται (ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΑ = ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ) ο ελέγξας Ορθόδοξος...

Και παρόλα αυτά, καθόμαστε και λέμε για υπακοή στην Εκκλησία και για "επιστροφή εν σάκκω και σποδώ" του ελέγξαντος την αίρεση Ορθοδόξου; Δεν βαδίζουμε καλά αδερφοί μου. Δεν βαδίζουμε καλά. Αυτού του είδους η υπακοή είναι ενα νοσηρό κατασκεύασμα της κενοδοξίας μας. Υπακοή χίλιες φορές θα κάνουμε στην Αγία Εκκλησία, ως γνήσια τέκνα Αυτής. Όταν όμως υπάρχει αίρεση ΠΡΕΠΕΙ να αντιδράσουμε και πρέπει να κάνουμε ΑΝΥΠΑΚΟΗ. Φανταστείτε δηλαδή, να έλεγε ο Μέγας Αθανάσιος ή ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός ή ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής : "Α! Αφού ο Πατριάρχης και όλος ο κλήρος λένε έτσι, πρέπει να κάνω υπακοή"...Ιλιγγυώ μόνο που το σκέφτομαι!
Αντίθετα, ξέρανε και ομολογούσανε, οτι και ένας να έμενε κρατών την αλήθεια, εκεί θα βρίσκεται και η Εκκλησία.

Πρίν παρεξηγηθώ, ξεκαθαρίζω οτι ούτε στους ΓΟΧ, ούτε στις αιρέσεις, ούτε σε "δική μας" εκκλησία πρέπει να πάμε, κάνοντας αντάρτικο και χωριζόμενοι από τη Μητέρα μας. Και, αν δεν κάνω λάθος, ούτε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ είναι να διακόψουμε το μνημόσυνο του τάδε και του τάδε, παρά το ότι δυνάμεθα, εφόσον κυρήττουν αίρεση. Όχι. Θα μένουμε και παράλληλα θα κρατάμε ανόθευτη την πίστη και θα ελέγχουμε με παρρησία τις αιρέσεις και τις κακοδοξίες. Αυτό εξάλλου δεν υποδεικνύει και η αληθινή Αγάπη; Δεν πρέπει να διορθωθεί ο πλανεμένος για να μη χάσει τη ψυχή του;

Και οι αιρετικοί οικουμενιστές εκεί αποσκοπούν. Βάζουν την ταμπέλα του ακραίου, του φανατικού, και με ένα μυστικό διωγμό (που στην περίπτωση του αγωνιστού Σωτηρόπουλου έγινε φανερός) προσπαθούν να φιμώνουν τις υγιείς ορθόδοξες φωνές και ει δυνατόν να τις οδηγούν στο περιθώριο, με τα σαθρά και διεστραμμένα "επιχειρήματα" της "υπακοής" στην Εκκλησία (=αν αυτοί γλύψουν τις παντόφλες του Πάπα, να το κάνουμε και εμείς) και της "αγάπης".

Αγαπητοί μου, με πόνο το λέω, δεν τό χουμε πιάσει σωστά το θέμα. Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί.Δεν είμαστε παπικοί να κάνουμε τυφλή υπακοή στο αλάθητο του Π(άπ)ατριάρχη. Γυρίστε λίγο πίσω. Κοιτάξτε τις τόσες και τόσες Συνόδους που πήγαν στο βρόντο, αφού το αλάθητο ορθόδοξο κριτήριο του λαού τις κατεδίκασε.

Ειπώθηκε από τον αδελφό konstantinoupolitis «Το Πηδάλιο δεν είναι λάστιχο για να το τεντώνουμε κατα το δοκούν. Είτε δίκαια είτε άδικα εαν αφορισθεί τις απαγορεύεται σε αρχιερέα να τον δεχθεί σε κοινωνία πολύ περισσότερο να του μεταδώσει την Θεία Κοινωνία.»
Θα ήθελα απλά να σου υπενθυμίσω, εν Χριστώ αδερφέ, χωρίς να επιθυμώ κανενός είδους διένεξη, ότι ο αείμνηστος γερω-Παΐσιος είχε αντίθετη άποψη, και μάλιστα έλεγε ότι μερικοί παίρνουν το πηδάλιο και κάνουν τους κανόνες κανόνια και σκοτώνουν ψυχές με την αδιακρισία τους…
Επίσης, αν είναι να μην κάνουμε λάστιχο το Πηδάλιο θα έπρεπε ήδη να είναι αφορισμένοι ένα σωρό αιρετικοί κληρικοί και λαϊκοί οικουμενιστές και μη.
Δηλαδή για τους αρχιερείς που κυρήττουν αιρέσεις δεν υπάρχει Πηδάλιο, ενώ για το φτωχαδάκι τον Σωτηρόπουλο, που μάλιστα εξέφρασε την Ορθόδοξο πίστη, γι’αυτόν «το Πηδάλιο δεν είναι λάστιχο»;;;
Και, επιτέλους, τι ήταν αυτό το λόγιο του Κυρίου «μακάριοι εστε όταν μισήσωσιν υμάς οι άνθρωποι, και όταν αφορίσωσιν υμας και ονειδίσωσι και εκβάλωσι το όνομα υμών ως πονηρόν ένεκα του Υιού του ανθρώπου»; (Λκ.στ’22). Μπορείς να μας πεις, αν ισχύει ο αφορισμός και η στέρηση του υψίστου δώρου, της Θείας λέγω Κοινωνίας, και γι'αυτούς τους μακαρίους τους υπό του Κυρίου μακαρισθέντας;

Αυτά αδερφοί μου, συγχωρέστε με για τη μεγάλη ανάρτηση και για το τυχόν εκτός θέματος αντικείμενό της.
Ο Θεός και Σωτήρας μας Ιησούς Χριστός να σας έχει όλους καλά, ο επί γης και ουρανού αεί δοξαζόμενος συν τω Πατρί και τω Αγίω Πνεύματι, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν!
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Για αυτο εχω πει πολλες φορές οτι η μεγίστη των αρετών ειναι η Διάκριση, για ολα χρειάζεται Διακριση στην εφαρμογή του Πηδαλίου, ( ναι οσο παραξενο και αν ακούγεται) σε μερικές ψυχές χρειάζεται αλλη αντιμετώπιση, οχι για τίποτα αλλο, αλλα αν πει ενας πνευματικος σε εναν αρχάριο εκανες αυτο, το πηδαλιο λέει δυο χρόνια δεν θα κοινωνήσεις και ενα σωρό αλλους κανόνες τοτε αυτην την ψυχή μπορει να μην την ξαναδεις μεσα σε εκκλησια κα για αυτο υπάρχει η Θεια Οικονομία, θα βγει τώρα κάποιος και θα πει "Οικονομία στους Ιερους κανόνες" καμια φορά ΝΑΙ, προκειμένου να σωθη μια ψυχή ΝΑΙ.

Τωρα οσο για τους αφορισμούς δεν εχω αποψη καθώς δεν γνωρίζω το αντικείμενο απο ολες τις πλευρές, το μονο σίγουρο ειναι οτι αν κάποιος Ιεράρχης αφορίσει αδίκως κάποιον , ο Θεός την ημέρα της Κρίσεως θα τον κρινει σαν ολους εμας και ισως με πιο πολλά ελαφρυντικά.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”