panagiotisspy έγραψε:Οταν ένα τραγούδι καθυβρίζει την πίστη μας, ή είναι χυδαίο, εννοείται πως θα το απορρίψουμε.
Οταν όμως ο καλλιτέχνης που αποδίδει ένα ωραίο τραγούδι , είναι απαράδεκτος, τότε δεν κολάζεται αυτομάτως και το τραγούδι. Απλά είναι τα πράγματα.
Και κάτι άλλο. Πολλές φορές ενθουσιάζομαι και συγκινούμαι, ακούγοντας απλά και μόνο την μουσική ενός ξενόγλωσσου τραγουδιού, δίχως να καταλαβαίνω τι λένε τα λόγια.
Αυτό είναι ανθρώπινο και φυσιολογικό. Εάν εκ των υστέρων ανακαλύψω πως τα λόγια είναι απρεπή, τότε αλλάζει το πράγμα.
Τα λογια αυτα αρκουν .Τα λενε ολα.
Γενναται ομως το ερωτημα.
Γιατι αυτη η σκληρη πολεμικη στους αντιφρονουντες και σε οσους δεν θεωρουν ως ειδωλο τους την Μαντονα;
Γιατι να δισταζω και να ταρασσομαι οταν την αποκαλω ετσι;Δεν εχω δικιο οταν ,αυτοαποκαλειται Παναγια;
Γιατι αυτη η προσκολληση σε μια 50αρα σατανιστρια που ,ειτε εχει ταλεντο ειτε οχι,γινεται το ειδεχθεστερο προτυπο και μεσο καταστροφης αθωων ψυχων; Γιατι;
Δεν μας φτανουν τα ναρκωτικα που παιρνουν οι νεοι μας και που σιγοσβηνουν και που αργοπεθαινουν τον αργο θανατο;
Πρεπει κι εμεις οι [Χριστιανοι] να τα φορτωσουμε τα παιδια αυτα -τα παιδια μας-και με καποια αλλα, τα ΨΥΧΟΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,που ειναι ολεθρος πραγματικος για τις ψυχουλες τους;
Γιατι μερικοι,και δεν εχω ακομα καταλαβει αν εχουν γνωση και επιγνωση γι αυτο που κανουν,γινονται
μοχλοι και συμβαλλουν στην προσπαθεια αλωσης των αξιων και καθυβρισης των θειων;
Τοσο πολυ μαγευτηκαν και υπεραμυνονται τη λατρεια τους σε μια γυναικα που θεωρουν ειδωλο τους αναμεσα και σε πολλα αλλα;
Τοση λοιπον αξια εχουν τα ειδωλα ωστε να περιθωροποιουνται αυτοματως τα θεια;
Τοση αξια εχουν τα ειδωλα που μερικοι,οντας ασυγκινητοι, εθελοτυφλουν και κωφευουν και καθυβριζουν αδελφους ως φανατικους;
Δεν αποδεχομαι ,επι τουτου, τον ορο φανατικος.Δεν ειμαι τιποτε αλλο παρα ενας απλος ανθρωπος που προσπαθει να βαδιζει και να παρακολουθει το παραδειγμα των Αγιων Πατερων της Εκκλησιας μας και να ιχνηλατει πανω σε αυτα που ο Κύριός βαδισε.
Γιατι λοιπον τοσο μενος και εναντιωση;Γιατι οι καθυβριζομενοι δεν απαντουν ομοιως; Γιατι;
Φιλοι μου,
Το να ακουω ενα τραγουδι που ουτε τον τραγουδιστη γνωριζω ουτε τα λογια εννοω και ουτε την ψυχη μου ταραζει,φυσικα και δεν αμαρτανω.
Οταν ομως εν επιγνωση μου καθυβριζεται ο Θεος,με λογια ή πραξεις κι εγω εστω και εμμεσως συμμετεχω,
τοτε ερωτω.
Δεν ειμαι και υβριστης και σταυρωτης του Κυρίου; Αν οχι,τοτε, τι ειμαι; Ας μη συνεχισω...
Στον ανθρωπο που βλαστημα τον Θεο, ουτε να τον βλεπουμε ουτε και να του μιλαμε πρεπει.Το τι πρεπει
να κανει ο Χριστιανος ολοι το γνωριζουμε.Σημερα αλλωστε ,σχεδον παντες γνωριζουν για τον Θεο.
Τι αλληγορια ομως.Σχεδον παντες ,υβριζουν τον Θεο.
Δεν φοβαμαι ,ειχε πει καποιος , παρα μονο τους [χριστιανους].
Ειχε αδικο ο Πατροκοσμας οταν ειχε αποφανθει σχετικα με τα παραπανω;
Επιτελους, ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβουμε;
Απεναντι σε τοσους αδερφους στο φορουμ αυτο , που με το καλλιτεχνικο τους ταλεντο αλλους ωφελουν κι αλλους οχι, φανταζω μικρος και αδυνατος.Δεν πολυνοιαζομαι να γινω τεχνιτης του λογου και να αποκτησσω πολλες γραφτες περγαμηνες. Ομως αν και φρεσκος στο forym αυτο θα το φ ω ν α ζ ω.
Τι θελουμε επιτελους;
Θεος και διαβολος δεν γινεται ,δεν χωρανε ,δεν μπαινουν στην καρδια μας .Ή ο ενας ή ο αλλος.
Θεος και κοσμος της αμαρτιας δεν κολλανε.
Κι αν ζουμε και συναναστρεφομαστε με τον κοσμο και αγαπουμε τα παντα γυρω μας, εμεις
αλλα επιζητουμε και αλλα ποθουμε . Νοσταλγουμε Ουρανο.Δεν λατρευουμε τιποτα αλλο παρα μονο τον Θεο. Μα δεν γινεται και με τη λογικη ακομα αντιληπτο αυτο;Η Ψυχη αναζητει τον Δημιουργο της ,τον Νυμφιο της.
Μηπως νωχελικα και επιδερμικα κανουμε εναν σχετικο αυτοελεγχο;Αρκει αυτο;
Οι καιροι που ερχονται θα ειναι δυσκολοι και η πιστη μας θα δοκιμαστει.Αν σημερα ειμαστε διβουλοι στις
δοκιμασιες μας και στα τα του κοσμου, αύριο κατα το που θα τραβηξουμε;
Επιβαλλεται να σκαψουμε βαθια μεσα στην καρδια μας και να φωτισουμε το δρομο και να της πουμε.
Καρδια μου ,Ψυχη μου αυτον το δρομο διαλεξε.Αυτον το στενο που και δυσκολος και ανηφορικος ειναι.
Πολλα που σου αρεσαν θα τα αποχωριστεις, και θα πονεσεις και θα υβριστεις και θα μαστιγωθεις και στο τελος θα Σταυρωθεις.
Ομως ,Ψυχη μου,να χαιρεσαι για το Σταυρο.Αυτος ειναι το οπλο , αυτος και ο οδηγος ,αυτος που θα σε
οδηγησει σιγουρα και με ασφαλη τροπο στην αιωνια ευτυχια..στο Εσφαγμενο Αρνιο ,στο Ν ικητη της Ζωης.
Φιλοι μου ,γνωριζω πως σας ταλαιπωρησα.Προσθεσα κι αλλη μια αμαρτια στο ενεργητικο μου με την ακατασχετη φλυαρια μου.
Ζητω συγγνωμη γι αυτο, κι οχι μονο .Ζητω συγγνωμη αν στα γραφομενα μου,αθελα μου ,υποννοω κατι
που προσβαλλει καποιον.Δεν θελω να εχω τετοιον σκοπο.Δεν ειχα τετοιον σκοπο.
Στους χρονους αυτους πρεπει να βασιλευει μεταξυ μας η αγαπη , η ομονοια και να μας ενωνει αρρηκτα η πιστη στον Εναν και Μοναδικο Θεο.
Και τελειωνω με μια θερμη παρακληση.
Ας βοηθησουμε ολοι μας ,παρα τις διαφωνιες μας ,να ειναι πιο χριστιανικο το forym αυτο ,οποτε ,αφενος μεν να μη πληγωνουμε κανεναν και αφετερου να βοηθησουμε την επανοδο πολλων αδερφων μας που κατα τη γνωμη μου, με τον τροπο μας ,δικαιως και αξιοπρεπως αποχωρησαν οι αδερφοι αυτοι.Αν και φρεσκος
επαναλαμβανω στο forym αυτο,οσους γνωριζω ολοι μου λειπουν