«Ο Πάπας είναι αιρετικός, να μην έρθει στην Κύπρο»

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: «Ο Πάπας είναι αιρετικός, να μην έρθει στην Κύπρο»

Δημοσίευση από aposal »

Συμφωνώ με τον Διονύση (που συμφωνεί με τον Θωμά).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Θλιψη.

Ελατε στην θεση μονο, για μια στιγμη,
των αγιων Πατερων μας,
που αγωνιστηκαν μεχρις αιματος,
ανα τους αιωνες,
για να το παιζουμε εμεις σημερα ορθοδοξοι,
που τα βλεπουν να συμβαινουν,
ολα αυτα στις δυστυχισμενες ημερες μας.

Σημεια των καιρων.

Κανενα αλλο σχολιο.

Ας κρινει ο Θεος, ολους μας, και εμας, και αυτους,
που δινουν το σκανδαλο στον λαο του Θεου..

Και παλι θλιψη και αναμονη, της δικαιας, παιδαγωγιας του Θεου, που νομιζουν οτι εμπαιζουν καποιοι..
.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
kausokalivia
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από kausokalivia »

Μερικά από τα κουφά που ακούστηκαν από Κύπριους:
΄΄ είναι σημάδι από τον θεό η επίσκεψη του πάπα στην Κύπρο. Ίσως έφτασε η στιγμή που θα λυθεί το κυπριακό ΄΄
΄΄ είδατε τη καλός που είναι ο πάπας όχι σαν τους δικούς μας ιερής ΄΄
΄΄καλά ντε τη διαφορές έχουμε εμείς από τους καθολικούς;; το ίδιο είμαστε΄΄
΄΄ ο πρόεδρος μας αποκάλεσε τον πάπα ‘’ άγιε πατέρα’’
και μετά μου λέτε γιατί μας κρατάνε την μισή πατρίδα οι τούρκαλλάδες. Και αυτά που έχουμε δεν μας αξίζουν
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

΄΄καλά ντε τη διαφορές έχουμε εμείς από τους καθολικούς;; το ίδιο είμαστε΄΄

Γιαυτο ακριβως σου εγραψα στο αλλο θεμα, που με ρωτησες πως νιωθω.

Λοιπον, αυτα που λεμε, επιβεβαιωνονται με τον χειροτερο τροπο.

Οσο κακο δεν εκανε η τουρκικη εισβολη, στο ορθοδοξο φρονημα και κριτηριο,
μπορει να κανει μια επισκεψη του Παπα.

Τιποτα δεν ειναι τυχαιο. Ειμαστε μπροστα σε σχεδιο προδοσιας της Ορθοδοξιας εκ των εσω. Δυστυχως.

Και δεν το λεω εγω, το λενε οι αγιοι Πατερες μας, απο παλαια,
το λενε οι Ιεραρχες μας, οι περισσοτεροι τωρα,
το λεει το Αγιον Ορος,
το λενε τα Μοναστηρια μας,
το λενε οι Πνευματικοι μας,
το λεει η μεγαλη πλειοψηφια των πιστων.

Τι γινεται; Oλοι μαζι τρελλαθηκαν ξαφνικα και βλεπουν φαντασματα; Δεν νομιζω.

Δυστυχως.

Αυτο τα λεει ολα. Κριμα. Ας μας λυπηθει ο Κυριος.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Πειραιώς Σεραφείμ «Ο Πάπας δεν άρθρωσεν ουδεμία λέξη για την τουρκική εισβολή στη Κύπρο»
97peiraioa.jpg
Επί επιμόνων δημοσιευμάτων σχετικών με τήν δημοσιοποίησιν της γνώμης μου αναφορικώς προς την επίσκεψιν του Αρχηγού της Παπικής θρησκευτικής κοινωνίας Βενεδίκτου 16ου εις την μεγαλόνησον Κύπρον, έχω να παρατηρήσω ότι ατυχώς εξελήφθη αύτη, ως δήθεν επέμβασις εις τα εσωτερικά ετέρας αυτοκεφάλου Εκκλησίας διότι η έννοια της επεμβάσεως προϋποθέτει ενέργειαν εν χώρω και χρόνω προσδιοριζομένην και επιδίωξιν συγκεκριμένου σκοπού.

Εις την περίπτωσιν μου όμως εξεφράσθη η γνώμη μου δια το προκύψαν θέμα που εντός του ενός και μοναδικού σώματος της μιας και αδιαιρέτου Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας και θεμιτόν και επιτρεπτόν είναι.

Η Ορθόδοξος Εκκλησία ως σώμα Χριστού είναι μία και ενιαία ασχέτως εάν δια διοικητικούς λόγους διακρίνεται εις κατά τόπους αυτοκεφάλους Εκκλησίας και κατά ταύτα έκαστον μέλος αυτής δικαιούται «δια να ομιλή» ως το συνοδικόν σύστημα του θεοσδότου πολιτεύματος Αυτής προβλέπει, άλλως δεν έχωμεν Ορθόδοξον Εκκλησίαν αλλά συγκεντρωτικόν και απολυταρχικόν παποκαισαρισμόν.

Επιπροσθέτως ίσως ενόχλησε ότι η ταπεινή μου πρόβλεψις δια την πομφόλυγα της επισκέψεως εδικαιώθη πληρέστατα, διότι ο δόλιος εκπρόσωπος του αιρετικού Παπισμού δεν άρθρωσεν ουδεμίαν λέξιν δια την αληθή τραγωδίαν της μεγαλονήσου και το διαρκές έγκλημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής που έχει καταγνωσθή υπό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με αλλεπάλληλα ψηφίσματα.

http://www.romfea.gr/2009-12-18-11-21-4 ... %CE%BFc2bb
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Πέσ' τα Χρυσόστομε!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Λοιπόν έχουμε και λέμε ο Κύπρου λέει σε συνέντευξη ότι ο πάπας είναι κανονικός επίσκοπος και δεν είναι αιρετικός κατά συνέπεια και ολόκληρη η Παπική Εκκλησία. Ιδού το απόσπασμα.

"—ΕΡ: Ο κόσμος ακούει τους δύο αυτούς ιεράρχες, αλλά και άλλους θεολόγους, να λένε ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία, αλλά αίρεση και ότι ο Πάπας είναι αρχηγός αίρεσης. Αληθεύει αυτό;

—ΑΠ: Ο Πάπας είναι προκαθήμενος Εκκλησίας και αυτό δεν είναι προσωπική μου άποψη, αλλά θέση του συνόλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Η Ορθοδοξία δέχεται ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι αδελφή και κάνει μαζί της θεολογικό διάλογο, στον οποίο μετέχουμε και εμείς, με στόχο να φθάσουμε στην ενότητα της πρώτης
μετά Χριστό χιλιετίας. Άρα, η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει την Ρωμαιοκαθολική ως Εκκλησία και τον προκαθήμενό της ως κανονικό επίσκοπο της Πρεσβυτέρας
Ρώμης. Όταν ανταλλάσσουμε εόρτιες επιστολές και άλλα γράμματα, αποκαλούμε τον Πάπα “Αγιώτατο Πάπα της Πρεσβυτέρας Ρώμης και αγαπητό αδελφό”.

—ΕΡ: Υπάρχει απόφαση Ι. Συνόδου της Ορθοδοξίας ότι ο Ρωμαιοκαθολικισμός είναι αίρεση;

—ΑΠ: Εξ όσον γνωρίζω δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποσχίστηκε, ξέφυγε από το Ορθό Δόγμα."

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κατά τον Κύπρου αν και αποσχίστηκε και ξέφυγε από το Ορθό Δόγμα, παρά ταύτα δεν είναι αιρετική! Άρα τί είναι Ορθόδοξη!
Βγάζεται κανένα άλλο συμπέρασμα;

Και ταυτόχρονα διατείνεται ο συγκεκριμένος Ιεράρχης ότι δεν είναι λιγότερο ορθόδοξος από τον Λεμεσού τον Κυρηνείας και τον Τριμυθούντος, από αυτά που λέει στην συνέντευξη ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του γιά το ποιός είναι ορθόδοξος και ποιός όχι.

Άρα τί έχουμε κατά τον Κύπρου ότι και οι παπικοί είναι ορθόδοξοι, άρα είμαστε ένα στην πίστη (άστο το δόγμα) άρα ας ενωθούμε να τελειώνουμε, βγάζεται κανένα άλλο συμπέρασμα;

Να δούμε τί θα πει όμως και ο Κύριος γιά το θέμα, αναμένουμε στο ακουστικό μας.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

angieholi έγραψε:διότι ο δόλιος εκπρόσωπος του αιρετικού Παπισμού

Κατά τον Κύπρου λοιπόν ο Πειραιώς και όσοι συμφωνούν μαζί του είναι εκτός Ορθοδόξου Εκκλησίας αφού η Ορθόδοξη Εκκλησία στο "σύνολό" της αποδέχεται τον Παπισμό ως κανονική Εκκλησία.
Δεν γίνεται και αυτοί που δέχονται τον παπισμό ως αίρεση και αυτοί που τον δέχονται ως αδελφή κανονική Εκκλησία να είναι όλοι μαζί ορθόδοξοι, είναι λογικά άτοπο.
Άρα ή ο Πειραιώς είναι εκτός Ορθοδοξίας και ο Κύπρου ορθόδοξος ή ο Πειραιώς ορθόδοξος και ο Κύπρου εκτός, εφ'όσον ο ένας δέχεται τον παπισμό ως Εκκλησία κανονική και ο άλλος ως Αίρεση, αυτός που έχει κοινωνία και αποδοχή του πάπα είναι ένα μαζί του, αυτό είναι εκκλησιολογικός νόμος και προϋπόθεση.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

«Εγώ είμαι η άμπελος η αληθινή, και ο Πατέρας μου είναι ο γεωργός. Κάθε κλήμα σε μένα, το οποίο δεν φέρνει καρπό, το αποκόπτει· και καθένα το οποίο φέρνει καρπό, το καθαρίζει, για να φέρει περισσότερο καρπό. Τώρα, εσείς είστε καθαροί, εξαιτίας του λόγου που σας μίλησα. Μείνετε ενωμένοι μαζί μου και εγώ ενωμένος μαζί σας. Όπως το κλήμα δεν μπορεί να φέρει καρπό από μόνο του, αν δεν μείνει ενωμένο με την άμπελο, έτσι κι εσείς, αν δεν μείνετε ενωμένοι μαζί μου. Εγώ είμαι η άμπελος, εσείς τα κλήματα· εκείνος που μένει ενωμένος μαζί μου, και εγώ μαζί του, αυτός φέρνει πολύ καρπό· επειδή, χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε. Αν κάποιος δεν μείνει ενωμένος μαζί μου, ρίχνεται έξω, όπως το κλήμα, και ξεραίνεται· και τα μαζεύουν και τα ρίχνουν σε φωτιά, και καίγονται. Αν μείνετε ενωμένοι μαζί μου, και τα λόγια μου μείνουν μέσα σας, θα ζητάτε ό,τι αν θέλετε, και θα γίνει σε σας. Κατά τούτο δοξάζεται ο Πατέρας μου, στο να φέρετε πολύ καρπό· και έτσι θα είστε μαθητές μου» (Ιωάννης 15.1-8)
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”