Επιτίμιο ακοινωνησίας σε μοναχές επέβαλε ο Μεσσηνίας
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Ermite
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Επιτίμιο ακοινωνησίας σε μοναχές επέβαλε ο Μεσσηνίας
Είχα κάποια επικοινωνία με γνωστούς μου στην Καλαμάτα.
Ρίχνουν το άδικο στις μοναχές.
Δεν είναι οικονομικό το θέμα.
Το Μοναστήρι είναι ιδιόρρυθμο, δηλαδή οι 25 περίπου μοναχές έχουν κάποια αυτονομία. Η Ηγουμένη είναι πολύ ηπίων τόνων και δεν μπορεί να εμπνεύσει τη συστολή και την εκκλησιαστική πειθαρχία. Υπάρχουν 10 περίπου νεώτερες, που έχουν επαναστατικό πνεύμα. Ένας πνευματικός και ιεροκήρυκας (π.Γεώργιος) βλέποντας την μη πνευματική κατάσταση ζητησε επίμονα από τον Μητροπολίτη να τον απαλάξει από την πνευματική επιμέλεια αυτής της Μονής. Στη θέση του τοποθετήθηκε ένας π.Επιφάνιος ή π.Θεόκλητος (δε θυμούμαι καλά).
Στη Θ.Λειτουργία, λοιπόν, της 28ης Οκτωβρίου αυτές οι μοναχές μετά τη Λειτουργία (τόσο τους "έπιασε"η Θ.Κοινωνία;) έκαναν πραγματική διαδήλωση και με φωνές απειλούσαν τον Ιερέα "αν τολμήσει να βγει απ'το Άγιο Βήμα". Εκείνος, μετά από ώρα, κατόρθωσε να διαφύγει. Η Ηγουμένη και αυτή έφυγε πολύ λυπημένη από τη Μονή και φιλοξενηθηκε σε διαμέρισμα γνωστής της ευλαβούς κυρίας.
Δεν είναι, λοιπόν, θέμα οικονομικό.
Βεβαίως, ο Μητροπολιτης (κατά τη γνώμη μου) βιάστηκε. Και οι δημοσιογράφοι -άλλο που δε θέλουν- μεγαλοποίησαν τα γεγονότα.
Ο Μητροπολίτης θα μπορουσε να τηρήσει τον τύπο, που επισημαίνει ο Ντετζιόρτζιο. Να τις καλέσει σε απολογία, να απευθύνει κατηγορητήριο κλπ.
http://thriskeftika.blogspot.com/2009/11/20.html
Και οπωσδήποτε, μετά μάλιστα και τα δημοσιεύματα, να κάνει ανακοίνωση ενημερώσεως του εκκλ. πληρώματος.
Ρίχνουν το άδικο στις μοναχές.
Δεν είναι οικονομικό το θέμα.
Το Μοναστήρι είναι ιδιόρρυθμο, δηλαδή οι 25 περίπου μοναχές έχουν κάποια αυτονομία. Η Ηγουμένη είναι πολύ ηπίων τόνων και δεν μπορεί να εμπνεύσει τη συστολή και την εκκλησιαστική πειθαρχία. Υπάρχουν 10 περίπου νεώτερες, που έχουν επαναστατικό πνεύμα. Ένας πνευματικός και ιεροκήρυκας (π.Γεώργιος) βλέποντας την μη πνευματική κατάσταση ζητησε επίμονα από τον Μητροπολίτη να τον απαλάξει από την πνευματική επιμέλεια αυτής της Μονής. Στη θέση του τοποθετήθηκε ένας π.Επιφάνιος ή π.Θεόκλητος (δε θυμούμαι καλά).
Στη Θ.Λειτουργία, λοιπόν, της 28ης Οκτωβρίου αυτές οι μοναχές μετά τη Λειτουργία (τόσο τους "έπιασε"η Θ.Κοινωνία;) έκαναν πραγματική διαδήλωση και με φωνές απειλούσαν τον Ιερέα "αν τολμήσει να βγει απ'το Άγιο Βήμα". Εκείνος, μετά από ώρα, κατόρθωσε να διαφύγει. Η Ηγουμένη και αυτή έφυγε πολύ λυπημένη από τη Μονή και φιλοξενηθηκε σε διαμέρισμα γνωστής της ευλαβούς κυρίας.
Δεν είναι, λοιπόν, θέμα οικονομικό.
Βεβαίως, ο Μητροπολιτης (κατά τη γνώμη μου) βιάστηκε. Και οι δημοσιογράφοι -άλλο που δε θέλουν- μεγαλοποίησαν τα γεγονότα.
Ο Μητροπολίτης θα μπορουσε να τηρήσει τον τύπο, που επισημαίνει ο Ντετζιόρτζιο. Να τις καλέσει σε απολογία, να απευθύνει κατηγορητήριο κλπ.
http://thriskeftika.blogspot.com/2009/11/20.html
Και οπωσδήποτε, μετά μάλιστα και τα δημοσιεύματα, να κάνει ανακοίνωση ενημερώσεως του εκκλ. πληρώματος.
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ποιος ειναι ο Ντετζιόρτζιο;
Πάντως, γενικα μιλώντας, ειναι γεγονός ότι συμβαινει καποιες φορες σε μοναστηρια, αν παει καποιο ατομο που ενδιαφερεται να μονασει, να ενθαρρυνει το μοναστηρι αυτην την αποφαση χωρις να τσεκαρουν οσο χρειαζεται την καταλληλοτητα του προσωπου αυτου για τον μονήρη βίο και για την συνυπαρξη σε ενα κοινόβιο. Ετσι στην πορεια ανακυπτουν διαφορα προβληματα.
Πάντως, γενικα μιλώντας, ειναι γεγονός ότι συμβαινει καποιες φορες σε μοναστηρια, αν παει καποιο ατομο που ενδιαφερεται να μονασει, να ενθαρρυνει το μοναστηρι αυτην την αποφαση χωρις να τσεκαρουν οσο χρειαζεται την καταλληλοτητα του προσωπου αυτου για τον μονήρη βίο και για την συνυπαρξη σε ενα κοινόβιο. Ετσι στην πορεια ανακυπτουν διαφορα προβληματα.
-
paratiritis88
- Συστηματικός Αποστολέας

Τώρα,άς δούμε καί τί λέει ο Μητροπολίτης μήπως μπορούμε καί βγάλουμε άκρη.
( Λίγο άγριος δείχνει αλλά μερικές φορές τα φαινόμενα απατούν...)
================
Αποκαλυπτικός για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να επιβάλει το «κανονικόν και πνευματικόν επιτίμιον της ακοινωνησίας» στις μοναχές
της Μονής Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, μιλώντας χθες στην ΕΡΑ Καλαμάτας.
Τις αποκαλύψεις έκανε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού «Η Καλή Μέρα από την ΕΡΑ φαίνεται», που επιμελούνται και παρουσιάζουν η Μαρία Τομαρά και ο Βαγγέλης Ποτέας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσόστομος σε συνέντευξη που έδωσε στη Μαρία Τομαρά είπε πως αφ’ ότου ανέλαβε τη Μητρόπολη Μεσσηνίας διαπίστωσε προβλήματα σε όλες τις μονές, τα οποία προσπάθησε να λύσει –όπως είπε- με τον πλέον ανώδυνο τρόπο.
Αναφερόμενος στη Μονή Καλογραιών Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είπε πως «υπήρχε μια αντίληψη ιδιόμορφου μοναχισμού, ότι το μοναστήρι δηλαδή είναι ιδιοκτησία κάποιων μοναχών γυναικών και πως μπορεί να διοικείται όπως η κάθε μία από αυτές θέλει και, μάλιστα, με την παρέμβαση και λαϊκών και πολλών συγγενών».
Συνεχίζοντας ο Μητροπολίτης ανέφερε: «Μία διετία τώρα, λοιπόν, συνέχεια έκανα παρατηρήσεις, “αυτό δεν είναι μοναχισμός που έχετε, δείξτε υπακοή στην ηγουμένη και στο ηγουμενοσυμβούλιο, δείξτε υπακοή στον επίσκοπο, μην αφήνετε λαϊκούς να αναμειγνύονται εις τα της διοικήσεως της μονής και στο τι θα κάνετε, μετατραπείτε σε σωστή Μονή”. Δυστυχώς, τα λόγια μου έπεφταν στο κενό».
Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ακόμη ότι τη Μεγάλη Σαρακοστή του Πάσχα κάλεσε σύναξη και τους είπε πως έτσι όπως ενεργούν και όπως συμπεριφέρονται έχουν σκανδαλίσει τον κόσμο της Μεσσηνίας, γιατί, όπως εξήγησε, ελάμβανε μηνύματα ότι «οι μοναχές κλειδώνουν την πόρτα και τσακώνονται μεταξύ τους, η μία βρίζει την άλλη, η μία αμφισβητεί την άλλη».
Τις κάλεσε δε –όπως είπε - να συνέλθουν, να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον εξωεκκλησιαστικό τρόπο και να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες.
Αποτέλεσμα αυτού, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης, ήταν «να με βρίσουν, μπροστά μου, μάλιστα, μία εκ των μοναχών να με αποκαλέσει πόρνο. Μετά, μάλιστα, από αυτή τη σύναξη, αντί να συνέλθουν οι μοναχές και να δείξουν υπακοή, έγιναν οξύτερα τα προβλήματα. Έφτασαν ακόμη και σε σημείο να προπηλακίσουν την ηγουμένη, το δε τελευταίο το οποίο απετέλεσε και τη σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι, ήταν η συμπεριφορά τους την 28η Οκτωβρίου, στον εφημέριο κληρικό, ο οποίος εξυπηρετούσε τις ανάγκες της μονής».
Αναφερόμενος στο γεγονός αυτό ο κ. Χρυσόστομος είπε πως το Ιερό της εκκλησίας στη Μονή είχε μετατραπεί σε φωλιά κατσαρίδων και ποντικιών. Ο κληρικός, όταν πήγε εκεί, άρχιζε να καθαρίζει και να δίνει μία ευπρέπεια στο Ιερό. Αυτό δεν άρεσε σε ορισμένες μοναχές, οι οποίες πίστευαν ότι ο κληρικός πρέπει να επιδεικνύει υπακοή σε αυτές.
Την προηγούμενη Κυριακή της 28ης Οκτωβρίου μία από τις μοναχές πήρε τα αντίδωρα και άρχισε να τα μοιράζει. Σε ερώτηση του κληρικού γιατί το έκανε αυτό, δεν πήρε απάντηση. Την 28η Οκτωβρίου ο κληρικός είπε στη συγκεκριμένη μοναχή να καθίσει στην άκρη να κοινωνήσει όλους τους άλλους και μετά αυτή.
«Για να της πει ακριβώς ότι αυτή δεν είναι η πρέπουσα συμπεριφορά μιας μοναχής απέναντι στον κληρικό, ούτε με αυτό τον τρόπο να σκανδαλίζει και να παρεμβαίνει στο εκκλησίασμα η μοναχή» σημείωσε ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε: «Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο αδελφός και ο ανιψιός της μοναχής να απειλήσουν τον παπά πως, αν βγει έξω από το Ιερό, θα τον πλακώσουν στο ξύλο. Και να με καλέσουν εμένα και την Αστυνομία για να πάμε και να βγάλουμε τον παπά από το Ιερό. Είναι συμπεριφορά αυτή μοναχών;».
Συνεχίζοντας ο κ. Χρυσόστομος προέβη σε αποκαλύψεις για το τι γινόταν στη Μονή: «Είναι δυνατόν η μοναχή η οποία είναι οικονόμος της μονής να ανοίγει το κελάρι της μονής και τα τρόφιμα, που έχουν αγοραστεί με χρήματα της μονής, να τα μοιράζει στις καλόγριες για να τα πηγαίνουν στα σπίτια τους; Ούτε μπορεί η μοναχή να μην τρώει το μεσημέρι στο μοναστήρι, να παίρνει το φαγητό της και να πηγαίνει σε φιλικό σπίτι να τρώει με το φίλο της. Κατ’ επανάληψη το είπα στην ηγουμένη και αυτή μου έλεγε: “Σεβασμιώτατε, δε με ακούει, με βρίζει”.
Είναι δυνατόν μοναχή να έχει αυτοκίνητο και να παίρνει τις άλλες μοναχές και να πηγαίνουν βόλτα χωρίς να ενημερώνουν τον Επίσκοπο και την ηγουμένη; Και στο ερώτημά μου: “παιδί μου, πώς πήρες εσύ αυτοκίνητο;”, να μου απαντά; “μου το έδωσε ο πατέρας μου και δεν έχεις καμία δουλειά εσύ με το αυτοκίνητο”; Ή μοναχή να στέλνει μέσω internet απειλητικά και υβριστικά μηνύματα στο κινητό μου;».
Στο σημείο αυτό ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε με έμφαση: «Όλοι αυτοί που κάνουν τους υπερασπιστές της μονής καλά θα κάνουν να ηρεμήσουν και να ησυχάσουν και να μην προσπαθούν να εξυπηρετούν άλλες καταστάσεις».
Απαντώντας σε ερώτηση, αν ήταν προτιμότερο να απομακρυνθούν από τη Μονή Καλογραιών οι καλόγριες που επιδεικνύουν αυτήν τη συμπεριφορά, είπε: «Μετά τη σύναξη που συνεκάλεσα τη Μεγάλη Σαρακοστή, έδωσα εντολή οι τρεις αυτές μοναχές -οι δυο νεαρής ηλικίας και η μια ηλικιωμένη- οι οποίες δημιουργούν προβλήματα να πάνε σε άλλα μοναστήρια.
Ξέρετε ότι απέστειλα σχετική συστημένη επιστολή, την οποία μου επέστρεψαν, διαμηνύοντάς μου: “Να έλθει αυτός εδώ να συζητήσουμε και εμείς δεν πάμε στο γραφείο του”».
Ο Μητροπολίτης, μάλιστα, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η ηγουμένη έφυγε από το μοναστήρι επειδή απείλησαν να τη δείρουν.
Σε ερώτηση, αν πέραν του επιτιμίου της ακοινωνησίας πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε πως, αν θα κλείσουν ή αν θα ανοίξουν το μοναστήρι, είναι θέμα των μοναχών, δεν είναι δικό του και πρόσθεσε: «Εγώ από τη στιγμή που έθεσα το μοναστήρι, την αδελφότητα, σε ακοινωνησία, δε δικαιούνται να έχουν κληρικό και να γίνονται οι θρησκευτικές συνάξεις.
Αν δε δείξουν μεταμέλεια και υπακοή, το επόμενο βήμα είναι να πάει ολόκληρη η αδελφότητα στη Σύνοδο για καθαίρεση. Διότι τα παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν και για τα οποία κάνω υπομονή και δε μιλάω, είναι καθαιρετέα για τις μοναχές. Θα έλθει ανακριτής από τη σύνοδο εκκλησιαστικός να τις ανακρίνει και θα πάει στη Σύνοδο η υπόθεση».
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης ήταν κατηγορηματικός: «Για όσο καιρό θα υπάρχει αυτή η αδελφότητα εκεί μέσα και θα βρίσκεται σε ακοινωνησία, κληρικός δε θα πάει. Αυτή είναι η απαράβατη εντολή μου. Αυτή τη στιγμή εγώ δεν έχω εξαντλήσει όλα τα όπλα μου.
Περιμένω να δω τι θα κάνουν εκείνες. Περιμένω τη δική τους κίνηση. Αλλά, δυστυχώς, απ’ ό,τι φαίνεται, οι κυρίες αυτές, γιατί πλέον δεν είναι μοναχές, νομίζουν ότι με το να μαζεύουν είκοσι άτομα έξω από το μοναστήρι και δήθεν να φωνάζουν να φύγει ο Μητροπολίτης, θα αποκτήσουν το δίκιο τους.
Και ότι με το να απειλούν πως αν έλθει η ηγουμένη στο μοναστήρι θα τη δείρουμε, νομίζουν ότι έτσι δικαιώνονται. Δεν καταλαβαίνουν ότι η συμπεριφορά αυτή καθεαυτή είναι αντιμοναστική! Επιβαρύνουν τη θέση τους! Ας πάει η κάθε μία σπίτι τους να ησυχάσουμε. Αλλά να ξέρουμε ή είναι μοναστήρι ή δεν είναι μοναστήρι».
Πηγή: http://www.romfea.gr/
paratiritis88
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Απίστευτο!paratiritis88 έγραψε: Αναφερόμενος στη Μονή Καλογραιών Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είπε πως «υπήρχε μια αντίληψη ιδιόμορφου μοναχισμού, ότι το μοναστήρι δηλαδή είναι ιδιοκτησία κάποιων μοναχών γυναικών και πως μπορεί να διοικείται όπως η κάθε μία από αυτές θέλει και, μάλιστα, με την παρέμβαση και λαϊκών και πολλών συγγενών».
Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ακόμη ότι τη Μεγάλη Σαρακοστή του Πάσχα κάλεσε σύναξη και τους είπε πως έτσι όπως ενεργούν και όπως συμπεριφέρονται έχουν σκανδαλίσει τον κόσμο της Μεσσηνίας, γιατί, όπως εξήγησε, ελάμβανε μηνύματα ότι «οι μοναχές κλειδώνουν την πόρτα και τσακώνονται μεταξύ τους, η μία βρίζει την άλλη, η μία αμφισβητεί την άλλη».
Απίστευτο (Νο 2)! Ο σεβασμιώτατος δεν πήρε πειθαρχικά μέτρα;paratiritis88 έγραψε:
Τις κάλεσε δε –όπως είπε - να συνέλθουν, να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον εξωεκκλησιαστικό τρόπο και να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες.
Αποτέλεσμα αυτού, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης, ήταν «να με βρίσουν, μπροστά μου, μάλιστα, μία εκ των μοναχών να με αποκαλέσει πόρνο.
Αν όλα αυτά είναι αληθινά θα έπρεπε οι συγκεκριμένες μοναχές να είχαν καθαιρεθεί. Δεν γνωρίζω πώς γίνεται αυτή η διαδικασία, αλλά η συμπεριφορά τους πέραν του ότι δεν είναι καθόλου Χριστιανική και πνευματική, σκανδαλίζει όλο τον πιστό κόσμο! Κι όσο θα μένουν ατιμώρητες οι μοναχές, τόσο περισσότερο θα σκανδαλίζεται ο κόσμος και θα μιλάει εναντίον της Εκκλησίας!paratiritis88 έγραψε: Την προηγούμενη Κυριακή της 28ης Οκτωβρίου μία από τις μοναχές πήρε τα αντίδωρα και άρχισε να τα μοιράζει. Σε ερώτηση του κληρικού γιατί το έκανε αυτό, δεν πήρε απάντηση. Την 28η Οκτωβρίου ο κληρικός είπε στη συγκεκριμένη μοναχή να καθίσει στην άκρη να κοινωνήσει όλους τους άλλους και μετά αυτή.
«Για να της πει ακριβώς ότι αυτή δεν είναι η πρέπουσα συμπεριφορά μιας μοναχής απέναντι στον κληρικό, ούτε με αυτό τον τρόπο να σκανδαλίζει και να παρεμβαίνει στο εκκλησίασμα η μοναχή» σημείωσε ο Μητροπολίτης και πρόσθεσε: «Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο αδελφός και ο ανιψιός της μοναχής να απειλήσουν τον παπά πως, αν βγει έξω από το Ιερό, θα τον πλακώσουν στο ξύλο. Και να με καλέσουν εμένα και την Αστυνομία για να πάμε και να βγάλουμε τον παπά από το Ιερό. Είναι συμπεριφορά αυτή μοναχών;».
Κατ’ επανάληψη το είπα στην ηγουμένη και αυτή μου έλεγε: “Σεβασμιώτατε, δε με ακούει, με βρίζει”.
Απαντώντας σε ερώτηση, αν ήταν προτιμότερο να απομακρυνθούν από τη Μονή Καλογραιών οι καλόγριες που επιδεικνύουν αυτήν τη συμπεριφορά, είπε: «Μετά τη σύναξη που συνεκάλεσα τη Μεγάλη Σαρακοστή, έδωσα εντολή οι τρεις αυτές μοναχές -οι δυο νεαρής ηλικίας και η μια ηλικιωμένη- οι οποίες δημιουργούν προβλήματα να πάνε σε άλλα μοναστήρια.
Ο Μητροπολίτης, μάλιστα, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η ηγουμένη έφυγε από το μοναστήρι επειδή απείλησαν να τη δείρουν.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Αυτό το θέμα τελικά πολύ με προβλημάτισε..
Να φταίει ο Μεσσηνίας ή να φταίνε οι καλόγριες;
Να φταίνε οι μοναχές ή μήπως φταίει ο Μητροπολίτης;
Ήταν κακός πατέρας ο Μεσσηνίας ή ήταν κακά παιδιά οι μοναχές;
Τελικά μετά από μέρες κατάλαβα πως ούτε ο Μεσσηνίας φταίει ούτε οι μοναχές φταίνε.
Φταίει το δικό μου το μυαλό που ασχολείται με «αλλουνού παπά ευαγγέλια»
Μήπως θα μου ζητήσει λόγο ο Θεός αν ο Μεσσηνίας κακώς έβαλε επιτίμιο;
Ή μήπως θα μου ζητήσει λόγο ο Θεός αν οι μοναχές ήταν ανυπάκουες στον Επίσκοπο;
Δεν θα μου ζητήσει κανένα λογαριασμό ο Θεός γι αυτά.
Πρός τι το λοιπόν το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;;;
«Έβαλεν ο διαβολάκος την ουρά του πάαλιιιι
και σου πήρε τα μυαλά σου μέσ' απ το κεφάαααλιιιιι...»
Και έτσι ασχολούμενος με τα του Μεσσηνίας και με τά των μοναζουσών έφυγε ο νούς μου απ την ευχή και απ την προσευχή. Και αντί να κάθομαι να λέω συνέχεια «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με-Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με-Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με-Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με-Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με-Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» έτσι αδιαλλείπτως και να μη βρίσκει ο διάοβολος κενό να μπεί στο μυαλό και στον λογισμό μου, και αντί να κάθομαι να προσεύχομαι μετά δακρύων να φωτίσει ο Θεός τις μοναχές και τον επίσκοπο - μιάς και αυτό είναι το χρέος μου ως μέλους της Εκκλησίας - άνοιγα το Πηδάλιο για να αποδείξω πως η δική μου άποψη είναι σωστότερη απ των άλλων που υπεράσπιζαν την θέση των μοναζουσών.
Τι θλιβερός άνθρωπος! Πόσο χαϊβάνι πιάνομαι μερικές φορές!
Δεν είμαι αστείος μερικές φορές; Δεν είμαι για γέλια και για κλάματα μαζί;
Και είναι και εκείνο το πομπώδες ύφος! λές και μιλάει ο ....Πατριάρχης!
Ή λές και όλοι οι άνθρωποι περιμένουν να διαβάσουν τι θα γράψω εγώ..
Έλεος εαυτέ μου! Έλεος! δεν σε αντέχω άλλο!
Τελικά μετά από μέρες κατάλαβα πως ούτε ο Μεσσηνίας φταίει ούτε οι μοναχές φταίνε.
Και έτσι ασχολούμενος με τα του Μεσσηνίας και με τά των μοναζουσών έφυγε ο νούς μου απ την ευχή και απ την προσευχή. Και αντί να κάθομαι να λέω συνέχεια «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με-Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με-Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με-Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με-Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με-Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» έτσι αδιαλλείπτως και να μη βρίσκει ο διάοβολος κενό να μπεί στο μυαλό και στον λογισμό μου, και αντί να κάθομαι να προσεύχομαι μετά δακρύων να φωτίσει ο Θεός τις μοναχές και τον επίσκοπο - μιάς και αυτό είναι το χρέος μου ως μέλους της Εκκλησίας - άνοιγα το Πηδάλιο για να αποδείξω πως η δική μου άποψη είναι σωστότερη απ των άλλων που υπεράσπιζαν την θέση των μοναζουσών.
...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»
Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
-
eortologio_gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
avvas έγραψε:..άνοιγα το Πηδάλιο για να αποδείξω πως η δική μου άποψη είναι σωστότερη απ των άλλων που υπεράσπιζαν την θέση των μοναζουσών.
Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...

- kausokalivia

- Επικοινωνία:
Και σε εμάς έμειναν οι υποθέσεις και οι κατακρίσεις.

-
zefs2008
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
καμία φορά , όχι πάντα ...... 
Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον Ημάς.
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αχ βρε Αvvas, ώρες ώρες με συγκλονίζεις! Εξαιρετικός συλλογισμός.avvas έγραψε:Αυτό το θέμα τελικά πολύ με προβλημάτισε..
-
paratiritis88

"Ού γάρ ό θέλω ποιώ αγαθόν, αλλ΄ ό ού θέλω κακόν τούτο πράσσω..." ( "διότι δέν πράττω το αγαθόν, το οποίο εσωτερικώς καί μέ όλη μου τήν θέληση επιθυμώ, αλλά τό κακό, πού δέν θέλω, τούτο πράττω" )
Ταλαίπωρος εγώ άνθρωπος!
τίς μέ ρύσεται ( ποιός θά μέ γλιτώση ) εκ τού σώματος τούτου; ( πού έχω σάν άνθρωπος καί πού μέσα του κυριαρχεί ο θάνατος διά τής αμαρτίας; )
( πρός Ρωμαίους επιστ. Αποστ. Παύλου Ζ΄19-24 )
paratiritis88