θα τους ξαναδώ?

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: θα τους ξαναδώ?

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Πολλά ειπώθηκαν , και εν πάση περιπτώσει το ερώτημα αυτό θα υπάρχει , και μετά από οποιαδήποτε συζήτηση γίνει εδώ , ή οπουδήποτε αλλού.

Θα ήθελα να σας μεταφέρω μία απάντηση που είχα από Αγιορήτη πατέρα , όταν του είχα θέσει παρόμοιο ερώτημα.
Η απάντηση του Γέροντος προσεγγίζει την θέση του Πατέρα Παίσιου στην Δημοσίευση του Απόστολου , και περίπου η απάντηση του Αρχοντόπουλο .

Ερώτηση - Γέροντα πως θα είμαστε στην άλλη ζωή ??

Απάντηση - Θα είμαστε σε ένα μέρος , όπου θα μας διακατέχει μια ανείπωτη χαρά , γιατί θα μας σκεπάζει η Χάρις του Κυρίου μας .

Θα βλέπουμε τους Αγίους και τους άλλους ανθρώπους και θα νομίζουμε ότι και αυτοί έχουν την ίδια χαρά με εμάς.

Αυτοί βέβαια , μπορεί να έχουν λιγότερη , ή περισσότερη χαρά από εμάς , δεν θα έχει όμως σημασία , γιατί εμείς ήδη θα ξεχειλίζουμε από χαρά .

Θα αγαπάμε όλο τον κόσμο τόσο πολύ και το ίδιο , που δεν θα μας νοιάζει πλέον αν είναι η Μάνα μας ή ο Πατέρας μας , ο Παππούς μας ή η Γιαγία μας ή ο καλύτερος μας φίλος.

Θα μας αγαπάνε όλοι και θα τους αγαπάμε όλους με μία τέτοια Αγάπη που όμοια της δεν έχουμε γνωρίσει στην επί γης ζωή μας .

Θα είμαστε μαζί Του.

Λέω λοιπόν εγώ τώρα - Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών , Αδελφοί μου

Δόξα τω Θεώ
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

srev έγραψε:Pano0,

Νομίζω ότι δεν συμβαίνει έτσι ακριβώς. Πόσες και ποιές προσευχές εισακούγονται είναι άγνωστο. Ωστόσο, όταν η προσευχή είναι ειλικρινής και βγαίνει βαθιά από την καρδιά τού Χριστιανού με μετάνοια και ειλικρινή γενικότερη προσπάθεια όχι μόνο ακούγεται αλλά και εισακούγεται. Πιστεύω ότι ο λόγος που ό,τι εισακούγεται δεν γίνεται αντιληπτό έγκειται στο ότι, όπως είπες, ο Θεός δεν εκτελεί δουλικά ό,τι Τού ζητάμε παρά όπως θα μάς ωφελήσει. Μερικές όμως φορές, ύστερα από επίμονη προσευχή, έχουν ακουστεί και επιζήμιες προσευχές (τα "θέλω" τού ανθρώπου) για να παιδαγωγηθεί ο άνθρωπος, ότι καλύτερα να ζητάμε ό,τι Εκείνος θέλει κι όχι ό,τι εμείς θέλουμε. Εμείς, κατά κανόνα, δε γνωρίζουμε τί μας ωφελεί. Μου έχει συμβεί και τώρα σκέπτομαι 40 φορές πριν ζητήσω κάτι συγκεκριμένο (και πάλι αμβιβάλλω αν δεν θα ήταν απείρως καλύτερα να μη ζητάω ποτέ και τίποτα πέραν από ό,τι Εκείνος γνωρίζει καλύτερο για μένα). Όμως πόσο εύκολο είναι να δώσει κάποιος τη θέση που κατέχει η θέλησή του σε εκείνη του Θεού;

Σπύρος.
Τι να λεμε τωρα φιλε Σπυρο, αλλα λογια να αγαπιομαστε, δεν υπαρχουν επιχειρηματα λογικα....αφου δεν γνωριζουμε τι μας ωφελει να μην κανουμε προσευχη ας πουμε... Χριστιανος με μογολλοειδη ιδιωτεια ρε παιδι μου, ξερει ο Θεος ενω ο "χαζος Χριστιανος"(c) οχι.......
Αρκετα εχει στο κεφαλι του ο Χριστιανος να εχει και τον σιωπηλο Θεο? ενταξει ειπαμε. Οχι να ακουσει ο Θεος αλλα να δειξει οτι ακουει, αλλα τιποτα, σου λεει αμαρτωλος αλλα αμα του πεις αποκλειεται απο την προσευχη θα σου πει οχι ε τοτε? να ζητα η οχι? να ζητα μονο συγχωρεση?
Να χωριστουμε σε κατηγοριες και να περνουμε βαθμους οταν φτασει κανεις Αγιος Νεκταριος τοτε να αρχισει προσευχη με αιτηματα, και εγω μαζι σας ειμαι αλλα πως να το κανουμε η αληθεια να λεγεται...
Δημοσ.: 590
Δημοσ.: 591 " Έρχομαι και εγώ...."

I'll take lives and show all no mercy that night
Attack those not knowing my force
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

Pano0,

Μάλλον με παρεξήγησες. Η γνώμη μου δεν είναι να μην έχεις αιτήματα αλλά ότι το καλύτερο αίτημα είναι να ζητάς να σού δωθεί ό,τι είναι ωφελιμότερο, χωρίς να γίνεσαι περαιτέρω συγκεκριμένος, και να αφήνεις τον τρόπο και τις λεπτομέρειες στο Θεό (που χαίρεται να Τού αφήνεις την πρωτοβουλία και το ελεύθερο και σε βοηθάει έτσι καλύτερα). Αν δεν πιστεύεις και θέλεις να πειστείς τότε ζήτησέ Του κάτι (στα πλαίσια της κοινής λογικής και του μέτρου, όχι "θέλω να πεθάνει ο τάδε!" ή "θέλω λεφτά πολλά και γυναίκες!") που το θέλες πάρα πολύ και επέμενε. Πιστεύω, ταπεινά, ότι μάλλον θα σου δωθεί. Το ζήτημα είναι αν μετά κατά πόσο θα το μετανιώσεις..

Ευχές,

Σπύρος
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Καθολου δεν σε παρεξηγησα(???) ουτε σε παρανοησα φιλε Σπυρο, πιστεψε με.
Την συζητηση περι προσευχης δεν θελω να την ανοιξω.
Εχει ο καθε ενας την αποψη του σε αυτο, εσυ εχεις την ταδε αποψη, εγω την δεινα.... οκ δεν ειναι κακο....

srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από srev »

panos0 έγραψε:Καθολου δεν σε παρεξηγησα(???) ουτε σε παρανοησα φιλε Σπυρο, πιστεψε με.
Την συζητηση περι προσευχης δεν θελω να την ανοιξω.
Εχει ο καθε ενας την αποψη του σε αυτο, εσυ εχεις την ταδε αποψη, εγω την δεινα.... οκ δεν ειναι κακο....
Νομίζω είχαμε ξανασυζητήσει το θέμα στο παρελθόν. Εάν θέλεις θα χαρώ να το ανοίξουμε και πάλι σε μια ξεχωριστή ενότητα. Ούτε εγώ είμαι διεξοδικά καλυμένος στο θέμα, να το ξέρεις- έχω τις δυσκολίες μου και σε καταλαβαίνω απόλυτα. Αν φυσικά δεν θέλεις να επανέρθουμε σέβομαι την επιθυμία σου και σταματώ εδώ.

Ευχές,

Σπύρος.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

Οχι, οχι δεν θελω να ανοιξω θεμα περι προσευχης δεν θελω να επεκταθω, δεν υπαρχει λογος εξαλλου.
Σε ευχαριστω να εισαι καλα.

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

panagiotis2008 έγραψε:Αν δεν αγωνίσθηκαν όσο ζούσαν τι θα τους κάνω εγώ με τις προσευχές μου?
Αυτά που αναφέρεις είναι προσευχές Αγίων κι όχι αμαρτωλών όπως εγώ.
Αν πράγματι αγαπάμε τον Κύριο και εν συνεχεία τους κεκοιμημένους συγγενείς μας, θα δώσουμε τον καλό μας αγώνα, ώστε να ανελιχτούμε πνευματικά για να εισακούονται περισσότερο ΟΛΕΣ οι προσευχές μας. Όσο πιο ψηλά θα είμαστε πνευματικά, τόσο περισσότερο θα εισακουστούμε.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

panos0 έγραψε:Οχι, οχι δεν θελω να ανοιξω θεμα περι προσευχης δεν θελω να επεκταθω, δεν υπαρχει λογος εξαλλου.
Ο γνωστός καλός μας Παναγιώτης : Με πολλές αμφιβολίες όσον αφορά το πόσο εισακούονται οι προσευχές μας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

aposal έγραψε:
panos0 έγραψε:Οχι, οχι δεν θελω να ανοιξω θεμα περι προσευχης δεν θελω να επεκταθω, δεν υπαρχει λογος εξαλλου.
Ο γνωστός καλός μας Παναγιώτης : Με πολλές αμφιβολίες όσον αφορά το πόσο εισακούονται οι προσευχές μας!
Πιστεψε με Αποστολη ουτε μια αμφιβολια δεν εχω για το ποσο εισακουγονται οι προσευχες σας (εγω δεν κανω) ειπαμε (0,)1%, σημερα κληρωνειειειειει.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

panos0 έγραψε:
aposal έγραψε:
Πιστεψε με Αποστολη ουτε μια αμφιβολια δεν εχω για το ποσο εισακουγονται οι προσευχες σας (εγω δεν κανω) ειπαμε (0,)1%, σημερα κληρωνειειειειει.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Δεν υλοποιούνται όλα όσα προσευχόμαστε, γιατί υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις για την υλοποίησή τους. Αν όμως οι ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ προσευχές κατά κανόνα ΔΕΝ υλοποιούνται, τότε πρέπει να ψάξεις να βρεις πού κάνεις λάθος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”