O Πάπας και η παραίτηση του...

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: O Πάπας και η παραίτηση του...

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

[
konstantinoupolitis έγραψε:Ακόμα και για την Αθανασία του Αιγάλεω προσωπικά δεν γνωρίζω την υπόθεση και δεν είμαι σε θέση να πάρω θέση. Οπότε σωπαίνω. Κάτι όμως που δεν οφείλει η Ιερά Σύνοδος.
Σωστά τοποθετείστε.
Σας πληροφορώ ότι έχει τοποθετηθεί ήδη απο το 1973-74 νομίζω, με ειδική εγκύκλιο προς όλους. Την αποκαθιστά πλήρως εις Εκκλησιαστικήν κοινωνίαν.
Μπορώ να σας αποστείλω και τα σχετικά έγγραφα σε π.μ. εφ΄όσον το επιθυμείτε.

Παρ΄όλα αυτά σχετικά θα βρείτε, στο φόρουμ μας, εις τα θέματα περί αιρέσεων......βλέπετε είμεθα ανώτεροι και της Ιεράς Συνόδου, αυτά τα λάθη κάνουμε.... πάντως αν χρήζει τις πιστοποιητικό Ορθοδοξίας υπάρχουν πολλοί και πρόθυμοι χορηγοί......
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
(γιά την παραίτηση του πάπα,την παραθέτω αυτούσια χωρίς κανένα σχόλιο)

Με λύπην επληροφορήθημεν την απόφασιν της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Βενεδίκτου να παραιτηθή του Θρόνου του, διότι με την σοφίαν και την πείραν του θα ημπορούσε να προσφέρη ακόμη
πολλά εις την Εκκλησίαν και εις τον κόσμον.

Ο Πάπας Βενέδικτος έβαλεν ανεξίτηλον την σφραγίδα του εις την ζωήν και την ιστορίαν της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όχι μόνον με την σύντομον παπωσύνην του αλλά και με την όλην μακράν
προσφοράν του ως θεολόγου και Ιεράρχου της Εκκλησίας του, και με το πανθομολογούμενον κύρος του.

Τα συγγράμματα του θα ομιλούν επί μακρόν διά την βαθείαν θεολογικήν του κατάρτισιν, διά την γνώσιν των Πατέρων της Αδιαιρέτου Εκκλησίας, διά την επαφήν του με την σύγχρονον πραγματικότητα,
διά το ζωηρόν ενδιαφέρον του διά τα προβλήματα του ανθρώπου.

Ημείς οι Ορθόδοξοι θα τον τιμώμεν πάντοτε ως φίλον της Εκκλησίας μας και πιστόν υπηρέτην
της ιεράς υποθέσεως της των πάντων ενώσεως και θα χαίρωμεν πληροφορούμενοι διά την καλήν του
υγείαν καὶ την παραγωγικήν θεολογικήν του εργασίαν.

Προσωπικώς θα ενθυμούμεθα με συγκίνησιν την επίσκεψίν του εις την έδραν του Οικουμενικού
Πατριαρχείου πρό εξαετίας και πλέον, καθώς και τάς πολλάς συναντήσεις και την καλήν συνεργασίαν πού είχομεν κατα την διάρκειαν της πρωθιεραρχικής του διακονίας.

Ευχόμεθα από του Φαναρίου ο Κύριος να αναδείξη άξιον διάδοχόν του επί κεφαλής της αδελφής
Εκκλησίας της Ρώμης και να συνεχισθή και μετ’ αυτου η κοινή πορεία μας προς την των πάντων ένωσιν εις δόξαν Θεού.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Κρίμα τα πολυχρόνια που του έψαλαν το 2006 στο Φανάρι δεν έπιασαν, δεν γνωρίζω τον λόγο αλλά μάλλον δεν εισακούσθησαν άνωθεν ως φαίνεται.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από GeorgiosM »

Κυριακο καπου δεν καταλαβαινω τα λεγομενα σου αδελφε, να με συγχωρεις.
1.νομίζω η Αθανασία του Αιγαλέω έχει πεθάνει πολλά χρονια ("φωτισμένη" αλλα που δυστυχως δεν ηταν...)
δηλαδή αν καταλαβα καλά ακόμη πανε κ διακονουν σε ό,τι αφησε πίσω της? πολύ λυπηρό...

για την Αθανασία του Αιγαλέω εχω ακούσει τα εξής αρνητικά.
α.ο πολύ καλός αρχιμανδρίτης π.Τ.Σ., ο οποίος ειναι στα μέρη μας και εμπιστευομαι αρκετα την πληροφορησή του
σε τετοια θέματα, την ειχε κακοχαρακτηρίσει ως πλανεμένη.
β. ειχα δει σχετικό αφιερωμα στο σκάι ή στο αλτερ (δεν θυμαμαι καλά) παλιά σχετικά με αυτο, στο οποίο επίσης
την κακοχαρακτηριζε. νομιζω και στο ιντερνετ ΙΣΩΣ μπορει να βρει καποιος επισημες πηγες-ισχυρες αποδειξεις.
θα το εκανα, αλλα το βρισκω εκτος θεματος.
δεν υπογράφω αν ήταν φωτισμένη ή όχι, αλλά αυτην την εντυπωση εχω. θα το ψαξω καλυτερα άλλοτε,
(για λογους δικης μου πληρεστερης ενημερωσης).
πάντως ο Σωτηροπουλος ενα καλό που εχει, ειναι να ειναι αρκετά ακριβής και τεκμηριωμένος σε κάτι τετοια.

2. ο Σωτηροπουλος δηλαδή σε κοιταξε κάπως "ελεγκτικά" επειδή καποιοι του ειχαν μιλησει
για εσένα ότι εισαι "καπως χαλαρός" ή σε ψυχολόγησε ?(πχ κοιταζες δυσπιστα ή ενοχλημένος?

ο Καντιωτης παρα τα λάθη που σαν ανθρωπος θα εκανε, ήταν γίγαντας.
είναι τυχαίο αραγε που ο Σωτηροπουλος ηταν δίπλα του τόσα χρόνια? ο κ.Σάκκος?
λάθη προφανώς θα εκαναν κ αυτοί. ακόμη κ ο Πειραιώς προφανώς θα κάνει κάποτε καποια λάθη.(ανθρωπινα).
αλλά μπορω εγώ το μικροσκοπικό μερμυγκάκι να παραβλέψω το μέγεθος και την αξία κ την συνεισφορα ενός βουνού,
επειδή το βουνό εχει καποια χαλάσματα?
τελοσπαντων, σε αυτο νομιζω κ εσυ συμφωνησες..(δυστυχως επαναληφθηκα). καλό σας βραδι.

Θωμά πόσο χρονών ειναι ο πατριαρχης Βαρθολομαίος? λες να θελησει να παραιτηθεί κ αυτός? κ ποιος θα ειναι ο επομενος? κ πότε?
λετε να αργεί?
ο Πάπας ειναι το μοναδικό προσωπο αυτην την στιγμη στον πλανητη (με διαφορά παρακαλώ),
που ενώνει όλες τις θρησκείες και τον αναγνωρίζουν κ τον αποδεχονται αρχηγικά...
(εκτος αν κανω λάθος ).
αν πεθανει ο Παπας δηλαδή τί θα κάνουν καποιοι ορθοδοξοι? μνημόσυνο?
ο Θεός να μας φυλάει όλους, να μας δινει μετανοια κ εμεις να την δεχομαστε.
pr28
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pr28 »

Ο Πάπας παραιτηθηκε.Ουτε το γιατί δεν θα εχει σημασια σε καποιες εβδομαδες. Σκανδαλα ταλανιζουν κατα καιρους εκκλησίες καθε δόγματος.
Όταν εκλεχθεί ο νεος πάπας θα πρεπει και η ορθοδοξια να δει με τι συνομιλητή εχει να κάνει και τι "γραμμή" θα τηρήσει.Αναμονή λοιπόν.

Γενικοτερα τους εργατες του Ευαγγελίου, τους ιεροκυρηκες ,τα μελη θρησκευτικών αδελφοτήτων και γενικά καθε εργαζομενο προς δόξαν θεού, πιστευώ οτι θα πρεπει να κανουμε υπακοή στην εκκλησία μας. Η πειθαρχια και η υπακοη εξέλειπον απο ολους τους κοινωνικους θεσμούς.
π.χ. Η σύζυγος μιλα απρεπώς για το σύζυγο, το καράβι της οικογένειας μπάζει..
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Thomas15n έγραψε:Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
...Με λύπην επληροφορήθημεν την απόφασιν της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Βενεδίκτου να παραιτηθή του Θρόνου του, διότι με την σοφίαν και την πείραν του θα ημπορούσε να προσφέρη ακόμη πολλά εις την Εκκλησίαν και εις τον κόσμον.

...Ημείς οι Ορθόδοξοι θα τον τιμώμεν πάντοτε ως φίλον της Εκκλησίας μας και πιστόν υπηρέτην της ιεράς υποθέσεως της των πάντων ενώσεως ...

...Ευχόμεθα από του Φαναρίου ο Κύριος να αναδείξη άξιον διάδοχόν του επί κεφαλής της αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης και να συνεχισθή και μετ’ αυτου η κοινή πορεία μας προς την των πάντων ένωσιν εις δόξαν Θεού.
Δεν μου αρέσει τίποτε από τα ανωτέρω.
Ο Θεός να με ελεήσει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Αμαν Αποστολε, ολο γκρινια και παραπονο εισαι..

Ο Θεος ηδη σε εχει ελεησει, τα μεγιστα,
ακριβως με το να σου δωσει το αυτεξουσιο της βουλησεως,
και την ελευθερια να επιλεγεις να μην σου αρεσει τιποτα απο τα παραπανω,
ως λογικο ον με κριση και νουν.

Τι αλλο θελεις;
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

aposal έγραψε:
...Με λύπην επληροφορήθημεν την απόφασιν της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Βενεδίκτου να παραιτηθή του Θρόνου του, διότι με την σοφίαν και την πείραν του θα ημπορούσε να προσφέρη ακόμη πολλά εις την Εκκλησίαν και εις τον κόσμον.

...Ημείς οι Ορθόδοξοι θα τον τιμώμεν πάντοτε ως φίλον της Εκκλησίας μας και πιστόν υπηρέτην της ιεράς υποθέσεως της των πάντων ενώσεως ...

...Ευχόμεθα από του Φαναρίου ο Κύριος να αναδείξη άξιον διάδοχόν του επί κεφαλής της αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης και να συνεχισθή και μετ’ αυτου η κοινή πορεία μας προς την των πάντων ένωσιν εις δόξαν Θεού.
Ο Θεός να με ελεήσει.

Αποστολε εσυ κα η παρεα σου dimitris39 +-apeiro κ.τ.λ αν δεν σας ελεήσει ο Θεός, ελάτε ολοι μαζί απο εδω να σας ισιώσω τα κόκκαλα, εγω απεναντίας οσοι με συναναστρέφονται πάνε ( με γραπτή εγγύηση) στον παράδεισο.
Αστε τα φαναρια και τα βατικανά να λένε οτι θελουν, εγω θα σας αναπαύσω, ειτε εναν εναν, ειτε ολους μαζι και μαζι με τον Νιονιο θα σας διαβάσουμε τα γνωστα τροπάρια μετα, "μετα πνευματων δικαίων..........."
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

ουτε εμενα μου αρεσει αλλα εχουμε το δικαιωμα επιλογης

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Α.Π.Θ

ΤΟ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ TOΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΚΑΙ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

http://agioritis.pblogs.gr/2013/02/to-a ... rwpoy.html
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

stathis73 έγραψε:
aposal έγραψε:

Ο Θεός να με ελεήσει.

Αποστολε εσυ κα η παρεα σου dimitris39 +-apeiro κ.τ.λ αν δεν σας ελεήσει ο Θεός, ελάτε ολοι μαζί απο εδω να σας ισιώσω τα κόκκαλα, εγω απεναντίας οσοι με συναναστρέφονται πάνε ( με γραπτή εγγύηση) στον παράδεισο.
Αστε τα φαναρια και τα βατικανά να λένε οτι θελουν, εγω θα σας αναπαύσω, ειτε εναν εναν, ειτε ολους μαζι και μαζι με τον Νιονιο θα σας διαβάσουμε τα γνωστα τροπάρια μετα, "μετα πνευματων δικαίων..........."
Σταθη εγω δεν ψελνω καλα, μπορω να πεταω μονο χωμα; :angryfire
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”