Συνάντησ διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών στη Κύπρο

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
pan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Συνάντησ διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων-Ρωμαιοκαθολικών στη Κύπρο

Δημοσίευση από pan »

χαχαχαχα εισαι αδιορθοτος αδελφε μου.
να ξερεις μονο οτι δεν εισαι το κεντρο του κοσμου.

και κατι αλλο: επειδη σεβομε και τους αλλους εδω μεσα δεν θα ερθω σε παραθεση μαζι σου, ετσι και αλλιως ξερουν πως μιλας με τους αλλους. Θα ζητησω συγνωμη απο ολους, και ιδικα στον Νικο agiooros και χωρις ειρωνιες θα κανω ενα κομποσχινη το βραδυ για εσενα αδελφε. Νασε καλα
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

Σε βεβαιώ σεβαστέ Pan , ότι Χρήστος ο eortologio , δεν νομίζει ότι είναι το κέντρο του Κόσμου , και επιπλέον δεν θα σε έφτυνε , αυτό εμπεριέχει φαιδρότητα όταν λέγετε.
Το θέμα είναι να συγκρατούμεθα σε κάποιες εκφράσεις μας , γιατί , πώς να το κάνουμε , και η λέξη προδότης σε μία ανοικτή συζήτηση δεν είναι και ότι καλύτερο , για οποιονδήποτε και να λέγετε αυτό.
Τώρα όσον αφορά τα του Χρήστου για διαγραφές και τα τοιαύτα , άστα , αν αυτά που λές εδώ τα έλεγες και στο δικό του Forum , δεν νομίζω ότι θα σε διέγραφε , ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω.
Η πίστη μας στον Τριαδικό Θεό είναι τελικά που μας σώζει.
Δόξα τω Θεώ.
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
pan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pan »

Captain Yiannis έγραψε:Σε βεβαιώ σεβαστέ Pan , ότι Χρήστος ο eortologio , δεν νομίζει ότι είναι το κέντρο του Κόσμου , και επιπλέον δεν θα σε έφτυνε , αυτό εμπεριέχει φαιδρότητα όταν λέγετε.
Το θέμα είναι να συγκρατούμεθα σε κάποιες εκφράσεις μας , γιατί , πώς να το κάνουμε , και η λέξη προδότης σε μία ανοικτή συζήτηση δεν είναι και ότι καλύτερο , για οποιονδήποτε και να λέγετε αυτό.
Τώρα όσον αφορά τα του Χρήστου για διαγραφές και τα τοιαύτα , άστα , αν αυτά που λές εδώ τα έλεγες και στο δικό του Forum , δεν νομίζω ότι θα σε διέγραφε , ή τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω.
Η πίστη μας στον Τριαδικό Θεό είναι τελικά που μας σώζει.
Δόξα τω Θεώ.
μα αδελφε Captain Yiannis δεν μπορω να πω κατι και τσακ νατος με υβρεις και με ενα φαρισαισμο αλλο πραμα. οτι πω αμεσος βαζη το πατριο μπροστα και μετα λεει οτι εγω αρχηζω και κανω προσιλιτισμο.
ειδατε ολοι πως μπήκε στο θεμα με το πατριο, που μια ερωτηση εκανε η κοπέλα. σε μενα ειδατε πως μου εχει επιτεθη, και τη δε με ειπε. ετσι κανουν οι χριστιανοι;

τωρα οσο για το προδοτης θα σε ρωτησω ενα πραγμα: οταν οι ιερεις παλια στο κατηχητικο (με το νεο τοτε) μας λεγαν οτι ο παπας ειναι αιρετικος κ.τ.λ κ.τ.λ. τωρα μας τα αλλαζουν, γιατι; τους ήρθε φωτηση να αλλαξουν την θρησκεια; πως ανερουνε τις γραφες; Αφου ο παπας ειναι αιρετικος γιατι κανουν συλειτουργα;
καποια ερωτηματα που τα κανουν και οι νεοημερ. οχι μονο εμεις με το πατριο.
και να σου πω και ενα τελευτεω, αγαπω περισσοτερο τον πατριαρχη απο τον eortologio_gr γιατι τον ελενχω, οπως ενας πατερας μαλονη το παιδι του για να διωρθοθη.
pan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pan »

ο πατριαρχης αν θέλει να κανη διαλογο, να κανη με τους παλαιοημερολογητες για να ενωθουμε ολοι μαζι, που ηπαρχη ελπιδα, ενω με τους παπικους καμια.
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Ωραία ιδέα Pan. Μην είσαι τόσο σίγουρος όμως πως το θέμα κολλάει στον Πατριάρχη. Τώρα, με τεράστιο σεβασμό στο Χρήστο, νομίζω πως πρέπει να πάρει πίσω τα περί διαγραφών κλπ. Ειδικά για τον Pan.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Συνονόματε αδελφέ.
Ως τώρα δεν έχουμε μεταξύ μας αντεγκλήσεις.
Ισως κάπου να αισθάνεσαι θιγμένος, από τις επιθέσεις που δέχεσαι. Αν και έχεις δίκιο μόνο εν μέρει, κατά τη γνώμη μου. Είναι απόλυτο δικαίωμά σου να ακολουθείς το παλαιό ημερολόγιο, ουδέν μεμπτόν επ'αυτού.
Παραδέξου όμως, πως σε κάθε θέμα επαναφέρεις συνεχώς τα ίδια ζητήματα.
Και επιτέλους βρε ευλογημένε, κατάλαβε πως όταν αναφέρεσαι στο παλιό ημερολόγιο, χρησιμοποιώντας την λέξη "πάτριο", και εμείς έχουμε την ευαισθησία και το δίκαιο να αντιδρούμε. Γιατί δεν το λες παλιό και το λες "πάτριο"? Γιατί πρέπει ντε και καλά να διαφοροποιούμαστε ακόμα και στα λόγια, γιατί τέτοια κωδικοποίηση? Αντιπαράθεση επί παντός επιστητού, μου μοιάζει εμένα. Δηλαδή ολοφάνερη αντιπαλότητα, συγκρουσιακή αντίληψη, πολιτική αντιμαχομένου στρατοπέδου.
Και τι θα πει "πάτριο"? Θα πει των Πατέρων? Και το νέο δηλαδή τι είναι? Δεν είναι των Πατέρων?
Μάθε αγαπητέ αδελφέ μου πως η μέτρηση του έτους έχει αλλάξει αρκετές φορές στο παρελθόν.
Κάποτε το έτος άλλαζε χρονολογικά, στις 25 Δεκεμβρίου, άλλοτε άλλαζε την 1η Σεπτεμβρίου, τώρα αλλάζει την 1η Ιανουαρίου, το 1923 προστέθηκαν 13 μέρες.
ΟΛΕΣ αυτές τις αποφάσεις τις έλαβαν ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ της Εκκλησίας μας. Αυτών πάντα τις προτροπές ακολουθούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο. Εκτός και αν αυτοανακηρυχθούμε αξιότεροι αυτών, πράγμα που δεν γίνεται. Δεν εννοώ πως το κάνεις εσύ, για να μην παρεξηγηθώ.
Αλλά επιτέλους ας μην στεκόμαστε στον τύπο αλλά στην ουσία των πραγμάτων.
Και η ουσία είναι η Πίστη μας και όχι η αριθμητική.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

pan έγραψε:...και να σου πω και ενα τελευτεω, αγαπω περισσοτερο τον πατριαρχη απο τον eortologio_gr γιατι τον ελενχω, οπως ενας πατερας μαλονη το παιδι του για να διωρθοθη.
Είπες την μαγική λέξη "αγαπώ τον Πατριάρχη" και σωθηκες απο το "μένος" μου.

Οσο συνεχίζεις να τον αγαπάς εγώ θα είμαι χαλί να με πατήσεις !!! :smile: :smile: :smile:

Μετα την "ομολογία αγάπης προς τον Πατριάρχη" (τον θεσμό του Πατριάρχη) ανακαλώ την αίτηση για ban στον pan (!!!) και αναμένω έμπρακτα να δω την αγάπη αυτή να διαφαίνεται γιατί μέχρι τώρα δεν την είδα ...καθαρά - κάτι θα μου διέφυγε.

Οσο για το κομποσκίνι σου, κάτι πρέπει να έγινε, γιατί χθές είχα κάτι περιέργα ρίγη... :smile: :smile: :smile:

Μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
pan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pan »

'' Η χαρά είναι το μόνο πράγμα που πολαπλασιάζεται όταν διαιρείται ''
( Σβάιτσερ )
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Όταν ρωτήσανε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου,

δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς...

Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

1. Πρώτα απ'όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις , αντί να ελέγχονται από αυτές...

2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα & λογική..

3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές..

4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα..

5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους..

6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες & τις αποτυχίες τους..

7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους...»

ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pepiixthis »

efadamop έγραψε:Εσείς θα βάζατε εδαφιαία μετάνοια σε αιρετικό;

http://www.romereports.com/palio/module ... h&sid=1113
Αι Παναγιά μου και Χριστέ μου,ποιος ειναι αυτος που βαζει μετάνοια στον Πάπα?
Βρε παιδιά Ρωμαιοκαθολικοι εμεις ειμαστε,οσο παραξενο και να φαινεται το λεει και το συμβολο της πιστεως μας, οι αλλοι ειναι παπικοι,
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”