Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας για Μαντόνα

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας για Μαντόνα

Δημοσίευση από panagiotisspy »

vasilis_m21 έγραψε:Καταρχάς, η Μαντόνα και όποιοι άλλοι καλλιτέχνες κάνουν κατά καιρούς διάφορα προκλητικά, το κάνουν καθαρά για διαφήμιση. Το 1989 έγινε σάλος με το βιντεο κλιπ του Like a prayer της Μαντόνα, και όμως 20 χρόνια μετά η τραγουδίστρια αυτη μεσουρανεί και είδατε και στην Ελλάδα τι έγινε, ήρθε πέρυσι το φθινόπωρο για συναυλία και το κοινό παραληρούσε.
Δεύτερον, αν θέλει η εκκλησία να κριτικάρει ανθρώπους που πιστεύει ότι επηρεάζουν αρνητικά τον κόσμο, θα έπρεπε πρώτα πρώτα να τα βάλει με τους πολιτικούς. Ας κάνει Συνόδους που να θίγουν εγκλήματα όπως πολέμους και δικτατορίες. Εδώ στο Ιράκ γίνεται πόλεμος και σκοτώνονται παιδιά και άμαχοι, ας κάνει η εκκλησία σταυροφορία κατά του πολέμου και των πολιτικών που τον ξεκίνησαν. Εδώ στην Ελλάδα είχαμε 7 χρόνια χούντα, έβγαλε καμιά Σύνοδος καταδίκη κατά του δικτατορικού καθεστώτος, που βασάνιζε και εκτελούσε ανθρώπους;
Στην τελευταία σου φράση έθιξες κάτι, που δεν γίνεται να διαφωνήσω μαζί σου. Δεν θα τσουβαλιάσουμε βέβαια όλους μαζί τους λειτουργούς της Ορθοδοξίας, αλλά δεν γίνεται να εθελοτυφλούμε. Πρόκειται για μια πικρή και στενάχωρη αλήθεια.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Πάντως, η ελευθερία της γνώμης, της έκφρασης και του "πιστέυω", 'εχει πολύ μεγάλη διαφορά απο το να κάνουμε την πίστη μας και την εκκλησία μας "καφενείο όπου μπαίνουμε μέσα παραγγέλουμε ότι μας αρέσει και λέμε ότι μας κατέβει και όπως φυσικά μας βολεύει, ακυρώνοντας όχι μόνο τους αγίους πατέρες αλλά και τον ίδιο τον Κύριο μας. Απο τη μια να αποκαλούμε στενόμυλους και κολλημένους όσους δεν συμφωνούν μαζί μας και απο την άλλη να επικαλούμαστε την αγάπη(!) και την ευσπλαχνία όταν θέλουμε να αποφύγουμε τις άλλου είδους αρετές.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Ολα μας αρέσουν στο Ευαγγέλιο και στην Αγία Γράφη αλλά όταν όμως ακούμε τον Κύριο να λέει "στενή και τεθλιμμένη η οδός που οδηγεί στην Βασιλεία των Ουρανών" , σφυράμε αδιάφορα! Καλό βράδυ φίλοι μου.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

vasilis_m21 έγραψε:Δεύτερον, αν θέλει η εκκλησία να κριτικάρει ανθρώπους που πιστεύει ότι επηρεάζουν αρνητικά τον κόσμο, θα έπρεπε πρώτα πρώτα να τα βάλει με τους πολιτικούς;

Πολύ καλά τα λες όσο αφορά το θέμα "πολιτικούς" ,με τους πολιτικούς ,με το κατεστημένο ,με τα λαδώματα ,με αυτή τη χώρα που μόνο αν έχεις "μέσο" προκόβεις ,και τόσα άλλα
Βέβαια αν πει το παραμικρό η Εκκλησία θα βρει πάλι το μπελά της από τα τηλεοπτικά παράθυρα
Διότι είτε μιλήσει είτε δεν μιλήσει κάτι θα βρουν να πουν

Οσο αφορά το θέμα "δικτατορία" βάζω ένα απόσπασμα από εδώ γιατί και εγώ δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο θέμα αλλά προφανώς υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε
http://www.oodegr.com/oode/orthod/ierar ... kwvos1.htm

Με την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 και τη σύσταση αριστίδην Συνόδου διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος ζήτησε να συναντηθεί [6] με τον Ιάκωβο ο πραξικοπηματίας στρατηγός Σπαντιδάκης, που του δήλωσε πως έπρεπε να παραιτηθεί από το θρόνο της Μητρόπολης Αττικής γιατί οι θέσεις του για τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας ήταν αντίθετες με αυτές της "επαναστάσεως".

Ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε την παραίτηση επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Μεγάλου Βασιλείου προς τον έπαρχο Μόδεστο. Από εκείνη τη στιγμή τέθηκε σε παρακολούθηση μέχρι και τη δημοσίευση του νόμου 214/67 [7], με τον οποίο μπόρεσε η δικτατορία να τον καταδικάσει αφαιρώντας του και τη διαποίμανση της επαρχίας του. Ακόμα θεσπίστηκε ειδική διάταξη στη ΛΣΤ’/968 Συντακτική Πράξη, που προέβλεπε φυλάκισή του σε Ι. Μονή εντός της χώρας, οριζόμενης από απόφαση του "υπουργικού συμβουλίου".

Παρά τις προσωπικές διώξεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος συμπαραστάθηκε ενεργά στους πολιτικούς κρατούμενους και εξόριστους από τη Χούντα και σε προσωπικότητες της αντίστασης. Συνάμα στήριξε και τους νέους της οργάνωσης "Ρήγας Φεραίος", που οδηγήθηκαν σε δίκη το 1971[8].
Καλή Σαρακοστή
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Σε τελική ανάλυση άλλα είναι τα θέματα που ταλανίζουν τον απλο πιστό, το αν προκαλεί ένας τραγουδιστής για να πουλήσει λίγο τον νοιάζει. Το θέμα είναι τι λέει η εκκλησία για τους πολέμους, τις δικτατορίες, την εκμετάλλευση, την ακρίβεια, την ανεργία. Μπορεί να κάνει κάτι γιαυτά;
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Κατ αρχήν να επισημάνω ότι έχουμε βγει εκτός θέματος, διότι το θέμα είναι η αντίδραση στην συναυλία της Μαντόνα και εμείς πήγαμε σε πολιτική και σε δικτατορίες.
Ο Θεοδόσης είχε κατά βάσιν δίκιο προηγουμένως, δυστυχώς όσο και να ζυγίσεις τις λέξεις και να προσπαθήσεις να προσέξεις τις εκφράσεις και τις διατυπώσεις, πολλές φορές δεν αποφεύγεις να θίξεις (και κάποιες φορές άδικα) ανθρώπους ή θεσμούς. Το ότι αυτό γίνεται συνήθως κατά λάθος, δεν το εξωραΐζει.
Είναι το ποιόν και το ύφος του φόρουμ εξαιρετικά δύσκολο και ευαίσθητο από τη μιά, απ την άλλη ο εγωισμός μας δυστυχώς πολλές φορές είναι ανίκητος. Και πολλές φορές εν προκειμένω, αισθάνομαι την δυσκολία του γραπτού λόγου. Αν μιλούσαμε διά ζώσης θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Πολλές φορές τα γραπτά, ενπεριέχουν στοιχεία που εκλαμβάνονται ως υπαινιγμοί ή ως σχήματα λόγου, που παραπέμπει καμμιά φορά και στο ακριβώς αντίθετο από αυτό που εκφράσθηκε. Δεν ανασκευάζω με αυτό προηγούμενες εκφράσεις μου, απλά δηλώνω μια εκ μέρους μου - θέλω να πιστεύω - καλή πρόθεση στις συζητήσεις γενικότερα και -εν πάση περιπτώσει- και την ασχετοσύνη και την αφέλειά μου σε πλήθος θεμάτων (κυρίως πνευματικών).
Από μέρους μου θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν κατανοητότερος στο εξής. Μια ειλικρινή συγγνώμη για τις έως τώρα τοποθετήσεις που αστόχησαν ή που στενοχώρησαν και ένα ευχαριστώ σε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές, με τους οποίους μοιραζόμαστε και θα μοιραζόμαστε με αγάπη, την αλήθεια μας, την υπερβολή μας, ακόμα και την άγνοιά μας.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ser »

panagiotisspy έγραψε:Το να μας αρέσει ένα τραγούδι δεν αποτελεί απολύτως καμμία αμαρτία κατά τη γνώμη μου.
Εξαρτάται από το τι λέει το τραγούδι.
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ser »

vasilis_m21 έγραψε:Σε τελική ανάλυση άλλα είναι τα θέματα που ταλανίζουν τον απλο πιστό, το αν προκαλεί ένας τραγουδιστής για να πουλήσει λίγο τον νοιάζει. Το θέμα είναι τι λέει η εκκλησία για τους πολέμους, τις δικτατορίες, την εκμετάλλευση, την ακρίβεια, την ανεργία. Μπορεί να κάνει κάτι γιαυτά;
Εμείς η Εκκλησία, σαφώς και δεν θέλουμε πολέμους, εκμετάλλευση, ανεργία, κ.λ.π.. Αυτονόητο δεν είναι;
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Εγώ πάντως επειδή είμαι fan της Madonna θα πηγαινα στην συναυλία! Εδώ σήμερα-άκου φίλε lovethink!-...πήρα αυτόγραφο απτην αγαπημένη μου εδώ και χρόνια Άννα Βίσση πριν καμιά ώρα και βλέπω αστράκια! Ναι, δεν κάνω πλάκα, πραγματοποιήσα το μεγάλο μου όνειρο και της μίλησα! Προτού δώσει αύριο συναυλία, έκανε μια βόλτα και την σταματούσαν περαστικοί.

''Κι όλος ο κόσμος ξαφνικά γεμίζει χρώματα...''

Το ξέρω είναι υπερβολικό, αλλά όταν κόβω φλέβες για εναν καλλιτέχνη γίνομαι ακραίος!
Όταν της είπα Άννα μπορώ να έχω ένα αυτόγραφο και γύρισε ενώ προχωρούσε στο δρόμο, ...έχασα τα λόγια μου! Όταν μίλησα μαζί της ένιωσα για λίγο ένα μοναδικό αίσθημα ευτυχίας! Όταν με κοίταξε στα μάτια και μου έκλεισε το μάτι τα παιξα!
Ακόμα δεν έχω συνέλθει!
ser
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από ser »

Περαστικά μας.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”