Οικουμενική Σύνοδος
Συντονιστής: Συντονιστές
Αγαπητέ Aposal,
Είχα αναφέρει, ήδη την απάντησή σου οπότε, γιατί επαναλαμβάνεις τα ίδια "είστε θεοί?είστε κριτές?...."
μόνος σου είπες " τον εκπρόσωπο του Θεού ως αιρετικό" ψάξε όλα τα μηνύματα και θα δεις ότι εσύ μόνο το είπες...
Και πάλι απαντήσει δεν δίνονται αλλά μόνο "Τον εκπρόσωπο του Θεού κατηγορείς, εσύ ο αμαρτωλός?", μου θυμίζει πολλά περιστατικά...
Έχεις δίκιο όμως είμαστε πολλοί αμαρτωλοί, αλλά όχι αιρετικοί, ούτε φιλαιρετικοί, που είναι χωρισμός από τον Θεό.
Προσωπικά επειδή γνωρίζω αρκετούς Ιερείς έχω έρθει σε αντιπαράθεση έντονη αλλά με σεβασμό με
Ιερέα που μου έλεγε "Αντίδωρο, θα έδινα στο τάδε καθολικό, για να μην τον στενοχωρήσω..."
'Ενας πεντηκοστιανός μου έλεγε "Δεν με κοινώνησε ο τάδε παπάς, είναι κακός, αλλά ο τάδε είναι καλός και μου είπε να κοινωνήσω..."
Δεν καταλαβαίνετε καθόλου που φτάσαμε? Αυτό είναι όμως Ιεροκατηγορία ε? Λέτε να είμαστε τόσο άσχετοι που να μη ξέρουμε για την Ιεροακατηγορία?
Ειλικρινά απορώ! Οπότε ας σιωπήσω για να ειρηνεύσουμε.
Χαίρετε αδερφοί!
Είχα αναφέρει, ήδη την απάντησή σου οπότε, γιατί επαναλαμβάνεις τα ίδια "είστε θεοί?είστε κριτές?...."
μόνος σου είπες " τον εκπρόσωπο του Θεού ως αιρετικό" ψάξε όλα τα μηνύματα και θα δεις ότι εσύ μόνο το είπες...
Και πάλι απαντήσει δεν δίνονται αλλά μόνο "Τον εκπρόσωπο του Θεού κατηγορείς, εσύ ο αμαρτωλός?", μου θυμίζει πολλά περιστατικά...
Έχεις δίκιο όμως είμαστε πολλοί αμαρτωλοί, αλλά όχι αιρετικοί, ούτε φιλαιρετικοί, που είναι χωρισμός από τον Θεό.
Προσωπικά επειδή γνωρίζω αρκετούς Ιερείς έχω έρθει σε αντιπαράθεση έντονη αλλά με σεβασμό με
Ιερέα που μου έλεγε "Αντίδωρο, θα έδινα στο τάδε καθολικό, για να μην τον στενοχωρήσω..."
'Ενας πεντηκοστιανός μου έλεγε "Δεν με κοινώνησε ο τάδε παπάς, είναι κακός, αλλά ο τάδε είναι καλός και μου είπε να κοινωνήσω..."
Δεν καταλαβαίνετε καθόλου που φτάσαμε? Αυτό είναι όμως Ιεροκατηγορία ε? Λέτε να είμαστε τόσο άσχετοι που να μη ξέρουμε για την Ιεροακατηγορία?
Ειλικρινά απορώ! Οπότε ας σιωπήσω για να ειρηνεύσουμε.
Χαίρετε αδερφοί!
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αφού πράγματι φτάσαμε σε πού άσχημο επίπεδο, ας φροντίσουμε να το βελτιώσουμε, ξεκινώντας από τον εαυτό μας!fotios έγραψε:Δεν καταλαβαίνετε καθόλου που φτάσαμε? Αυτό είναι όμως Ιεροκατηγορία ε? Λέτε να είμαστε τόσο άσχετοι που να μη ξέρουμε για την Ιεροακατηγορία?
Γιατί εμείς είμαστε πολύ χειρότεροι από τους άλλους! Και αν καθένας μας διορθώσει τον εαυτό του, τότε και μόνον τότε θα διορθωθεί και η Εκκλησία μας!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Κι εγώ το ίδιο. Θωμά ότι έχω να πω θα το πω μετά το Πάσχα. Πάντως έχε υπόψη σου ότι η εξωστρέφεια στην πνευματική κριτική είναι ασθένεια και χρειάζεται θεραπεία. Αντίθετα η εσωστρέφεια δεν έβλαψε ποτέ κανένα.dionysisgr έγραψε:Ερχεται παλι το ταγκαλακι και με τσιγκλαει να απαντησω, αλλα δεν θα το κανω... δεν θα το κανω... δεν θα το κανω...
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Συγγνώμη αλλά αυτό το "εκπρόσωπος του Θεού" πού το βρήκες!! Υπάρχει στην Ορθόδοξη Θεολογία ο όρος "εκπρόσωπος του Θεού" τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την Θεολογία ως άτομο και έχω μιλήσει και με θεολόγους δεν έχω ακούσει ποτέ αυτήν την έκφραση. Αυτόν το τίτλο τον έχει πάρει αυθαίρετα ο Πάπας και ονομάζεται Βικάριος του Χριστού που σημαίνει εκπρόσωπος. Έχετε μπερδέψει τον παπισμό με την ορθοδοξία. Οι Ιερείς αγαπητέ κατά την ορθόδοξη θεολογία είναι υπηρέτες του Χριστού, και τα μυστήρια δεν τα ασκούν αυτοί όπως πιστεύουν οι παπικοί αλλά η ίδια η Αγία τριάδα μέσω του Αγίου Πνεύματος. Ο Ιερέας ο ορθόδοξος λέει πχ "βαπτίζεται ο δούλος του Θεού" που σημαίνει τον βαπτίζει το Άγιο Πνεύμα διά μέσου του Ιερέως και όχι ο Ιερέας όπως λένε οι παπικοί "Εγώ σε βαπτίζω". Οι Ιερείς ασχέτως βαθμού είναι υπηρέτες του Θεού και όχι εκπρόσωποι του Θεού με την έννοια που δίνουν οι άλλες θρησκείες στους Ιερείς.aposal έγραψε:1. Έχουμε πάρει το χρίσμα του Χριστιανού, όχι του εκπροσώπου του Θεού! Ό,τι και να είναι ο εκπρόσωπος, ακόμη και ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου, έχει τη δύναμη, όποτε το θελήσει, να κατεβάσει τον Θεό στη γη (μέσω τω μυστηρίων)! Και αυτή τη δύναμη του την έδωσε ο Ίδιος ο Θεός!
-
kleanthis
- Κορυφαίος Αποστολέας

η πολυσυζητημενη εξισωση πατριαρχης-παπας-συνλειτουργα, θα λυθει οταν θελει Ο ΚΥΡΙΟΣ και θα αρχισει απο τις ενοριες και το αγιο ορος.. ισως καλα κανετε και τα λετε αυτα αδελφοι αλλα δεν περιμενει απο σας ο κοσμος να λυσετε τα προβληματα της ορθοδοξιας... σκοπος ειναι η προσωπικη, πνευματικη προοδος και το φορουμ ειναι μεσο για να το πετυχουμε. μην σκανδαλιζετε με ακραιες αποψεις, καντε ομως γνωστο αυτο που σας προβληματιζει.δεν περιμενω απο εναν κληρικο να μου πει τι θα κανω, αλλα απο συσσωμη την εκκλησια της ελλαδος.... τωρα αυτο αν ειναι καλο η κακο... θα δουμε.....
Μία ερώτηση προς όλους, ο γέροντας Παϊσιος όταν ήταν στην μονή Σταυρονικήτα και όλο το Όρος τότε που έκοψε το μνημόσυνο στον Πατριάρχη Αθηναγόρα εξαιτίας των επαφών του με τον τότε Πάπα, ήταν Ιεροκατήγοροι; Τότε έκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη και έστελναν επιστολές και έβγαζαν ανακοινώσεις στον τύπο της εποχής κατά του Αθηναγόρα που ήταν Οικουμενικός Πατριάρχης. Άρα εφ'όσον ο Πατριάρχης Αθηναγόρας έκανε ότι έκανε ήταν θεμιτό από τον Θεό, και όλο το Άγιο Όρος υπήρξε Ιεροκατήγορο κατά την ίδια λογική με όσα λέγωνται και εδώ.
Έτσι δεν είναι; ή η Ιεροκατηγορία περιορίζεται αποκλειστικά σε λαϊκούς και όχι σε κληρικούς;
Έτσι δεν είναι; ή η Ιεροκατηγορία περιορίζεται αποκλειστικά σε λαϊκούς και όχι σε κληρικούς;
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Βρε Thomas15n, ειλικρινα δηλαδη, δεν θελω και δεν μου αρεσει αυτο που κανω, (τελικα με καβαλησε το ταγκαλακι), αλλα νομιζω οτι εχεις σεληνιαστει σε φρικτο βαθμο και ψαχνεις παπικους, αιρετικους και ενοχους εκει που δεν υπαρχουν.
Τι θες και το συνεχιζεις το θεμα, και πιανεσαι απο την καθε λεξη των αδερφων σου, για να τους καταδικασεις;
Φαντασματα βλεπεις, εκει που δεν υπαρχουν.
Και τον π.Αντωνιο τι τον επικαλεισαι, αφου εαν διαβασει την συζητηση μας θα βαλει τα γελια ο ανθρωπος...
Με την εμμονη σου στο θεμα, κινδυνευεις να χαρακτηριστεις γραφικος, για να μην σου πω και εμπαθης!
Εαν θελεις να παρεις σχοινι, να κρεμασεις τον Οικουμενικο Πατριαρχη, εμεις δεν θα σου κανουμε και τους μαραγκους.
Εχεις γινει βασιλικοτερος του βασιλεως οσον αφορα την υπερασπιση της Πιστεως μας, ασε μας στην πλανη μας, και μην μας προκαλεις.
Ειρηνη σε σενα, και σε ολους μας.
Τι θες και το συνεχιζεις το θεμα, και πιανεσαι απο την καθε λεξη των αδερφων σου, για να τους καταδικασεις;
Φαντασματα βλεπεις, εκει που δεν υπαρχουν.
Και τον π.Αντωνιο τι τον επικαλεισαι, αφου εαν διαβασει την συζητηση μας θα βαλει τα γελια ο ανθρωπος...
Με την εμμονη σου στο θεμα, κινδυνευεις να χαρακτηριστεις γραφικος, για να μην σου πω και εμπαθης!
Εαν θελεις να παρεις σχοινι, να κρεμασεις τον Οικουμενικο Πατριαρχη, εμεις δεν θα σου κανουμε και τους μαραγκους.
Εχεις γινει βασιλικοτερος του βασιλεως οσον αφορα την υπερασπιση της Πιστεως μας, ασε μας στην πλανη μας, και μην μας προκαλεις.
Ειρηνη σε σενα, και σε ολους μας.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."