Ποιος είναι ο πατήρ Νεκτάριος ;;;

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
anny
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από anny »

Αγαπητέ Χρήστο ειλικρινά τιμώ την σοβαρότητα με την οποία χειρίστηκες το θέμα, προς ενημέρωση όλων των μελών στο παρόν αρχονταρίκι.
Εκανες ακριβώς αυτό που ορίζει η δεοντολογία ορθοπραξίας, χωρίς εικασίες, κρυπτογραφήματα, παρασκήνιο.
Ρώτησες στην πηγή που είναι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων,και η απάντηση ήταν ακριβής.
Ανθρωποι που επικαλούνται ιδιότητα χωρίς να την κατέχουν, σημαίνει οτι έχουν στο μυαλό τους πράγματα που θέλουν να επιβάλλουν στο κοινό, και αυτή η ιδιότητα θα τους παρέξει ισχυροποίηση.
Επραξες αγαπητέ μου, σύμφωνα με το εύ.
Ευχαριστούμε πολύ.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

anny έγραψε:Ανθρωποι που επικαλούνται ιδιότητα χωρίς να την κατέχουν, σημαίνει οτι έχουν στο μυαλό τους πράγματα που θέλουν να επιβάλλουν στο κοινό, και αυτή η ιδιότητα θα τους παρέξει ισχυροποίηση.
Κακά τα ψέμματα εδώ η Anny έχει απόλυτο δίκιο, δεν γίνεται κάποιος να μπαίνει σ'έναν χώρο και να αυτοπροβάλλεται σαν κάποιος που δεν είναι.
Μπορεί να μην έχει δώσει κανένα δικαίωμα στην αρχή αλλά μετά που ξέρουμε τί θα επακολουθήσει! Τί να πω πολλά περίεργα έχω δει σ'αυτό το φόρουμ, από ότι καταλαβαίνω κάποιοι παρακολουθούν τί γράφεται σ'αυτό το φόρουμ και παρεμβαίνουν με διαφόρους τρόπους κατά καιρούς. Είδαμε και πολλούς διάττοντες αστέρες κάνανε ένα πέρασμα και μετά εξαφάνιση.
NIKOSZ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από NIKOSZ »

Thomas15n έγραψε:Είδαμε και πολλούς διάττοντες αστέρες κάνανε ένα πέρασμα και μετά εξαφάνιση.
Μηπω αυτοι οι "διάττοντες αστέρες" ειναι ηδη γνωστα μας μελη
που κυκλοφορουν αναμεσα μας ;

Λεω εγω τωρα ο σαλος !

http://www.youtube.com/watch?v=R829XAm-5O4
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με τον αμαρτωλό
jimysn
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από jimysn »

Ενώ όλοι οι υπόλοιποι από εμάς.....δηλώνουμε πραγματικά ποιοι είμαστε...ή καλύτερα ποιοι δεν είμαστε. Είναι γεγονός πως η ελευθερία που υπάρχει στη συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους συζητήσεις....μπορεί να βγάλει και απωθημένα, μπορεί να παραπλανεί....Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως κανείς δεν είναι σίγουρος ούτε για τον εαυτό του.
Οι επιθέσεις που γίνονται σε άτομα λόγω της διαφωνίας μας με απόψεις τους δεν συνάδει με την πίστη μας. Όμως ανθρώπινο είναι και αυτό.
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.
Το καλύτερο στις περιπτώσεις αυτές είναι να έχουμε την αξιοπρέπεια και το θάρρος να δηλώνουμε ποιοι είμαστε.....μα και πάλι.
Ας μη το κρύβουμε μας αρέσει η ανωνυμία.
Θα ήθελα να γνωρίζω πόσοι θα μιλούσαν-έγραφαν από όλους μας σε διαφορετικές καταστάσεις.....διώξεων....μη ελευθερίας κ.ο.κ.
Εξαφανισμένοι θα ήμασταν και θα τρέχαμε να κρυφτούμε σαν τους λαγούς.
Στην πραγματικότητα στρουθοκαμηλίζουμε!!!
jimysn
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από jimysn »

Και κάτι ακόμη η ομολογία πίστης δεν γίνεται μέσα απο φόρουμ και ιστοσελίδες.......βρίσκεται.....στις πράξεις, στην ουσία της ορθόδοξίας. Ούτε αυτός ο χώρος θεωρώ πως μας κάνει με τον τρόπο που λειτουργεί από όλους μας καλύτερους.
Ελπίζω τουλάχιστον να μας προβληματίζει και να μας κάνει πιο σκεπτικούς-σκεπτόμενους.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Σύμφωνοι, να μην ψάχνουμε κανέναν! Σύμφωνοι, αυτό που μετράει είναι η άποψη και όχι από πού προέρχεται. Γιατί όμως κάποιος να κάνει ψευδή δήλωση; Γιατί να πει ότι είναι κάποιος άλλος (δεν αναφέρομαι στον πατέρα Νεκτάριο, αυτός είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας και δεν έχω λόγους να τον αμφισβητώ), ή κάτι άλλο;
Όταν κάποιος αδελφός σου συστήνεται (με το καλημέρα) με ψεύτικα στοιχεία, πώς θα τον εντάξεις στην οικογένειά σου; Δεν θα είσαι προκατειλημμένος μ' αυτόν; Δεν θα ψάχνεις συνεχώς το γιατί το είπε και τι πραγματικά ήθελε να πει;
Φανταστείτε στο πρότυπο της Χριστιανικής συμβίωσης (οι πρώτοι Χριστιανοί, υπό τους Αποστόλους) να παρεισφρύει ένας ψεύτης! Νομίζω ότι όλοι γωρίζουμε την κατάληξη του γνωστού ζεύγους!
Βέβαια εμείς απέχουμε πολύ απο αυτήν την κοινωνία, αλλά όλοι μας δεν θα θέλαμε κάποια μέρα να τους μοιάσουμε;
Πολύ μίλησα και δεν θα έπρεπε! Στο τέλος θα κατακρίνω κάποιον αδελφό που είναι καλύτερός μου, αντί να κοιτάξω να του μοιάσω, στα περισσότερα τουλάχιστον!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

jimysn έγραψε:Και κάτι ακόμη η ομολογία πίστης δεν γίνεται μέσα απο φόρουμ και ιστοσελίδες.......βρίσκεται.....στις πράξεις, στην ουσία της ορθόδοξίας. Ούτε αυτός ο χώρος θεωρώ πως μας κάνει με τον τρόπο που λειτουργεί από όλους μας καλύτερους.
Ελπίζω τουλάχιστον να μας προβληματίζει και να μας κάνει πιο σκεπτικούς-σκεπτόμενους.
Η γνώμη μου είναι πως οτιδήποτε πω, έστω και για πλάκα, ΜΠΟΡΕΙ να αποτελέσει αιτία να κατακριθώ αργότερα από τον Κριτή. Αλλά είναι δυνατόν να μην συμβαδίζουν οι πράξεις με τους λόγους; Είναι δυνατόν να κάνω έργα αρεστά στον Θεό και να υιοθετώ απόψεις αντίθετες με αυτά που θέλει ο Ίδιος, μέσα σ' ένα forum;
Και στο κάτω κάτω δεν είμαστε όλοι το ίδιο ενημερωμένοι! Μπορεί εγώ που δεν ξέρω ένα θέμα να παρασυρθώ από την άποψή σου (αν δεν είναι σωστή) και τότε, αδελφέ μου, να θεωρηθείς και εσύ υπαίτιος!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

Δεν μπορώ να μιλήσω γιά άλλον αλλά όσον αφορά εμένα νομίζω ότι υπήρξα ειλικρινής απέναντι σε όλους, αν μπούμε στην λογική να λέμε άλλα και πιστεύουμε άλλα τότε δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης όχι αυτού του φόρουμ αλλά τίποτε γενικώς, πάμε αλλού και ο καθένας λέει ότι θέλει.
Πρέπει να υπάρχει μιά στοιχειώδης βάση.
jimysn
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από jimysn »

Φίλοι μου δε διαφωνώ. Απλά έστω και μέσα απο τις "διαμάχες" θέλω να πω κερδίζουμε κάτι? Η ανωνυμία είναι δικαίωμα του καθενός μας, μα ο Χριστός μας γνωρίζει όλους έναν- έναν και μία-μία. Απο Αυτόν δεν μπορούμε να κρυφτούμε.......και ο νοών....νοείτω.
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

Βρε παιδιά, χαρά Θεού έξω. Πηγαίνετε κάντε μια βολτίτσα και ξεκολλήστε απ' αυτό το pc. Θα θολώσει το μυαλό τόση ώρα σε μια οθόνη κάθε μέρα. :oops:
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”