Επιτίμιο ακοινωνησίας σε μοναχές επέβαλε ο Μεσσηνίας

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Επιτίμιο ακοινωνησίας σε μοναχές επέβαλε ο Μεσσηνίας

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Μπλα μπλα του κου ο Ντετζιόρτζιο εναντίον της κανονικότητ;ς της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Επιτέλους πότε θα σταματήσουν όλα αυτά ?

Το έχω ξαναπεί. Επειδή το ιντερνετ έχει δώσει την δυνατότητα σε κάθε έναν να δημιουργεί σελίδες (και δωρεάν) δεν σημαίνει ότι ότι γράφεται είναι αληθινό.

Η όλη κατάσταση αρχίζει να μου θυμίζει βουλή των ελλήνων και πολιτικά κόμματα και δεν μαρέσει καθόλου.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
petross
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από petross »

Πληροφορίες δεν θέλετε; Αυτό βρήκα μέχρι στιγμής.
Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα θα δείξει ο χρόνος.
Καληνύχτα.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Για περισσότερο δηλητήριο μπορεί να δείτε και να αναφερθείτε και στην http://www.allblogs.gr/feed.php?id=239

Βοηθάει στην καταννόηση της Ορθοδοξίας και την πίστη στους θεσμούς και στις διαδικασίες όπως και τα γραφόμενα του Ντετζόρτζιο.

Κάθε λέξη που υπάρχει εκεί είναι ένα ακόμα καρφί στον σταυρό μας όχι προς την ανάσταση αλλα πρός την καθοδο στο σκότος.

Αυτό θέλουμε ?

Γι' αυτό πασχίζουμε ?

Χρ.
Εικόνα
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Νομιζω εχει δικιο ο gavriil που γραφει οτι για να επιβληθει ενα τετοιο επιτιμιο οπως της ακοινωνησιας, πρεπει πρωτα να συνταχθει ενα κατηγορητηριο, και να αναλαβει και ενα εκκλησιαστικο δικαστηριο την υποθεση. Αυτο το επιβαλει και ο σεβασμος προς το μοναχικο σχημα.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Νομίζω ότι αν εκφέρω προσωπική γνώμη επί του επιτιμίου, θα είναι σαν να κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια, την στιγμή που εγώ δεν είμαι μοναχός.
Οι μοναχοί και μοναχές έχουν οικειοθελώς επιλέξει τον δύσκολο δρόμο, ο οποίος δρόμος έχει μεγαλύτερο βάρος, μεγαλύτερο σταυρό που πρέπει να σηκώνουν, και μάλιστα πολλές φορές με τρόπο που ίσως για όλους εμάς να συνιστά αδικία.
Η έννοια όμως αυτής της αδικίας, έχει άλλο νόημα κατά τη γνώμη μου, για μας και άλλο για αυτούς.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
gavriil
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από gavriil »

Από όσα εγώ γνωρίζω κανένας μοναχός δεν ξεκίνησε για να έχει "άσκηση" και αγώνα με την εκκλησιαστική διοίκηση. Όλοι είχαν στραμμένο το βλέμμα τους σε άλλους αγώνες και σε άλλο γήπεδο. Και αν μπορούσε να κάνει κάποιος μια έρευνα για το πως βλέπουν οι μοναχοί και μοναχές της ελλαδικής Εκκλησίας την εκκλησιαστική διοίκηση θα έπρεπε να κλαίει για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Οι μοναχοί και οι μοναχές έχουν πονέσει στη μοναχική τους ζωή περισσότερο από κάθε τι άλλο από τη συμπεριφορά των επισκόπων. Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Διαβάστε τις επιστολές του αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου και θα δείτε τι συνέβαινε από τότε. Όποια και αν είναι τα σφάλματα των μοναχών δεν διορθώνονται με την τακτική του Μεσσηνίας.
Φαντάζεστε τι γίνεται στην ψυχή ενός μοναχού ή μιας μοναχής όταν έχει αυτή την αντιμετώπιση από τον επίσκοπο που έπρεπε να είναι πατέρας και κάνει τα πάντα για να μετατρέπεται σε "τέρας". Που είναι η πατρική συμπεριφορά; Ο απ. Παύλος λέει ότι δεν έπαψα να νουθετώ μετά δακρύων τον καθένα από σας. Το έκαμε αυτό ο Μεσσηνίας;
Δεν είναι πατέρας ένας τέτοιος επίσκοπος. Ένας σαρκικός πατέρας αυτό θα έκανε για το παιδί του; Όμως δεν αγάπησαν ποτέ. Δεν πόνεσαν για να αναθρέψουν παιδιά. Αυτή η συμπεριφορά θυμίζει πατέρα που το παιδί του έκαμε μια αταξία (αν έκαμε) και το πετάει από το πατράθυρο στο δρόμο.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Δεν είμαι παλαιοημερολογίτης. Οϋτε και θα ήταν κακό να ειμαι. Ανήκω στην ελλαδική εκκλησία, όταν μπορώ εργάζομαι γι' αυτή, αλλά με πληγώνουν πολλά από αυτά που βλέπω και ζω.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Αν οι Οικουμενιστές Επίσκοποι και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας γράφουν τους Ιερούς Κανόνες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους για θέματα σοβαρά, όταν δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του την Ιεραρχία της Εκκλησίας που σαφώς του υπέδειξε να μη συμπροσευχηθεί, γιατί θα σεβαστεί είκοσι μοναχές και το κοινό αίσθημα των πιστών και θα δείξει δικαιοσύνη, πατρική αγάπη και ποιμαντική μέριμνα;

Περιμένουμε την δέουσα και επιβαλλόμενη αντίδραση των Ιεραρχών και των πιστών γι’ αυτές τις αντι-κανονικές ενέργειες του Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Θα υπάρξει;

Για την Φιλορθόδοξη Ένωσι «Κοσμάς Φλαμιάτος»
ο Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο
ο Γραμματέας Σημάτης Παναγιώτης

Αυτά γράφει στο μαζικό email που έστειλε ο Ντετζορτζιο ποιός ξέρει σε πόσους παραλήπτες.

1. Τεχνικές "mass mail marketing" ? - Σίγουρα ναι

2. Ορθόδοξη ενημέρωση ? - Σίγουρα Οχι

3. Ακρατη κριτική, στάχτη και λάσπη ? - Σίγουρα Ναι

4. Στόχοι ? - "Απόδειξη" της αντικανονικότητας των ενεργειών των Ορθόδοξων Επισκόπων και της Ιεραρχίας τους με στόχο την απόδειξη "ανικανότητας διοίκησης" απο τον κο Ιερώνυμο.

5. Αξίζει της προσοχής μας ? - Ο καθένας θα κρίνει για τον εαυτό του.

Το συμπέρασμά μου είναι ότι το σκοτάδι που βλέπουμε σήμερα να πλανάται πάνω απο την Ορθοδοξία πάντα υπήρχε - απλά με το ιντερνετ το σκοτάδι φαίνεται πολύ γρήγορα.

Πρέπει να μπλέξει η Ιεραρχία στην σύγχρονη αυτή μάχη ? Σίγουρα Ναι.

Ο τρόπος διάχυσης της πληροφορίας έχει αλλάξει. Επιτέλους ας ξεκινήσει η αναπροσαρμογή της Εκκλησίας της Ελλαδος στους νέους κανόνες. Οσο συνεχίζει να τηρεί τις παλιές διαδικασίες δείχνει μακρυά απο το σήμερα.

Εαν παγιωθεί μια δημόσια εικόνα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Και το ιντερνετ δημιουργεί την εικόνα στην εποχή της εικόνας.

Χρ.
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Το ότι επιβλήθηκε το επιτίμο της ακοινωνησίας είναι μια - θλιβερή - είδηση, αλλά θα κάνουμε μεγάλο λάθος, εμείς οι λαίκοί, αν πάρουμε θέση για το ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο. Υπάρχουν τα όργανα της Εκκλησίας να επιληφθούν για τέτοια ζητήματα.
Ας δούμε τα δικά μας τεράστια χάλια, ας δώσουμε τον αγώνα μας με περισσότερο ζήλο και ας αφήσουμε τα "του Θεού τω Θεώ".
Υπενθυμίζω αυτό που είπε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
Δεν έλαβες εντολή να κατηγορείς τον τεμπέλη, ούτε να ελέγχεις την κακία, ούτε να ονειδίζεις την οκνηρία, αλλά να ανακουφίζεις την πτωχεία, να ιατρεύεις την συμφορά, να απλώνεις το χέρι σου και να σηκώνεις εκείνους που έχουν πέσει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

gavriil έγραψε:...Δεν είναι πατέρας ένας τέτοιος επίσκοπος. Ένας σαρκικός πατέρας αυτό θα έκανε για το παιδί του; Όμως δεν αγάπησαν ποτέ. Δεν πόνεσαν για να αναθρέψουν παιδιά. Αυτή η συμπεριφορά θυμίζει πατέρα που το παιδί του έκαμε μια αταξία (αν έκαμε) και το πετάει από το πατράθυρο στο δρόμο.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Δεν είμαι παλαιοημερολογίτης. Οϋτε και θα ήταν κακό να ειμαι. Ανήκω στην ελλαδική εκκλησία, όταν μπορώ εργάζομαι γι' αυτή, αλλά με πληγώνουν πολλά από αυτά που βλέπω και ζω.
Ρωτώ : Από το να ασκείς κριτική στον "αέρα", δεν είναι ποιό φρόνιμο να εκφράσεις τα ερωτήματά σου στην Εκκλησιαστική Ενορία σου ή στον Πνευματικό σου και να ακολουθήσεις τις προτάσεις τους ?

Χρ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
akylina
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από akylina »

Παρακολουθώντας το θέμα αυτό έχω στενοχωρηθεί αρκετά... Πόσο εύκολη μπορεί να είναι η κριτική απο κάποιους;; Ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζουμε τα γεγονότα, απαντούμε εντελώς θεωρητικά, & δεν βιώνουμε τον πόνο που μπορεί να προκαλούν αυτές οι καταστάσεις.... Ούτε μπήκαμε στη διαδικασία να νιώσουμε, να αισθανθούμε την ψυχή του άλλου, όπου αυτή την στιγμή που εμείς μιλάμε απο πολύ-πολύ μακριά, οι αδελφός μας πονά;;;
Είμαστε σίγουροι για αυτά που γράφουμε;;; Βάζουμε τους αδελφούς μας σε κατηγορίες;;!!!! Δεν θέλουμε να ακούσουμε τι έχει να μας πει ο άλλος, διότι είμαστε τόσο απασχολημένοι με αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να πούμε εμείς... Πως κρίνουμε μέχρι και τον τρόπο που ο αδελφός μας χρησιμοποιεί για να υπερασπίσει τον εαυτό του;;;; Kαι η έπαρση των γραπτών μας πως έχουμε δίκιο... Που είναι η ορθή επιχειρηματολογία μας;; Η ειρήνη, η σύνεση;;Που είναι η αγάπη μας;;;;
-Αινείτε τον Κύριον εκ των ουρανών,αινείτε αυτών εν τοις υψίστοις..
-Ευφράνθην επι τοις ειρηκόσι μοι εις οίκον Κυρίου πορευσόμεθα. Εστώτες ήσαν οι πόδες ημών εν ταις αυλαίς σου, Ιερουσαλήμ..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”