Συμπεριφορά Χριστιανών Ορθόδοξων
Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές
Συμφωώ με τον Βασίλη. Τα πραγματικά μέλη της εκκλησίας είναι αυτοί που έφτασαν στη θέωση, οι άγιοι. Εδώ θα μπορούσαμε να προσκομίσουμε πολλά πατερικά χωρία. Όσο για τον Αρχιεπίσκοπο που είπε "ελάτε όπως θέλετε"? Προσωπική του άποψη φυσικά! Δεν είναι πάπας. Μόνο οι ρήσεις και οι γνώμες των αγίων έχουν αυθεντικότητα
ΜΗΠΩΣ Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;;parikos_ έγραψε: Κάποιος συνομιλιτής σου έγραψε Μαρία ότι οι ξεχωριστές θέσεις ανδρών και γυναικών είναι θέσπισμα των αγίων Πατέρων!
ΤΟΣΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ;;
ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΣΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ <<ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΚΑΘΗΣΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ>>. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.parikos_ έγραψε: Φυσικά και οι Πατέρες Μαρία μου δεν ασχολούνταν με το ποιος θα κάθεται και που θα κάθεται!
[/size]
ΜΗΠΩΣ ΒΑΔΙΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΩΣΕΩΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΟΝΤΕΥΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΟ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΟΝΤΕΥΕΙΣ.parikos_ έγραψε: Αυτό που θέλουν οι άγιοι Πατέρες είναι να ακολουθήσουμε κι εμείς τον δρόμο της κάθαρσης, του φωτισμού του νοός και της θέωσης. Τα υπόλοιπα είναι ηθικολογίες νομίζω.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ "ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ" ΤΟΥ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ, ΟΠΟΥ ΟΜΙΛΕΙ ΠΕΡΙ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΟΣ;;;
ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!
ΜΗΠΩΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΝΙ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ;;; ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΒΛΑΨΕΙ.
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΑΞΙΟΥ ΙΕΡΕΑ;;parikos_ έγραψε: Υπάρχουν παραδείγματα πολλά! Αλλά και οι υπεύθυνοι ιερείς θα πρέπει να συμμαζεύουν τους κάθε είδους "ζηλωτές" που νομίζουν πως ο χώρος του ναού είναι τσιφλίκι του παππού τους.
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΕΠΙ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ
[/u]
"ΜΕΘ'ΗΜΩΝ Ο ΘΕΟΣ"
ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ MISHA
ΜΗΝ ΜΕ ΒΑΖΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕ ΤΟΝ MISHA . AYTOΣ Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΟΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΑΙ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟ.Ionas έγραψε:Αγαπητοί φίλοι Basilh και Misha
Πιστεύω ότι βασικά δεν διαφωνείτε μεταξύ σας ουσιαστικά αλλά τυπικά και φθάσατε σχεδόν να ανταλλάσετε ύβρεις.
ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΑΛΛΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΗΜΙΜΑΘΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ... ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΜΕ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΔΕΙΝΟΤΑΤΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΒΛΑΚΩΔΟΥΣ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥΣ.Ionas έγραψε: Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιστός που να δέχται την αταξία στην Εκκλησία του Χριστού. Το Πνεύμα το Άγιο είναι Πνεύμα τάξεως έλεγε ο Απόστολος Παύλος. Οτιδήποτε γίνει ευσχημόνως και με τάξη νομίζω είναι αποδεκτό στην εκκλησία.
ΚΑΤ'ΑΥΤΟΥΣ : "ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΑΤΑΞΙΑΝ ΓΙΝΕΣΘΩ!"
Αν καθίσουν κάποιες γριούλες στα πίσω-πίσω καθίσματα και εφ'όσον δεν μπορούν να ανέβουν τον γυναικωνίτη,δεν είναι κακό. Αλλά φοβάμαι ότι θα γίνει κακή αρχή και για τις υπόλοιπες...Ionas έγραψε: Αν πχ υπάρχουν άδεια καθίσματα στην πλευρά των ανδρών, ναι να καθίσουν εκεί κάποιες ηλικιωμένες κυρίες που είναι όρθιες. Όμως το να έρχεται μπροστά σου νεαρή με πολύ "καυτή" αμφίεση νομίζω ότι σκανδαλίζει, και δεν πάμε στην Εκκλησία να σκανδαλισθούμε. Θα σας θυμίσω του Ιωάννη του Χρυσόστομου τη ρύση: " περιεργάζεσαι αλλότριον κάλλος μέσα στον ιερό ναό; Αλλοίμονο..." . Έχω λοιπόν την καταδίκη χωρίς να φταίω γιατί δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια μου στο χώρο που βρίσκομαι για να μην σκανδαλισθώ. Αλοίμονο αν και αυτός ο ιερός χώρος δεν αποτελούσε καταφύγιο για τον πιστό.
"ΜΕΘ'ΗΜΩΝ Ο ΘΕΟΣ"
size=12]ΜΗΠΩΣ Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;;
ΤΟΣΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ;;
ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΣΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ <<ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΚΑΘΗΣΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ>>. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ
Φίλε μου εγω ο αγράμματος σου λέω ότι η μεγαλύτερη αρετή σύμφωνα και με τον αγ. Ιωάννη τον Δαμασκηνό είναι η δίάκριση! Αν το έχεις ακουστα! Απο κει πέρα υπάρχει και η ιστορική οπτική του θέματος που μας οδηγεί και μας υποδεικνύει να τοποθετούμε τα πράγματα στην ιστορική τους συγκυρία για να τα εκτιμούμε ορθά! Με τη δική σου λογική λοιπόν και σύμφωνα με τις εντολές του αποστόλου Παύλου, θα πρεπει οι γυναίκες να έρχονται και με τσεμπέρι στην εκκλησία! Πάλι σύμφωνα με την δική σου λογική θα πρέπει να ψάχνουμε τους ιερείς με το κυάλι, γιατί όπως θα ξέρεις και το κατά μόνας αμάρτημα αποτελεί κόλλημα ιεροσύνης. Μερικές φορές ακούγοντας απόψεις σαν τις δικές σου δοξάζω τον Ύψιστο που θα μας κρίνει αυτός στη Δευτέρα παρουσία κι όχι κανένας κολλημένος Βασίλης! Αυτά! Όσο για το "αγράμματος" ας μείνει έτσι...εκτός κι αν θέλεις να επισκεφθείς την βιβλιοθήκη καμιά μέρα και να κουβεντιάσουμε ό,τι θες! =))
ΤΟΣΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ;;
Φίλε μου εγω ο αγράμματος σου λέω ότι η μεγαλύτερη αρετή σύμφωνα και με τον αγ. Ιωάννη τον Δαμασκηνό είναι η δίάκριση! Αν το έχεις ακουστα! Απο κει πέρα υπάρχει και η ιστορική οπτική του θέματος που μας οδηγεί και μας υποδεικνύει να τοποθετούμε τα πράγματα στην ιστορική τους συγκυρία για να τα εκτιμούμε ορθά! Με τη δική σου λογική λοιπόν και σύμφωνα με τις εντολές του αποστόλου Παύλου, θα πρεπει οι γυναίκες να έρχονται και με τσεμπέρι στην εκκλησία! Πάλι σύμφωνα με την δική σου λογική θα πρέπει να ψάχνουμε τους ιερείς με το κυάλι, γιατί όπως θα ξέρεις και το κατά μόνας αμάρτημα αποτελεί κόλλημα ιεροσύνης. Μερικές φορές ακούγοντας απόψεις σαν τις δικές σου δοξάζω τον Ύψιστο που θα μας κρίνει αυτός στη Δευτέρα παρουσία κι όχι κανένας κολλημένος Βασίλης! Αυτά! Όσο για το "αγράμματος" ας μείνει έτσι...εκτός κι αν θέλεις να επισκεφθείς την βιβλιοθήκη καμιά μέρα και να κουβεντιάσουμε ό,τι θες! =))
Μην παίρνεις και όρκο. Φαντάσου πλάκα που θα χει ο Θεός να σε στέλνει στην αιώνια βασιλεία και απο δίπλα να είναι ο Βασίλης και να του λεει : οχι περίμενε το γεγονός οτι κάθησε σε λάθος θέση στην εκκλησία πρέπρι να τον στείλει στα καζάνια της κολάσεως. (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΕ ΣΥΧΩΡΕΣΕΙ)parikos_ έγραψε:Μερικές φορές ακούγοντας απόψεις σαν τις δικές σου δοξάζω τον Ύψιστο που θα μας κρίνει αυτός στη Δευτέρα παρουσία κι όχι κανένας κολλημένος Βασίλης!
ΝΑ ΔΕΙΣ ΕΓΩ ΠΟΣΟ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΕΝΟΧΛΟΥΜΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.Misha έγραψε: Φίλε Ιωνα επειδή εισαι "παλιός" στο φορουμ ξερεις πανω κατω που κινούνται οι τοποθετησεις μου.
Αυτό που μ ενοχλεί αφάνταστα είναι όταν συμβαίνουν αυτά που περιγράφει ο Κυριος μας:
ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ.Misha έγραψε: "ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι κλειετε την βασιλειαν των ουρανων εμπροσθεν των ανθρωπων υμεις γαρ ουκ εισερχεσθε ουδε τους εισερχομενους αφιετε εισελθειν
ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΩ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ.
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΤΟΠΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΩΤΕΙΑΣ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. ΣΚΕΤΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ. ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΧΘΕΣ ΣΟΥ ΕΠΕΣΕ Η ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ, ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΑΣ.Misha έγραψε: 15ουαι υμιν γραμματεις και φαρισαιοι υποκριται οτι περιαγετε την θαλασσαν και την ξηραν ποιησαι ενα προσηλυτον και οταν γενηται ποιειτε αυτον υιον γεεννης διπλοτερον υμων" Ματθ. ΚΓ
ΠΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ; Η ΠΑΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΗ; ΣΤΕΚΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ Ή ΜΗΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΙΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;; ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΑΡΧΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΜΕ ΚΑΛΟ ΤΡΟΠΟ;Misha έγραψε: και αντιμετωπίζουμε τον συνανθρωπο μας με υφος ιεροεξεταστικό,σχεδον κατασκοπευτικο,βλέπουμε παντού συνωμοσίες,αιρέσεις και αιρετικούς,διαβόλους και τριβόλους.Misha έγραψε:
ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕΙΕΣ;;; ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;; Ή ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΚ ΘΕΟΥ;
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΘΕΟΥ;;
ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΓΓΕΛΟ ΦΩΤΟΣ;;
ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ;; ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ; ΜΙΛΗΣΑ ΕΓΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΗ; ΕΓΩ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΛΟ ΤΡΟΠΟ ΑΡΧΙΚΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΥΗ ΤΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ.Misha έγραψε: μπαίνει μια νέα κοπέλα και λεει την εμπειρία της κι αμέσως παραμονεύει ο πέλεκυς του εκάστοτε υπερορθοδοξου,αυτόκλητου φανατικού υπερασπιστή της Παράδοσης(όπως την αντιλαμβάνεται οίδιος) που με απαράδεκτο τρόπο και γλωσσικό υφος προσπαθεί να επιβάλλει αυτό που νομίζει ως "Ορθοδοξία"
ΑΝ ΖΟΥΣΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΒΛΈΠΕΣ ΝΑ ΥΨΩΝΕΙ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΕΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ, ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗ, ΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΣΑΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ.
Misha έγραψε: Η νοοτροπία αυτή ειναι καθαρά παπική και νομικίστικη και οδήγησε στις τραγωδιες και τα βασανιστηρια της απεχθους Ιεράς Εξετάσεως στη δυση και σε εκτροπες στην καθ ημας Ανατολή.
"ΜΕΘ'ΗΜΩΝ Ο ΘΕΟΣ"
Δεν πιστεύω να έχαψες την προπαγάνδα που προσπαθεί να περάσει ο misha, δηλ. οτι παλια ήταν σαν και εμένα. ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ. ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.ntinoula έγραψε:Μιλώντας γενικά, όταν αρχίζουμε και μαθαίνουμε πράγματα προσεγγίζοντας περισσότερο την αλήθεια του Θεού, αρκετές φορές αυτό μας κάνει να γινόμαστε απόλυτοι, αυστηροί με τους άλλους, απότομοι και «δάσκαλοι» καυτηριάζοντας πάντα τα λάθη που κάνει ο άλλος.Misha έγραψε:στο παρελθόν υπήρξα τόσο απόλυτος, οσο ο Βασίλης και κάποιοι άλλοι εδώ μέσα ίσως και περισσότερο.
Οι Άγιοι τί απο τα δύο ήταν; Αποφάσισε και πες μας. Για να σου πω μετά ποια ήταν η διδασκαλία τους πάνω στο θέμα, αν και ήδη την έχω γράψει.ntinoula έγραψε: Σ’αυτό είναι περισσότερο επιρρεπείς όσοι ήταν «άμεμπτοι» στη ζωή τους, λίγο έως πολύ ήταν πάντα κοντά στο Θεό, οπότε η αμαρτία τους ξενίζει τόσο ώστε αντιδρούν επιθετικά και απότομα. Αντίθετα, όσοι δεν ήταν πάντα κοντά στο Θεό, και κάποια στιγμή στη ζωή τους τον γνώρισαν και ήρθαν κοντά του μετανοημένοι νιώθοντας την αμαρτωλότητά τους, συνήθως είναι πιο επιεικείς με τους άλλους και δείχνουν περισσότεροι συγκατάβαση.
Α! Δεν μας λες. Μήπως θα πρέπει να είμαστε συγκαταβατικοί στην αταξία, στην αίρεση, στην ασέβεια και στην αμαρτία; Γιατί πιστεύω να πρόσεξες οτι είπα να φέρονται στις νεοεισερχόμενες με καλό τρόπο, ωστόσο να τις συμβουλεύουν.
"ΜΕΘ'ΗΜΩΝ Ο ΘΕΟΣ"
ΛΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΑ Ή ΤΑΞΙΘΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ?peace έγραψε:Μην παίρνεις και όρκο. Φαντάσου πλάκα που θα χει ο Θεός να σε στέλνει στην αιώνια βασιλεία και απο δίπλα να είναι ο Βασίλης και να του λεει : οχι περίμενε το γεγονός οτι κάθησε σε λάθος θέση στην εκκλησία πρέπρι να τον στείλει στα καζάνια της κολάσεως. (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΕ ΣΥΧΩΡΕΣΕΙ)parikos_ έγραψε:Μερικές φορές ακούγοντας απόψεις σαν τις δικές σου δοξάζω τον Ύψιστο που θα μας κρίνει αυτός στη Δευτέρα παρουσία κι όχι κανένας κολλημένος Βασίλης!