Σου παραθέτω και πάλι την προηγούμενή μου απάντηση σε σένα μιας και θεωρώ ότι δεν έλαβα συγκεκριμένες απαντήσεις στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που έκανα.
Επίσης, όσο για το θέμα διαφορετικότητας της άποψης, μπορείς να δείς τι αναφέρω στον aposal στην τελευταία μου απάντηση προς εκείνον και να καταλάβεις έτσι πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.
Ούτε αντιμάχομαι τις διαφορετικές απόψεις μα ούτε και καυγαδίζω. (τον καυγά που τον είδες αλήθεια;)
Επίσης να πω για τρίτη φορά πως δεν προμοτάρω την ταινία.
Να υπενθυμίσω επίσης ότι και το θέμα του πόστ ήταν άλλο το οποίο ανέφερα πάλι σε προηγούμενες απαντήσεις;
Είναι αδύνατον να παραθέσω σε μία απάντηση, ότι έχω γράψει μέχρι τώρα.
Αυτή εξακολουθεί να είναι η απάντησή μου σε σένα προς ώρας και βλέπουμε.
Πάντα με καλη διάθεση και διάθεση να διαβάζουμε πέρα και πίσω απο τις γραμμές..
Byzantine_Spirit έγραψε:Που σου προκάλεσε η ταινία φόβο και μίσος;Evi_J έγραψε:Χωρίς να θέλω να στεναχωρήσω αυτούς που αγαπούν την ταινία αλλά παιδιά... λυπάμαι. Θεώρησα αυτήν την ταινία σαν την χειρότερη του είδους. Σαν την χειρότερη που έχει σχέση με την ζωή του Ιησού. Δεν ήξερα καν ότι η ταινία που έβλεπα ήταν του Mel Gibson (για την οποία είχα ακούσει αρνητικά λόγια) όμως μπόρεσε και μου προκάλεσε ένα αίσθημα φρίκης, αποτροπιασμού, φόβου, μίσους, και ψυχικής αγωνίας.
Ξαναερωτώ και πάλι.Evi_J έγραψε:Και αντίθετα από την άλλη χωρίς ίχνος πνευματικότητος ή διδάγματος ή διδασκαλίας, ΟΥΤΕ ΚΑΝ καθολικών / προτεσταντών / κ.τ.λ.... ιδεολογιών η οποίες ναι μεν είναι αιρετικές αλλά όλα τα αποπάνω αρνητικά συναισθήματα δεν τα έχουν. Μόνο τρόμος, τρόμος, τρόμος και φόβος, φόβος, φόβος.... Την βρήκα ότι ακριβώς είπε ο srev: splatter. Ταινία τρόμου από αυτές που ΔΕΝ μου αρέσει να βλέπω άρα δεν έχω κανένα τέτοιο πρίσμα αγαπητή byzantine_spirit. Αν ήξερα ότι ήταν η απαγορευμένη (του Mel Gibson) δεν θα την έβλεπα.
Που σου προκάλεσε η ταινί φοβό, φόβο, φόβο και τρόμο, τρόμο τρόμο;
Πράγματι το μαστίγωμα ήταν αποτρόπαιο.Evi_J έγραψε:Μόνο και μόνο η υπερβολή του αίματος που είχε ο Ιησούς όταν τον μαστιγώνανε (λες και δεν μαστιγώνανε άνθρωπο αλλά ελέφαντα... γιατί αποκλείεται τόσο αίμα να έχει ένα άνθρωπος!!) και μετά το μαστίγωμα, συνέχιζαν με μαστίγωμα, και μαστίγωμα, και μαστίγωμα, και μαστίγωμα, και μαστίγωμα, και μαστίγωμα, και μαστίγωμα, και μαστίγωμα, και μαστίγωμα, και μαστίγωμα, και μαστίγωμα, και μαστίγωμα, και παρακάτω δεν πήγαινε και στο τέλος σκέφτηκα "βρε μήπως κόλλησε το φιλμ" (!!!) (χωρίς πλάκα!!!) και που στην τελική κανείς δεν θα ήταν δυνατόν να αντέξει ΤΟΣΟ μαστίγωμα βρε αδερφέ, που στο τέλος σκέφτηκα "τι υπερβολή είναι αυτή".
Έχεις σκεφτεί όμως ότι αυτό είναι αληθινό;
Και το εργαλείο μάλιστα που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία, είναι το λεγόμενο
φραγγέλιο το οποίο αναφέρεται και μέσα στα Ευαγγέλια.
.Evi_J έγραψε:Άρχισα να σκέφτομαι μήπως ο σκηνοθέτης ήθελε να δείξει τον πόνο και την υπερβολή σε μας τους θεατές. Το τι τράβηξε ο Χριστός.... αλλά αν ήταν αλήθεια αυτό, τότε η υπόλοιπη ταινία θα ήταν (λογικά) φυσιολογική. Δεν βρήκα όμως καθόλου φυσιολογική όλες τις υπόλοιπες σκηνές τις ταινίας. Π.χ την σκηνή που ο Ιησούς ήταν ήδη πάνω στον σταυρό. Τότε που ο αμετανόητος ληστής του λέει "τι βλακείες λες" και του γύρισε το κεφάλι από την άλλη. Τότε, καθώς το είχε γυρισμένο το κεφάλι του, ακούει ένα θόρυβο από τον ώμο του. Και γυρίζει να δει και βλέπει ένα όρνιο. Και πριν προλάβει να πει "ξουτ" καλά-καλά, το πουλί του ορμάει και ΤΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!!! Και να τον τσιμπάει, και να τρέχουν εκεί τα αίματα.... Και να ουρλιάζει αυτός από τον πόνο (πολύ λογικά δηλ) και να ουρλιάζει και κανείς να μην κάνει τίποτα για να διώξει το πουλί....
Αυτη τη σκηνή με το πουλί εγώ πάλι την εξέλαβα όχι ως αληθινή αλλά ως συμβολική.
Στη σκηνή του Σταυρού πρόσεξες την ταλαιπωρία στα μάτια του;Evi_J έγραψε:Καλά, μετά από αυτό, έχει κάποιος την όρεξη να πει ότι αυτό δεν είναι ταινία τρόμου; Χώρια η σκηνή του καρφώματος. Αντί να μας δείξει την αγωνία της καρδιάς του, πρώτον, ως ανθρώπου που πέθαινε εκεί πάνω και δεύτερον ως προσώπου που έχει πάρει την αποφάση του στο να κάνει ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ αυτό που αποφάσισε να κάνει έστω και αν πεθάνει εκεί πάνω ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ για το πλάσμα του, αντιθέτως μας έδειξε τον πόνο του σώματος του, δείχνοντας μας πόσο ωραία και καλά τρύπησε το καρφί, το χέρι του και βγήκε από την άλλη πλευρά του ξύλου.
Με δυο λόγια, για να μην τα πολυλογώ... Είναι από τις ποιο άσχημες ταινίες που έχω δει. Ελπίζω να μην ξαναπέσω επάνω της. Δεν αμφιβάλλω ότι σε μερικούς άρεσε για δικούς τους ψυχικούς λόγους (ο καθένας κρίνει με βάση τον εαυτό του) όμως αν αφήσω εγώ κάποτε το παιδί μου να την δει να με φτύσετε. Κατά την γνώμη μου καλά έκανε η Ιερά Σύνοδος και την αφόρισε. Συμφωνώ μαζί της 100% (δεν διαφωνώ ΟΥΤΕ κατά 1%)....
Το αίσθημα της θλίψης;
Οι συμβολισμοί της ταινίας σου είπαν κάτι; Όπως:
1. τα παιδάκια που κατέτρεχαν τον Ιούδα και στην ουσία ήταν οι τύψεις του Ιούδα
2. Το πάτημα του φιδιού - πειρασμού απο τον Χριστό στη Γεσθημανή
3. Το δάκρυ που έπεσε στη γή κατά τη Σταύρωση και συμβόλιζε τη θλίψη του Θεού
4. Την Παναγία που ερμηνεύθηκε άψογα ως Μητέρα με σκηνές που έδειχναν την απλή καθημερινότητα και που ναι μεν δεν αναφέρονται κάπου, αλλά σίγουρα υπήρξαν!
5. Τον διάβολο να ωρύεται προς το τέλος της ταινίας για την νίκη του Χριστού.
6. Τον Διάβολο να πειράζει τον Χριστό την ώρα της ταλαιπωρίας του.
και άλλα πολλά που ίσως δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή.
Όσο για τη μουσική;
Σου άρεσε;
Σου παραθέτω και ένα ακόμα ωραίο κομμάτι απο την ταινία.
The song of complaint.
Απο εκει και πέρα, σεβαστές οι απόψεις του καθενός.
Σε άλλους άρεσε η ταινία αυτή, σε άλλους όχι.
Να ξέρουμε όμως γιατί μας άρεσε ή δε μας άρεσε και να μην υπερβάλλουμε.
Γι' αυτό και σε ρώτησα τόσα πράγματα, στα οποία περιμένω να μου απαντήσεις.