Ειδικές φυλακές για κληρικούς ;;;;

Συντονιστής: Συντονιστές

PerlMaster
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από PerlMaster »

Άμα κάνω παρανομία και με καταδικάσουν σε φυλάκιση θα μπορώ και γω να πάω σε αυτή τη φυλακή χωρίς κάγκελα και δεσμοφύλακες ή θα μου αποτραπεί η είσοδος . Αν μου αποτραπεί αν γίνω μοναχός τσάκα τσάκα θα μπορώ να πάω ?
Άβαταρ μέλους
panos0
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panos0 »

PerlMaster έγραψε:Άμα κάνω παρανομία και με καταδικάσουν σε φυλάκιση θα μπορώ και γω να πάω σε αυτή τη φυλακή χωρίς κάγκελα και δεσμοφύλακες ή θα μου αποτραπεί η είσοδος . Αν μου αποτραπεί αν γίνω μοναχός τσάκα τσάκα θα μπορώ να πάω ?
Αδερφε, διαβασα και το προηγουμενο ποστ σου, εχεις δικιο να τα λες αυτα, ολοι καταλαβαινουμε τι παει να παιχτει, φυσικα εχεις την ελευθερια να λες οτι θες χωρις να βριζεις, και ολοι μπορουμε να κανουμε λογοπαιγνια και να λεμε για ΔΙΣ και ΔΙ$ και αλλα τετοια..."εξυπνα" αλλα βρε παιδι μου δεν βοηθουν αυτα τα σχολια...
Συγγνωμη φιλε μου αλλα τι θα ελεγες εαν καποιος σου απαντουσε οτι δεν χρειαζετε να τρεχεις εσυ για μοναχος θα αθωωθεις λογω....Ωραιο ειναι?

Υπαρχουν ατομα στην ηγεσια της εκκλησιας, δεν αφηνει ο Θεος, βεβαιως και θα φωναξουμε και εμεις οπως πρεπει, ας κανουν και μια προσευχη οσοι νομιζουν οτι βοηθει, και ο Θεος θα προνοησει (μαλλον δλδ:D )
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

filotas έγραψε:"Τα Μοναστήρια μας είναι κατ΄ εξοχήν τόποι μετανοίας, διορθώσεως και μεταβολής προς το καλόν των προσερχομένων.

Μακάρι τα Μοναστήρια να εγίνοντο τόποι μετανοίας και διορθώσεως όχι μόνον των εγκληματησάντων Κληρικών, αλλά και πολλών άλλων λαϊκών, που θα ήθελαν τούτο.

Θα επανδρώνονται οι Μονές και εξεπλήρωναν καλύτερα την αποστολήν τους."
Μ' αυτό δεν μπορεί κανείς να μη συμφωνήσει. Μέχρι όμως να δοθεί και στους λαϊκούς η ευκαιρία να εκτίουν την ποινή τους μετανοούντες σ΄ένα Μοναστήρι, καλά είναι να μη ζητείται να γίνει αυτό ούτε και για τους τελεσίδικα καταδικασμένους κληρικούς για εγκλήματα κοινού ποινικού δικαίου.

Αλλιώς ανοίγουμε τους ασκούς του Αιόλου να ζητούν σε λίγο και οι ...βουδιστές μοναχοί να εκτίουν την ποινή τους σε βουδιστικό μοναστήρι. Μην γελάτε, αν πάρουμε το Σύνταγμα κατά γράμμα αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει.
agiografies
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από agiografies »

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΣΟΦΡΟΝΙΣΤΗΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΑΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΑΥΤΗ.
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

PerlMaster έγραψε:Άμα κάνω παρανομία και με καταδικάσουν σε φυλάκιση θα μπορώ και γω να πάω σε αυτή τη φυλακή χωρίς κάγκελα και δεσμοφύλακες ή θα μου αποτραπεί η είσοδος . Αν μου αποτραπεί αν γίνω μοναχός τσάκα τσάκα θα μπορώ να πάω ?

γινε μοναχος-ειτε τσακα τσακα ,οπως λες,ειτε αργα αργα ,ειτε με οποιο τοπο θελεις,ομως γινε,αυτο εχει σημασια-νιωσε το βαρος και την ευθυνη της αποστολης,ΚΑΙ ΕΛΑ ΝΑ Α ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΙ ΒΙΩΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ και πως θα εχουν απο αυτα τα βιωματα επηρρεαστει οι αποψεις σου!
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

agiografies έγραψε:ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΣΟΦΡΟΝΙΣΤΗΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΑΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΑΥΤΗ.

αγαπητοι μοι agiografies kai aposal,

πρεπει να καταλαβουμε ολοι ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ που εχει ενας κληρικος απο ενα λαικο στον τροπο ζωης και στην κοινωνικη σημασια της παρουσιας του!εμεις οι λαικοι πρεπει να στηριζουμε τους κληρικους και τους μοναχους και οχι να υποσκαπτουμε αυτους,χαντακωνοντας παραληλα το κυρος της Εκκλησιας !
προσωπικως φρονω οτι πρεπει ολοι μας ,ως τεκνα πνευματικα της Εκκλησιας μας ,να αποδεχομεθα με ταπεινωση και προσευχη τις αποφασεις της Εκκλησιας μας.και αυτη η τακτικη ,αγαπητοι μοι,φερνει ηρεμια και χαρα!γιατι οποιος ζει πνευματικα ,δεν υποκινει σε σκανδαλισμο με προσωπικες επαναστασεις,αλλα εν υπομονη,δυναμωνοντας τον παραγοντα της πιστεως,υποκινει αλλαγες προσευχητικα,πρωτιστως στην εσωτερικη πνευματικοτητα του και επειτα στον περιγυρο του!κι αυτη η διαδικασια της εσωτερικης πνευματικοτητος σιγουρα εχει σχεση με την πορεια της αγιοτητος και της θεωσεως!αν μαθουμε να προσευχομαστε αληθινα για τις ατελειες μας και τις παραλειψεις μας κ επειτα για τους ιερεις μας ,εκεινους τους ΚΑΛΟΥΣ ΠΟΙΜΕΝΕΣ που πασχιζουν ολημερις με νυχα και δοντια να κρατησουν ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΞΕΝΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ!.τοτε σιγουρα ο Θεος θα κανει εκεινο που ειναι σωστο για τη σωτηρια μας!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

aposal έγραψε:Αχ, σωστά το προφήτευσε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός!!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
alithis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από alithis »

το θεμα ειναι πως τις ερμηνευει κανεις τις προφητειες!πολλοι επλανηθησαν με λαθος ερμηνειες..
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δεν καταλαβαίνω πολλά, αδελφέ μου alithis, το μυαλό μου είναι φτωχό, αλλά νομίζω ότι σ' αυτούς που παλεύουν με νύχια και με δόντια (όντως υπάρχουν γι' αυτό είμαι πάντα υπέρμαχος της ηγεσίας της Εκκλησίας μας) δεν εννοείς τον τέως Αττικής.
Ο οποίος, όπως απεδείχθη, πάλευε με νύχια και με δόντια, αλλά για άλλα θέματα!
Και επιτέλους, αγαπάμε πολύ την Εκκλησία για να αρκούμαστε στα κουκουλώματα, τις συγκαλύψεις και τις ανισότητες που θέλουν κάποιοι! Όπως συμβαίνει στην κοσμική ηγεσία!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Έχω την εντύπωση πως υπήρξα πολύ εμπαθής προς τον Μητροπολίτη τέως Αττικής, κάτι που, εκτός των άλλων, αποτελεί και αμάρτημα.
Ζητάω δημόσια συγγνώμη για το αμάρτημά μου και δηλώνω ότι από δω και πέρα θα τον μνημονεύω συνέχεια στη προσευχή μου, ώστε να τον φωτίσει ο Θεός να μετανοήσει (δημόσια).
Το θέμα μας όμως είναι οι φυλακές για τους κληρικούς και όχι ο τέως Αττικής και στο θέμα αυτό έχω τοποθετηθεί.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”