Στη φυλακή ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Συνεχίζοντας, με την παροιμιώδη φράση του "1.6 δις για τα γεράματα" άμεσα πρέπει να καθαιρεθεί διότι εκτός των άλλων πρόκειται περι αποδεδειγμένου ηλιθίου που δεν εκφράζει το πνεύμα της Ορθοδοξίας.

Διατηρώντας τον στους κόλπους της Εκκλησίας, σαφώς η Εκκλησία της Ελλάδοςε συντηρεί το "φρόνημα" ορισμένων ομοιοσκεπτόμενων.

Αρα η καθαίρεση πρέπει να γίνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για σαφή αντορθόδοξη συμπεριφορά και πρέπει να γίνει άμεσα.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Ionas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ionas »

Δεν νομίζω ότι η απόφαση του Εκκλησιαστικού δικαστηρίου για βαρειές ηθικές παραβάσεις μπορεί να τεθή στην κρίση του Αρείου Πάγου διότι αφορά καθαρά πνευματικό ζήτημα που προβλέπεται ρητά από τους Ιερούς Κανόνες...δεν μπαίνει φυλακή βέβαια με τέτοια απόφαση αλλά καθαιρείται...
Άλλωστε υπάρχει προηγούμενο το οποίο μάλιστα ήταν και διοικητικό θέμα στο οποίο θα είχε κάποιο λόγο ο Άρειος Πάγος. Λέω για τον αποκεφαλισμό των 11 Μητροπολιτών από τον μακαριστό Σεραφείμ για λόγους διαδικαστικούς ...οι οποίοι αν και δικαιώθηκαν από τον Άρειο Πάγο δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στις Μητροπόλεις τους.
Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

relis έγραψε:Μερικές σκόρπιες σκέψεις ...
Δεν πρέπει το Εκκλησιαστικό Δικαστήριο (δεν γνωρίζω πως λέγεται),
να αποφαίνεται, για σοβαρές περιπτώσεις που βοούν,
όχι μόνο οικονομικής φύσεως, υπαρχουν και χειρότερα ...
Βέβαια η Εκκλησία δεν μπορεί να γίνει ντετέκτιβ,
αλλά μία καλή έρευνα στο ποίμνιο δεν μπορεί να κάνει ;
Η απόφαση που θα εκδόσει μετά η Εκκλησία,
δεν είναι αυτό που πραγματικά μετράει περισσότερο,
για τους Ορθοδόξους ;
Αν για παράδειγμα η Εκκλησία αποφασίσει καθαίρεση από την
Ιερωσύνη, δεν είναι αυτό σοβαρότερο από όσα χρόνια φυλακής ;
Ισως για τους Λειτουργούς του Υψίστου δεν θα έπρεπε να
δίνουμε τόση σημασία, στις αποφάσεις των Δικαστηρίων.
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι απαράδεκτη η φυλάκιση
ενός Ιεράρχη.
Συνέβη ποτέ άλλοτε ; (δεν μιλάμε βεβαίως για περίοδο διωγμών)
Αποτελεί κακό προηγούμενο.
Τι θα γίνει αν έρθει στην εξουσία μία ασεβής κυβέρνηση ;
Για να σκεφτούμε !
Αν αρχίσει να φυλακίζει "ενοχλητικούς" Ιερείς με κατασκευασμένες
κατηγορίες ; με βάση και το "δεδικασμένο" ;
Νομίζω αδελφοί ότι δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα.

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ !!!
Βλέπω ότι οι σκόρπιες σκέψεις, περιλαμβάνουν και εσωτερική πίστη για δυσλειτουργία της Δικαιοσύνης και των διωκτικών αρχών. Στην περίπτωση που εξετάζουμε έγινε προανάκριση και η υπόθεση κρίθηκε στο Δικαστηριο.

Εγώ σε υπόθεση στην οποία ήμουν τεχνικός σύμβουλος, η καταδίκη επήλθε με μαρτυρίες και μόνο χωρίς άλλη απόδειξη σε κόντρα δικιά μου που μιλούσα με απτές και μετρήσιμες αποδείξεις. Για μια ακόμα φορά φοβήθηκα και έκανα να συνέλθω καμια βδομάδα. Ασε τα ψυχολογικά μου για προσωπική μου ανεπάρκεια.

Ο φόβος όλων μας πρέπει να είναι για τις περιπτώσεις των "κατασκευασμένων" μαρτύρων που πολλές φορές μπορεί να στείλουν κάποιον στα κάτεργα. Ο φόβος αυτός πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει.

Στην περίπτωσή μας, η ομολογία του ηλιθίου για τα 1.6 δις πρέπει να περιλάβει και έλεγχο πόθεν έσχες. Ισως τα πρακτικά της δίκης να αποδείξουν οτι έγινε.

Χρ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ετσι αδελφια μου, ναι, να εξαντλει η ευνομουμενη πολιτεια μας την αυστηροτητα της και την αμεση απονομη δικαιοσυνης επι Ιεραρχων, εστω και αναξιων.

Οσο για τους μεγαλοκαρχαριες που λυμαινονται δεκαετιες τωρα το δημοσιο χρημα και την ηθικη τουτου του δυσμοιρου τοπου, εκει.. ειναι πολιτικο το θεμα δεν μπορουμε να παρεμβουμε, το λογο εχει ο.. λαος.

Ειμαστε βουτηγμενοι στην υποκρισια απο το ενα ακρο της Ελλαδος μεχρι το αλλο.

Και φυσικα καποιοι βλεπουν ρασο και κοκκινιζει το ματι τους.

Αλλα τι περιμενεις, οταν καποιοι απο τους δικαστικους κυκλους λατρευουν τον Δια και τους θεους του ολυμπου, και συμμετεχουν σε μασωνικες στοες, και να μην ανοιξω το στομα μου χειροτερα.. Αλλαξτε θεμα καλυτερα.

Ενταξει να τον κρεμασουμε τον Ιεραρχη, με τους αλλους τι θα γινει;
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

dionysisgr έγραψε:...Ενταξει να τον κρεμασουμε τον Ιεραρχη, με τους αλλους τι θα γινει;
Οσο θα υπάρχει ΑΥΡΙΑΝΗ και ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ και ΤΣΙΠΡΙΣΜΟΣ και όλα τα άλλα Νεοπασοκικά και Νεοδημοκρατικά "θολά σταγονίδια", τόσο ο Δημόσιος βίος θα χρωματίζεται ανάλογα και θα δημιουργεί εικόνα λάσπης και διαπλοκής.

Την απάντηση την έδωσε κάποιος Πρωθυπουργός κάποτε "έχεις στοιχεία ? - στον Εισαγγελέα, δεν έχεις ? κάτσε στην θέση σου μέχρι να βρείς".

Οχι άλλη λάσπη.

Χρ.
Εικόνα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

relis έγραψε:Μερικές σκόρπιες σκέψεις ...
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι απαράδεκτη η φυλάκιση
ενός Ιεράρχη.
Ο Ιεράρχης πέραν των πνευματικών του καθηκόντων έχει και τα πολιτικά, ως Έλλην πολίτης, επομένως υπάγεται "στους νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους"!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

ΕΓΩ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΨΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ' ΑΚΟΥΜΠΑ' ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΙΕΡΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΤΟ ' ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ'? ΓΙΑ ΤΟ ' ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΕΛΛΑ....
ΗΤΑΝ ΙΕΡΑΡΧΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ....ΚΛΠ.
ΤΩΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΑΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ?
ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΗΝ ' ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΦΕΟΥΔΑΡΧΕΣ' ΚΑΙ ΚΗΝΥΓΟΥΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΙΕΡΕΙΣ, ΚΛΠ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΩ.
ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ 'η ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ' ΕΤΡΩΓΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΤΑΔΙ' ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΩ ΜΟΥ η ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΥΡΙΤΑΝΟΙ ΘΑ ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΛΙΤΖΑΡΕΙ.
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ....
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

PRETORIAN, δεν ξερω για ποιους λες, αλλα δεν ειδα να πει κανεις εδω, για τον καημενο τον Ιεραρχη. Αντιθετα ομως ειναι φοβερη η υποκρισια και η αμελεια της δικαιοσυνης γιαυτους που δεκαετιες τωρα καταχρωνται το δημοσιο χρημα. Ολη η Ελλαδα βοα, τιποτα δεν γινεται. Εσυ δεν τα ξερεις και δεν τα βλεπεις;

Eιπαμε τον Ιεραρχη κρεμαστε τον, αμαρτησε στον Θεον και στους Ανθρωπους, και αντε να γινουμε εμεις οι οριστικοι κριτες του, να παρουμε και το κριμα στο λαιμο μας.

Με τους αλλους τι θα γινει; Που εχουν ρημαξει το μελλον αυτου του τοπου, που πλουτιζουν εις βαρος του λαου;

Θα μου πεις και ο λαος, οταν βρει ευκαιρια, δεν κανει τις λαμογιες του; Bεβαιως και τις κανει. Αλλα αφου τετοια προτυπα του δινουν, ετσι θα πορευθει και αυτος.

Αφιερωσε ποτε εστω 5 λεπτα η τηλεοραση και η "αντικειμενικη δημοσιογραφια" της μιζας και των μεγαλοκαρχαριων εκδοτων-εργολαβων-εμπορων οπλων σε καποιον Αξιο Ιεραρχη; Ποτε. Mονο τα σκανδαλα να μαθαινει ο λαος για να του ποδοπατουν την πιστη μερα με την ημερα. Γιατι η μεγαλη πλειοψηφια PRETORIAN, που δεν εχει καποιο θεολογικο υποβαθρο, δυστυχως επηρεαζεται απο ολη αυτη την πολεμικη κατα της Εκκλησιας εστω και εξωτερικα, και ανακρουει πρυμναν απο την αγκαλια της.

Και ο απωτερος στοχος ειναι αυτος. Ο αποχριστιανισμος του λαου, και η απο-Ορθοδοξοποιηση (συγνωμη για τον αδοκιμο ορο) του.

Και φυσικα η υποκρισια περισσευει σε αυτον τον τοπο απο αρχαιοτατων χρονων.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Κοντά 70 Ιεράρχες έχει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ένας παραστράτησε κι αρχίσαμε τα:
PRETORIAN έγραψε:ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΨΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ' ΑΚΟΥΜΠΑ' ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ
Εγώ θά 'λεγα ότι πρέπει ν' αρχίσουμε να προβληματιζόμαστε για την κουτσομπολίστικη διάθεση που μας διακρίνει, αλλιώς δε θα κάναμε πρώτο θέμα μια ιστορία παλιά όσο κι οι ...λάσπες. Η ιστορία αυτή ήταν νέο πριν από μια δεκαετία. Εγώ χαίρομαι που επιτέλους τελεσιδίκησε και θα πάψει να διασύρεται η Εκκλησία στα κανάλια.

Όσο για τον συγκεκριμένο πρώην Ιεράρχη, ο Θεός να τον ελεήσει, αλλά νομίζω ότι οι Ιερά Σύνοδος έπρεπε να τον είχε καθαιρέσει (εφ' όσον προβλέπεται κάτι τέτοιο από τους Ιερούς Κανόνες).
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

ΑΓΑΠΗΤΕ (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ) ΔΙΟΝΥΣΗ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΩ Η ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΑΡΧΗ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΠΟΥ ΧΑΦΤΟΥΝ ΤΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΝΤΑΙ, ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΙΣΤΟΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ...
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑΡΙΑ ΜΟΥ
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”