Οικουμενική Σύνοδος
Συντονιστής: Συντονιστές
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ενταξει βρε Thomas15n, τις συνηθεις φιλοφρονησεις μεταξυ Ιεραρχων θα παρουμε τωρα, να τις τραβηξουμε απο τα μαλλια για να φτασουμε στο σημειο οτι, εχουν ξεφυγει και θα προδιδουν την Αγια μας Πιστη; (γιατι καπου εκει το πας το πραγμα, ειναι βεβαιο).
Σε ολες τις συναντησεις ακομα και σε διαφορετικες τελειως θρησκειες, ομολογιες κλπ, οταν συναντιωνται οι Ιεραρχες εκφωνουνται με τους τιτλους τους.
Δηλαδη αμα συναντηθει δικος μας Δεσποτης με εναν Ινδουιστη τι θελεις να του πει; Γεια χαρα απιστε, πλανεμενε, τι κανει το αφεντικο σου ο βεελζεβουλ;
Σε πολιτισμενο κοσμο ζουμε, αλληλοκατανοησης υποτιθεται.
Οσο για τις συμπροσευχες, δεν ειναι το θεμα τοσο βαρυ, ο καθενας προσευχοταν στον Θεο οπως τον κατανοει και τον πιστευει, αυτοι με την πλανη τους και εμεις με την αληθεια μας. (αυτο ειναι αδιαπραγματευτο, εδω ειμαστε ολοι καθετοι και συμφωνοι).
Δεν εκαναν δα και κοινη λειτουργια, η λατρεια, μια απλη προσευχη πιο πολυ με τυπικο υφος, φιλοφρονησεως και φολοξενιας ηταν.
Τι επρεπε να του πει του Παπα, τωρα εμεις θα προσευχηθουμε, περασε εξω ρε πλανεμενε.
Ειπαμε χρειαζεται και συγκαταβαση και ανθρωπια, μην παιρνουμε φορα και τα διαλυουμε ολα, η μισαλλοδοξια δεν οδηγει πουθενα, στο κατω κατω μεχρι το 1054μχ ηταν ομοδοξοι μας, δεν αποκλειεται να συνελθουν καποια στιγμη, εμεις δηλαδη να τους αποδιωξουμε τελειως και για παντα;
Σε ολες τις συναντησεις ακομα και σε διαφορετικες τελειως θρησκειες, ομολογιες κλπ, οταν συναντιωνται οι Ιεραρχες εκφωνουνται με τους τιτλους τους.
Δηλαδη αμα συναντηθει δικος μας Δεσποτης με εναν Ινδουιστη τι θελεις να του πει; Γεια χαρα απιστε, πλανεμενε, τι κανει το αφεντικο σου ο βεελζεβουλ;
Οσο για τις συμπροσευχες, δεν ειναι το θεμα τοσο βαρυ, ο καθενας προσευχοταν στον Θεο οπως τον κατανοει και τον πιστευει, αυτοι με την πλανη τους και εμεις με την αληθεια μας. (αυτο ειναι αδιαπραγματευτο, εδω ειμαστε ολοι καθετοι και συμφωνοι).
Δεν εκαναν δα και κοινη λειτουργια, η λατρεια, μια απλη προσευχη πιο πολυ με τυπικο υφος, φιλοφρονησεως και φολοξενιας ηταν.
Τι επρεπε να του πει του Παπα, τωρα εμεις θα προσευχηθουμε, περασε εξω ρε πλανεμενε.
Ειπαμε χρειαζεται και συγκαταβαση και ανθρωπια, μην παιρνουμε φορα και τα διαλυουμε ολα, η μισαλλοδοξια δεν οδηγει πουθενα, στο κατω κατω μεχρι το 1054μχ ηταν ομοδοξοι μας, δεν αποκλειεται να συνελθουν καποια στιγμη, εμεις δηλαδη να τους αποδιωξουμε τελειως και για παντα;
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Εντάξει δεν μου λες όμως κάτι, ας υποθέσουμε ότι "αύριο" αναγνωρίζεται ως επίσημη εκτός της Αμερικής που ήδη είναι αν δεν κάνω λάθος και η "Εκκλησία" του Σατανά, φαντάζεσαι να συνομιλεί Ορθόδοξος Ιεράρχης με "Ιερέα" του Σατανά!! Και δεν μου λές κάτι ακόμη, εσείς που λέτε όλα αυτά τα ωραία, πιστεύετε στον Χριστό και στην Δευτέρα Παρουσία του;dionysisgr έγραψε:Ενταξει βρε Thomas15n, τις συνηθεις φιλοφρονησεις μεταξυ Ιεραρχων θα παρουμε τωρα, να τις τραβηξουμε απο τα μαλλια για να φτασουμε στο σημειο οτι, εχουν ξεφυγει και θα προδιδουν την Αγια μας Πιστη; (γιατι καπου εκει το πας το πραγμα, ειναι βεβαιο).
Γιατί αν πιστεύετε αληθινά, τί λόγο θα δώσετε που συμφωνείτε με τις κοσμικές "αβρότητες" με αλλόδοξους και αλλόθρησκους. Αν σας ρωτήσει και πιό πολύ όσους συνομιλούν και συμπροσεύχονται με όλους αυτούς, "γιατί συνομιλούσατε με ανθρώπους που δεν πίστευαν σε εμένα που είμαι ο Αληθινός Θεός", τί θα του απαντήσετε γιατί "είμασταν πολιτισμένοι"!! Και αν σας ρωτήσει "αν τους βάλατε την καλή ανησυχία ότι είναι σε λάθος δρόμο", αν δηλαδή κάνατε ιεραποστολή, τί θα απαντήσετε; Ή μήπως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου και η γενική κρίση οπότε δεν υπάρχει αυτός ο "κίνδυνος". Το θέμα λοιπόν δεν είναι πολιτισμικό ή ότι άλλο κοσμικό, αλλά καθαρά θέμα πίστεως. Ή πιστεύουμε στον Χριστό και τον κηρύττουμε όπως είναι σε αλλόδοξους και αλλόθρησκους ή δεν τον πιστεύουμε οπότε μένουμε στις κοσμικότητες και τις αβρότητες. Γιά να μην κοροϊδευόμαστε, δεν είναι ούτε σωστό ούτε σοβαρό. Όσους χτυπούν την γλώσσα και την ιστορία μας τους βλέπετε όσους χτυπούν την πίστη μας, πώς και δεν τους βλέπετε;! Γιά αυτό είπα να σταματήσω δεν θέλω να μιλάω σε ώτα μη ακουόντων. Όλοι τάχα συμφωνείτε ότι γίνονται κινήσεις αρνητικές (δικά σας λόγια) αλλά μην ελέγξουμε γιατί θα κατακρίνουμε Ιεράρχη και θα πέσουμε στην Ιεροκατηγορία. Βρήκαμε την καραμέλα της Ιεροκατηγορίας και την πιπιλάμε ασύστολα, στα θέματα πίστης δεν υπάρχει Ιεροκατηγορία, εκεί το αντίθετο υπάρχει υποχρέωση να μιλήσουμε μπας και ακούσει κάποιος προβληματιστεί και αλλάξει πορεία. Αν δεν μιλάει κανείς πως θα αλλάξει η πορεία αυτός που κάνει λάθος; από το δήθεν αγιασμένο άτομο που θα στείλει ο θεός; μα και αυτός να έλθει τα ίδια θα του πείτε ότι Ιεροκατηγορεί, δηλαδή τί σε αυτόν θα κάνετε εξαίρεση;
Και κάτι ακόμη, ο οποιοσδήποτε επίσκοπος στον Ορθόδοξο χώρο είναι απλός επίσκοπος δεν υπάρχει μία κεφαλή όλοι οι Επίσκοποι είναι ίσοι (συνοδικότητα) στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει Πάπας αλά Βατικανό. Άρα Κεφαλή της Ορθοδοξίας δεν είναι κανείς επίσκοπος, Κεφαλή της Ορθοδοξίας είναι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλημερα, ενταξει Thomas15n, παρε το θεμα πανω σου, εγω δεν μπορω να παρακολουθησω αλλο.
Μιλαμε για ανθρωπους τοση ωρα και τα σφαλματα τους και εσυ πετας ξαφνικα το θεμα στον Κυριο.
Συγχωρεστε με, υπαρχει διασταση αποψεων και θεωρησης των πραγματων.
Απλα να ξερεις οτι ο φονταμενταλισμος οδηγει σε αδιεξοδα. (τραγικα)
Με το να κραζεις τον αλλον δεν υπαρχει περιπτωση καμμια, ακομα και να καταλαβει οτι εχεις την αληθεια και να ερθει μαζι σου, απο αντιδραση και μονο.
Εκτος απο την ηρωικη ομολογια υπαρχει και η ποιμαντικη μεριμνα για τον αδερφο που εχει πλανηθει χωρις να φταιει τις περισσοτερες φορες.
Ετσι θα φερεις κοντα σου αλλοδοξους, με κορωνες και γιουργια να φαμε τους απιστους;
Τελος παντων σε αυτο το θεμα δεν θα επανελθω, ο καθενας εχει τις παγιωμενες αποψεις του.
Και κατι αλλο, επειδη εδωσες δικαιωμα με τις ατυχεις αιχμες σου για την πιστη μας, να ξερεις οτι εμεις οντες αναξιοι εχουμε ελλειπη πιστη και παρακαλουμε τον Θεον να μας προσθετει καθε μερα λιγο, εσυ που εχεις το πληρωμα της πιστεως και της αληθειας, δωσε και σε εμας λιγο...
Παμε για αλλα με αγαπη.
Μιλαμε για ανθρωπους τοση ωρα και τα σφαλματα τους και εσυ πετας ξαφνικα το θεμα στον Κυριο.
Συγχωρεστε με, υπαρχει διασταση αποψεων και θεωρησης των πραγματων.
Απλα να ξερεις οτι ο φονταμενταλισμος οδηγει σε αδιεξοδα. (τραγικα)
Με το να κραζεις τον αλλον δεν υπαρχει περιπτωση καμμια, ακομα και να καταλαβει οτι εχεις την αληθεια και να ερθει μαζι σου, απο αντιδραση και μονο.
Εκτος απο την ηρωικη ομολογια υπαρχει και η ποιμαντικη μεριμνα για τον αδερφο που εχει πλανηθει χωρις να φταιει τις περισσοτερες φορες.
Ετσι θα φερεις κοντα σου αλλοδοξους, με κορωνες και γιουργια να φαμε τους απιστους;
Τελος παντων σε αυτο το θεμα δεν θα επανελθω, ο καθενας εχει τις παγιωμενες αποψεις του.
Και κατι αλλο, επειδη εδωσες δικαιωμα με τις ατυχεις αιχμες σου για την πιστη μας, να ξερεις οτι εμεις οντες αναξιοι εχουμε ελλειπη πιστη και παρακαλουμε τον Θεον να μας προσθετει καθε μερα λιγο, εσυ που εχεις το πληρωμα της πιστεως και της αληθειας, δωσε και σε εμας λιγο...
Παμε για αλλα με αγαπη.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αδελφέ μου Θωμά, έχω την εντύπωση ότι σφάλλεις :Thomas15n έγραψε: Και δεν μου λές κάτι ακόμη, εσείς που λέτε όλα αυτά τα ωραία, πιστεύετε στον Χριστό και στην Δευτέρα Παρουσία του;
Γιατί αν πιστεύετε αληθινά, τί λόγο θα δώσετε που συμφωνείτε με τις κοσμικές "αβρότητες" με αλλόδοξους και αλλόθρησκους. Αν σας ρωτήσει και πιό πολύ όσους συνομιλούν και συμπροσεύχονται με όλους αυτούς, "γιατί συνομιλούσατε με ανθρώπους που δεν πίστευαν σε εμένα που είμαι ο Αληθινός Θεός", τί θα του απαντήσετε γιατί "είμασταν πολιτισμένοι"!!
Ή πιστεύουμε στον Χριστό και τον κηρύττουμε όπως είναι σε αλλόδοξους και αλλόθρησκους ή δεν τον πιστεύουμε οπότε μένουμε στις κοσμικότητες και τις αβρότητες.
Βρήκαμε την καραμέλα της Ιεροκατηγορίας και την πιπιλάμε ασύστολα, στα θέματα πίστης δεν υπάρχει Ιεροκατηγορία, εκεί το αντίθετο υπάρχει υποχρέωση να μιλήσουμε μπας και ακούσει κάποιος προβληματιστεί και αλλάξει πορεία. Αν δεν μιλάει κανείς πως θα αλλάξει η πορεία αυτός που κάνει λάθος; από το δήθεν αγιασμένο άτομο που θα στείλει ο θεός; μα και αυτός να έλθει τα ίδια θα του πείτε ότι Ιεροκατηγορεί, δηλαδή τί σε αυτόν θα κάνετε εξαίρεση;
1. Αλίμονο αν ένας Χριστιανός δεν μιλάει σε αλλόδοξους, ή αιρετικούς! Θεωρείς ότι χωριζόμαστε σε καθαρά πλάσματα και μιάσματα; Δεν μας έπλασε ο Ίδιος Θεός; Απλά οι συζητήσεις μαζί τους χρειάζονται προσοχή, μήπως και μας οδηγήσουν σε αμφιβολία για την ορθότητα της πίστης μας. Για τις συμπροσευχές με τους καθολικούς δεν συμφωνώ, αλλά εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος του Θεού! Ο εκπρόσωπος έχει χριστεί μέσω μυστηρίου, που σημαίνει παρουσία Θεού! Πώς εγώ ο ανάξιος, αχάριστος και αμαρτωλός θα τα βάλω μαζί του; Εξ άλλου αφού ο Θεός τον ανέχεται ως εκπρόσωπό Του και αυτός είναι ο μόνος Κριτής, εμείς δεν έχουμε καμιά αρμοδιότητα! Αν ο Θεός δεν τον ανέχεται πλέον, έχω την άποψη ότι θα στείλει κάποιον άλλο εκπρόσωπό Του να διορθώσει τα κακώς κείμενα!
2. Το να κηρύξουμε τον Χριστό δεν είναι υποχρεωτικό, γιατί δεν μπορεί να το κάνει ο καθένας! Πρέπει να είναι πολύ προχωρημένος πνευματικά, διαφορετικά θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα!
3. Αν θεωρείς ότι η ιεροκατηγορία είναι μύθος, τότε κινδυνεύεις πραγματικά! Συζήτησέ το με τον πνευματικό σου, δεν μπορώ να σου πω τίποτε άλλο! Και η κουβέντα σου για "το δήθεν αγιασμένο άτομο" νομίζω ότι είναι προσβλητική! Όχι για μένα, βεβαίως.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Οι συμπροσευχές και τα συλλείτουργα είναι συζητήσεις; Γιατί δεν συμφωνείτε με τις συμπροσευχές που γίνονται; Οι παπικοί έχουν έγκυρα μυστήρια; Αν έχουν έγκυρα μυστήρια γιατί δεν προχωρούμε στην ένωση φανερά; Αν δεν έχουν έγκυρα μυστήρια πώς δέχονται οι ορθόδοξοι ως Ιερείς ανθρώπους που δεν είναι ουσιαστικά Ιερείς; όντας οι ίδιοι εκπρόσωποι του Θεού, που έχουν χριστεί μέσω μυστηρίου;aposal έγραψε: Απλά οι συζητήσεις μαζί τους χρειάζονται προσοχή, μήπως και μας οδηγήσουν σε αμφιβολία για την ορθότητα της πίστης μας. Για τις συμπροσευχές με τους καθολικούς δεν συμφωνώ, αλλά εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος του Θεού! Ο εκπρόσωπος έχει χριστεί μέσω μυστηρίου, που σημαίνει παρουσία Θεού!
Όλα αυτά τα αντιφατικά είναι ταυτόχρονα και σωστά; Τί σημαίνει Ορθοδοξία; τα άμφια, η μουσική, η αγιογραφία ή το ορθό δόγμα;
Οι ουνίτες που τους δέχονται οι Παπικοί ως Εκκλησία, σε τί διαφέρουν από όσους ορθόδοξους λένε τον Πάπα Άγιο Πατέρα και Αδελφό τους; Υπάρχουν σήμερα αιρετικοί ή όχι; Εφ'όσον δεν υπάρχουν γιατί δεν προχωρούμε σε άμεση ένωση με αυτούς; Εφ'όσον υπάρχουν προς τί η αναγνωρισή τους από τους ορθοδόξους; Η ορθοδοξία και η αίρεση είναι το ίδιο στα μάτια του Θεού; Οι πατέρες όλων των αιώνων αναγνώριζαν τους αιρετικούς ή τους πολεμούσαν; Όποιος αναγνωρίζει την αίρεση ως Εκκλησία παραμένει ορθόδοξος; Η αναγνώριση της αιρεσης ως Εκκλησίας και η κοινωνία μαζί της δεν καθιστά τον ορθόδοξο αιρετικό; Σε έναν αιρετικό ο ορθόδοξος οφείλει τιμή και αναγνώριση ή απόρριψη;
Πολλά τα ερωτήματα απαντήστε τα μόνοι σας με την συνείδησή σας, αν σας πει ότι είστε στον σωστό δρόμο συνεχίστε. Αν όχι μην κατηγορείτε όσους δεν συμφωνούν με όλα αυτά.
Ή δεν κατάλαβες ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, δεν μίλησα γιά πλήρωμα της πίστεως και τέτοια, υπάρχει όμως και η συνείδηση της Εκκλησίας και των πιστών και αυτή δεν μπαίνει στην ζυγαριά, εσύ που την ζυγίζεις πρόσεξε μην βρεθείς ελλιποβαρής, γιατί εγώ δεν την ζυγίζω με καμμία ζυγαριά, η συνείδηση είναι απόλυτα ελεύθερη γιά ορισμένους γιά άλλους πάλι όχι. Προτιμώ τους πρώτους.dionysisgr έγραψε:Και κατι αλλο, επειδη εδωσες δικαιωμα με τις ατυχεις αιχμες σου για την πιστη μας, να ξερεις οτι εμεις οντες αναξιοι εχουμε ελλειπη πιστη και παρακαλουμε τον Θεον να μας προσθετει καθε μερα λιγο, εσυ που εχεις το πληρωμα της πιστεως και της αληθειας, δωσε και σε εμας λιγο....
Χαίρετε αδερφοί.
Αγαπητέ Θωμά, δεν θα πάρεις απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, όπως πολλοί από μας δεν παίρνουμε, όμως δεν πειράζει, ξέρει ο Θεός.
Η' μπορεί να πάρεις ως απάντηση τη συνηθισμένη--> "φονταμενταλιστή", "Ιεροκατήγορε",...
Η' και εμείς δεν συμφωνούμε, δηλαδή τα θεωρούμε αντιορθόδοξα, αλλά δεν μιλάμε, δεν είναι και τίποτα δα που δεν επιτρέπει ο Πατριάρχης να γίνονται βαφτίσεις παπικών και άλλων σε όλα τα μοναστήρια του , αφού θεωρεί το βάπτισμα όλων των αιρέσεων ισότιμο με της Ορθοδοξίας.
Οσο για το
aposal έγραψε:
Απλά οι συζητήσεις μαζί τους χρειάζονται προσοχή, μήπως και μας οδηγήσουν σε αμφιβολία για την ορθότητα της πίστης μας. Για τις συμπροσευχές με τους καθολικούς δεν συμφωνώ, αλλά εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος του Θεού! Ο εκπρόσωπος έχει χριστεί μέσω μυστηρίου, που σημαίνει παρουσία Θεού!
Εμείς αδερφέ ως μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, ως Χριστιανοί δεν έχουμε χριστεί? Εμείς δεν έχουμε παρουσία Θεού! Είναι προνόμιο μόνο Ιερέων και Πατριαρχών? Δεν γνωρίζεις ότι κάθε Χριστιανός φέρει την Γενική Ιερωσύνη από τον Χριστό?
Δεν είναι κατηγορία, το να λες τα πράγματα όπως έχουν, είναι απλή
ομολογία της Αλήθειας. Αν δεν τα λες όπως έχουν είναι νοσηρό, είναι παποκαισαρσμός, είναι πολλά...
Ακόμη δεν ειρωνεύομαι τους αδερφούς μου(το ευλογείτε το λένε πολύ στο Αγιο Όρος, ακόμη και μοναχοί προς λαϊκούς...)
Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα η συζήτηση, διότι υπάρχει τεράστιο χάσμα σε αυτό το θέμα.
Ο Θεός να σας έχει καλά.
Αγαπητέ Θωμά, δεν θα πάρεις απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, όπως πολλοί από μας δεν παίρνουμε, όμως δεν πειράζει, ξέρει ο Θεός.
Η' μπορεί να πάρεις ως απάντηση τη συνηθισμένη--> "φονταμενταλιστή", "Ιεροκατήγορε",...
Η' και εμείς δεν συμφωνούμε, δηλαδή τα θεωρούμε αντιορθόδοξα, αλλά δεν μιλάμε, δεν είναι και τίποτα δα που δεν επιτρέπει ο Πατριάρχης να γίνονται βαφτίσεις παπικών και άλλων σε όλα τα μοναστήρια του , αφού θεωρεί το βάπτισμα όλων των αιρέσεων ισότιμο με της Ορθοδοξίας.
Οσο για το
aposal έγραψε:
Απλά οι συζητήσεις μαζί τους χρειάζονται προσοχή, μήπως και μας οδηγήσουν σε αμφιβολία για την ορθότητα της πίστης μας. Για τις συμπροσευχές με τους καθολικούς δεν συμφωνώ, αλλά εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος του Θεού! Ο εκπρόσωπος έχει χριστεί μέσω μυστηρίου, που σημαίνει παρουσία Θεού!
Εμείς αδερφέ ως μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, ως Χριστιανοί δεν έχουμε χριστεί? Εμείς δεν έχουμε παρουσία Θεού! Είναι προνόμιο μόνο Ιερέων και Πατριαρχών? Δεν γνωρίζεις ότι κάθε Χριστιανός φέρει την Γενική Ιερωσύνη από τον Χριστό?
ομολογία της Αλήθειας. Αν δεν τα λες όπως έχουν είναι νοσηρό, είναι παποκαισαρσμός, είναι πολλά...
Ακόμη δεν ειρωνεύομαι τους αδερφούς μου(το ευλογείτε το λένε πολύ στο Αγιο Όρος, ακόμη και μοναχοί προς λαϊκούς...)
Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα η συζήτηση, διότι υπάρχει τεράστιο χάσμα σε αυτό το θέμα.
Ο Θεός να σας έχει καλά.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν σε κατηγορώ αδελφέ μου! Είμαι πολύ χειρότερός σου για να το κάνω! Απλά έχω την εντύπωση ότι σε κάποια θέματα σφάλλεις και προκειμένου να υποπέσεις σε αμαρτίες θεωρώ καλό να τα συζητήσεις με τον πνευματικό σου.Thomas15n έγραψε:Πολλά τα ερωτήματα απαντήστε τα μόνοι σας με την συνείδησή σας, αν σας πει ότι είστε στον σωστό δρόμο συνεχίστε. Αν όχι μην κατηγορείτε όσους δεν συμφωνούν με όλα αυτά.
Μην το εκλάβεις ως παρατήρηση δασκάλου σε μαθητή, αλλά ως πονεμένου αδελφού προς αδελφό.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

1. Έχουμε πάρει το χρίσμα του Χριστιανού, όχι του εκπροσώπου του Θεού! Ό,τι και να είναι ο εκπρόσωπος, ακόμη και ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου, έχει τη δύναμη, όποτε το θελήσει, να κατεβάσει τον Θεό στη γη (μέσω τω μυστηρίων)! Και αυτή τη δύναμη του την έδωσε ο Ίδιος ο Θεός! Γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους εκπροσώπους Του και ιδιαίτερα ευλαβείς! Γιατί η ευλάβεια δεν πηγαίνει στον κληρικό, αλλά στον Θεό! Και όταν εσείς αδελφοί μου κατηγορείτε τον εκπρόσωπό Του ως αιρετικό, που ο Ίδιος ο Θεός τον ανέχεται, ποιόν νομίζετε ότι κατηγορείτε;fotios έγραψε:Εμείς αδερφέ ως μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, ως Χριστιανοί δεν έχουμε χριστεί? Εμείς δεν έχουμε παρουσία Θεού! Είναι προνόμιο μόνο Ιερέων και Πατριαρχών? Δεν γνωρίζεις ότι κάθε Χριστιανός φέρει την Γενική Ιερωσύνη από τον Χριστό?
Ο Θεός να σας έχει καλά.
Είστε κριτές;
Είστε Θεοί;
Είστε εκπρόσωποι του Θεού για να έχετε την αρμοδιότητα να το κάνετε;
2. Και μακριά αδελφέ μου Φώτη από λογικές του τύπου : Δεν κατηγορώ, απλά λέω την αλήθεια! Μου θυμίζει το ανέκδοτο : "Δεν είμαι ρατσιστής, αυτοί είναι Αλβανοί"!
Αδελφοί μου, ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ από μόνοι μας για να έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με τους άλλους!