Σύμμαχος όλων των εκκλησιομάχων ο μητροπολίτης Μεσσηνίας

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Σύμμαχος όλων των εκκλησιομάχων ο μητροπολίτης Μεσσηνίας

Δημοσίευση από Thomas15n »

dionysisgr έγραψε:Εθνικες δρασεις, ιεραποστολη απο ανθρωπους που ειναι πνευματικα νηπια, (λαθος και μονο η αναφορα στον Αγιο Κοσμα τον Αιτωλο, Thomas15n, αποτελει ιεροσυλια εστω και απο αμελεια σου), διαφοροι αστοχοι ηρωϊσμοι, και συγχυση, και ενταση, και αποπροσανατολισμο θα φερουν σε ολους.
Και τί προτείνεις να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να περιμένουμε την εξ'ύψους βοήθεια, αυτό περίμεναν και οι Βυζαντινοί όταν οι Οθωμανοί έμπαιναν στην πόλη!
Όταν θα έφταναν στον κίονα του Κωνσταντίνου να κατέβει άγγελος Κυρίου να δώσει σε κάποιον! ένα ξίφος και να κυνηγήσει τους άπιστους μέχρι την κόκκινη μηλιά.
Ο άγγελος όμως δεν κατέβηκε και το κράτος έσβησε και αφανίστηκε, τί θέλετε να τα ξαναπάθουμε και κατόπιν να κλαίμε γιά τον αφανισμό της ελληνικής κοινωνίας πλέον και όχι του κράτους, το κράτος θέλουν να υπάρχει τους έλληνες ορθόδοξους δεν θέλουν να υπάρχουν, γιά αυτό διαβρώνουν πρώτα τους έλληνες και κατόπιν γιά σιγουριά αφήνουν να μπαίνουν όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες που κατά σύμπτωση είναι κυρίως μουσουλμάνοι.
Ελπίζω μόνο στην φτώχεια που θα πέσει μήπως και ξυπνήσει τους έλληνες από τον λήθαργο που έχουν πέσει και πάνε γιά εξαφάνιση στην ίδια τους την χώρα και αναγκάσει τους λαθρομετανάστες να καταφύγουν σε άλλες χώρες, αυτοί που κινδυνεύουν δεν είναι οι λαθρομετανάστες που έρχονται από χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό από τον ελληνικό, αλλά οι έλληνες στην ίδια την Ελλάδα.
Ή μήπως όσοι λένε ότι κινδυνεύουμε λόγιοι αλλά και πνευματικοί (και επίσκοποι) είναι όλοι ηλίθιοι και μόνο οι διάφοροι αριστεροφασίστες ανθέλληνες που μισούν ότι είναι ελληνικό και ορθόδοξο είναι οι "φωτισμένοι".
Άβαταρ μέλους
akylina
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από akylina »

Καλημέρα σε όλους. Για άλλη μια φορά, το θέμα αυτό θίγει το σημαντικό θέμα που αφορά τους μητροπολίτες διαφόρων περιοχών. Μια καυτή πατάτα που πρέπει να βγεί απο τον φούρνο, όπως είχα ξαναγράψει σε άλλο παρόμοιο θέμα, διότι θα πιάσει φωτιά.. Ο καθένας με τις θέσεις που καταγράφει εδώ, δείχνει τα άν έχει γνώσεις περί μητροπολιτών...(δεν το αναφέρω ως μομφή για κανέναν αδελφό)
Θα ήθελα με την ανάρτησή μου αυτή να ευχαριστήσω τον Thomas15n για την παρουσίαση των δεδομένων του. Μας δείχνει μια διαφορετική εικόνα απο αυτή που ίσως ξέρουμε, ή μας έχουν πείσει ότι είναι και η σωστή.. Άς ψάξουμε λίγο καλύτερα & ίσως διαπιστώσουμε πολλά να κρύβονται πίσω απο τις θέσεις ή το image κάποιων μητροπολιτών..
Αυτό που πολλές φορές έχει γραφτεί, το ότι πρώτα ας κοιτάξουμε τον εαυτό μας & μετά ας ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα (& πάλι δεν θέλω να αφήσω υποννοούμενο για κανέναν αδελφό, απλά είναι κάτι που ακούγεται συχνά) θεωρώ οτι αξίζει να συζητηθεί χωριστά σε κάποια καινούρια ενότητα..
-Αινείτε τον Κύριον εκ των ουρανών,αινείτε αυτών εν τοις υψίστοις..
-Ευφράνθην επι τοις ειρηκόσι μοι εις οίκον Κυρίου πορευσόμεθα. Εστώτες ήσαν οι πόδες ημών εν ταις αυλαίς σου, Ιερουσαλήμ..
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

Thomas15n έγραψε:Και τί προτείνεις
Εσύ τι ακριβώς προτείνεις;
Πές μας να ξέρουμε δηλαδή..

Επειδή εγώ γνωρίζω τα εξής απλά πράγματα για την επίλυση κάθε ζητήματος / προβλήματος:

Πρώτον
Διάγνωση: δλδ ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα;

Δεύτερον
Στόχος: πως θέλω να είναι η κατάσταση όταν θα έχει επιλυθεί το πρόβλημα / ζήτημα;

Τρίτον
Ποιά στρατηγική θα ακολουθήσω για να φτάσω στον στόχο απ το υπάρχον πρόβλημα;

Τέταρτον
Ποιές επιμέρους τακτικές θα εφαρμόσω για να φτάσω στον στόχο εφαρμόζοντας την στρατηγική μου;

Μπορείς λοιπόν όμορφα και ωραία να μας παραθέσεις εδώ περιγράφοντας μας

Ποιό είναι το πρόβλημα για σένα
Πώς θα ήθελες να είναι τα πράγματα
Με ποιόν τρόπο πιστεύεις ότι μπορούν να γίνουν τα πράγματα όπως θα ήθελες να είναι.

Για να έχουμε μια βάση συζήτησης αν πραγματικά βέβαια επιθυμείς μια σοβαρή συζήτηση και όχι μια συζήτηση επί τη βάσει χαρακτηρισμών κάποιων προσώπων ή με αναδρομές σε ιστορικά γεγονότα και τα λοιπά γραφικά που αναφέρεις στην παράθεσή σου.
Επαναλαμβάνω.. εάν επιθυμείς μια σοβαρή συζήτηση.
Διαφορετικά μένεις με τους.. αφορισμούς σου και τους χαρακτηρισμούς σου..
Είναι εξ άλλου ο πιο εύκολος τρόπος που ακολουθούν όσοι δεν γνωρίζουν να διαλέγονται
Αντί να εστιάσουν την συζήτηση στο θέμα /πρόβλημα / ζήτημα την μεταστρέφουν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και ύβρεις.. πάγια πολιτική των πάσης φύσεως κακοπροαίρετων ή ανίδεων και άσχετων με το υπο συζήτησιν θέμα συνομιλητών.

Αναμένω .. καθόλου μα ..καθόλου εναγωνίως!.. χαλλλαρά.. πολύ χαλλλαράαα...

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

Kαι αυτοί που σιωπούν Akylina,σιωπούν για τους δικούς τους λόγους .
Το πιθανότερο είναι να περιμένουν την επίσημη θέση της Εκκλησίας μας και δίχως να προκαταλαμβάνουν αυτή.

Δεν δικαιολογώ αλλά και δεν κατηγορώ και ούτε μέμφομαι τον καθένα .
Ο Θεός γνωρίζει πώς ο καθένας και με πια ελατήρια αισθάνεται,σκέφτεται και πράττει και ανάλογα δίκαια τον κρίνει και όχι εμείς.

Θεωρώ όμως ,ό,τι μας βαραίνει και ό,τι μας απασχολεί, ο πρώτος που θα πρέπει να το μαθαίνει και ιδίως περί ρασοφόρων ,είναι ο Δίκαιος και Παντεπόπτης Κριτής. Ό,τι έχουμε να πούμε να το λέμε σ` Αυτόν.
Αυτός είναι που ακούει τον αναστεναγμό από τα βάθη της ψυχής μας και Αυτός θα ενεργήσει
τα πρέποντα. Και σίγουρα τότε τ`αποτελέσματα θα είναι θεάρεστα.
Ας βομβαρδίζουμε το τοπίο με τη προσευχή και όλα τ` άλλα είναι εύκολα .

Θέλω όμως να εξομολογηθώ και κάτι που δεν με αναπαύει,αλλά και που με προβληματίζει αρκετά .
Γιατί να συνεχίζεται αυτή η θεολογική γκρίνια;

Αφού ο Κύριός μας μας οδηγεί σίγουρα και σταθερά ,γιατί αυτή η παρατεταμένη ταραχή και που μη τι άλλο εκπέμπει μια αδυναμία μερικών σε άλλους με αρνητικά συμπεράσματα περί Ορθοδοξίας;

Ποιοι είμαστε εμείς που θέλουμε όλα να τα διορθώσουμε εξ ιδίων δυνάμεων;
Ας αναλογιστούμε. Τι μπορεί να κρύβεται πίσω απο τη εμμονή μας αυτή;
Αυτά.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Άβαταρ μέλους
akylina
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από akylina »

Καλέ μας αδελφέ, andreasmas.. Να είσαι καλά για την προσπάθεια σου, μείωσης της όποιας έντασης έχει δημιουργηθεί.. Μια ένταση που ίσως κρύβει "πόνο" & απο τις δύο πλευρές, εννοώ πάντα τις απόψεις που έχουν δημιουργηθεί.

Πόνο που σχετίζεται με με τις ίσως κακές αποφάσεις μητροπολιτών (που επηρρέασαν κάποιους), ή πόνο που μπορεί να προκαλούν τα όποια Μ.Μ.Ε, στις καρδιές των πιστών, Ορθόδοξων Χριστιανών (επηρρεάζοντας δηλ. & εδώ κάποιους άλλους). Όσο μεγαλύτερη ένταση, τόσο μεγαλύτερος ψυχικός πόνος κρύβεται, υπάρχει στους συντάκτες των άρθρων..

Είμαστε θεατές της έκφρασης της ψυχής, της έκφρασης αυτού του πόνου. Αξίζει να καταθέσουμε με ανάλυση πλέον, τι είναι αυτό που μας πληγώνει και στις δύο αυτές περιπτώσεις. Εδώ υπάρχει ένα μέρος της λύσης. Τι είναι αυτό που μου δημιουργεί ή θα μου δημιουργήσει πρόβλημα όταν ένας μητροπολίτης έχει τις τάδε απόψεις και τις δείνα θέσεις;;; Ή τι πρόβλημα θα έχω άν ο Ο.Τ κρατά αυτή τη στάση;; ;Aς αναλογιστούμε ο καθένας μας, για την ενορία του, την πόλη του, την οικογένειά του, τα παιδιά του.. (& για την κοινωνία μας). Άν διαβάσουμε τις αναρτήσεις θα δούμε πως αυτά έχουν σχετικά απαντηθεί & απο τις δύο πλευρές των απόψεων.

Φοβάμαι όμως & το λέω ειλικρινά, πως η Εκκλησία δεν θα δώσει απαντήσεις.. Ή θα αργήσει τόσο, που όλα θα είναι πια μακρινό παρελθόν.. Τον φόβο μου αυτό, τον ενισχύει η μέχρι τώρα ιστορία.. & Όχι η παλιά, μα και η εντελώς σύγχρονη.. Ώς τότε όλοι είναι αναγκαίο να κάνουμε προσευχή, όπως ωραία αναφέρεις να φωτίζει ο Θεός.. Όλους μας..

Θα ήθελα κλείνοντας να πώ, πως δεν μπορούμε να κάνουμε χαρακτηρισμούς σε κανέναν, επειδή λέει τις απόψεις του... Να δίνουμε επίθετα στους αδελφούς μας στο site.. Ή να αφήνουμε σύννεφα ειρωνίας να αιωρούνται πάνω απο τα κεφάλια όλων μας.. Με πληγώνει πολύ αυτό, δεν το αντέχω.. Σας παρακαλώ ας σταματήσουμε τις συμεριφορές αυτές. Άς κάνουμε αγώνα ενάντια στον "κακό".. Είμαστε στην ακαλιά της Παναγίας, αυτό δείχνει & η εικόνα του site...
-Αινείτε τον Κύριον εκ των ουρανών,αινείτε αυτών εν τοις υψίστοις..
-Ευφράνθην επι τοις ειρηκόσι μοι εις οίκον Κυρίου πορευσόμεθα. Εστώτες ήσαν οι πόδες ημών εν ταις αυλαίς σου, Ιερουσαλήμ..
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

Πολλές φορές ο λόγος ,προφορικός ή γραπτός δεν αποδίδει το πραγματικό περιεχόμενο που επιδιώκει να βγάλλει προς τα έξω ο λέγων .
Ιδιαιτέρως εγώ έχω την αδυναμία αυτή και φοβούμαι μήπως, παρά τη θέλησή μου ,πλήγωσα κάποιον αδελφό .
Αν είναι όντως έτσι ,συγχωρέστε με ,κι ας γίνομαι γραφικός.

Συμφωνώ με τον τρόπο που τοποθετείς τα τεκτενόμενα ,Akylina.
Πράγματι , είμαστε μια οικογένεια , είμαστε αδέλφια και μέσα στις φλέβες μας κυκλοφορεί το αίμα του Χριστού μας.Τα πάντα μας ενώνουν και δεν μας χωρίζει τίποτα ,δεν είναι ποτέ δυνατόν να μας χωρίζει τίποτα.
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Αγαπητέ ΤΗΟΜΑS 15επίτρεψέ μου, αν και δεν το συνηθίζω, να κάνω κάποιες πιο προσωπικές παρατηρήσεις, στα γραφόμενά σου πάντα. Είσαι λίγο οξύς αλλά πιστεύω ότι αυτό οφείλεται στο ότι μάχεσαι και αγωνιάς για το μέλλον της πατρίδος μας και της θρησκείας μας, αυτό όμως δεν μας δικαιώνει αυτόματα για ότι πράττουμε ή ότι λέμε. Έχεις δίκιο σε ορισμένες επισημάνσεις σου – όχι όλες-, αλλά μην θεωρείς ότι είσαι ο μόνος που ανακάλυψες την Αμερική.
Ο χρόνος θα μας δείξει, και η σταθερότητα στον αγώνα μας, όποιος και αν είναι αυτός, στο αν παραμένουμε στην παράταξη του Κυρίου, και αν είμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας και απέναντι στον Θεό Όταν μάχεσαι ο χρόνος προσθέτει πείρα, και το αποτέλεσμα γίνεται πιο ουσιαστικό, αν και όχι τόσο θορυβώδες.
Ο εχθρός μας είναι ο Διάβολος και τα τάγματά του είτε πνευματικά – στον πνευματικό κόσμο- είτε στον υλικό με τα όργανα και τους εν γνώσει και συνειδήσει υπηρέτες του, είτε με τους εν αγνοία. Εχθρός μας όμως είναι εξίσου και ο κακός εαυτός μας.
Όταν ξεκινάμε ο κάθε ένας με ζήλο (καλό) την προσπάθειά μας, έχουμε να κάνουμε με πονηρία απύθμενη του εχθρού, που συγκεντρώνει αιώνες των αιώνων πείρα. Εχουμε να κάνουμε επίσης και με τις δικές μας ατέλειωτες αδυναμίες και πάθη. Ο χρόνος και η υπομονή ήταν αυτή που μας κάνει με την βοήθεια του Θεού να γίνουμε λίγο πιο αποτελεσματικοί στον πόλεμο αυτό, αν και κινδυνεύουμε από πολλά και ανά πάσα στιγμή.
Ο εχθρός λοιπόν μας πολεμάει και ανοιχτά – εξωτερικά με τα όργανά του, και εσωτερικά στον προσωπικό μας εσωτερικό κόσμο, ακόμα και μέσα από την στρατευμένη εκκλησία, στέλνοντας δικά του όργανα, τα οποία εργαζόμενα προς αυτή την κατεύθυνση προκαλούν πραγματική πανωλεθρία, διότι πάντα ο εσωτερικός εχθρός είναι και ο πιο επικίνδυνος.
Μέσα λοιπόν στο στρατόπεδό σου ενδέχεται ο εχθρός να έχει στείλει επικίνδυνους καταδρομείς που με την παραλλαγή τους, επιφέρουν με τρόπο και μεθόδους που δεν μπορούμε να φανταστούμε αφάνταστη ζημιά.
Χρησιμοποίησε αν μπορείς την ορμή τους προς όφελός σου, εντόπισέ τους και απομόνωσέ τους. Πρέπει επίσης να έχουμε εμπιστοσύνη αδιάκριτη μόνο στον Αρχηγό της πίστεώς μας, διότι εξήλθε νικών και ίνα νικήσει.
Εντόπισε πρώτα που είναι ο εχθρός, μην ρωτάς πόσος είναι αλλά που είναι, και είναι και μέσα μας και μέσα στον κόσμο μας, κατόπιν κάνε ότι μπορείς, αλλά σκέψου ο εξωτερικός εχθρός αντιμετωπίζεται διαφορετικά, και διαφορετικά ο εσωτερικός που είναι και πιο επικίνδυνος. Πολεμώντας το κακό εαυτό μας κατά περίεργο τρόπο γίνεται πιο φανερός και ανίσχυρος ο εξωτερικός εχθρός, έτσι τον πολεμάμε πιο αποτελεσματικά.
Είναι δεδομένο ότι ο εχθρός ευρίσκεται εντός των τοιχών, μπορεί να φοράει και ράσα, να παρουσιάζεται σαν΄΄ έγκριτος θεολόγος’’, να συκοφαντεί, να πλανά, να εκμεταλεύεται τις αδυναμίες μας, να σπέρνει διχόνοιες, δήθεν νεωτερισμούς, όμως έτσι γίνεται και πιο φανερός, δεν μπορεί να μην ενεργήσει, αυτός είναι ό λόγος που βρέθηκε ανάμεσά μας, εντόπισέ τον και…..να του τη φυλάς, για όταν έλθη η ώρα, και να είσαι βέβαιος ότι θα έλθη. ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
avvas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από avvas »

Andreasmas έγραψε:Πολλές φορές ο λόγος ,προφορικός ή γραπτός δεν αποδίδει το πραγματικό περιεχόμενο που επιδιώκει να βγάλλει προς τα έξω ο λέγων .
Ιδιαιτέρως εγώ έχω την αδυναμία αυτή και φοβούμαι μήπως, παρά τη θέλησή μου ,πλήγωσα κάποιον αδελφό .
Αν είναι όντως έτσι ,συγχωρέστε με ,κι ας γίνομαι γραφικός.
Μιάς και το ζητάς εγώ σε συγχωρώ επειδή ειδικά εσύ με έχεις στενοχωρέσει άπειρες φορές!
(καλά.. ένα αστείο είπαμε.. μην το πάρεις στα σοβαρά :lol: )

Ειλικρινά πάντως .. δεν σας καταλαβαίνω...
Γιατί φοβάστε τόοοσο πολύ λίγη ... ένταση παραπάνω;
Τόσο κακό είναι;
Εδώ ο απόστολος Παύλος με τον απόστολο Πέτρο παραλίγο να παίξουν ..μπουνιές
Εμείς είμαστε ανώτεροι και δεν θέλουμε ούτε να οργιστούμε ή και να εκραγούμε ενίοτε;
Δεν χάθηκε και ο κόσμος βρε αδερφέ!
Πέφτει ο άνθρωπος και σηκώνεται.. οργίζεται και ξεοργίζεται..
αμαρτάνει και μετανοεί.. και πάλι απ την αρχή..
Αυτή δεν είναι η ζωή του πιστού;
Τι είμαστε δλδ..; μούμιες σε .. γυάλα;

Αυτό που δεν είναι εντάξει είναι η κακή προαίρεση..
Πέραν αυτού ...όλα καλοδεχούμενα!
Οργίζεστε και μη αμαρτάνετε! μας προστάζει ο Χριστός.

Και όχι.. εγώ δεν αισθάνομαι και ενοχές άμα κάποιος ενοχληθεί απ όσα γράφω..
Σιγά τώρα!
Μπορεί και να ΜΗΝ ενοχληθεί αν θέλει. Έτσι δεν είναι;
Το ότι ενοχλείται σημαίνει πως τον βολεύει σε κάτι..
Αλλοιώς γιατί να ενοχληθεί; γιατί να πειραστεί; χμμμ..
Μόνο για να αποκτήσει δικαίωμα να την λέει στον αββάς ενοχλείτα.. :lol:
Καλά να πάθει τότε! (καλά έτσι; όχι τίποτε κακό. καλά!)

...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»

Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Γενικώς αποφεύγω να πάρω θέση σε θέματα που μυρίζει φανατισμό, γιατί νιώθω πως δεν έχω τίποτα να προσφέρω με τη γραφή μου πέρα από στείρα αντιπαράθεση.
Γενικώς συμφωνώ με Avvas και Διονύση.
Όσον αφορά το Θωμά νομίζω πως με το τρόπο που έχει τοποθετησει τα πράγματα στο μυαλό του, χάνει νομίζω και το όποιο δίκαιο του λόγου του.
Κατ αρχην νομίζω πως αυτό το Ορθοδοξία = Ελληνισμός θα πρέπει να μπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε υγιείς και σωστές βάσεις. Και βέβαια έχουν άμεση σχέση αυτά τα δύο, όμως δεν είναι θέμα της ορθοδοξίας το νομοσχέδιο για τη μετανάστευση. Και τέλος πάντων δεν είναι θέμα έτσι όπως το βάζει ο Θωμάς.
Εγώ ένιωσα πολύ καλά όταν είδα τον αρχιεπίσκοπο μας, να είναι παρών στο υπουργικό συμβούλιο.
Δεν το θυμάμαι ξανά στο σύγχρονο παρελθον και μου άρεσε.
Στην κατ ιδίαν συνάντηση του αρχιεπίσκοπου με τον πρωθυπουργό δεν ξέρουμε τι συζητήθηκε, οπότε νομίζω δεν χρειάζεται να έχουμε άποψη.
Αν θεωρητικά ο αρχιεπίσκοπος έκανε και έλεγε αυτά που φαίνεται να οραματίζεται ο Θωμάς τότε μάλλον θα υπήρχε σοβαρό θέμα με το ρόλο του και την χριστιανική υπόστασή του.
Τελειώνω πως σε κάποια θέματα με στεναχωρούν και εμένα κάποιοι λίγοι μητροπολίτες.
Για πνευματικούς, εκκλησιαστικούς λόγους και ορισμένοι για λόγους οικονομικής διαχείρισης.
Προς Θεού όμως, όχι για λόγους εθνικούς.
Όταν ακούω τον Θεσσαλονίκης να μιλάει ως σύγχρονος Κολοκοτρώνης παθαίνω ότι παθαίνει ο Θωμάς με τον Αρχιεπίσκοπο.
Και τέλος πάντων οι θέσεις του Θωμά για τον Ελληνισμό πιθανόν να είναι και σωστές.
Την έκφρασή τους δεν είναι δυνατόν να την επιζητεί από την ορθοδοξία και αν δεν τη βλέπει να του φταίει η ορθοδοξία.
Όσον αφορά τα παραδείγματα ΄που αναφέρθηκαν περί βυζαντινής αυτοκρατορίας ας μην τα σχολιάσω.
Για την σχέση ορθοδοξίας κράτους τους τελευταίους αιώνες ύπαρξης της αυτοκρατορίας έχει μιλήσει σαφώς η ελληνική ιστορία.
Ο Χριστός μας σταυρώθηκε για την οικουμενική αγάπη. Ας μην το ξεχνάμε αυτό.
Αν κάποιοι τώρα διαβάζοντας π.χ. τις επιστολές του Απόστολου Παύλου βγάζουν συμπεράσματα για την προστασία (από τη μεριά της ορθοδοξίας) του Ελληνισμού, έ τότε ας ψάξουν στο ληξιαρχείο της πόλης τους γιατί είναι πολύ πιθανό ο Χριστός μας και οι 11 εκατομμύρια ορθόδοξοι άγιοι, όσιοι, μάρτυρες να έχουν γεννηθεί στη πόλη τους.
pan
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pan »

Το ποιώ σίγουρο είναι, σαν Ορθόδοξη Ελλάδα που ήμαστε (όσοι μείναμε τέλος πάντων) πολεμούμαστε από παντού. Είναι βέβαιο ότι ο κακός ασχολείται με τους Ορθοδόξους πιο πολλή, γιατί τους άλλους τους έχει στο χέρι.
Κατά την γνώμη μου θα πω τα εξής, θα τα πω σαν Παναγιώτης για να μην έχουμε πάλι τα γνωστά.
Σε έναν καλά οχυρωμένο αντίπαλο τον πολεμάς από μέσα. (Δούρειος Ίππος)
Πρώτα άρχισαν με το ημερολογιακό, χωρισμός παλαιό-νέο
μετά ήρθαν τα ξενόφερτα ήθη και έθιμα, όπως παντελόνι για τις γυναίκες, βάψιμο μαλλιών για άνδρες κ.τ.λ, τα ξέρουμε όλοι δεν είναι ανάγκη να τα αναφέρω
μετά η τηλεόραση η αρχή της εξαπλώσεως των κακών γενομένων
μετά, βιασμοί, δολοφονίες, εκτρώσεις, κ.α.
Πού τα είχαμε εμείς αυτά πριν 50 χρόνια; Οι ιερείς πήγαιναν στα σπίτια και βοηθούσαν, οι γειτόνοι σου μιλούσαν υπήρχε αλληλοκατανόηση
Τα παιδιά μας τα στέλνουμε να μάθουν γράμματα και τους δίνουν ένα φορτηγό βιβλία + τα φροντιστήρια + τα τηλέφωνα +++++ τσιγάρα, ποτά, βλαστήμιες
Που να βρουν χρόνο τώρα για Κυριακάτικη Θ.Λειτουργία; βλέπετε έχουν και τα αθλητικά τους.
Πολλή λένε : μια μέρα μας μένη θα καθίσουμε να ξεκουραστούμε, και όχι μόνο δεν ξεκουράζονται αλλά τρέχουν στα γήπεδα πάνε για σκι πάνε πολλή για κυνήγι αφού σηκωθούν 5 το πρωί. Οι γάμοι γίνονται Σάββατο και το τραπέζι το βράδυ, που να πάει την άλλη μέρα στην Εκκλησία. Και αυτός με 7 έτη συμβόλαιο. Ο Ιερέας δεν βαπτίζει το παιδί όλο μέσα στην κολυμπήθρα γιατί φοβάται μην πνιγεί που τώρα μερική πάνε τα παιδιά όταν γίνουν μεγάλα. Στην βουλή στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης οι κομουνιστές φεύγουν για να μην ¨μολυνθούν¨ οι κηδείες αρχίζουν να παίρνουν και αυτές ξενόφερτο χαρακτήρα θέλουν να καίνε τους νεκρούς να τους βάζουν σε δοχεία και να τους έχουν σπίτια τους.
Στην θάλασσα γυμνοί, στα μπαρ γυμνοί, στο δρόμο γυμνοί, στην Εκκλησία γυμνοί.
Πόσοι κάνουν το σταυρό τους όταν πάνε έξω να φάνε στο εστιατόριο ή όταν περνάνε έξω από την Εκκλησία;
Ποιος πρωθυπουργός βγήκε να μιλήσει στη βουλή και άρχισε έτσι: εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, σήμερα αγαπητή αντιπολίτευση έχουμε αυτό το θέμα.
Σίγουρα τώρα θα λέτε πάει τρελάθηκε το παιδί ή αν δεν το πείτε εσείς που ασχολείσθε με την Εκκλησία, οι επισκέπτες θα νομίζουν ότι μπήκαν σε άλλο κόσμο.
Όταν κάποιος μολυνθεί με γάγγραινα σιγά σιγά σαπίζει όλος αν δεν πάει στο γιατρό.
Έτσι και όλα όσα ανέφερα είναι σαν την γαγγραινα που μας κατάτρωει σιγά-σιγά.
Δεν πιστεύω ότι θα πάμε στο Γιατρό γιατί θα έρθει ΑΥΤΟΣ σε μας, όχι γιατί το αξίζουμε αλλά γιατί υπάρχουν Άγιοι στης μέρες μας που προσεύχονται για εμάς.
Δεν τους νοιάζει αν θα τους πουν οι κοσμικοί σαλούς, τώρα που η τεχνολογία έχει φτάσει εδώ που έφτασε. Αυτοί έχουν το Θεό τους.
Ενώ εμείς μένουμε βουβή ούτε ενατιονόμαστε ούτε προσευχόμαστε για να σωθούμε και αυτούς που λένε τα στραβά τους λένε φανατικούς, σαλούς, ζηλότες. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”