Προβληματισμός περί γάμου

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Ευχαριστώ θερμότατα , Σμαρώ μου, να σαι πάντα καλά. Ο Θεός να σε ευλογεί και να σε σκεπάζει .
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
gol
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από gol »

αγαπητη Δομνα οταν γνώρισα τον άντρα μου δεν ένωσα αυτο που λέμε έρωτας! λόγω κάποιας κακής εμπειρίας του παρελθόντος!είχα πεί στον εαυτό μου να μην νιώσω ετσι όπως ένιωσα στο παρελθόν! το είδα καθαρα ρεαλιστικά θα έλεγα και καθόλου συναισθηματικά και τι εννοω με αυτό δεν έπεσα με τη "μούρη"είδα πράγματα στον χαρακτήρα του αντρα μου που εκτίμησα ιδιαιτερα! πράγματα που δεν είχα συναντήσει παλαιότερα "τσέκαρα" την οικογένεια του τους γονείς του, αν υπήρχε δέσιμο, αν αγαπουσε τους γονεις του αν με τα αδελφια του ειχε καλη σχεση πως βλεπει γενικα τη ζωη δλδ ειναι τύπος που του φταινε η άλλοι?ξερει τη σημαινει συγγνωμη? κτλ δεν ηταν βιαστικη απόφαση αλλα οταν ειναι απο το Θεο να γινει δεν καταλαβαινεις πως κυλουν τα πραγματα! και για να μη το ξεχασω απο τις πολλες προσευχες της καλης μου μανας γιατι η καημενουλα ολιμερις προσευχοταν να γνωρισω εναν ευλογημενο και φωτισμενο άνθρωπο.και δοξα τω Θεω γνωρισα! ευχαριστω το Θεω και την Παναγια για αυτο!!
ΤΟ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΠΕΔΙΟΝ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
(Γέροντας Επιφάνιος)
theodnot
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από theodnot »

smarti μου, σε θαυμαζω για την αγαπη των λογων και των γραφομενων σου και τον απλο τροπο που ξερεις να νουθετεις τους αλλους (σιγουρα εισαι πολυ στοργικη μανα).
domna μου, μου αρεσει πολυ η αγνοτητα της ψυχης σου και οι προβληματισμοι σου (που μονο καθαρη καρδια δειχνουν)
καλή μου, το βαψιμο του προσωπου ( ελαφρό) , τα σκουλαρικια και η περιποιηση της γυναικας απλα ειναι τα "πρωτα οπλα της" για να προσελκυσει ατομα του αντιθετου φυλου. Επειτα η ψυχη και η καλοσυνη θα χτισουν και θα κρατησουν τη σχεση. Μην αγχωνεσαι για τιποτα , συμβουλεψου τον πνευματικο σου και μην προβληματιζεις τον ευατο σου.
Το βαψιμο, η πολυ περιποιηση, το πολυ φτιαξιδι δεν κρατουν γαμους και σχεσεις... η αγαπη , η υποχωρηση και η κοινη πνευματικη ζωη ομως αποτελουν σιγουρα τα θεμελια μια σχεσης και αργοτερα ενος ευτυχισμενου γαμου. Αποψη μου, βεβαια, ταπεινη και αν θελεις την ακους , περιποιησου , βαλε σκουλαρικια ( διακριτικα) ( στο μετρο βεβαια που σου επιτρεπει η αξιοπρεπεια σου και ο πνευματικος ), κανε προσευχη και ο Θεος την στιγμη που Αυτος θα την θεωρει καταλληλη για σενα, θα σου φερει κοντα σου , τον μελλοντικο συντροφο της ζωης σου ( επιγειας και ουρανιας). -Βεβαια ολα αυτα μπορει να γινουν και χωρις βαψιμο και σκουλαρικια ( οπως η κοπελα που ανεφερες) γιατι αγνωστη σε εμας τους ανθρωπους η Θεληση του Θεου-
Να ειστε καλα και να πορευεστε παντα με την ευλογια και τη φωτιση του Θεου.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Σε ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια, theodnot, αλλά δεν τα αξίζω !!! Δεν έχω καθόλου αγνή ψυχή !!! Και εγώ πιστεύω απολύτως ότι το βαψιμο, η πολυ περιποιηση, το πολυ φτιαξιδι δεν κρατουν γαμους και σχεσεις και ότι η αγαπη , η υποχωρηση και η κοινή πνευματική ζωη αποτελουν τα θεμελια μια σχεσης και αργοτερα ενος ευτυχισμενου γαμου.
Ετσι και άλλιως δεν μπορώ να κοιτάω μόνο αυτά γιατίαλλιώς θα νιώθω ως ένα απλό άδειο σκεύος χωρίς αρετές . Τι θα έχω να προσφέρω τότε στον άντρα μου ; Τα πάθοι μου ;;
Δυστυχώς στην σημερινή εποχή ο κόσμος κοιτάει πολύ την ωραία εμφάνιση , ακόμα και καλά παιδιά , πρέπει δηλαδή οι κοπέλλες να βάφονται για να τις βρίσκουν όμορφες .
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
theodnot
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Domna έγραψε:Σε ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια, theodnot, αλλά δεν τα αξίζω !!! Δεν έχω καθόλου αγνή ψυχή !!! Και εγώ πιστεύω απολύτως ότι το βαψιμο, η πολυ περιποιηση, το πολυ φτιαξιδι δεν κρατουν γαμους και σχεσεις και ότι η αγαπη , η υποχωρηση και η κοινή πνευματική ζωη αποτελουν τα θεμελια μια σχεσης και αργοτερα ενος ευτυχισμενου γαμου.
Ετσι και άλλιως δεν μπορώ να κοιτάω μόνο αυτά γιατίαλλιώς θα νιώθω ως ένα απλό άδειο σκεύος χωρίς αρετές . Τι θα έχω να προσφέρω τότε στον άντρα μου ; Τα πάθοι μου ;;
Δυστυχώς στην σημερινή εποχή ο κόσμος κοιτάει πολύ την ωραία εμφάνιση , ακόμα και καλά παιδιά , πρέπει δηλαδή οι κοπέλλες να βάφονται για να τις βρίσκουν όμορφες .
τα ματια μου σιγουρα τα αξιζεις καλη μου!!!
να ξερεις ακομη οτι μεσα απο τα παθη μας γινομαστε καλυτεροι και παρακινουμαστε προς το καλυτερο και αρεστο στα ματια του Θεου .Αλλωστε Εκεινος γνωριζει καλυτερα απο μας τα παθη μας και αρεσκεται να μας βλεπει να τα διορθωνουμε.
Αρα και το μυαλο και το σωμα και την καρδια και τα παθη σου θα δωσεις στον συντροφο σου και μαζι θα πορευτειτε στην πνευματικη ζωη.
Να εχεις εμπιστοσυνη στην προνεια του Κυριου.
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Domna έγραψε:Filota , θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι . Δηλαδή δεν υπάρχουν τελώνια ; Αφού το διαβεβαιώνουν Αγιοι και Πατέρες της Εκκλησίας , δηλαδή τα οράματα τους .
Δόμνα μου, ο Χριστός είπε αρκετά για την κρίση και την άλλη ζωή, ανέφερε τίποτε για τελώνια; Το ίδιο και οι Απόστολοι και ιδιαιτέρως ο Απόστολος Παύλος.

Τα οράματα των Αγίων, με προεξάρχουσα την Αποκάλυψη δεν ερμηνεύονται κατά λέξη, αλλά μεταφορικά. Δηλαδή, ναι θα υπάρξει για όλους μας κρίση. Εμείς οι ίδιοι, λέει ο π. Αθανάσιος Λεμεσού, όταν γνωρίσουμε την τέλεια Αγάπη του Θεού και τη συγκρίνουμε με τη συμπεριφορά μας σ΄αυτή τη ζωή θα καταλάβουμε αν μπορούμε να πάμε κοντά Του, και πόσο κοντά Του, ή αν θα πρέπει να φύγουμε μακριά Του για πάντα, γιατί η Αγάπη Του και το άπλετο Φως Του, είναι "πυρ φλέγον τους αναξίους". Τη διαδικασία αυτή που κρίνει αν τα έργα μας αντέχουν στο Φως κι επομένως θα ζήσουμε για πάντα στο Φως, ή δεν αντέχουν και θα μας φάει το μαύρο σκοτάδι, κάποιοι Άγιοι την είδαν σε όραμα και την περιγράφουν με τη διαδικασία του τελωνισμού.

Εγώ δεν πιστεύω ότι ο Θεός θα χρησιμοποιήσει κανένα άλλο κριτήριο πλην της Αγάπης Του, ή ότι θα μας κρίνει κανένας άλλος εκτός από τον Πατέρα διά του Υιού και με τις υπέρ ημών πρεσβείες της Θεοτόκου όλων των Αγίων και τις προσευχές των εν ζωή αδελφών μας. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αυτό πιστεύω, αυτό λέω.

(Έχουμε κάνει μια παρόμοια συζήτηση περί Κρίσεως τώρα τελευταία κι εκεί είχα στηρίξει τις απόψεις μου θεολογικά, αλλά αν το θέλετε θα το επαναλάβω κι εδώ).
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

Δυστυχώς δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη στον Θεό και ούτε και υπομονή :cry:
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Domna έγραψε:Ετσι και άλλιως δεν μπορώ να κοιτάω μόνο αυτά γιατίαλλιώς θα νιώθω ως ένα απλό άδειο σκεύος χωρίς αρετές . Τι θα έχω να προσφέρω τότε στον άντρα μου ; Τα πάθοι μου ;;
Και οι παντρεμένες, καλόν είναι να διατηρούνται σε μια καλή εμφανισιακή κατάσταση, γιατί υπάρχουν πλέον πολλές κοπέλες που την πέφτουν σε παντρεμένους και ο σύζυγος αν δεν έχει ισχυρές αντιστάσεις, θα γίνει - κάποια στιγμή - θύμα τους. Η ευθύνη βαραίνει φυσικά τον σύζυγο, αλλά ας βοηθήσουν και οι παντρεμένες τους συζύγους τους με τον να παραμείνουν αρεστές (τουλάχιστον να μην προβάλλεται αυτό ως δικαιολογία). Αυτό ισχύει και αντίστροφα και έχει να κάνει εκτός από την εμφάνιση ΚΑΙ με τη συμπεριφορά. Οι εποχές είναι δύσκολες, οι πειρασμοί δεν έχουν τέλος και γι' αυτό οι σύζυγοι πρέπει να έχουν καλή επικοινωνία και αλληλοβοήθεια.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Domna έγραψε:Δυστυχώς δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη στον Θεό και ούτε και υπομονή :cry:
Αυτό, σε παρακαλώ πολύ, να μην το ξαναπείς! Ούτε για αστείο!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
theodnot
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

aposal έγραψε:
Domna έγραψε:Δυστυχώς δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη στον Θεό και ούτε και υπομονή :cry:
Αυτό, σε παρακαλώ πολύ, να μην το ξαναπείς! Ούτε για αστείο!
συμφωνω απολυτα
Ο Θεος θα σου φερει το συντροφο σου και την καταλληλη στιγμη και τη στιγμη που ( συνηθως ) δεν το περιμενεις.
Απλα μην γογγυζεις γιατι η μελαγχολια και η ανυπομονησια μπορουν αποτελεσουν απαρχη αδικου ¨ξεσπασματος" προς το Θεο ( βλεπε " Θεε μου γιατι με ξεχασες!!!! ή Θεε μου, ποτε εγω θα παντρευτω;; κ.λπ.) και δεν πρεπει . Υπομονη και προσευχη λοιπον και ολα θα ερθουν κατ΄ευχήν.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”