Ήδη τα γυρίζει ο Μπουτάρης μετά τον χαμό που έγινε από τις δηλώσεις του. Και καλά κάνει, γιατί τελικά ο Άνθιμος θα βγει αληθινός και δημαρχείο δεν θα δει!ester έγραψε:αυτές τις ασχήμιες...
Ακόμη κι ίδιος θα θέλει να τις ξεχάσει .....
Γιατί ενοχλεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος ;
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: Γιατί ενοχλεί ο Μητροπολίτης Άνθιμος ;
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
οι ιεραρχες πρεπει να παιρνουν θεση σε τετοια ζητηματα..πρεπει να υπαρχει και η αλλη γνωμη σε αυτο το κρατος και ειδικα μια γνωμη απο εναν ιερεα ειναι πολυ θετικο πραγμα...αναγνωριζω οτι ισως ξεφευγει ωρες ωρες αλλα ανθρωπος ειναι και αυτος και βλεπει καθημερινα τα προβληματα του κοσμου και της ελλαδος πιο πολυ απο εναν πολιτικο και εχει αγανακτησει κατα καποιο τροπο..αν μας δινοταν και σε μας η ευκαιρια να πιαναμε ενα μικροφωνο και να μας εβλεπε τηλεοπτικα ολη η ελλαδα θα λεγαμε πιο λιγα απο αυτα που λεει η μητροπολιτης???εγω θα ανοιγα στο στομα μου και δεν ξερω τι θα ελεγα..σκεφτητε το λιγο και εσεις..
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Προσωπικά συμφωνώ μέχρι την τελευταία λέξη με τον Αρχιεπίσκοπο, απολύτως και τελείως.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- stako
- Τακτικό Μέλος

- Επικοινωνία:
Ο Μητροπολίτης μας, είναι άνθρωπος που πραγματικά ποναει για την Ελλάδα μας, και αυτά που λέει, ξέρει πολύ καλά και γιατί τα λέει.. Συμβαίνουν πολλά γύρω μας και λίγη είναι αυτή που προσπαθούν, η που βγαίνουν να πουν κάτι…
stathisgrh να πω ότι είναι τέτοια η κατάντια μας ως λαός που φαίνετε από αυτούς που επιλεγούμε για να μας κυβερνήσουν.
Εδώ να σου πω ότι έχεις κάποιο λάθος, από τα ποσοστά τον ψηφοφόρων φαίνεται ότι, η μόνη που πήγαν να ψηφίσουν ήταν αυτοί που σέρνονται πίσω από τα κόμματα τους. Το 50 % ήταν αδιάφορη και κάποιοι λίγη από εμάς πήγαμε και αφού πετάξαμε τα ψηφοδέλτια από όλα τα κόμματα που είναι στην βουλή, ρίξαμε κάποιο στην τύχη. Και το αυτό προτείνω για όλους
dionysisgr Σε συγχαίρω για τον τρόπο σκέψεως και για τον λόγο σου. Κοφτερός σαν μαχαίρι.
ANTREAS οι Ιεράρχες πρέπει να παίρνουν θέση σε τέτοια ζητήματα..πρέπει να υπάρχει και η άλλη γνώμη σε αυτό το κράτος και ειδικά μια γνώμη από έναν ιερέα είναι πολύ θετικό πράγμα...
Συμφωνώ μαζί σου αδελφέ Αντρέα, εξάλλου να μην ξεχνάμε ότι εχουν και τον βαθμό ανώτερου αξιωματικού, εκτός της ιεροσύνης.
stathisgrh να πω ότι είναι τέτοια η κατάντια μας ως λαός που φαίνετε από αυτούς που επιλεγούμε για να μας κυβερνήσουν.
Εδώ να σου πω ότι έχεις κάποιο λάθος, από τα ποσοστά τον ψηφοφόρων φαίνεται ότι, η μόνη που πήγαν να ψηφίσουν ήταν αυτοί που σέρνονται πίσω από τα κόμματα τους. Το 50 % ήταν αδιάφορη και κάποιοι λίγη από εμάς πήγαμε και αφού πετάξαμε τα ψηφοδέλτια από όλα τα κόμματα που είναι στην βουλή, ρίξαμε κάποιο στην τύχη. Και το αυτό προτείνω για όλους
dionysisgr Σε συγχαίρω για τον τρόπο σκέψεως και για τον λόγο σου. Κοφτερός σαν μαχαίρι.
ANTREAS οι Ιεράρχες πρέπει να παίρνουν θέση σε τέτοια ζητήματα..πρέπει να υπάρχει και η άλλη γνώμη σε αυτό το κράτος και ειδικά μια γνώμη από έναν ιερέα είναι πολύ θετικό πράγμα...
Συμφωνώ μαζί σου αδελφέ Αντρέα, εξάλλου να μην ξεχνάμε ότι εχουν και τον βαθμό ανώτερου αξιωματικού, εκτός της ιεροσύνης.
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Είμαστε όλοι άξιοι περισσοτέρων δεινών , και εμείς , αλλά και αυτοί - ας είναι και Μητροπολίτες -, που υποκύπτοντας στα πάθη τους
λένε σε οποιονδήποτε, σε πολιτικούς παραδείγματος χάριν «όσο είμαι εγώ εδώ εσύ δεν θα δεις …..».
Μήπως αυτό είναι χάλι μαύρο ή μήπως είναι ασπρόμαυρο.
Ο Θεός να μας λυπηθεί .
λένε σε οποιονδήποτε, σε πολιτικούς παραδείγματος χάριν «όσο είμαι εγώ εδώ εσύ δεν θα δεις …..».
Μήπως αυτό είναι χάλι μαύρο ή μήπως είναι ασπρόμαυρο.
Ο Θεός να μας λυπηθεί .
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πάντως δεν έπρεπε να πει τη φράση: "όσο είμαι επίσκοπος δημαρχείο δεν θα δεις". Θεωρώ ότι η φράση του αυτή ήταν τελείως κοσμική και καθόλου πνευματική και, όπως πολύ σωστά λέτε, έπαιξε κι αυτήν κάποιο ρόλο υπέρ του νέου Δημάρχου.
Δεν θέλουμε άλλες κοσμικές δηλώσεις ή ενέργειες από τους πνευματικούς μας ταγούς. Ο κόσμος διψάει για πνευματικότητα.
Αντίθετα, θεωρώ ότι πρέπει να παίρνει θέση σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο (εθνικά, οικονομικά κλπ), αρκεί ο λόγος του να εκπέμπει πνευματικότητα.
Δεν θέλουμε άλλες κοσμικές δηλώσεις ή ενέργειες από τους πνευματικούς μας ταγούς. Ο κόσμος διψάει για πνευματικότητα.
Αντίθετα, θεωρώ ότι πρέπει να παίρνει θέση σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο (εθνικά, οικονομικά κλπ), αρκεί ο λόγος του να εκπέμπει πνευματικότητα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

[quote="stako"]Ο Μητροπολίτης μας, είναι άνθρωπος που πραγματικά ποναει για την Ελλάδα μας, και αυτά που λέει, ξέρει πολύ καλά και γιατί τα λέει.. Συμβαίνουν πολλά γύρω μας και λίγη είναι αυτή που προσπαθούν, η που βγαίνουν να πουν κάτι…
Εδω να σου πω εγω οτι εσυ εχεις καποιο λαθος αδελφε .
Εχεις την εντυπωση οτι το να απεχεις ειναι ορθο; και να αποφασιζουν τα κομματοσκυλα για εσενα τον πνευματικο ανθρωπο;
Για νομιζεις οτι με το να μην συμμετεχεις δινεις καμια απαντηση;
Εαν νομιζεις κατι τετοιο πλανασε οικτρά.
Και για να μην συνεχισω να μιλαω για πολιτικους και τετοια αλλα πραγματα λεω το ιδιο .
Για την κατάντια μας φταιμε πρωτα εμεις.
Εδω να σου πω εγω οτι εσυ εχεις καποιο λαθος αδελφε .
Εχεις την εντυπωση οτι το να απεχεις ειναι ορθο; και να αποφασιζουν τα κομματοσκυλα για εσενα τον πνευματικο ανθρωπο;
Για νομιζεις οτι με το να μην συμμετεχεις δινεις καμια απαντηση;
Εαν νομιζεις κατι τετοιο πλανασε οικτρά.
Και για να μην συνεχισω να μιλαω για πολιτικους και τετοια αλλα πραγματα λεω το ιδιο .
Για την κατάντια μας φταιμε πρωτα εμεις.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
ουτε εγω ψηφιζω γιατι πολυ απλα δε μου αρεσει οι επιλογες να στηριζονται στη ρηση "το μη χειρον βελτιστον". Ειναι 10 επιλογες. Δεν εμπιστευομαι καμια; ε, δεν ψηφιζω καμία πολύ απλό.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ψυχουλα ουτε αυτο ειναι σωστο , πανε και ψηφισε κατι αλλο οχι να κανουν οτι θελουν με το 30-40 τις 100%ψυχουλα έγραψε:ουτε εγω ψηφιζω γιατι πολυ απλα δε μου αρεσει οι επιλογες να στηριζονται στη ρηση "το μη χειρον βελτιστον". Ειναι 10 επιλογες. Δεν εμπιστευομαι καμια; ε, δεν ψηφιζω καμία πολύ απλό.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
ξερω, εχεις δικιο, το καλυτερο ειναι να ψηφιζεις ενα μικρο κομμα που δεν εχει στον ηλιο μοιρα απλως για να δωσεις το μηνυμα εκει που πρεπειstathisgrh έγραψε:Ψυχουλα ουτε αυτο ειναι σωστο , πανε και ψηφισε κατι αλλο οχι να κανουν οτι θελουν με το 30-40 τις 100%ψυχουλα έγραψε:ουτε εγω ψηφιζω γιατι πολυ απλα δε μου αρεσει οι επιλογες να στηριζονται στη ρηση "το μη χειρον βελτιστον". Ειναι 10 επιλογες. Δεν εμπιστευομαι καμια; ε, δεν ψηφιζω καμία πολύ απλό.
ποσα χρονια το παιρνουν αυτο το μηνυμα, θα το διαβασουν ποτες;;;;
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».