Συνάντηση μελών εν Μακεδονία Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
kleanthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από kleanthis »

Teri έγραψε:
agiooros έγραψε:Paidia irtha kai ego alla den sas vrika. argisa ligo irtha stis 17:30.
Tin epomeni tha eimai akrivos stin ora mou. :lol: :lol: :lol:
Δεν αμφιβάλλουμε ότι ΝΟΕΡΩΣ ήρθαν πολλοί περισσότεροι!

Κάποιοι συμμετείχαν και τηλεφωνικά! kleanthis έχω άδικο;
ΟΧΙ ΟΧΙ, ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΛ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕΡΙΑ. ΕΞΕΦΡΑΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ.....ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.... ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟΤΕ......
ΕΤΣΙ ΝΙΚΟΖ????
agiooros
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από agiooros »

tha prospathiso na eimai.
Telika den mou kathete kala i vorios ellada.
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΕΛΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ! ΚΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ 6 ΩΡΕΣ ΜΑΚΡΥΑ!
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
kleanthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από kleanthis »

PRETORIAN έγραψε:ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΕΛΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ! ΚΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ 6 ΩΡΕΣ ΜΑΚΡΥΑ!
ΝΑ ΕΛΘΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ, ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ..... ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΑΛΛΟΝ. ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΥΣΙΚΑ....
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Eυχαρηστω παρα πολυ τον συζηγο της Τερι που ηταν τοσο υπομονετικος και καλος με τα παιδια.Ευχαρηστουμε, για τις φραουλες και τα παγωτα ,παρα πολυ.Χιλια χρονια να ζησεις. =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
PRETORIAN
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από PRETORIAN »

kleanthis έγραψε:
PRETORIAN έγραψε:ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΕΛΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ! ΚΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ 6 ΩΡΕΣ ΜΑΚΡΥΑ!
ΝΑ ΕΛΘΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ, ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ..... ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΑΛΛΟΝ. ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΥΣΙΚΑ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΕΛΘΩ
-Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με τον αμαρτωλό και ανάξιο δούλο σου.
-Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν, εν ή πορεύσομαι, ότι πρός σέ ήρα τήν ψυχήν μου.
-Εξομολογήσομαί σοι είς τον αιώνα, ότι εποίησας και υπομενώ το όνομά σου ότι χρηστόν εναντίον των οσίων σου.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Αγαπητοί φίλοι,
επειδή χθές μου τηλεφώνησε ο Χρήστος (eortologio_gr) ο οποίος είχε την εντύπωση ότι θα συμμετάσχω στην συνάντηση διευκρινήζω τα εξής:

Εγώ δήλωσα συμμετοχή σε ενδεχόμενη συνάντηση στις 14 ή 21 Ιουνίου

Christos έγραψε:
Teri έγραψε:Σάββατο 14 Ιουνίου, απόγευμα, στην Ολυμπιακή Ακτή (Κατερινόσκαλα)

Filotas
smarti
Teri
eortologio_gr
kleanthis
konstantinoupolitis
vasilikirimp
agiooros
theodnot
nikolaos-9
Gewrgiosgr
Christos

συν γυναιξί, συν ανδράσι και τέκνοις!

Συμπληρώστε τη λίστα!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... 3845#73845

Τελικά η συνάντηση οριστικοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιουνίου οπότε δεν μπορούσα να μετάσχω γιαυτό και δεν συμπεριέλαβα το user name μου στον τελευταίο κατάλογο δηλώσεων συμμετοχής.

smarti έγραψε: Cristos
konstantinoupolitis
Kleanthis
eortologio gr
filotas
Teri
gewrgios gr.
vasilikirimp
smarti
theodnot
Aposal
trisathlios
AngelsGR
http://www.athos.edo.gr/modules.php?nam ... 5466#75466
*Το παρόμοιο user name Cristos ανήκει σε άλλο μέλος όπως μπορείτε να δείτε εδώ
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Εν πρώτοις ήμασταν όντως αρκετοί και με πολλά αγγελούδια παρέα αφού η παρουσία μητέρων αδελφών του site ήταν έντονη.

Κατα δεύτερο λόγο συνδυάσαμε την συνάντηση με προσκύνημα σε μια τόσο ιστορική Μονή όπως του Νέου Αγίου Διονυσίου, με την προοπτική να οργανώσουμε αντίστοιχο προσκύνημα και Θεία Λειτουργία στον Παλαιό και ακόμα πιο γραφικό Άγιο Διονύσιο.

[ Η Μονή έχει το παλαιό συγκρότημα του ΙΣΤ΄ αιώνος και το νέο λίγο χαμηλότερα στις παρυφές του Ολύμπου σε απόσταση 10 λεπτών απο το Λιτόχωρο ].

Ο Νέος Άγιος Διονύσιος είναι χτισμένος σε εξαιρετική τοποθεσία και ακολουθεί αυστηρές και παραδοσιακές αρχιτεκτονικές γραμμές έντονα επηρεασμένες απο Αθωνικά πρότυπα. Απο τις φωτογραφίες των οποίων το "ανέβασμα" επίκειται θα καταλάβετε και θα ζηλέψετε.......................!!!!

Η Νέα Μονή χωρίζεται σε κοινό τμήμα για άνδρες και γυναίκες και σε άβατο τμήμα.

Σε ακολουθία δεν μπορούσαμε να συμμετέχουμε όλοι, καθώς εκείνη την ώρα ο εσπερινός γίνοταν στο Καθολικό της περιοχής του αβάτου.

Το τέμπλο στο Καθολικό του αβάτου φέρει εικόνες δια χειρός Φώτη Κόντογλου του 1955.

Επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Μονής που είναι στο κοινό τμήμα όπου πέρα απο τα πολύ σημαντικά κειμήλια, εικόνες απο τον ΙΣΤ΄ αιώνα, χειρόγραφα απο τον ΙΔ΄ αιώνα, πατριαρχικά και ισλαμικά έγγραφα, χειροποίητοι σταυροί και πολύ σημαντικά κεντητά, υπήρχε ειδικός χωρός με μεγάλο αριθμό λειψάνων σε ποσότητα συγκρίσιμη μονάχα με Μονές του Αγίου Όρους.

Ενημερωθήκαμε ιδιαίτερα για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονή απο το γεγονός ότι υπάρχει έντονη πολεμική λόγω του παγγανιστικού της περιοχής.

Η Μονή έχει και έντονη ιεραποστολική δράση αφού έχει αναλάβει ποιμαντικά μια σημαντική περιοχή της Μεγάλης Ελλάδος και ειδικά της Σικελίας, στέλνωντας ιερωμένο επι μακρό χρονικό διάστημα κατ΄έτος τον πατέρα Εφραίμ. Απ΄αυτόν να ακούσεται ιστοριές για τα χαΐρια της κατάστασης της κατα τα άλλα "θριαμβεύουσας" παπικής "εκκλησίας".

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ως βόρειοι και καλοφαγάδες άρα και δύσκολοι, ειδικά όσοι είναι πιο βόρεια απο τη Θεσσαλονίκη και πρόσφυγες, το ουζερί στο οποίο καταλύσαμε είχε εξαιρετικά θαλασσινά.

Το κλου τις βραδιάς ήταν τα μπλουζάκια που ετοίμασε ο Χρήστος / eortologio και φόρεσαν ο ίδιος ο Χρήστος, ο Κλεάνθης, ο υποφαινόμενος και ο Νίκος / filotas. Η φωτογραφία που βγήκε μέχρι και διαβατήριο στην Εσφιγμένου συνιστά αν και το ερωτηματικό μετά το "Ορθοδοξία ή Θάνατος" έχει το δικό του σαφέστατο νόημα. Φυσικά το ράσο δεν κάνει τον παπά αλλά η φωτογραφία θα μείνει στην μικρή μας ασήμαντη αλλά για μας ουσιαστική ιστορία......

Κωνσταντίνος [ αναμένοντας τις φωτογραφίες.... ]
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Ωραίο video για την Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω μπορείτε να δείτε εδώ
Έχει επισκευθεί κανείς το εντυπωσιακό ασκηταριό του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στην Ι.Μ. Φιλοθέου Αγίου Όρους :-/
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Λοιπόν, η επόμενη συνάντηση προτείνεται να γίνει ως εξής:

Σάββατο 5 Ιουλίου ώρα 07.30 συνάντηση στο πάρκιγκ της νέας Ι. Μ. Αγίου του εν Ολύμπω.

Παίρνουμε τον π. Συμεών και ανεβαίνουμε στο παλιό μοναστήρι που απέχει μισή ώρα (15 χιλιόμετρα) από εκεί. (Όποιος αργήσει ανεβαίνει κατ΄ευθείαν στο παλιό μοναστήρι).

Κάνουμε Όρθρο και Θεία Λειτουργία στο πρόσφατα αναστυλωμένο καθολικό του παλιού μοναστηριού ιερουργούντος του π. Συμεών και ψάλτες τον Κωνσταντινουπολίτη και βοηθό εμένα κι όποιον άλλο ή άλλη ξέρει να ψέλνει.
(Θα μπορούσαμε να κάνουμε και αρτοκλασία για όποιον δεν μπορεί να κοινωνήσει).

Στη συνέχεια ανεβαίνουμε στη σπηλιά του Αγίου Διονυσίου, μισή ώρα με τα πόδια προσκυνούμε, παίρνουμε ευλογία (είναι άγιος τόπος με πάρα πολλά θαύματα) και αγίασμα και κατεβαίνουμε στο ποτάμι για πικ-νικ.

Πως σας φαίνεται;

Εναλλακτικά μπορούμε την Κυριακή 6 Ιουλίου να παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία στο νέο μοναστήρι, ν' ακούσουμε την ομιλία του Γέροντα Μάξιμου και μετά ν' ανηφορίσουμε για το παλιό μοναστήρι και τη σπηλιά του
Αγίου και τέλος πικ-νικ στο ποτάμι, βεβαίως-βεβαίως.

Εγώ προτιμώ το πρώτο. Κι ο Κωνσταντινουπολίτης απ' ότι ξέρω δεν μπορεί Κυριακή, γιατί έχει το ψαλτήρι του στην περιοχή Πτολεμαΐδας. Όμως, όπως θέλετε. Το συζητάμε και αποφασίζουμε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”