Ζήτησε ένα κελί!

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Lovebird συμμαζέψου. Δεν βρίζουμε τους κεκοιμημένους και προπαντώς τους κεκοιμημένους Ιεράρχες.

Σε βλέπω να παίρνεις κι εσύ την άγουσα.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Βλέπω το forum εδώ λειτουργεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Όποιος διαφωνεί τον πετάμε έξω! Ωραία.
mirto
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από mirto »

vasilis_m21 έγραψε:Πες τα βρε lovebird !

Αν ήταν οι μοναχοί να μένουν σε βιλάρα στο Ψυχικό, να κυκλοφορούν με λιμουζίνα, να μπλέκονται με τα πολιτικά και να κάνουν πολλά άλλα παρόμοια, νομίζω πρέπει όχι το άβατο του όρους να καταργηθεί αλλά να ανοίξουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και να κόβεται εισιτήριο στα monasteries! Άσε που οι σπουδαστές τουριστικών/ξενοδοχειακών υπηρεσιών σε ΙΕΚ θα επρεπε να πηγαίνουν κανα 6μηνο για την πρακτική τους εκεί!

ΚΑΚΙΟΥΛΕΣ..... με όλο το σεβασμό. ΣΥΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ ΛΙΓΟ.... καλό θα σας κάνει!!!!
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Εγώ mirto μου να συμμαζευτώ, εξάλου δεν μου αρέσει η χλιδή στη ζωή μου, να σου πω ενημερωτικά ότι ψωνίζω απτη λαική και από εκπτωτικά σουπερ μάρκετ, αφήνω τα ρουχα γιατί κι εκεί ό,τι φθηνότερο προτιμώ.

Να δούμε αυτοί που έχουν τις βιλάρες και τις αμαξάρες πότε θα συμμαζευτούν (μιλάω γενικά, δεν αναφέρομαι στον προκάτοχο του αρχιεπισκοπικού θρόνου).

Μπράβο στον αρχιεπίσκοπο για τις λιτές επιλογές του.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

(εννοώ μπράβο στον Ιερώνυμο)
mirto
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας

Δημοσίευση από mirto »

Να δούμε αυτοί που έχουν τις βιλάρες και τις αμαξάρες πότε θα συμμαζευτούν (μιλάω γενικά, δεν αναφέρομαι στον προκάτοχο του αρχιεπισκοπικού θρόνου).

Βασίλη, αυτή την καραμέλα την ακούω από πολλούς....... άμα μου έλεγες ότι αυτοί έχουν εξασφαλίσει την βασιλεία των Ουρανών φυσικά και θα ζήλευα και θα με έκαιγε...... τώρα επειδή τυγχάνει μερικοί να έχουν βιλάρες, χρήμα και να ζουν εις βάρος μας .... ας είναι .... "μισθό" δίνουν σε όλους εμάς που δεν έχουμε.

Έμεις που γνωρίζουμε ποιό είναι το νόημα της ζωής αυτής ...... λίγη υπομονή θα κάνουμε ε;;;;;;;
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

vasilis_m21 έγραψε:Πες τα βρε lovebird !

Αν ήταν οι μοναχοί να μένουν σε βιλάρα στο Ψυχικό, να κυκλοφορούν με λιμουζίνα, να μπλέκονται με τα πολιτικά και να κάνουν πολλά άλλα παρόμοια, νομίζω πρέπει όχι το άβατο του όρους να καταργηθεί αλλά να ανοίξουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και να κόβεται εισιτήριο στα monasteries! Άσε που οι σπουδαστές τουριστικών/ξενοδοχειακών υπηρεσιών σε ΙΕΚ θα επρεπε να πηγαίνουν κανα 6μηνο για την πρακτική τους εκεί!
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω!
Δεν απορρίπτουμε συλήβδην τους ανθρώπους!
Αμαρτίες έχουμε όλοι! Γιατί όχι και ο τέως Ιεράρχης;
Και γιατι προβάλλεις ΜΟΝΟ τις κακές του πλευρές;
Ξέρεις εσύ αν έκανε αγώνα (και πόσο) για να νικήσει τα πάθη του; Για να προετοιμάσει τους πιστούς να είναι κουμπωμένοι με τις εξουσίες;
Δεν σέβεσαι τον τρόπο που αντιμετώπισε τον αργό του θάνατο;
Να μην γινόμαστε Θεοί και κατακρίνουμε ανθρώπους! Και δη Ιεράρχες!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Gafaranga
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Gafaranga »

aposal έγραψε:Όλα αυτά πράγματι είναι πολύ θετικά!
Αλλά .....
Γιατί δεν παίρνει θέση εναντίον του ιδιωτικού συμφωνητικού συμβίωσης;
Γιατί αφήνει απληροφόρητο τον κόσμο που παραπληροφορείται από τα "πουλημένα" ΜΜΕ;
Ελπίζω σύντομα να το κάνει! Αλλιώς, έχω την εντύπωση, ότι κάτι δεν πάει καλά!
θεωρώ ότι καλά κάνει και δεν παίρνει θέση. Οι θέσεις της Εκκλησίας περί γάμου είναι γνωστές, έχουν νομική ισχύ και όποιος θέλει μπορεί να τις ακολουθήσει... όποιος δεν θέλει ας κάνει ό,τι καταλαβαίνει.
Ierodiakonos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Ierodiakonos »

Κύριε, Κύριε, ειδόν μου και οίδον την αμαρτωλότητα μου ελθέ, Κύριε, και άνες άφες μου τα ακούσια και τα εκούσια, διότι μικρός εν τη ζωή την πρόσκαιρη; μή μένων όμως και μικρός εις την ζωήν την αιώνιον! Αμαρτωλός ειμί εγώ ο ανάξιος και ου μόνον τούτο, και υβριστής σου και κατήγορός σου, και σταυρωτής σου! Ναί Κύριε, τούτος ειμί εγώ, τούτος ο άθλιος! Και τί έπραξα ίνα σωθώ; Ύβριν, χλευασμόν και εγωισμόν! Ω! Κύριέ μου και Θεέ μου ελθέ, ελθέ και σώσον με!
Αυτό σαν απάντηση σε αυτούς που συνεχίζουν να προσβάλλουν τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!
lovebird
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από lovebird »

filotas έγραψε:Lovebird συμμαζέψου. Δεν βρίζουμε τους κεκοιμημένους και προπαντώς τους κεκοιμημένους Ιεράρχες.

Σε βλέπω να παίρνεις κι εσύ την άγουσα.
μπορεις σε παρακαλω να μου πεις σε ποιο σημειο ακριβως τον εβρισα;!
φροντιζε να διαβαζεις προσεκτικοτερα αυτα που γραφω για να μην λες πραγματα που δεν ειναι αληθεια.......... :wink:

οσο για τον ελεγχο που κανουμε στους ιεραρχες,εννοειται οτι εχουμε το δικαιωμα και την υποχρεωση να τον κανουμε.......
ποιος σου ειπε οτι οι ιεραρχες δεν ειναι ανθρωποι και δεν παρεκτρεπονται;

ο χριστοδουλος συγκρινομενος με τον ιερωνυμο,δεν μπορει να σταθει ουτε μπροστα στη σκια του.....πώς να το κανουμε,αυτη ειναι η αληθεια......
ο ενας ειναι πραγματικος χριστιανος,ταπεινος, που μοιραζει την υπερπεριουσια της εκκλησιας στους φτωχους...και ο αλλος ηταν ενας ανθρωπος που ζουσε στη χλιδη,την πολυτελεια,σε βιλα,με λιμουζινα,με πολιτικο λογο αντι για εκλησιαστικο και ετρεχε απο κοσμικο γεγονος σε κοσμικο γεγονος..........
μηπως ειναι ψεματα αυτα; 8)
αν ενοχλει τοσο πολυ η αληθεια,τοτε διαγραψτε με.........οσο ομως γραφω,θα γραφω αυτα που πιστευω και αυτα που με ενοχλουν........
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”