Εκλογή Νέου Αρχιεπισκόπου

Συντονιστής: Συντονιστές

justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από justin »

O Ιγνάτιος συμμετείχε στη λειτουργία της Ραβέννας , όπου κοινώνησαν οι παπικοί.
Είναι και αυτός υπόλογος έναντι του Κυρίου γιατί παρέδωσε τα άγια τοις κυσί.

Αν ο Konstantinopoulitis δεν το γνωρίζει ,καλώς.

Αν όχι, τότε δημιουργεί υπόνοιες για κρυπτο-λατινισμό.

Ας τοποθετηθεί λοιπόν ξεξάθαρα, ναί ναί ή ού ού.

Τα υπόλοιπα είναι παντρολογήματα της καραγκιόζαινας.
Εικόνα
xenos
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από xenos »

Θα παρακαλούσα να διβάζουμε πιο προσεκτικά τι γραφουν οι άλλοι πριν σπεύσουμε να σχολιάσουμε την άποψή τους.
Ο Ιγνάτιος θεωρείται από πολλούς ότι έχει κάνει ανοίγματα προς τον παπισμό και εν τούτοις καλεί τον π. Θεόδωρο ο οποίος θεωρείται κατ' εξοχήν αντιπαπικός (κι επομένως "αντικείμενος" και όχι "αντικείμενο") να μιλήσει στη μητρόπολή του. Αυτό δείχνει άνθρωπο διαλακτικό και όχι μισαλλόδοξο. Έτσι κατάλαβα το πνεύμα της δημοσίευσης του Κωνσταντίνου.
vfilip
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vfilip »

Ιερώνυμος με 33 μπροστά
στον πρώτο γύρο

Η ανατροπή έγινε και στον πρώτο γύρο ο μητροπολίτης Θηβών κ.Ιερώνυμος κέρδισε με διαφορά επτά ψήφων το μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευστάθιο.
Οπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ο μητροπολίτης Θηβών κ.Ιερώνυμος προηγείται στον πρώτο γύρο με 33 ψήφους έναντι 26 του Ευσταθίου και από 7 των μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ.Ανθίμου και Δημητριάδος κ.Ιγνάτιου
Thomas15n
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Thomas15n »

xenos έγραψε:Θα παρακαλούσα να διβάζουμε πιο προσεκτικά τι γραφουν οι άλλοι πριν σπεύσουμε να σχολιάσουμε την άποψή τους.
Ο Ιγνάτιος θεωρείται από πολλούς ότι έχει κάνει ανοίγματα προς τον παπισμό και εν τούτοις καλεί τον π. Θεόδωρο ο οποίος θεωρείται κατ' εξοχήν αντιπαπικός (κι επομένως "αντικείμενος" και όχι "αντικείμενο") να μιλήσει στη μητρόπολή του. Αυτό δείχνει άνθρωπο διαλακτικό και όχι μισαλλόδοξο. Έτσι κατάλαβα το πνεύμα της δημοσίευσης του Κωνσταντίνου.
Δεν ανέφερα το "αντικείμενο" ως ουδέτερο αλλά ως αρσενικό, δηλ. αντικείμενος στην αιτιατική. Άρα διάβασα και κατάλαβα τί εννοεί.
Και όσον αφορά το διαλακτικός. Διαλακτικός μπορεί να είσαι με αλλόδοξους όχι με ομόδοξους, με τους ομόδοξους είσαι ένα και το αυτό αλλιώς είσαι κάτι άλλο. Άρα μεταξύ ομοδόξων σε θέματα πίστης δεν μπορούμε να μιλάμε γιά διαλακτικότητα και μισαλλοδοξία. Και που χρησιμοποιείς εδώ την λέξη μισαλλοδοξία κάνεις λάθος, μίσος+αλλόδοξος, εδώ έχουμε υποτίθεται ομόδοξους.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Εξελέγη ο 20ος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ο κ. Ιερώνυμος!
Ας προσευχηθούμε όλοι να ορθοτομήσει το λόγο της αληθείας!
Ομολογώ πάντως ότι αποτελεί έκπληξη για μένα!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
GIKGEO
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από GIKGEO »

ΕΚΠΛΗΞΗ και μαλιστα ΑΡΝΗΤΙΚΗ κατα την ταπεινη μου γνωμη :cry: Το εργο του μακαριστου Χριστοδουλου βλεπω να παει πισω :(
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ
ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Είναι όμως αυτός που ήθελε ο Πατριάρχης!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
agiografoc
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από agiografoc »

ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ, ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ, ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ

ΕΞΕΛΕΓΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ

ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ
ROMFAIA
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ROMFAIA »

Ο νεος αρχιεπίσκοπος Αθηνων και πάσης Ελλάδος ειναι ο Ιερωνυμος Θηβων.
Όπως φαινεται ο Θεός λυπήθηκε την Ελλάδα.
Θελω να ελπίζω πως πλέον τα πραγματα θα κυλήσουν πολύ πιο ομαλα...και που ξερετε, ίσως και εκείνη η πολυπόθητη επιστροφη της Εκκλησίας στα πατροπαραδοτα να γίνει πραξη.

Ευχομαι με όλη μου την ψυχη στον νέο αρχιεπίσκοπο να σταθεί δυνατά και φωτισμένα μπροσταρης στη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν το ποίμνιο και να ορθώνει πάντοτε Ορθόδοξο λόγο.

Ζητάω συγγνωμη για την παρεμβαση..ξερω πως δεν σας ειμαι αρεστη.
Όμως μπήκα μόνο για να μοιραστω μαζί σας την ελπίδα μου και να ευχηθω ...
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΖΕΙ
ΕΦ΄ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

ROMFAIA έγραψε:Ο νεος αρχιεπίσκοπος Αθηνων και πάσης Ελλάδος ειναι ο Ιερωνυμος Θηβων.
Όπως φαινεται ο Θεός λυπήθηκε την Ελλάδα.
Θελω να ελπίζω πως πλέον τα πραγματα θα κυλήσουν πολύ πιο ομαλα...και που ξερετε, ίσως και εκείνη η πολυπόθητη επιστροφη της Εκκλησίας στα πατροπαραδοτα να γίνει πραξη.

Ευχομαι με όλη μου την ψυχη στον νέο αρχιεπίσκοπο να σταθεί δυνατά και φωτισμένα μπροσταρης στη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν το ποίμνιο και να ορθώνει πάντοτε Ορθόδοξο λόγο.

Ζητάω συγγνωμη για την παρεμβαση..ξερω πως δεν σας ειμαι αρεστη.
Όμως μπήκα μόνο για να μοιραστω μαζί σας την ελπίδα μου και να ευχηθω ...
Οι ευχές (και οι προσευχές) είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες!
Το αν είσαι αρεστή ή όχι, είναι προσωπικό θέμα (εγώ πχ σε συμπαθώ), αλλά νομίζω ότι εμείς τουλάχιστον οι Χριστιανοί δεν πρέπει να έχουμε προσωποληψία! Είμαστε όλοι πλάσματα του ίδιου Θεού! Και ο Θεός είχε παρατηρήσει τον Απόστολο Πέτρο, να μην θεωρεί κάποια "ζώα" ως ακάθαρτα, αφού ο Ίδιος τα είχε δημιουργήσει όλα!
Όλοι είμαστε αδέλφια, όλοι κάνουμε λάθη και διαπράτουμε αμαρτίες και όλους θα μας κρίνει ο Ίδιος Κριτής!

Εξ άλλου
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”