Θα ήθελα μια ερμηνεία (κατά Λουκά 12:51-53)

Ότι έχει σχέση με την Ορθοδοξία γενικότερα.

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Vosk0z
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από Vosk0z »

Την φράση "οστις θέλει πίσω μου ας έλθει", την ξέρετε ?
"Ο μισθωτός δε, και ουκ ών ποιμήν, ου ουκ εισί τα πρόβατα ίδια, θεωρεί τον λύκον ερχόμενον και αφίησι τα πρόβατα και φεύγει"
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: θα ηθελα μια ερμηνεια

Δημοσίευση από Harrys1934 »

neosathos έγραψε:βρηκα αυτο στην καινη διαθηκη

Eιρήνη και διχασμός

(Λκ. 12:51-53)

34�Mη νομίσετε ότι ήρθα να φέρω ειρήνη πάνω στη γη. Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη αλλά διχασμό. 35Γιατί ήρθα να διχάσω το γιο ενάντια στον πατέρα του και την κόρη ενάντια στη μητέρα της και τη νύφη ενάντια στην πεθερά της. 36Kαι εχθροί του ανθρώπου θα είναι τα μέλη της οικογένειάς του�.

δεν μπορω να το καταλαβω ?
ο χριστος δεν μιλουσε για αγαπη ?
ηθελε να φερει διχασμο ?
Φίλε Νεοσαθο
Eιρίνη δεν είναι η απουσία του πολέμου, αλλά η παρουσία του Θεού. Ακούμε μέσα στην Θ. Λειτουργεία συνεχώς το Ειρίνη εν πάση. Για πια Ειρίνη μιλάει την ίδια ώρα που πόλεμοι υπάρχουν παντού; Μιλά για την Ειρίνη της ψυχής. Δεν ήλθα να δώσω Ειρίνη αλλά.....Θα ξέρεις βεβαια γνωστές οικογένειες σου που άλλα πιστεύει ο ένας και άλλα ο άλλος. Αυτά για το ποδόσφαιρο. Τι ΄γινεται όταν πρόκειται περί Θεού που δεν μιλώ με τους συμπεθέρους μου γιατί ο γιός τους έγινε Χριστιανός; Αυτό δεν έπρεπε να το γράψω όμως ξέρωντας ότι θα φέρει ωφέλεια σε εσένα περισσότερο το έγραψα. Το τερπνό μετά του ωφελίμου. Αυτήν την αίνοια έχει το ΙΒ-Λουκά. Θα φαγωθούν μάνα και κόρη γιατί ο ένας θέλει Χριστό και ο άλλος όχι. Από εμένα για εσένα με αγαπη Χριστού του Θεού μας
neosathos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από neosathos »

φιλε Harrys1934

καταλαβα οτι ο θεος καθε εναν απο εμας τον βλεπει τον ζυγιζει και τον κρινει
σαν μια ξεχωριστη μοναδα και οχι πακετο δηλαδη με την οικογενεια του και το σοι του

για τον λογο αυτο ο χριστος ειπε οτι μπορει να ερθουμε σε διχασμο με τις οικογενειες μας διοτι αλλος θα τον ακολουθησει και αλλος οχι

προφητευσε τι θα γινει δεν διδαξε τον διχασμο ο χριστος...και βεβαια για αυτον τον διχασμο θα ειμαστε υπευθηνοι εμεις οι ανθρωποι και οχι ο θεος η ο χριστος

τα λεω σωστα ?
Άβαταρ μέλους
Harrys1934
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ

Δημοσίευση από Harrys1934 »

neosathos έγραψε:φιλε Harrys1934

καταλαβα οτι ο θεος καθε εναν απο εμας τον βλεπει τον ζυγιζει και τον κρινει
σαν μια ξεχωριστη μοναδα και οχι πακετο δηλαδη με την οικογενεια του και το σοι του

για τον λογο αυτο ο χριστος ειπε οτι μπορει να ερθουμε σε διχασμο με τις οικογενειες μας διοτι αλλος θα τον ακολουθησει και αλλος οχι

προφητευσε τι θα γινει δεν διδαξε τον διχασμο ο χριστος...και βεβαια για αυτον τον διχασμο θα ειμαστε υπευθηνοι εμεις οι ανθρωποι και οχι ο θεος η ο χριστος

τα λεω σωστα ?

Και πολύ μάλιστα. Η γραφή θέλει μελέτη και όχι διάβασμα
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

ηταν λαθος σου νομιζω να δωσεις λινκ του αθως εκει μεσα...το τελευταιο πραγμα που θα θελα τουλαχιστον εγω προσωπικα να δω εδω μεσα ειναι επιθεσεις απο αποκρυφιστες και ατομα γενικοτερα που μισουν καθετι χριστιανικο.Μακαρι να διατηρηθει το επιπεδο της κουβεντουλας που γινεται σε ηρεμα επιπεδα...
yparxei
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από yparxei »

οποιος εχει αποριες υπαρχουν ενα σωρο βιβλια,υπαρχουν και σαιτς(οοδε κτλ)να απαντησει τις αποριες του.αν δεν μεινει ικανοποιημενος υπαρχουν και οι φωτισμενοι γεροντες,οι καταρτισμενοι θεολογοι κτλ...εμεις εδω κουβεντουλα κανουμε,κανεις δεν θελει να μεταλλαχτει σε αρενα αυτος ο χωρος...
neosathos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

μην μασας τιποτα yparxei

εριξαν μια ματια και εφυγαν...εξαλου τα δαιμονια δεν αρεσκονται σε τετοια μερη

και αν κανενα χασει τον δρομο του και ερθει...εδω ειναι τα παλικαρια της ορθοδοξιας...και ξερουν καλα την δουλεια τους

εξαλου οσο εγω μπαινω στη σελιδα τους και τους τα χτυπαω εχουν καποιον να
ασχολουνται
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Evi_J »

neosathos έγραψε: και αν κανενα χασει τον δρομο του και ερθει...εδω ειναι τα παλικαρια της ορθοδοξιας...και ξερουν καλα την δουλεια τους
neosanthe εδώ κάνεις λάθος. Δεν είναι "δουλειά" και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι "δουλεια ΜΑΣ".

Δεν είναι δουλειά γιατί κανείς δεν αντιμετωπίζει τα πιστεύω του ως δουλειά. Δουλειά -που βγαίνει από το δουλεία- είναι εξαναγκασμός. Προσωπικά εμένα δεν με εξαναγκάζει κανείς να είμαι ότι θέλω να είμαι.

Και δεν είναι δουλειά ΜΑΣ για δύο λόγους.
Πρώτον δεν υποτίθεται ότι εμείς κοιτάμε την σωτηρία της ψυχής ΜΑΣ; Πιστεύεις ότι είμαστε άγιοι; Και καλά, άσε τους αγίους. Άλλο επίπεδο αυτοί. Ας πούμε "ανώτερους". Μας θεωρείς ανώτερους; Αν (ΑΝ) είμαστε ΓΙΑΤΙ είμαστε; Επειδή διαβάζουμε 5 πράγματα; Ε, διάβασε και εσύ να τους τα πεις. Νομίζεις ότι είναι δίκαιο να μας μπλέκεις; Και τι γίνεται αν δεν θέλουμε; Προσωπικά δεν θέλω.
Σου είπα και χτες ότι στην αρχή και εγώ σκεφτόμουν έτσι. Μετά κατάλαβα. ΔΕΝ μπορείς να τους αλλάξεις γνώμη, ΔΕΝ χρειάζεται λοιπόν να χάνεις τον καιρό σου γι' αυτούς, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χάνεις την δική σου ζωή γι' αυτούς, ΔΕΝ έχεις δικαίωμα να τους επιβάλεις αυτό που θεωρείς εσύ σωστό "για τον Χριστό μας" όπως είπες χτες ( εσένα και εμένα περιμένει ο Χριστός νομίζεις; ), και ΔΕΝ είναι δίκαιο να μεταφέρεις εδώ αυτούς και ούτε εμάς εκεί. Άσε τους ήσυχους.

Σου είπα και χτες ότι είναι καλύτερο να προσευχηθείς γι' αυτούς. Αυτό στο είπαν και άλλοι 2 ή μήπως 3; Γιατί δεν μας ακούς; Να στο πει ένας μπορεί να κάνει λάθος. Να στο πουν τόσοι; Μήπως αυτό είναι ο λογισμός σου που σε εμποδίζει να προσευχηθείς; Προσωπικά έκανα πολύ καιρό να αποδεχτώ την ιδέα ότι πρέπει να ταπεινωθώ και να προσευχηθώ και έτσι ξέρω ότι είναι δύσκολο. Όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. Και αφού τόσοι σου είπαν ότι προτιμούν να μην έχουν έριδες μαζί τους γιατί επιμένεις να ρωτάς για χάρη τους; Στο κάτω-κάτω οι απαντήσεις μας δεν είναι θεοσοφιμένες. Είναι ανθρώπινες. Αυτό σημαίνει ότι ΜΠΟΡΕΙ να κάνουμε λάθος. Θες να τους παρασύρεις λάθος επειδή "έτσι νομίζεις" ότι πρέπει;

Θα σου πω ένα παράδειγμα.
Μια φορά σε κάποιο μοναστήρι ήταν ένας αδελφός που είχε διαδώσει την φήμη ότι κάνει 3.000 προσευχές την ημέρα!!! Θαυμαστός αριθμός αυτός όπως καταλαβαίνεις. Και πράγματι όποιος πέρναγε από κει τον έβλεπε μέσα στην καλύβα να προσεύχεται. Αυτό όμως που δεν ήξεραν οι περαστικοί ήταν ότι αυτός ήταν ο λογισμός του. Η ψωροπερηφάνια! Νόμιζε ο κακομοίρης ότι κάτι έκανε με το που τον θαύμαζαν όλοι. Ενώ στην πραγματικότητα έκανε προσευχή μόνο κάθε φορά που έβλεπε κάποιον να πλησιάζει μόνο και μόνο για να τον θαυμάσει ο περαστικός. Και γι' αυτό είχε αφήσει και μισάνοιχτή την πόρτα ίσα-ίσα για να τον βλέπουν.

Μια μέρα πέρασε από κει κάποιος αββάς. Είχε ακούσει ότι υπάρχει εκεί ένας μοναχός που κάνει 3.000 προσευχές την ημέρα και πήγε να δει. Με το που έφτασε όμως εκεί κατάλαβε αμέσως την παγίδα σαν έμπειρος που ήταν. Έτσι του είπε "θα κάνεις ΜΟΝΟ 30 ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ την ημέρα και με ΚΛΕΙΣΤΗ την πόρτα". Έτσι με αυτήν την συμβουλή σώθηκε η ψυχή εκείνου του ταλαίπωρου....

Ξέρεις γιατί στο είπα αυτό; Γιατί και εσύ κάνεις 3.000 προσευχές την ημέρα!! Και το κακό είναι ότι θες να πεις και στους άλλους να κάνουν το ίδιο. Είναι παγίδα αυτό βρε neosanthe δεν το βλέπεις; Το δίκο σου καλό να προσέχεις. Όχι τον άλλων αφού δεν θέλουν κιόλας. Και κυρίως μην μπλέκεις τρίτους...
neosathos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

ενταξει βρε ευη απο μια λεξη πιαστηκες

δεν ειναι δουλεια...το διαγραφω

ειναι αποστολη καθε καλου χριστιανου η εκδιωξη δαιμονιων
neosathos
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

και να σου πω και κατι αλλο ευη

εμενα με διασκεδαζει (και εχουμε αναγκη απο διασκεδαση) να μπαινω και να ακουω τοσες μα τοσες πολλες βλακειες και ασυναρτησιες απο αυτα τα ατομα
που πιστευω (τωρα θα μου πεις γιατι κρινω) οτι ειναι πολυ κακα ατομα και καλα τα παρομοιασα με δαιμονια (που ισως και να ειναι)

οσο τους μιλω για χριστο τοσο με βομβαρδιζουν με οτι sorry μ....α μπορεις να φανταστεις

παντως να πω την αμαρτια μου...πολυ με τραβα η ακατονομαστη ιστοσελιδα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ορθοδοξία”