Τέλος για το βλάσφημο... "Corpus Christi" και στην Ελλάδα;
Συντονιστής: Συντονιστές
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τέλος για το βλάσφημο... "Corpus Christi" και στην Ελλάδ
Το έργο το έχει δει κανείς άραγε από οσους παραθέτουν απόψεις ή μόνο 'εχετε "ακούσει" περί τίνος πρόκειται;
και εν πάσει περιπτώσει , μπορεί κανείς να κατανοήσει ότι δεν είναι όλα για την πυρά;
η τέχνη έιναι τις περισσοτερες φορές μύθος... δεν εχει το δικαίωμα αυτος που θέλει να συμμετέχει σε ενα μύθο αναλαμβάνοντας το κόστος της συμμετοχής του προσωπικά.
είναι ωραίο πράγμα παπάς άνθρωπος να τσαλαπατά αφισες σε οποιοδήποτε χώρο;
είναι ωράιο πράγμα να δίνεται τροφή σε ακροδεξιά στοιχεία να υπερασπίζονται αυτά που ποτέ δεν είχαν κατα νου τους;
δηλαδή όσοι σκίσαν τα ιμάτιά τους είναι οι καθαρόαιμοι της Ορθοδοξίας και οι άλλοι τα αποβράσματα;...
τόσες μέρες η Παναγοπούλου προσπαθεί να πει ότι είναι Χριστιανού και οι περισσότεροι τη χλευάζουν... με ποιο κριτήριο;;;
αυτος που θα μου πει σήμερα ότι είναι περισσότερο Χριστιανός από κάποιον άλλο νομίζω ότι είναι περισσότερο αλαζόνας παρά Χριστιανός.
ελεος....
και εν πάσει περιπτώσει , μπορεί κανείς να κατανοήσει ότι δεν είναι όλα για την πυρά;
η τέχνη έιναι τις περισσοτερες φορές μύθος... δεν εχει το δικαίωμα αυτος που θέλει να συμμετέχει σε ενα μύθο αναλαμβάνοντας το κόστος της συμμετοχής του προσωπικά.
είναι ωράιο πράγμα να δίνεται τροφή σε ακροδεξιά στοιχεία να υπερασπίζονται αυτά που ποτέ δεν είχαν κατα νου τους;
δηλαδή όσοι σκίσαν τα ιμάτιά τους είναι οι καθαρόαιμοι της Ορθοδοξίας και οι άλλοι τα αποβράσματα;...
τόσες μέρες η Παναγοπούλου προσπαθεί να πει ότι είναι Χριστιανού και οι περισσότεροι τη χλευάζουν... με ποιο κριτήριο;;;
αυτος που θα μου πει σήμερα ότι είναι περισσότερο Χριστιανός από κάποιον άλλο νομίζω ότι είναι περισσότερο αλαζόνας παρά Χριστιανός.
ελεος....
ο Χριστός σώζει....
Στέφανε, αν έχω την άδειά σου να σου στείλω σε π.μ. τα λόγια...
Ναι έχουν την ελευθερία να κάνουν τέχνη, και το αυτεξούσιο όπως γνωρίζεις κι εσύ πολύ καλά... τους το έχει δώσει ο ίδιος ο Κύριος που αυτοί υβρίζουν...
Ναι έχουν την ελευθερία να κάνουν τέχνη, και το αυτεξούσιο όπως γνωρίζεις κι εσύ πολύ καλά... τους το έχει δώσει ο ίδιος ο Κύριος που αυτοί υβρίζουν...
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
-
angieholi
- Συντονιστής

A! To μόνο εύκολο Στέφανε είναι να δει κανείς περί τίνος πρόκειται η ταινία.
Είναι πάρα πολύ απλό, θα γράψεις στο Google: "film corpus christi"
και εκεί θα βρείς μια πληθώρα επιλογών και στιγμιότυπα σε βίντεο της ταινίας (στο εξωτερικό).
Αν οι σκηνές απο 2 άντρες που φιλιούνται με πάθος στο στόμα δεν σε σοκάρει, μπορείς άνετα να τα παρακολουθήσεις για να δείς ιδίοις όμμασιν περί τίνος πρόκειται!
Όποιος κοιτάξει επίσης θα δει και τις αντιδράσεις άλλων Χριστιανών στο εξωτερικό όταν παιζόταν το έργο.
Τελικά δεν είναι μόνο οι Έλληνες κομπλεξικοί ταλιμπάν και φανατικοί σκοταδιστές.
Ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι...
Και έτσι δεν έχουν καμία δικαιολογία οι συντελεστές του έργου, διότι ήξεραν εκ των προτέρων ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.
Μην μας το παίζουν λοιπόν αθώες περιστερές!
Είναι πάρα πολύ απλό, θα γράψεις στο Google: "film corpus christi"
και εκεί θα βρείς μια πληθώρα επιλογών και στιγμιότυπα σε βίντεο της ταινίας (στο εξωτερικό).
Αν οι σκηνές απο 2 άντρες που φιλιούνται με πάθος στο στόμα δεν σε σοκάρει, μπορείς άνετα να τα παρακολουθήσεις για να δείς ιδίοις όμμασιν περί τίνος πρόκειται!
Όποιος κοιτάξει επίσης θα δει και τις αντιδράσεις άλλων Χριστιανών στο εξωτερικό όταν παιζόταν το έργο.
Τελικά δεν είναι μόνο οι Έλληνες κομπλεξικοί ταλιμπάν και φανατικοί σκοταδιστές.
Ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι...
Και έτσι δεν έχουν καμία δικαιολογία οι συντελεστές του έργου, διότι ήξεραν εκ των προτέρων ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.
Μην μας το παίζουν λοιπόν αθώες περιστερές!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
καθαρό σημάδι πλάνης απο τους συντελεστες του θεατρικού..panagiotisspy έγραψε:Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο σου Αγγελική..angieholi έγραψε:Το σχόλιο μου για τα bold γράμματα:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
δηλαδή το να νομιζει καποιος οτι ειναι καλό αυτο που κανει ενώ να γίνεται το σώσε...
δεν ειναι και τοσο ασυνηθιστο στις ημέρες μας.
προτεσταντες, παπικοι, ευγγελικοί, 10.000 αιρέσεις, αλλόδοξοι..
νομιζουν οτι ειναι σωστή η πίστη τους- ενώ δεν ειναι καθολου ετσι...
το εργο αυτο ξεπερασε πολλα γνωστά δεδομένα πλάνης..
ο Θεός να τους ελεήσει.
αφου δηλωνουν ορθοδοξοι θα δειξουν αραγε καποτε την ταπεινωση να
συμβουλευτουν κ να συζητησουν με ορθοδοξους ιερεις κ σε μοναστήρια
και να προβληματιστουν? ή θα επιμεινουν στις αποψεις τους?
βεβαια καλώς εγιναν οι διαμαρτυριες, κριμα που δεν μπορεσα να παω κ εγω..
ΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:Το έργο το έχει δει κανείς άραγε από οσους παραθέτουν απόψεις ή μόνο 'εχετε "ακούσει" περί τίνος πρόκειται;
....
η απάντηση στην ερώτησή σου Στέφανε αδελφέ μου είναι... ΝΑΙ
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αγγελική το ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις δεν αποτελεί λόγο να μην ανέβει η οποιαδήποτε παράσταση . Αλίμονο αν σε κάθε υπόνοια πιθανής αντίδρασης καθόμασταν όλοι στα αυγά μας ... ακόμη σκλαβοι στους Τούρκους θα ήμασταν.
ο Χριστός σώζει....
φιλε Στεφανε το ζήτημα ειναι να μην κανει ο καθενας ο,τι κατεβει στο κεφαλι τουΣΤΕΦΑΝΟΣ έγραψε:Το έργο το έχει δει κανείς άραγε από οσους παραθέτουν απόψεις ή μόνο 'εχετε "ακούσει" περί τίνος πρόκειται;
ελεος....
αλλα να σκεφτει οτι ισως να προσβαλλει καποιον αλλο, δηλαδή να σκεφτει και τον συνανθρωπό του στοιχειωδως.
οχι να κανει τεχνη με το θανατο του άλλου. αυτο ειναι τρελο.
επισης να μην λεει ο,τι του ερθει στο μυαλο σε ζητηματα πιστεως, δηλαδη να μην γινεται μονος του ιερεας και δασκαλος,
αυτο ειναι το ευκολο..
επισης επιβαλλεται να σεβομαστε την πιστη του αλλου, οχι να την προσβαλλουμε δημοσια.
τελος δεν κρινουμε τους ηθοποιους αν σωζονται ή όχι, αλλά βρισκουμε την πραξη τους ενάντια στην ορθοδοξία.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η τηλεόραση και ακόμα περισσότερο το διαδίκτυο, έχουν απείρως τρομακτικότερα πράγματα και ασυγκρίτως χυδαιότερες βλασφημείες..
Η ισχυρότερη άμυνά μας σε όλα αυτά, είναι η Πίστη μας..
Ο καθένας πιστεύει ότι έχει το δίκιο με το μέρος του..
Αυτά τα οποία λέμε εμείς, φαίνονται εντελώς ακατανόητα σε κάποιους άλλους,
τόσο ακατανόητα, που μας θεωρούν απίστευτους ανθρώπους, εντελώς "κολλημένους" και αδιόρθωτους..
Όπως ακριβώς εμείς εξοργιζόμαστε σε πολλά πράγματα, έτσι ακριβώς και οι άλλοι εξοργίζονται με αυτά που τους λέμε εμείς..
Ο μόνος τρόπος του Χριστιανού, είναι η Πίστη και η Αγάπη, μόνο αυτές αμβλύνουν την σκληροκαρδία..
Και την διάκριση για να μπορέσουμε να διαχωρίσουμε, πότε η συμπεριφορά μας πρέπει νάναι συγκαταβατική και πότε πιό δυναμική, μόνο με τον παραπάνω τρόπο θα την βρούμε..
Η ισχυρότερη άμυνά μας σε όλα αυτά, είναι η Πίστη μας..
Ο καθένας πιστεύει ότι έχει το δίκιο με το μέρος του..
Αυτά τα οποία λέμε εμείς, φαίνονται εντελώς ακατανόητα σε κάποιους άλλους,
τόσο ακατανόητα, που μας θεωρούν απίστευτους ανθρώπους, εντελώς "κολλημένους" και αδιόρθωτους..
Όπως ακριβώς εμείς εξοργιζόμαστε σε πολλά πράγματα, έτσι ακριβώς και οι άλλοι εξοργίζονται με αυτά που τους λέμε εμείς..
Ο μόνος τρόπος του Χριστιανού, είναι η Πίστη και η Αγάπη, μόνο αυτές αμβλύνουν την σκληροκαρδία..
Και την διάκριση για να μπορέσουμε να διαχωρίσουμε, πότε η συμπεριφορά μας πρέπει νάναι συγκαταβατική και πότε πιό δυναμική, μόνο με τον παραπάνω τρόπο θα την βρούμε..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- ΣΤΕΦΑΝΟΣ
- Κορυφαίος Αποστολέας

Oι θριαμβολογίες για το κατέβασμα μιας θεατρικής παράστασης αλλα και οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν είναι σεβασμός στην πεποίθηση ή την πίστη του άλλου;
δεν υπάρχει καμία εν δυνάμει νομιμοποίση για τέτοιου είδους αντιδράσεις... είμαστε λίγοι για να κρινουμε το μέγεθος και το είδος της αμαρτίας.
συναισθηματικά μπορεί ο κάθε ενας να πει ότι θέλει...
η καρδιά όμως χτυπά σε όλα τα σώματα , χριστιανικά και μη , το αίμα κυκλοφορεί σε όλους τους εγκεφάλους καταρτισμενους θεολογικα και μή .
για αυτό το λόγο η διάκριση είναι η σπουδαία αρετή που θα δείξει κάθε φορά το μέτρο αλλά και τον τρόπο.
αγαπη Χριστου και τιποτε αλλο ...
δεν υπάρχει καμία εν δυνάμει νομιμοποίση για τέτοιου είδους αντιδράσεις... είμαστε λίγοι για να κρινουμε το μέγεθος και το είδος της αμαρτίας.
συναισθηματικά μπορεί ο κάθε ενας να πει ότι θέλει...
η καρδιά όμως χτυπά σε όλα τα σώματα , χριστιανικά και μη , το αίμα κυκλοφορεί σε όλους τους εγκεφάλους καταρτισμενους θεολογικα και μή .
για αυτό το λόγο η διάκριση είναι η σπουδαία αρετή που θα δείξει κάθε φορά το μέτρο αλλά και τον τρόπο.
αγαπη Χριστου και τιποτε αλλο ...
ο Χριστός σώζει....
-
angieholi
- Συντονιστής

Οπωσδήποτε δεν τους κρίνουμε, διότι δεν μας πέφτει και λόγος.GeorgiosM έγραψε:τελος δεν κρινουμε τους ηθοποιους αν σωζονται ή όχι, αλλά βρισκουμε την πραξη τους ενάντια στην ορθοδοξία.
Απλά να συμπληρώσω και κάτι άλλο άσχετο-σχετικό.
Η λέξη ηθοποιός παράγεται από το "ήθος" και τη λέξη "ποιώ".
Ο ηθοποιός λοιπόν σημαίνει ότι φτιάχνει, διαμορφώνει χαρακτήρες, ποιεί ήθος γι αυτό και στην Αρχαία Ελλάδα, οι φτωχοί έμπαιναν δωρεάν στις θεατρικές παραστάσεις ώστε όλοι να έχουν την δυνατότητα να διαπαιδαγωγούνται. Αυτά τα έχω ακούσει από τον π. Μυτιλιναίο.
Στην εποχή τώρα του Αγίου Χρυσόστομου, ο π. Μελέτιος που μας κάνει κύκλο στην Αγία Γραφή, μας είχε πει ότι υπήρχαν οι λεγόμενες θεατρίνες, γυναίκες που έμπαιναν γυμνές και κάνανε μπάνιο σε πισίνες και μαζεύονταν οι θεατές γύρω γύρω και τις έβλεπαν.
Τι να πει κανείς λοιπόν για τη σημερινή μας εποχή και τι είδους "ήθος" προβάλλουν οι σημερινοί ηθοποιοί, και ειδικά με τέτοιες παραστάσεις είναι να απορεί κανείς...
Μάλλον πρέπει να βρούμε άλλη λέξη!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...