ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ-κήρυγμα κατά της ακροδεξιάς..

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ-κήρυγμα κατά της ακροδεξιάς..

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

δεν κακολογησα κανεναν ιεραρχη, ουτε τις καλες προθέσεις... είναι άθλιο όμως η Χρυσή Αυγή να οικοιποιείται την πίστη του κόσμου και να διαμαρτύρεται ψευδώς και με δόλο αναφερόμενη σε πόλεμο κατά της θρησκείας μας
Και θεωρώ ότι είναι άθλιο γιατί πάνω από όλα νοοτροπίες τέτοιου τύπου δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με ό,τι δίδαξε ο Ιησους Χριστός.
Τι σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με την Ορθοδοξία , μπορεί να μου πει κανείς;;;

Επίσης εφόσον ο Παναγιώτης επιβεβαιώνει ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς συνοδεύτηκε από Χρυσαυγίτες εμμένω στην άποψη μού ότι αυτη η πράξη ειναι κατακριτέα και για εμένα προσωπικά δε χωρά αμφισμβητηση...

πρωτο και κύριο γιατί ο ποιμενάρχης οφείλει να κρατά την οποιαδήποτε απόσταση απο κάθε "πολιτικό" συνδυασμό.
κατά δεύτερο λόγο επίσης πολυ σημαντικό για όσα ανέφερα παράπανω.
ο Χριστός σώζει....
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Μάνο η κίνηση κάποιου Ιεράρχη να προσφύγει στα Δικαστήρια είναι ενδεχομένως συμβολική και γίνεται για να προστατέψει τους πολίτες που στην κατάσταση που βρίσκονται δεν αντιλαμβάνονται παρά μόνο τέτοιες κινήσεις.
Όταν κάποιος προσπαθεί να σε σκοτώσει και αμυνθείς δεν σημαίνει ότι βγαίνεις εκτός της αγάπης του Χριστού. Αυτό δεν έχει να κάνει με κόμματα. Αλλά όταν ένα κόμμα που στις αρχές του αναφέρει την πίστη στο Σύνταγμα, στην πράξη το κουρελιάζει, οφείλεις να το πεις στον λαό που είναι τόσο αματωλός που πλέον ΔΕΝ μπορεί να δει.
Τους ανθρώπους τους αγκαλιάζουμε όλους. Αλίμονο!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
stathisekp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathisekp »

Μήπως αδέλφια μου θα ήταν πιο αποτελεσματικό, αντί της προσφερόμενης δωρεάν διαφήμισης (τη συνεργεία της όψιμης "ορθοδόξου χριστιανικής" Χ.Α. της οποίας τη στάση της στη θρησκεία μας την έχουμε αναλύσει σε παλαιότερα θέματα) θα ήταν καλύτερα κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι θεατές να αποδοκιμάσουν τους "καλλιτέχνες"
Θα ήταν και ωραίο δρώμενο, και σύμφωνο με τις αρχές τους περί ελεύθερης έκφρασης. Υποτίθεται ότι πλήρωσα για μια παράσταση, δε μου άρεσε και την αποδοκιμάζω. Αν αυτό γινόταν σε κάθε παράσταση, πόσο καιρό θα άντεχε το "έργο" ;
( η δήλωση του Πειραιώς για τη μήνυση http://www.agioritikovima.gr/eipan/1103 ... s-Christi» )
Δώρησαί μοι του όράν τα έμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον άδελφόν μου
Άβαταρ μέλους
stathisekp
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathisekp »

Το απ ευθείας link των δηλώσεων του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ:

http://www.agioritikovima.gr/eipan/11039

Ο μητροπολίτης Πειραιώς αποκλειστικά στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ απαντά στους επικριτές του.
Μήνυση κατά του έργου «Corpus Christi» κατέθεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.Σε διάφορα blogs γράφεται ότι ο ΄΄μητροπολίτης συνοδευόνταν μάλιστα στο Αστυνομικό Τμήμα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα από τους κ. κ. Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα'΄.
Μιλώντας πριν λίγο στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ διευκρίνησε ότι, τη μήνυση την κατέθεσε προσωπικά, ''οι βουλευτές της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄, έμαθαν και ήρθαν για συμπαράσταση οι ', ε'ιπε ο Σεβασμιώτατος.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου για «κακόβουλη βλασφημία».
Στην κατάθεση που έδωσε τόνισε πως «όλα τα βλάσφημα στοιχεία κατά του Ιησού Χριστού που παρουσιάζονται στην θεατρική παράσταση, προκαλούν ανατριχίλα αλλά και βάναυση προσβολή του ελληνορθόδοξου θρησκευτικού συναισθήματος».

΄΄Γιατί κατέθεσα μύνηση κατά του επίμαχου έργου΄΄
''Ζήτησα από την αρμόδια όργανα της πολιτείας να εφαρμόσουν τον ποινικό νόμο που προβλέπει το σεβασμό και προστασία της προστασία του θρησκευτικής ειρήνης .Όταν εξυβρίζεται ο θεός μας τουλάχιστον είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους'', επισήμανε ο Ιεράρχης στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄.

και συμπλήρωσε''Η ενιστάμενοι τελούν σε αγνοούν του ισχύοντος νομικού πλαισίου κατά στον καταστατικού χάρτη της εκκλησίας της Ελλάδας 590 1977 ότι δεν απαιτείται η άδεια της εκκλησιαστικής αρχής για τη προσφυγή σε δικαστική προστασία και επομένως θεωρώ ότι πλήττεται βαναύσως η προσωπικότητα μου εκ της αναποδράστως επερχομένης και στην ελαχιστότατα του ζημία εκ της απαραδέκτου και αισχίστης απομοιώσεως του θεανδρικού προσώπου εις το οποίο ανήκει όλη η ζωή μου.''

''Φασίστες είναι όσοι εχθρεύονται κινήσεις που στοχεύουν την εφαρμογή των νόμων του κράτους'', κατέληξε.
Δώρησαί μοι του όράν τα έμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον άδελφόν μου
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Για την οικονομια της συζητησης, τα εξης λιγα ακομα.

Καταρχας δηλωνω αντιθετος και καθετος με την τακτικη της ΧΑ και ολων των συναφων.
Δεν θα τους ψηφιζα ακομα και εαν ηταν το μονο κομμα που υπηρχε.

Επισης μην μου πει κανεις, εκ δεξιων πονηρως κινουμενος, και εξ'αγαπης προς παντας τινας,
οτι τους υποστηριζω, γιατι οταν ηρθαν και κυνηγουσαν τους ταλαιπωρους τους πακιστανους,
διπλα απο το σπιτι μου, εγω ετρεχα να βοηθησω εναν πακιστανο που κοπηκε το ποδι του ως περα,
γιατι πηδαγε τις μαντρες εντρομος, για να σωθει, απο τα χερια τους.

Τον εκρυψα στο σπιτι, και του ειπα να του δεσω το τραυμα, αλλα ειχε φοβηθει τοσο πολυ,
που δεν μπορουσα να συννενοηθω και να τον κρατησω.

Ετσι;

Και βγηκα εξω και τους σκυλοβριζα για τις πρακτικες τους, που ειναι σαφως αντιχριστιανικες και αντορθοδοξες.

Ειναι το ιδιο αθεοι, οι περισσοτεροι με τους ακρο-αριστερους και κανουν την ιδια ζημια.

Αθεολογητοι, σκοτισμενοι και με μονο οπλο την ισχυ και την εξουσια της μυϊκης μαζας.

Ολα τα ακρα, ζημια κανουν γενικως. Ας ειναι καλα ο πονηρος που τους κανει οτι θελει.

Ειμαι σαφης και ξεκαθαρος μεχρι εδω νομιζω.

Ομως.

Ας αναρωτηθουμε, αφου εχουμε νουν και κριση.

1. Ποιος εχει καταστρεψει αυτην την ρημαδα την χωρα;

2. Ποιος εχει καταπατησει τους νομους και το συνταγμα και τα δικαιωματα των πολιτων;

3. Ποιος εχει τρελλανει στα ψεμματα και στην απατη τον κοσμο;

4. Ποιος εχει ξεπουλησει την Ελλαδα, ακομα και κατα δηλωση των πρωην βουλευτων, αυτων των ιδων κομματων,
που το επραξαν; Μολις φυγει καποιος απο το μαντρι αρχιζει και κελαηδα την αληθεια.

5. Ποιος επιδοτειται για να μαζεψει εδω εκατομμυρια ανθρωπους με αντιθετη πιστη και κουλτουρα και σταση ζωης,
ωστε να γινει καποια στιγμη γης μαδιαμ με μαθηματικη ακριβεια ο τοπος αυτος;

6. Ποιος εξαθλιωνει τον ελληνα μεχρι ζητιανιας και θανατου;

Και ποιος ειναι πιο φασιστας και μισαλλοδοξος και αδελφοκτονος και δολοφονος;

Αυτος,
που κυκλοφορει με την γραβατα, ως καθολα αξιολογος κυριος και καθως πρεπει,
και με μια υπογραφη του, η μια αρπαχτη του, σκοτωνει χιλιαδες ανθρωπους,
μεσηλικες, νεους, παιδια και γερους, και καιει το παρον και το μελλον τους,
η αυτος,
που κατεβαινει με εσχατο οπλο την απογνωση στον δρομο, φοραει μια μαυρη μπλουζα,
και δερνει και κανει ζημιες, και καιει, γιατι του εχουν καψει την ψυχη του και την οποια ανθρωπια ειχε;

Φταει για ολα λοιπον μηπως η Χ.Α., η, η Ψ.Α. η, η Ξ.Α.;

Οχι βεβαια. Και να ηθελε ειναι τοσο νεα και τοσο μικρη που δεν μπορει,
ακομα τουλαχιστον. Αμα ανεβει στην εξουσια και αυτη χειροτερα θα κανει.

Η ορθη απαντηση, με δωρο το συσσιτιο:

Τα "δημοκρατικα", "ευρωπαϊκα" και "ανθρωπιστικα" κομματα μας, πρασινα, μπλε, κοκκινα και εμπριμε!!!

Αυτα μας εφεραν εδω. Αμφιβαλλει κανεις; Δεν νομιζω.

Αρα δεν δικαιουνται να ομιλουν, και να δειχνουν και με το δαχτυλο την ΧΑ και την καθε ΧΑ.

Αρα παρα την ορθη γενικως τοποθετηση του, ο Σιατιστης Παυλος,
οπου λεει οτι φταιει η εξουσια κλπ κλπ,
στο τελος της ημερας, ηθελημενα η αθελητα,
μεταθετει το προβλημα μονο στην ΧΑ,
και αθωωνει ασυνειδητα, στην συνειδηση του κοσμου, που δεν εχει τον φωτισμο του,
το διαβολο-συστημα της απατης και της αρπαχτης που μας εφερε εως εδω.

Γιατι οταν φοβασαι και δειχνεις ως εσχατη απειλη,
αυτον που εκλεψε μια καραμελλα, η εδειρε ενα παιδακι,
και απλως ελεγχεις με λογια και οχι με εργα,
αυτον που εκλεψε ΤΑ ΠΑΝΤΑ, και ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, μια χωρα,
τοτε απλως εχεις χασει την ουσια,
η δεν θελεις να τοποθετηθεις επι της ουσιας,
γιατι θα εχεις κοστος.

Εαν ειναι η ΧΑ τοσο ενοχη οσο και οι αλλοι που κυβερνησαν 40 χρονια,
τοτε να καουν ολοι μαζι στην πυρα. Ναι και παλι ναι.

Εαν ομως θελει επισης ο Επισκοπος Σιατιστης, να αποκυρηξει την ΧΑ,
να αποκυρηξει μαζι και τους αξιοτιμους πολιτευτας,
ολων των κυβερνωντων κομματων,
που περνανε απο την Μητροπολη του, σε εορτες και πανυγηρεις, και οχι μονο,
να παρουν την ευχη του,
αφου πρωτα εχουν θαψει την Ελλαδα και τα ονειρα των παιδιων της.

Δεν μπορεις να αποκυρησσεις το ιδιο, εναν που εκαψε ενα δεντρο,
με αυτον που δεν εχει αφησει δασος για δασος ορθιο..

Τι δικαιοσυνη ειναι αυτη;

Η ας παρατησει την ποιμαντορικη του ραβδο, να παει σε κανενα βουνο,
να κλαιει ολη μερα, εν μετανοια, οπως επρεπε αλλωστε ολοι μας να κανουμε,
μηπως και περισωθει οτι σωζεται πλεον.

Αλλα το να χαριεντιζεται με τους αξιοτιμους βουλευτας και υπουργους,
με καθε ευκαιρια, με αυτους οι οποιοι μας στελνουν στον αγυριστο με καθε υπογραφη τους,
και να κατακεραυνωνει μονο την ΧΑ και την καθε ΧΑ, ε, τοτι κατι εδω δεν παει καλα.

Κατι δεν κολλαει, στον καθε εναν,
εχοντα μια σχετικη κριση και λογικη.

Δεν συμβαδιζει ο λογος με την πραξη.
Οποτε ακυρωνεται και ο οποιος ορθος και ωφελιμος λογος.

Αυτο ισχυει για ολους μας, βεβαια ποιμενες και ποιμνιο.

Ετσι δεν ειναι; Τι λετε;
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

+1
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
xristianos.net
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από xristianos.net »

Η Ορθοδοξία είναι μία. Ούτε δική μου είναι ούτε του γείτονα ούτε των Αποστόλων κ.ο.κ. Η Ορθοδοξία είναι βίωμα. Κι ο Ορθόδοξος δεν μπορεί να μένει αδρανής όταν προσβάλλουν τον Έναν και μοναδικό. Η θέση του Διονυσίου μας καλύπτει απόλυτα.
Κι ο ίδιος ο Πειραιώς έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις, ὡς μὴ ὤφελε.

Όσο για κάτι που γράφτηκε αναφορικά με τους ιερείς: ας σκεφτούμε τους ιερείς σαν τους σωλήνες της ύδρευσης που μεταφέρουν το νερό στα σπίτια μας. Δεν γνωρίζουμε αν είναι καθαροί ή σάπιοι αλλά το νερό που φτάνει στο σπίτι μας το χρησιμοποιούμε για την υγιεινή μας, για το μαγείρεμα, για πόσιμο... Ο ιερεύς είναι ο λειτουργός του Υψίστου, είναι ο "σωλήνας" μέσα από τον οποίο περνάει το νερό, η Χάρις του Θεού. (δεν διεκδικώ την πατρότητα της παρομοίωσης, απλά δεν θυμάμαι ποιος το πρωτοείπε απαντώντας σε όσους δεν εξομολογούνται λόγω των ιερέων. Συγχωρέστε με)
Τα πάντα δώσε για τον Χριστό, Τον Χριστό μη δώσεις για τίποτε. Άγ. Ιουστίνος Πόποβιτς
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Συμφωνώ ως ένα σημείο με τις επισημάνσεις του Διονύση,
αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ της Χ.Α. και των υπολοίπων κομμάτων,
ακόμα και των ως τώρα κυβερνησάντων,
διότι η Χ.Α. ΔΕΝ είναι πολιτική παράταξη,
αλλά απροκαλύπτως και ιδιαζόντως εγκληματική και αντίχριστη οργάνωση, η οποία ΔΕΝ πιστεύει ούτε καν στην ισότητα των ανθρώπων, δεν πιστεύει ούτε καν στο δικαίωμα της αντίθετης άποψης, ενώ αντιθέτως πιστεύει ότι όποιος διαφωνεί μαζί της πρέπει να εξολοθρευθεί....

ΥΓ..
Ωραίο και το σχόλιο του αδελφού μας:
xristianos.net έγραψε:ς σκεφτούμε τους ιερείς σαν τους σωλήνες της ύδρευσης που μεταφέρουν το νερό στα σπίτια μας. Δεν γνωρίζουμε αν είναι καθαροί ή σάπιοι αλλά το νερό που φτάνει στο σπίτι μας το χρησιμοποιούμε για την υγιεινή μας, για το μαγείρεμα, για πόσιμο... Ο ιερεύς είναι ο λειτουργός του Υψίστου, είναι ο "σωλήνας" μέσα από τον οποίο περνάει το νερό, η Χάρις του Θεού.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Διονύση έχεις απόλυτο δίακιο , έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα . Νομίζω όμως ότι ο πάτερ Παύλος ανφέρεται στο σύνολο της πολιτικής ηγεσίας χαρακτηρίζοντας την ανίκανη.
Αύτο είναι σαφές , όπως επίσης είναι σαφές ότι ο Μητροπολίτης Σιατίστης όταν χρειάστηκε να "κράξει" το έκανε χωρίς να υπολογίσει ονόματα και θέσεις...

επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι και ο λαός εύκολα πείθεται αλλά και δε γνωρίζει, θεωρώ ότι είναι επιτακτική η ανάγκη η Εκκλησία να διαχωρίσει σαφώς τη θέση της απο την οικειοποίηση του ονόματος της ειδικά από τη Χρυσή Αυγη , της οποιας το θρησκευτικο ενδιαφέρον και πολύ όψιμο είναι και εντελως αβάσιμο σε σχέση με την ορθόδοξη πιστη.

αυτα για να μη παρασύρεται ο κόσμος και για να πάψουν να φαίνονται στα μάτια του λαού κάθε είδους "Κασιδιάρηδες" ως εθνοσωτήρες. ( χορτάσαμε μέχρι σήμερα από τέτοιους )
ο Χριστός σώζει....
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Εγώ τώρα τι να πω πάλι ;;; Ό,τι ήταν να πω, το είπα προχθές ενώπιον των παρευρισκομένων φίλων μας στην Συνάντηση στο Θησείο !

Ανοίγει ένα σοβαρό θέμα, γράφουμε όλοι ή κάποιοι από εμάς τις απόψεις μας..... κατά την αντίληψή μας και κατά την κρίση μας.... καθ' όλα σεβαστή και κατά πολύ σωστή.... αλλά κάπου κάποιες φορές όμως ατελής....! ....Ώσπου έρχεται ο Διονύσης μας..... και με τον λόγο του δίνει την λύση στο πρόβλημα, με τον λόγο του δίνει την απόλυτα σωστή ερμηνεία στο θέμα μας, με τον λόγο του δίνει αυτό που όλοι θέλουμε να ακούσουμε, με τον λόγο του δίνει αυτό που όλοι πιστεύουμε ότι είναι και το σωστό σύμφωνα πάντα με την πίστη μας!!!

Αυτός είναι ο Διονύσης μας, που ο λόγος του κοσμεί το φόρουμ μας γι'αυτό και όλα τα μέλη εδώ τον σέβονται, τον εκτιμούν και προπάντων τον αγαπούν !!!!! :8
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”