Δεν εξαιρούνται οι κληρικοί από το «1 προς 5»

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Δεν εξαιρούνται οι κληρικοί από το «1 προς 5»

Δημοσίευση από stathis73 »

Μαρινα κανω μια υποθεση και λεω εγω τωρα ετσι...........................σκεψου ο Ιερεας που λες οτι περνει απο εσενα 300-400 ευρω και οπως τα παιρνει ετσι τα δινει σε μια οικογενεια που τα χρειαζοντα για να μην τους παρουν το σπιτι ( μια δοση του) ειναι καπως ακραιο το σεναριο αλλα ποτε να μην μπαινουμε στην διαδικασια της Κρισης, εγω αυτο ηθελα να πω, ..........................οπως επισης δεν ειπα κατι για σενα προσωπικα ουτε οτι δεν κανεις πνευματικη ζωη ή οτιδηποτε αλλο ειναι προς ψυχικη σου οφελεια,.............μην φτανετε σε λαθος συμπερασματα, το ξαναλεω εγω σου ειπα οτι εαν αρχισουμε να λεμε τα στραβα ..........δυστηχως θα γραφουμε μεχρι αυριο.

Η Ψυχουλα ειναι ψυχουλα και ο Διονυσης ειναι αυτος που πρεπει και εγω συμφωνω και με τους δυο για πολοστη φορα.

Και οπως ειπα και πριν "απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου δεν του εχω βρει κανενα προτερημα απεναντι σε αυτους που κατακρινω"
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

[quote="filotas"]Δηλαδή Κυριάκο τι προτείνεις; Να ιδιωτικοποιήσουμε την Εκκλησία; Υπάρχει περίπτωση να σωθεί η οικονομία της χώρας, επειδή θα μειωθεί η ακόμη κι αν καταργηθεί η μισθοδοσία του κλήρου;[/quo

Η μισθοδοσία του κλήρου δεν είναι μόνη αυτή που καθορίζει τον δημόσιο χαρακτήρα ενός Ν.Π.Δ.Δ, ο δημόσιος χαρακτήρας είναι ένα πλέγμα νόμων που καθορίζει τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, το δημόσιο π.χ. μπορεί και να προσλάβει προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου. Είναι προς το παρόν η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία οργανισμός με δημόσιο χαρακτήρα ( και καλώς είναι), δεν γνωρίζω αν έχεις υπ' όψη σου ότι μόνο τις τελευταίες δεκαετίες η μισθοδοσία των κληρικών ( και καλώς) υπάγεται στον δημόσιο προϋπολογισμό.Δηλαδή κάποτε( πριν 4 δεκαετίες;) η Εκκλησία ήταν μεν δημόσιο ως οργανισμός αλλά δεν μισθοδοτούνταν οι ιερείς απο αυτό.
Φυσικά και δεν είμαι υπέρ της απώλειας της ιδιότητας του δημόσιου χαρακτήρα της Εκκλησίας, πολλώ μαλλον όταν οι Μουσουλμανικές Μουφτείες και η Εβραϊκές Συναγωγές ΕΙΝΑΙ δημόσιου χαρακτήρα.
Δεν είμαι υπέρ των μέτρων που παίρνει το κράτος και αφορούν την Εκκλησία, πόσες φορές θα το πώ;Ούτε επιθυμώ και επομένως θα χαρώ εάν να σταματήσει η μισθοδοσία των κληρικών.
Όσον αφορά τις οικονομικές αναλύσεις και υποδείξεις, σε πληροφορώ γνωρίζω πολύ καλά τι γίνεται και τι παίζεται, γιατί απλά είναι η δουλειά μου.

Τέλος νομίζω ότι η συζήτηση περί ιεροσύνης και επαγγέλματος δεν έχει όφελος όταν όλοι αρχίσουν και περιγράφουν τα καλά ή τα ανάποδα που γνωρίζουν.

Αυτό λοιπόν προτείνω, με ευκαιρία τον πόλεμο που άρχισε εναντίον της Εκκλησίας, πλέον με ανοιχτό και απροκάλυπτο τρόπο, είναι το γεγονός αυτό να αποτελέσει αφορμή για διόρθωση των κακώς κειμένων ατομικά και συλλογικά, και όχι στείρα κριτική και καταγγελία των εναντίων.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

stathisgrh έγραψε:Μαρινα κανω μια υποθεση και λεω εγω τωρα ετσι...........................σκεψου ο Ιερεας που λες οτι περνει απο εσενα 300-400 ευρω και οπως τα παιρνει ετσι τα δινει σε μια οικογενεια που τα χρειαζοντα για να μην τους παρουν το σπιτι ( μια δοση του) ειναι καπως ακραιο το σεναριο αλλα ποτε να μην μπαινουμε στην διαδικασια της Κρισης, εγω αυτο ηθελα να πω, ..........................οπως επισης δεν ειπα κατι για σενα προσωπικα ουτε οτι δεν κανεις πνευματικη ζωη ή οτιδηποτε αλλο ειναι προς ψυχικη σου οφελεια,.............μην φτανετε σε λαθος συμπερασματα, το ξαναλεω εγω σου ειπα οτι εαν αρχισουμε να λεμε τα στραβα ..........δυστηχως θα γραφουμε μεχρι αυριο.

Η Ψυχουλα ειναι ψυχουλα και ο Διονυσης ειναι αυτος που πρεπει και εγω συμφωνω και με τους δυο για πολοστη φορα.

Και οπως ειπα και πριν "απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου δεν του εχω βρει κανενα προτερημα απεναντι σε αυτους που κατακρινω"
Φίλε μου Στάθη νομίζει δεν τα ξέρω αυτά? Αν ήταν έτσι νομίζεις ότι θα το έλεγα? Προσπαθώ μετα βίας να μην απαντήσω έτσι θελω και πω πράγματα που μόνο κακό θα μου κάνουν αλλά είναι μια διαπίστωση πραγματική. τα διπλά θα του έδινα αν αν επρόκειτο κάτι τετοιο αλλά δεν είναι έτσι και αν ζούσες και εσύ Γιάννενα που με το μικρό όνομα ξέρεις το 90 % του πληθυσμού θα καταλάβαινες, δεν καταλαβάινεις και δεν περιμένω να καταλάβεις κάτι απο κάποιουν που μιλάς μαζί του μόνο ηλεκτρονικά. δεν προσπαθώ να βάλω τους πάντες σε ένα σακι, αλλά προσπαθώ να πω ότι δεν είναι όλα έτσι όπως τα λέμε ή έτσι όπως τα είπε ο Χριστός να είναι ή όπως ουτοπικά θέλουμε να είναι.

Αλλά δεν είμαι και άνθρωπος που θα δει τα κακα μόνο. και ειλικρινα και κακά να δω φέρνω πλέον λογισμούς καλούς. Μην αρχίσουμε όπως είπες γιατι δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

Μα και εγώ συμφωνώ μαζί τους σε πολλά και ειλικρινα σου λέω για να τα λενε και να έχω εγώ διαφορετική άποψη από αυτούς που Πνευματικά έιναι ανώτεροι μου αυτοί έχουν δίκιο αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα ασχολιόμουν επιφανειακα με τα του Θεού. Που και αυτο να ισχυει δεν πρέπει να κριθώ, ή ότι κάποιοι άλλοι είναι πιο πιστοί απο μένα ή ότι σον και καλά πρέπει να πάω στον παράδεισο εγώ και κανείς άλλος ή ότι δεν χρηματίζονται ή ότι θα πρέπει να κρίνουμε τους προκλητικά ντυμένους ενώ όλους τους άλλους του εξωτερικά ευπρεπώς ντυμένους αλλά εσωτερικά μαυριλα, ή ότι 1002 μπορώ να σου βρω. και καλά και άσχημα. Αλλά όπως έιπε και η Ψυχούλα ας δούμε τα του εαυτού μας και μετά του άλλου. :8 :8
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

ψυχουλα έγραψε:το θεμα ειναι να κρινουμε τα δικα μας στραβα.

ο Χριστος ειπε ο εχων δυο χιτωνας να δινει τον ενα.

και στον πλουσιο νεο ειπε να τα πουλησει ολα και να τα μοιρασει στους φτωχους και να Τον ακολουθησει.

ήταν σαφέστατος αλλωστε το ναι ήταν παντα ναι και το οχι οχι.

ποιος το κανει;;;; ποσα εχουμε στο σπιτι μας που δεν ειναι ειδη πρωτη αναγκης και στην πραγματικοτητα θα ζουσαμε και χωρις αυτα;;;;

πως διαχειριζομαστε τα χρηματα μας;;;; xριστιανικα;;

πολλα βλεπουμε γυρω μας και σκανδαλιζομαστε και ειναι δυσκολο να βαλουμε καλο λογισμο αλλα αν κρινουμε πρωτα εμας αμεσως θα γινομαστε επιεικεστεροι!

ολοι θελουμε να γινουμε χριστιανοι αλλα.....
και το λεω για τον εαυτο μου πρωτα.
κι εγω εχω βαλει κακο λογισμο για ιερεις που φανηκαν να κοιτουν την τσεπη μου.
αλλα ειλικρινα τωρα
αν ερχοταν καποιος αυριο και μου λεγε σου χω εξασφαλισει θεσουλα στο Δημο θα του λεγα οχι δε θελω;;;;;
οταν φτασω σε τετοια αρετη θα κρινω και τους παπαδες...
προς το παρον μονο σε θεματα ορθου δογματος δικαιουμαι να τους κοιτω κι οχι ορθου βιου.
βεβαιως ο Χριστος πηρε το μαστιγιο και εδιωξε τους εμπορους...
αλλα ηταν ο Χριστος, ο αναμαρτητος. Eιχε δικαιοδοσία.
Υποκλίνομαι στο ψυχουλίνι.
Όμως μην δικαιώσουμε και τους πάντες.
Σωστά λες πως πρέπει να κοιτάμε πρώτα τη καμπούρα μας.
Αλλά αυτό το ορθό δόγμα και ο ορθός βίος ίσως παρεξηγηθεί.
Προσωπικά κουράστηκα από το πολύ ορθό δόγμα στα λόγια.
Τους δικαιολογώ μεν αλλά...
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν θελω να συνεχισω αλλο αλλα θα πω το εξεις.......................Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΒΑΛΕΤΟ :8 :8 :8
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

stathisgrh έγραψε:Μαρινα κανω μια υποθεση και λεω εγω τωρα ετσι...........................σκεψου ο Ιερεας που λες οτι περνει απο εσενα 300-400 ευρω και οπως τα παιρνει ετσι τα δινει σε μια οικογενεια που τα χρειαζοντα για να μην τους παρουν το σπιτι ( μια δοση του) ειναι καπως ακραιο το σεναριο αλλα ποτε να μην μπαινουμε στην διαδικασια της Κρισης, εγω αυτο ηθελα να πω, ..........................οπως επισης δεν ειπα κατι για σενα προσωπικα ουτε οτι δεν κανεις πνευματικη ζωη ή οτιδηποτε αλλο ειναι προς ψυχικη σου οφελεια,.............μην φτανετε σε λαθος συμπερασματα, το ξαναλεω εγω σου ειπα οτι εαν αρχισουμε να λεμε τα στραβα ..........δυστηχως θα γραφουμε μεχρι αυριο.

τι να σου πω Στάθη, ίσως να εχεις δίκιο. εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι όταν πιάνω τον εαυτό μου να κρίνει το κάνω γιατι είδα σε αυτούς προτερήματα που εγώ δεν έχω και δεν θα φτάσω ποτέ να έχω, (μόνο αν με φωτίσει ο Μακρόθυμος) και ξαφνικά κάμανε κάτι και φτάσαν να είναι αμαρτωλοί όπως εγώ ενώ δεν έπρεπε να συμβεί αυτό, για αυτό τους έκρινα και για αυτό το λόγο κρίνω. Μέγα λάθος φυσικά γιατι αυτό είναι οι πτώσεις και μέσω αυτών μαθαίνουνε και μαθαίνουμε.

Ισως να έχεις και δίκιο. :8
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

stathisgrh έγραψε:Δεν θελω να συνεχισω αλλο αλλα θα πω το εξεις.......................Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΒΑΛΕΤΟ :8 :8 :8
αν αυτό πάει σε μένα σε διαβεβαιώνω ούτε το μόρια απο την σκόνη δεν μπορώ να βάλω πόσο μάλλον ολόκληρο λίθο. τόσο αμαρτωλή είμαι. Απλά διακρίνω στο φόρουμ ότι υπάρχουν 2 σταθμα και 2 ζύγια και αυτό δεν είναι σωστό και δεν θα υπήρχε αν όλοι κάναμε ότι είπε η Ψυχούλα. Τι να σας πω παιδία μου αυτη είναι η άποψή μου η ασήμαντη που ίσως να προέρχεται εκ του πονηρού και του πειρασμού.
nikiforos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από nikiforos »

filotas έγραψε:
dionysisgr έγραψε:Χαιρομαι Νικολαε, γιατι εμμεσως πλην σαφως, ερχεσαι στα λογια μου - προτασεις μου, που ειχα κανει σε αλλο θεμα, και τις οποιες με κομψο τροπο απαξιωσες, αλλα εγω σε αγαπω παρολα αυτα, και δεν σου κρατω κακια.. :lol:
Κι εγώ Διονύση μου, όταν είπα ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αντίχριστη και πρέπει να φύγει εδώ και τώρα με κατηγορήσατε ότι πολιτικολογώ :( .

Τώρα τι λέτε είναι ή δεν είναι αντίχριστοι;
Και εγώ μαζί σας.... Νίκο!!!! Να φύγουν αυτοί οι αντίχριστοι... κ νάρθουν οι Άλλοι, οι Καθαροί Ορθόδοξοι Χριστιανοί για να μας ξανασώσουν!!!!
Συλλογάται Καλά!!!, όποιος Συλλογάται Ελεύθερα , Χριστιανικά και Ορθόδοξα......
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Αγαπητη μου Μαρινα θα σου πω το εξης......................εσυ κρινεις με καλο ματι ( για χαρισματα και αρετες αλλων) και αυτο ειναι πολυ ωραιο και θεμιτο θα έλεγα, εγω απεναντιας κρινω κακιστα γιατι πολυ απλα στερουμε σωστης πνευματικης ζωης και επειδη ο Θεός δεν θελει να χασουμε την ψυχη μας ουτε απο ακηδεια αλλα ουτε και απο υπερηφανεια μας αφηνει να πεσουμε τοσο οσο χρειαζομαστε ωστε να καταλαβουμε την αμαρτωλοτητα μας.

Εγω εχω πιασει πατο και ευτηχως δεν ειναι τρυπιος γιατι θα πηγαινα παρακατω και γι αυτο σε πολλα παιδια λεω να ευχεστε για να ξαναορθοποδησω πνευματικα και κυριως τα λεω με οσα εχω περασει εγω γιατι ουδεις πιο αχαριστος απο τον ευεργετιθεντα και καθημερινα λεω ειμαι "χειροτερος" απο τους δαιμονες.

Ο καλος Θεός να μας λυπηθει.

ΥΓ: Το " Ο Αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετο" παει σε ολους αγαπητη μου Μαρινα.
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

stathisgrh έγραψε:Αγαπητη μου Μαρινα θα σου πω το εξης......................εσυ κρινεις με καλο ματι ( για χαρισματα και αρετες αλλων) και αυτο ειναι πολυ ωραιο και θεμιτο θα έλεγα, εγω απεναντιας κρινω κακιστα γιατι πολυ απλα στερουμε σωστης πνευματικης ζωης και επειδη ο Θεός δεν θελει να χασουμε την ψυχη μας ουτε απο ακηδεια αλλα ουτε και απο υπερηφανεια μας αφηνει να πεσουμε τοσο οσο χρειαζομαστε ωστε να καταλαβουμε την αμαρτωλοτητα μας.

Εγω εχω πιασει πατο και ευτηχως δεν ειναι τρυπιος γιατι θα πηγαινα παρακατω και γι αυτο σε πολλα παιδια λεω να ευχεστε για να ξαναορθοποδησω πνευματικα και κυριως τα λεω με οσα εχω περασει εγω γιατι ουδεις πιο αχαριστος απο τον ευεργετιθεντα και καθημερινα λεω ειμαι "χειροτερος" απο τους δαιμονες.

Ο καλος Θεός να μας λυπηθει.

ΥΓ: Το " Ο Αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετο" παει σε ολους αγαπητη μου Μαρινα.
Εγώ Στάθη μου δεν έχω καν Πνευματικό. Άρα δεν γνωρίζω ούτε κατα προσέγγιση πως είναι να ζει κάποιος με υπακοή και συνεσή και με "επίβλεψη" από κάποιον Πνευματικό. παρακαλώ καθημερινά και προσευχομαι να είμαι κάτω από την Σκέπην της Παναγίας αλλά και να με βοηθήσει ο Αι Γιώργης. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατι θα πρέπει κακοπροαιρετα να κρίνω κάποιον που είναι καλύτερος απο μένα?

Πάντως αυτό με το αναμάρτητος κάτι τέτοιες ώρες θα θελα να ήμουν στην Ρώμη να χα συγχωροχάρτι απο τους δυτικούς. ... ... Αστειευομαι και μόνο αστειευομαι. Πέρα απο το Ιερό Πετραχίλι του Ιερεα και την ευχή δεν μας σώζει τίποτα, αν φυσικά υπάρχει μετανοία και μεταμέλεια όπως είχε πει ο Διονύσης σε κάποιο σχετικό θέμα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”