Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου "έδωσε άδεια" στον "μάγο" Σανκάρα;

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου "έδωσε άδεια" στον "μάγο" Σανκά

Δημοσίευση από dionysisgr »

Βρε τι παθαμε..

Aυτα εδω, gavriil εσυ δεν το εγραψες, ναι η οχι στην αμεσως προηγουμενη δημοσιευση σου;

1. Γραφεις: "..Δεν είναι σωστός ο τρόπος της απάντησης προς την Akylina που έθεσε το συγκεκριμένο θέμα.."

Toτε τι μας λες οτι "δεν καταλαβαμε", ποιος εβαλε το θεμα, και πρασινα αλογα..

Επισης:

2. Γραφεις: "Γαβριηλ"
"Τα περί των μακαριστών π. Γαβριήλ Διονυσιάτου και Σωφρωνίου Σαχάρωφ θα τα σχολιάσω σε άλλη ευκαιρία.."

Εσυ λες π.Γαβριηλ, ενω ο κ.κ.Ιεροθεος ουτε καν τον γνωρισε, αλλα αντιθετως συναναστραφηκε με τον π.Θεοκλητο, τον οποιον ορθως γραφω εγω, και εσυ τον εκανες.. Γαβριηλ, πανω στην βιασυνη σου.

Αφου μονο εγω ειχα αναφερει εδω, την μαθητεια του κ.κ.Ιεροθεου στους θεοφωτιστους αγιορειτες Γεροντες, αυτους,
τοτε σε ποιον αλλον αναφεροσουν, και πως σου ηρθαν στο μυαλο οι Γεροντες χωρις να διαβασεις τι λεγαμε εμεις παραπανω και λες, οτι θα.. ασχοληθεις αργοτερα;

Ξερω και εγω, λεω μηπως δεν βλεπουμε και καλα, και κοντα στα αλλα, που μας φορτωσες, πας να μας βγαλεις και στραβους..

Τελος παντων η εμπαθεια σου με τον Επισκοπο σου, φανηκε, και ο καθενας εδω, εβγαλε τα συμπερασματα του, νομιζω ανετα.

Δεν μας ενδιαφερει τι συμφεροντα εξυπηρετεις, και γιατι εισαι τοσο καθετα εναντιον του κ.κ.Ιεροθεου, αυτο ειναι δικο σου προβλημα.

Αυτο που μας ενδιαφερει, ειναι οτι εδω, ΚΑΝΕΝΑΣ, ΔΕΝ εχει το δικαιωμα να καθυβριζει Επισκοπους - Ιεραρχες μας, χωρις να λαμβανει και το αντιστοιχο "μισθο", που πρεπει να ειναι η εντονη ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ, απο ολους.

Αυτα ουτε οι αλλοδοξοι, και αιρετικοι δεν τολμουν να τα κανουν. Εσεις γιατι τα κανετε; Tι εξυπηρετειτε, και για ποιους δουλευετε;

Αυτα, και ελπιζω να μην χρειαστει να επανελθω.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ο μακαριστός, Αγιορείτης Γέροντας π. Γαβριήλ Διονυσιάτης σ’ ένα βιβλίο του αναφέρει τα εξής:

Είναι βαρύ αμάρτημα η ιεροκατηγορία και ο χλευασμός των λειτουργών της Εκκλησίας μας. Κατά την μακρά περίοδο (70 χρόνια), που έζησα στον ευλογημένο αυτό τόπο, στο Άγιο Όρος, είδα πολλές τιμωρίες εξ αιτίας αυτής της αμαρτίας. είδα και σε ένα χειρόγραφο, στην βιβλιοθήκη της Μονής μας, την εξής διήγηση:
Σ’ ένα χωριό, ένας γέροντας ιερέας, ενώ ήταν σε όλα τα άλλα καλός και ιδιαίτερα φιλακόλουθος, υπέπιπτε στο πάθος της μέθης. Όταν έβγαινε από την Εκκλησία, κατευθυνόταν από το πάθος του προς τα καφενεία. Εκεί, μετά από 2-3 ποτηράκια αλκοόλ, έχανε τον εαυτό του. Ζαλιζόταν. Συναισθανόμενος όμως την θέση του, σηκωνόταν και τρικλίζοντας έπαιρνε τον δρόμο για το σπίτι του. Σ’ αυτόν τον δρόμο όμως είχε ο αδελφός του κατάστημα. Και όταν τον έβλεπε να περνάει σε τέτοια κατάσταση, έβγαινε στην πόρτα του μαγαζιού του, και όχι από λύπη, αλλά μάλλον από ευθιξία, τον εφασκέλωνε από πίσω με το δεξί του χέρι (τον εμούτζωνε, όπως λέμε).
Μετά από λίγο καιρό συνέπεσε να πεθάνει ο εύθικτος αυτός αδελφός του ιερέως. Όταν ύστερα από τρία χρόνια άνοιξαν τον τάφο του για την ανακομιδή, βρήκαν το δεξί του χέρι άλυτο. Τον ξανάθαψαν και μάλιστα σε άλλο σημείο. Αλλά πάλι βρέθηκε το δεξί του χέρι ακέραιο. Τότε με συμβουλή του άλλου εφημερίου ιερέως, επήραν το αδιάλυτο χέρι και το εξέθεσαν στον νάρθηκα του ναού, για να τον συγχωρήσουν οι συγχωριανοί του, για τυχόν λιποβαρή ζυγίσματα ή άλλες αδικίες, συνηθισμένες σ’ όσους ασχολούνται με το εμπόριο. Αλλά και πάλι, μετά από άλλο ένα έτος επανενταφιασμού, βρέθηκε το χέρι αδιάλυτο.
Τότε, κατά θεία νεύση ένας άλλος έμπορος, που είχε το κατάστημά του απέναντι, ανέφερε στον εφημέριο το γεγονός του καθημερινού φασκελώματος και του χλευασμού του γέροντα ιερέα από τον αδελφό του. Οπότε κατάλαβε ο καλός εκείνος ιερέας, ποία ήταν η αιτία. Και αφού προσκάλεσε τον γέροντα συλλειτουργό του, τον παρώτρυνε, να κάνει τρισάγιο και να διαβάσει πάνω από το αδιάλυτο χέρι την συγχωρητική ευχή.
Και μόλις αυτό έγινε, αμέσως τα σαρκώδη μέρη του άλυτου χεριού δελύθησαν και έμειναν τα οστά γυμνά.
Χρειάζονται σχόλια; Η όποια κατάκριση, τα σχόλια, οι ιεροκατηγορίες, οι χειρονομίες εις βάρος ιερέων, είναι πολύ μεγάλες αμαρτίες.
Γιατί οι ιερωμένοι είναι λειτουργοί του Κυρίου, Χριστοί Κυρίου.
Και ο Θεός λέγει:
"Μη άπτεσθε των χριστών μου. Και εν τοις προφήταις μου μη πονηρεύεσθε."

«ΔΙΔΑΞΟΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ» Αρχιμ. ΣΑΒΒΑ ΔΗΜΗΤΡΕΑ
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Μέχρι τώρα δεν έχω δει κανένα σοβαρό επιχείρημα εναντίον του Σεβ. Ναυπάκτου παρά μόνο εμπάθεια υποκειμενικών εκτιμήσεων. Πονηρά και δολίως του καταλογίζουν πλήρης ευθύνες, ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ,και στους οποίους φορείς αλωνίζουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι παράγοντες, η δε λειτουργία της βιβλιοθήκης είναι γενικότερης κοινωνικής κατευθύνσεως και όχι αμιγώς εκκλησιαστικής…

Θα ήθελα να μάθω που πρωτοδημοσιεύθηκε η ΄΄είδηση΄΄ και που αναδημοσίευσε η Akylina, έτσι .....για να μου φύγουν κάποιες κακές υποψίες....
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Επίσης να μην παραγνωρίζουμε, ότι πρόσωπα του αναστήματος και της θέσεως του Σεβασμιωτάτου Ναυπάκτου, είθισται να προΐστανται ή να συμμετέχουν σε πάμπολλους φορείς, επιτροπές, συλλόγους, ιδιωτικά και δημόσια λειτουργήματα, πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς οργανισμούς, μέχρι και σε αθλητικούς συλλόγους ακόμα και πάει λέγοντας.
Δεν είναι δυνατόν να τους καθίζουμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάθε φορά που κάτι στραβό συμβαίνει (όπως είναι στατιστικά απολύτως λογικό) σε κάποιον από αυτούς τους θεσμούς.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Με πιάνει αρκετές φορές ο ενθουσιασμός μου και γράφω "διάφορα σχόλια" για μερικούς αδελφούς εδώ που καταθέτουν πολύ συχνά τις ωραίες απόψεις τους για πάμπολλα θέματα που αναρτώνται.
Δεν μπορώ όμως πάλι για μια ακόμη φορά να μην επαινέσω τον αγαπημένο μας Διονύση για τον ζήλο του και τον λόγο του, τον Παναγιώτη για τον μεστό λόγο του και βεβαίως τον Απόστολο που ενημερωμένος για όλα μας παραθέτει πάντα υπέροχα επίκαιρα κείμενα !! Είναι κάποιοι άνθρωποι που στην συνείδησή μου αποτελούν "κοσμήματα" για το παρόν φόρουμ. Μπράβο τους.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Το θέμα βγήκε τεχνηέντως από το ουσιαστικό του περιεχόμενο.
Δεν είναι το θέμα να επαινούνται ή να κατακρίνονται αδερφοί για τις
απόψεις-αντιγραφές κειμένων κλπ που παραθέτουν, αλλά το
γεγονός της προβολής ενός μάγου σε ανυποψίαστους ανθρώπους
από ένα ίδρυμα που προΐσταται ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.
Αν δεν γνωρίζει για τους μάγους τι θα γίνει αν φέρουν πχ
ένα σατανιστικό συγκρότημα ή ....πάλι θα δώσει την άδεια...
Ακόμη αν δεν απαιτείται άδεια του Μητροπολίτη για το Παπαχαραλάμπειο τότε
να βγεί και να πει παραιτούμαι από την διοίκηση διότι δεν είναι
κατά Θεό τα όσα παρουσιάζονται και προκαλούν βλάβη στην Εκκλησία.
Αν δεν το κάνει τότε τα συμπεράσματα βγαίνουν.
Γενικά πρέπει οι άρχοντες να είναι πολύ προσεκτικοί...διότι
λέει ο Χριστός αλλοίμονο σε όποιον σκανδαλίσει έναν από τους
αδερφούς μου τους ελαχίστους.
Ο Θεός να μας ελεεί!
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Aδελφέ μου Φώτιε, τεχνηέντως δεν προσπάθησα να βγάλω κανένα θέμα από το ουσιαστικό του περιεχόμενο. 'Εγραψα απλώς μόνο δυό λόγια για κάποιους αδελφούς, όπως εγώ τα αισθάνομαι ! Αν απαγορεύεται κι αυτό και θεωρείται ότι αποπροσανατολίζω την συζήτηση, να το ξέρω για άλλη φορά που θα ενθουσιασθώ για κάτι, να μην ξανααναφέρω τίποτα για κανέναν !
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να γράψω κάτι εναντίον κάποιου ιερέα ή ερχιερέα, που ΓΝΩΡΙΖΩ ότι έχει κάνει λάθη. Δεν συζητώ για κάποιον πιστό ιερέα, αλλά για κάποιον που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ έχει κάνει ΜΗ σωστές πράξεις. Υπάρχουν τέτοιοι κληρικοί και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι. Η δουλειά η δική μας δεν είναι να τους κατηγορούμε.
Το έχει πει άλλωστε και ο Θείος Χρυσόστομος:

Δεν έλαβες εντολή να κατηγορείς τον τεμπέλη, ούτε να ελέγχεις την κακία, ούτε να ονειδίζεις την οκνηρία, αλλά να ανακουφίζεις την πτωχεία, να ιατρεύεις την συμφορά, να απλώνεις το χέρι σου και να σηκώνεις εκείνους που έχουν πέσει.
ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Αυτό ισχύει για τους αδελφούς μας και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ για τους ιερείς. Μπορεί να διαφωνούμε για αρκετές ενέργειές τους, αλλά η ευλάβεια προς την ιερωσύνη πρέπει να είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ από πλευράς μας. Ό,τι και να είναι ο κληρικός. Ακόμη και παιδεραστής, ή φονιάς να είναι οφείλουμε να δείχνουμε τον αρμόζοντα σεβασμό προς τον μυστήριο της ιεροσύνης που τον συνοδεύει ακόμη.
Λυπούμαστε για κάποιες επιλογές του, αλλά μέχρις εκεί. Ο Θεός θα αναλάβει τα υπόλοιπα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
fotios
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fotios »

Εσύ αδερφέ μου tkots συνέβαλες σε αυτό που είπα το ελάχιστο
και εντελώς απλά, όμως ο Διονύσης και Αποστόλης βγήκαν εντελώς εκτός
και αποπροσανατόλισαν το θέμα. Το θέμα ήταν το συγκεκριμένο
"μαγικό" γεγονός και όχι η ιεροκατηγορία...
Είναι ή δεν είναι κάτι το απαράδεκτο;
Απλά πράγματα, μεστά λόγια και όχι να μιλάμε για να μιλάμε...και
να προβάλουμε την θέση μας.
Προσωπικά διαφωνώ με την σκληρή γλώσσα και τις προσωπικές αντιδικίες
σε κάθε περίπτωση χάνει κάποιος το ..δίκιο του .
Ακόμη σέβομαι όλους τους αδελφούς, και ότι λέω το λέω
με σκοπό να υπάρχει θετικό τέλος και νόημα αλλά και συγκεκριμένη θέση σε
αυτονόητα θέματα.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αγαπητέ αδελφέ Φώτιε, εδώ είμαστε για να γράφουμε τις απόψεις μας. Και είναι πιθανό κάποια θέματα να μην τα κατανοούμε και να βγαίνουμε εκτός. Εγώ δεν μπορώ να λάβω θέση αν ο σεβασμιώτατος έδωσε την έγκρισή του ή όχι, γιατί είναι ένα θέμα που δεν το γνωρίζω. Λυπούμαι πολύ αν την έδωσε. Αλλά δεν θα συναινέσω σε χαρακτηρισμούς εναντίον του, ό,τι και αν έχει κάνει (ή δεν έχει κάνει).
Λυπούμαι, αν ισχύει, αλλά όντας εγώ πολύ περισσότερο αμαρτωλός από εκείνον προσεύχομαι να με φωτίσει ο Θεός να μην κάνω ακόμη ένα - σοβαρό - αμάρτημα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”