κάθε βράδυ στις 10 όπου και αν βρίσκεστε μια προσευχούλα...
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
-
lenakog1
- Τακτικό Μέλος

- Επικοινωνία:
Λοιπόν αδελφέ yparxei αν θες μπορώ να σου πω κάποια ενδεικτικά πράγματα σχετικά με τον Γέροντα Πορφύριο ο οποίος μπήκε ξαφνικά στην ζωή μου πριν 2 χρόνια όταν μια φίλη μου χάρισε το βιβλίο Ανθολόγιο Συμβουλών του Γέροντα. Το βιβλίο με εντυπωσίασε κι άρχισα να προσεύχομαι στον γέροντα και να του λέω: Άγιε Γέροντα γιατί να μην σ' έχω γνωρίσει όσο ζούσες; Μετά από μία βδομάδα που λέτε, γνωρίζω κάτι παιδιά και μου λένε ότι γνωρίζουν έναν μοναχό που ήταν σε μια σκήτη αν θυμάμαι καλα μαζί με τον γέροντα πορφύριο στο Άγιο Όρος. Ο Γέροντας τότε είχε ήδη χτίσει το μοναστήρι στην Μαλακάσα αλλά είχε πνευματικά παιδιά σ' αυτήν την σκήτη και τον επισκεπτόταν συχνά. Και μου είπαν ότι την ίδια εκείνη μέρα θα ερχόταν σ' ένα σπίτι στην Αθήνα αυτός ο παππούλης και ότι μπορούσα να πάω κι εγώ. Καλά, περιττό να σας πω ότι έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Αργότερα είδα τον γέροντα δύο φορές στον ύπνο μου και μου είπε κάποια πράγματα για ένα δίλλημα που είχα εκείνη την περίοδο. Στη συνέχεια ξανασυνάντησα τον μοναχό εκείνο και ενώ προσευχόμουν ένθερμα στον Γέροντα Πορφύριο για να μου δώσει ένα σημάδι σχετικά μ' ένα θέμα που με απασχολούσε, γυρνάει ο μοναχός και λέει ότι ο γέροντας είναι παρών αυτήν την στιγμή και γυρίζοντας προς το μέρος μου μου είπε: Ελένη ο Θεός θέλει έργα όχι λόγια. Εκείνη την στιγμή συνηδητοποίησα ότι αυτή ήταν η λύση στο προβλημά μου και όσες απορίες είχα μου λύθηκαν αμέσως. Αυτά είναι κάποια ενδεικτικά. α! Επίσης τα ίδια τα παιδιά με πήρανε δύο φορές και με πήγανε στο μοναστήρι στην Μαλακάσα όπου είναι υπέροχα... Συνέχεια ευγνομονώ τον γέροντα για την βοηθειά του και τον θεωρώ προστάτη μου.
Αγαπητή lenakog1 γραφεις ότι προσευχήθηκες με θέρμη! Θα με βοηθούσες πάρα πολύ, γιατί τυγχανω νερόβραστος χαβαλές στο πνευματικά κατι σαν την καλύβα του Καραγκιόζη είμαστε συγκάτοικοι με τον Misha, αν μπορείς να εξηγήσεις όσο γίνεται αυτό το "θερμά". Ευχαριστώ εκ των προτέρων.lenakog1 έγραψε:Λοιπόν αδελφέ yparxei αν θες μπορώ να σου πω κάποια ενδεικτικά πράγματα σχετικά με τον Γέροντα Πορφύριο ο οποίος μπήκε ξαφνικά στην ζωή μου πριν 2 χρόνια όταν μια φίλη μου χάρισε το βιβλίο Ανθολόγιο Συμβουλών του Γέροντα. Το βιβλίο με εντυπωσίασε κι άρχισα να προσεύχομαι στον γέροντα και να του λέω: Άγιε Γέροντα γιατί να μην σ' έχω γνωρίσει όσο ζούσες; Μετά από μία βδομάδα που λέτε, γνωρίζω κάτι παιδιά και μου λένε ότι γνωρίζουν έναν μοναχό που ήταν σε μια σκήτη αν θυμάμαι καλα μαζί με τον γέροντα πορφύριο στο Άγιο Όρος. Ο Γέροντας τότε είχε ήδη χτίσει το μοναστήρι στην Μαλακάσα αλλά είχε πνευματικά παιδιά σ' αυτήν την σκήτη και τον επισκεπτόταν συχνά. Και μου είπαν ότι την ίδια εκείνη μέρα θα ερχόταν σ' ένα σπίτι στην Αθήνα αυτός ο παππούλης και ότι μπορούσα να πάω κι εγώ. Καλά, περιττό να σας πω ότι έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Αργότερα είδα τον γέροντα δύο φορές στον ύπνο μου και μου είπε κάποια πράγματα για ένα δίλλημα που είχα εκείνη την περίοδο. Στη συνέχεια ξανασυνάντησα τον μοναχό εκείνο και ενώ προσευχόμουν ένθερμα στον Γέροντα Πορφύριο για να μου δώσει ένα σημάδι σχετικά μ' ένα θέμα που με απασχολούσε, γυρνάει ο μοναχός και λέει ότι ο γέροντας είναι παρών αυτήν την στιγμή και γυρίζοντας προς το μέρος μου μου είπε: Ελένη ο Θεός θέλει έργα όχι λόγια. Εκείνη την στιγμή συνηδητοποίησα ότι αυτή ήταν η λύση στο προβλημά μου και όσες απορίες είχα μου λύθηκαν αμέσως. Αυτά είναι κάποια ενδεικτικά. α! Επίσης τα ίδια τα παιδιά με πήρανε δύο φορές και με πήγανε στο μοναστήρι στην Μαλακάσα όπου είναι υπέροχα... Συνέχεια ευγνομονώ τον γέροντα για την βοηθειά του και τον θεωρώ προστάτη μου.
-
Misha
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
-
filtor
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Το "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με" και για τους ...άλλους είναι ότι πιο σπουδαίο έχω διαβάσει αυτούς τους μήνες που προσπαθώ να γίνω συνειδητοποιημένος Χριστιανός.Misha έγραψε:να πω κατι? να την κανουμε την προσευχουλα οπως ελεγε ο π.Πορφυριος?
Κυριε Ιησού Χριστέ ελέησον με
ελεησον με και για εμας και για τους δικους μας και για τους ασθενεις ψυχικά και σωματικά και τους φυλακισμενους και οσους σκεφτονται να αυτοκτονησουν και οσους ειναι στη φυλακη και τους μελλοθανατους και τους ψυχορραγουντες και τις κοπελες που σκεφτονται να κανουν εκτρωση,τα ορφανα και τις χηρες,τους "εχθρους" και φιλους μας,τους ζωντες και κεκοιμημενους
ελεησον με γιατι ειμαστε ενα ολοι (ινα ωσιν εν)και μοιραζομαστε την κοινη ανθρωπινη φυση και οταν πασχει ενα μελος συμπασχει παντα τα μελη.
Κυριε Ιησού Χριστέ ελέησον με
Ο παππούλης είναι μοναδικός!
Μακάρι να έδινε στον καθένα μας σημάδια του, ώστε να μας ενισχύει και ιδίως σε μερικούς σαν κι εμένα τον ανεπρόκοπο "θεωρητικό".