Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας για Μαντόνα

Συντονιστής: Συντονιστές

lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η Σύνοδος της Βουλγαρικής Εκκλησίας για Μαντόνα

Δημοσίευση από lovethink »

ser έγραψε:Όταν ήμουν μικρός άκουγα και αυτή την τραγουδίστρια.

Δυστυχώς όμως για αυτήν, είναι σατανίστρια, και προσβάλει Τον Θεό και Την Παναγία συνεχώς, και με τα τραγούδια της/video clips της, και με τη δημόσια ζωή της.
Η Καμπάλα ανήκει στα εσωτεριστικά και θεοσοφικά ρεύματα των Ιουδαϊκών κύκλων
( Οσο πάει πλησιάζει στην Ανατολή ....άντε να την δούμε και Ορθόδοξη λοιπόν ;) )
Το τραγούδι LIVE TO TELL το οποίο το τραγουδάει πάνω σε ένα σταυρό ( γιατί με αυτό έχει γίνει όλος ο ντόρος ) δεν είναι ένα αισχρό τραγούδι , και καθ'όλη την διάρκεια του τραγουδιού δείχνει παιδάκια που πεινάνε ,δείχνει πολέμους ,σφαίρες , αίμα ,τα αποτελέσματα της κακίας του κόσμου
Εμένα δεν με ενόχλησε το θέαμα γιατί δεν μου έμοιασε να υποτιμά ή να προσβάλει την πίστη μου
Τώρα από εκεί και πέρα ναι στο παρελθόν με έχουν ενοχλήσει και μένα πράγματα που έχει κάνει
αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψω να ακούω κάποια από τα τραγούδια της που μου αρέσουν
Aν και φωνή δεν έχει ιδιαίτερη ,υπάρχουν πλήθος άλλων τραγουδιστριών με ΦΩΝΕΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ
όπως Cristina Aquilera -Pink - και άλλες ,απλά όλα αυτά είναι απλά "βιομηχανία" στο "βωμό" του χρήματος και του θεάματος
Και επίσης ας κάνει ότι θέλει η Μαντόνα ,εγώ προτιμώ την Pink :lol:
Καλή Σαρακοστή
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι δεν με ενδιαφερει η Μαντονα ως ατομο και τι πρεσβευει, αλλα με ενδιαφερει τι παραδειγμα δινει στη νεολαια εφοσον ειναι ενα δημοσιο προσωπο. Ο καθε ανθρωπος μπορει να πιστευει οπου θελει, να λεει οτι θελει και να ντυνεται οπως θελει, αλλος θα τον κρινει οταν ερθει η ωρα.

Το θεμα ομως ειναι, οτι οταν δειχνει ενα σταυρο να καιγεται(αν θυμαμαι καλα στο videoclip) τι μυνημα περναει? Νομιζω οτι και καποια στιγμη εμφανιζεται πανω στο σταυρο. Τι θελει να δηλωσει εκεινη τη στιγμη? Οτι ειναι ισαξια με το Χριστο? Μη γένοιτο!

Απο κει και περα αυτο που με ανησυχει ειναι οι οπαδοι της Μαντονα που θα αρχισουν να την μιμουνται στον τροπο ζωης και στη συμπεριφορα. Με ανησυχουν αυτοι που θα εχουν ως προτυπο και παραδειγμα τη Μαντονα. "Θα γινω και εγω μελος της Καμπαλα οπως ειναι η Μαντονα... θα φοραω μυτερα σουτιεν γιατι τα φοραει η Μαντονα και ειναι πολυ ωραια... Εχω ενα σκυλο και δεν ειχα παρατηρησει ποσο ομορφος ειναι για να κανω και αλλα πραγματα οπως η Μαντονα...(οποιος καταλαβε καταλαβε)".

Αυτο που δεν με ανησυχει ειναι οσοι την ακουνε απλως, οπως ακουμε ολοι μας μουσικη.

Συμφωνω απολυτα με τον aposal, Andreamas!!!
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Στο φόρουμ αυτό ο καθένας μας γράφει τις προσωπικές του απόψεις.
Δεν θεωρώ τις δικές μου σαν τις απόλυτα σωστές και γι' αυτό δεν πρόκειται να τις επιβάλλω σέ κανένα.
Αν όμως ήθελα πραγματικά να πάω να ακούσω την - όποια - Madonna και δεν ήξερα αν πρέπει ή δεν πρέπει, θα ρωτούσα τον πνευματικό μου και θα έκανα πλήρη υπακοή σε ό,τι μου έλεγε.
Αυτός είναι πάντοτε ο πιο σωστός τρόπος γιατί :
1. ΚΑΙ την υπακοή μας εξασκούμε (την ταπείνωση δηλαδή),
2. ΚΑΙ δεν χρεωνόμαστε καμιά αμαρτία.

Κι εγώ μεγάλωσα με Beatles, Rolling Stones, Led Zeppelin, Supertramp, Moody Blues, Genesis, Pink Floyd, Pavlov's dog κλπ (τους ακούω μέχρι τώρα). Για μένα όλοι αυτοί υπήρξαν ινδάλματα, όπως και ο Νιόνιος (Δ. Σαββόπουλος), ο Β. Παπακων/νου, ή ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, αλλά όταν μπήκα στο πνεύμα του Χριστιανισμού τους απέρριψα.
Κανείς δεν με ανάγκασε να το κάνω. Μόνος μου πήρα την απόφαση, γιατί η ιδεολογία τους έρχονταν κάποιες φορές σε πλήρη αντίθεση με την Χριστιανική.
Ακούστε το περίφημο τραγούδι "Sympathy for the devil" των Rolling Stones του 1968 και πέστε μου τις εντυπώσεις σας, σχετικά με το τί είδους μηνύματα περνάει στον κόσμο. Δεν λέω, η μουσική του είναι υπέροχη, και γενικά το γκρούπ ήταν ανέκαθεν από τα ποιοτικότερα του πλανήτη.
Πολλές φορές όμως τα γκρούπ αυτά, που εξέφραζαν ένα είδος διαμαρτυρίας προς το πολιτικό κατεστημένο, ήσαν αντίθετα ΚΑΙ με την Εκκλησία, είτε επειδή την θεωρούσαν καθεστηκυία τάξι, είτε επειδή δεν τους άρεσαν οι απαγορέυσεις (ΜΗ εκείνο, ΜΗ το άλλο), είτε επειδή η αμφισβήτηση και ο σατανισμός πουλούσαν.
Ο Νιόνιος για μένα πέθανε όταν έμαθα ότι δεν υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό, αλλά απαλλάχτηκε με Ι5. Μου τη δίνουν όλοι αυτοί οι "προοδευτικοί" που βγάζουν προς τα έξω μια εικόνα ιδανικών, αλλά για την πάρτι τους χρησιμοποιούν ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μέσο, αρκεί να πετύχουν την βόλεψή τους.
Ο Β. Παπακων/νου, όταν πήρε θέση υπέρ των ναρκωτικών μέσα από το τραγούδι του "Ασε με να κανω λάθος" (και κάποιος πολιτικός ήθελε οι φοιτητές να έχουν γλάστρες με ινδική κάνναβη στα μπαλκόνια τους και οσονούπω έρχεται να μας κυβερνήσει - Ο Θεός να μας βηθήσει).
Τον Ν. Δήμου εξακολουθώ να τον θαυμάζω για κάποιες απόψεις του, αλλά, όπως όλοι οι ορθολογιστές δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει την υπέρβαση και να δει πέραν αυτού του γήινου κόσμου, ώστε να κατανοήσει το πνεύμα του Χριστιανισμού.
Εν κατακλείδι, κανείς δεν πρέπει να επιβάλει σε κανέναν τίποτε. Κανένας δεν γίνεται Χριστιανός με το ζόρι, αλλά μόνο με την αγάπη του προς τον Κύριο.
Αν έχει αγάπη, θα έχει και ευλάβεια, θα υπακούει και στον πνευματικό του.
Και δεν θα έχει απορίες και διλήμματα.
Να με συγχωρείτε που φλυάρησα, για πολλοστή φορά, σ' αυτό το φόρουμ. Κάποια στιγμή θα διορθωθώ κι εγώ (ελπίζω).
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε: Αν όμως ήθελα πραγματικά να πάω να ακούσω την - όποια - Madonna και δεν ήξερα αν πρέπει ή δεν πρέπει, θα ρωτούσα τον πνευματικό μου και θα έκανα πλήρη υπακοή σε ό,τι μου έλεγε.
.
Ωχ τι θα τραβάει ο καημένος
Τηλέφωνα καθε τρεις και λίγο
Πάτερ μπορώ να πάω σινεμά να δω το "The Others" ; αλλά είναι θρίλλερ
Πάτερ μπορώ να πάω θέατρο να δω την Καραμπέτη ; αλλά αν είναι ΚΚΕ ;
Πάτερ μπορώ να πάω στο Ηρώδειο ; αλλά είναι αρχαίο το θέατρο
Πάτερ μπορώ να πάω συναυλία στη Madonna ; αλλά δεν είναι Ορθόδοξη
Πάτερ την Παρασκευή έχει συναυλία η Βανδή μπορώ να πάω ; αλλά φοράει σταυρό στο αυτί
Πάτερ να πάω στην Βανδή ή στη Βίσση ; ποιά είναι η πιο Χριστιανή κατά τη γνώμη σας ;

Τα τραγούδια της Δόμνας Σαμίου (του καρναβαλιού) και κάτι άλλα "δημοτικά" δεν συγκρίνονται σε "αισχρή φρασεολογία" με τα τραγούδια της Madonna πάντως :p

Μπήκες στο πνεύμα του Χριστιανισμού και απέρριψες μουσικούς και μουσικές ;
Aπέρριψες τον Διονύση Σαββόπουλο επειδή μπήκες στο "πνεύμα" του Χριστιανισμού ;
Απέρριψες τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τις τραγουδάρες του επειδή μπήκες στο πνεύμα του Χριστιανισμού
Το οποίο λέει τι ; να μην ακούμε μουσική ; να απορρίπτουμε ανθρώπους εξαιτίας των πεποιθήσεών τους ;
Αν πήγαν ή δεν πήγαν στρατό ;
Τον Παπακωνσταντίνου γιατί τον απέρριψες ;
Ευχαριστούμε φυσικά που αυτόματα λες πως όλοι εμείς που ακούμε και Ελληνική μουσική όπως Παπακωνσταντίνου και Σαββόπουλο απέχουμε από το πνεύμα του Χριστιανισμού
Πάρε κι ένα τραγουδάκι του Β.Παπακωνσταντίνου αλλά πρόσεχε γιατί είναι "του σατανά"

Καλή Σαρακοστή
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Αγγελικη: "Πατερ μπορω να πω στον lovethink οτι γινεται αυθαδης και αναιδης, και οτι το καθε μελος μπορει να εκφραζει τη γνωμη του ελευθερα χωρις οι αλλοι να πεταγονται, ή θα με πει στριμμενη?"

Πατερ: "Οχι παιδι μου, δεν μπορεις, γιατι αυτο που κοροιδευεις, αυτο πας να κανεις και δεν ειναι σωστο. Εξηγησε του με αγαπη οτι καθε πιστος βλεπει την πνευματικη του πορεια απο την δικη του μερια και προσπαθει να κανει το καλυτερο με τη βοηθεια του πνευματικου του και τη δικη του θεληση"

Αγγελικη: "Ευλογημενο πατερ... Και θα του ζητησω συγγνωμη που "πεταχτηκα"..."
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

angieholi έγραψε:Αγγελικη: "Πατερ μπορω να πω στον lovethink οτι γινεται αυθαδης και αναιδης, και οτι το καθε μελος μπορει να εκφραζει τη γνωμη του ελευθερα χωρις οι αλλοι να πεταγονται, ή θα με πει στριμμενη?"

Πατερ: "Οχι παιδι μου, δεν μπορεις, γιατι αυτο που κοροιδευεις, αυτο πας να κανεις και δεν ειναι σωστο. Εξηγησε του με αγαπη οτι καθε πιστος βλεπει την πνευματικη του πορεια απο την δικη του μερια και προσπαθει να κανει το καλυτερο με τη βοηθεια του πνευματικου του και τη δικη του θεληση"

Αγγελικη: "Ευλογημενο πατερ... Και θα του ζητησω συγγνωμη που "πεταχτηκα"..."
Aκου κάτι Αγγελική
Το γεγονός ότι με είπες αυθάδη δεν το αλλάζει ότι ρώτησες τον πνευματικό σου
Επίσης αν με ήξερες τόσο καιρό εδώ ( είμαι 5 χρόνια ) πάντα με χιούμορ απαντώ και ο aposal ξέρει ότι ότι λέω δεν το λέω με κακία
Επίσης μπήκα γιατί ήθελα να σβύσω το μήνυμα που έγραψα παραπάνω και να το γράψω με καλύτερο τρόπο γιατί όντως έμοιαζε "γρήγορο και επιθετικό"
Πράγμα που δεν ισχύει
Επίσης να πεις Αγγελική στον Πάτερ που του είπες ότι είμαι αυθάδης ότι τελικά τον παράκουσες και το είπες ΔΗΜΟΣΙΑ άρα δεν άκουσες αυτό που σου είπε να μην κάνεις

Aposal εξήγηση για σένα
Σου απάντησα με αυτό το στυλ όχι επειδή διαφωνώ ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που η ψυχή μας νιώθει ότι ευαρεστεί πιο πολύ Τον Θεό
Σε πληροφορώ λοιπόν πως κι εγώ έχει τύχει να ενοχλήσω τον πνευματικό μου για θέματα εντελώς αστεία
Κάποια εποχή θυμάμαι έψαχνα σε ολόκληρο μοναστήρι να βρω κάποιον να τον ρωτήσω αν κάνει να φάω φαγητό που μου έδωσε η γειτόνισα σε περίοδο νηστείας και αν μπορούσα να φάω μόνο τις πατάτες
Κάτι που μοιάζει αστείο αλλά για μένα τότε δεν ήταν
Αυτό που ήθελα να σου πω aposal είναι απλά πως το θεωρώ λάθος να μην ακούμε κάποια τραγούδια που μας αρέσουν επειδή αυτός που τα λέει δεν πήγε πχ φαντάρος
Από εκεί και πέρα εννοείται πως ο στίχος παίζει ρόλο , και πως αν προσβάλει τα πιστεύω μας δεν τον ακούμε
Και σίγουρα η γενική συμπεριφορά ενός καλιτέχνη μας επιρρεάζει
Και εγώ δεν πάω τον Σφακιανάκη πχ λόγω των όσων έχει πει δημοσίως

Αγγελική ξαναπάρε τον πνευματικό σου και πες του ότι τον παράκουσες και με είπες αυθάδη τελικά :lol:
Α και πες του ότι ο αυθάδης δεν σου κρατάει κακία

Αυθάδη με είπες μια βραδιά
χωρίς καμμιά αιτία
μα του αυθάδη η καρδιά
δεν σου κρατά κακία :p
Καλή Σαρακοστή
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Είπα ότι τους απέρριψα σαν ινδάλματα! Γι αυτό και δεν μπορούν πλέον να με επηρεάσουν με την ιδεολογία που προωθούν. Σαφώς και ακούω την μουσική τους, όπως και την ξένη μουσική, γιατί η μουσική τους μου αρέσει. Μέχρις εκεί όμως. Όλα τα μηνύματά τους φιλτράρονται μέσα από το φίλτρο που λέγεται Χριστός.
Όταν όμως κάποιος δεν γνωρίζει αυτό το φίλτρο (δεν γνωρίζει περί Χριστιανισμού) είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί και να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της "διεφθαρμένης" και "φασιστικής" Εκκλησίας, που "δεν σε αφήνει να χαρείς καμία απόλαυση στη ζωή σου, και σε θέλει πάντοτε θλιμμένο και κατηφή"!
Αυτές οι φράσεις που ακούω συχνά είναι η ΠΛΗΡΗΣ διαστρέβλωση του Χριστιανισμού.
Είπα επίσης ότι αυτές είναι απλά οι απόψεις μου και δεν τις θεωρώ ως τις απόλυτα σωστές.
Δεν είπα ποτέ ότι σε θεωρώ εκτός Χριστιανισμού, γιατί με παρερμηνεύεις;
Διαφωνούμε για κάποια πράγματα και αν συζητήσουμε και άλλο θα βρούμε ακόμη περισσότερα.
Η ουσία όμως είναι να αγαπούμε τον Χριστό.
Ο πνευματικός δεν είναι μόνο εξομολόγος. Δεν πάμε μόνο για να του πούμε τι αμαρτίες κάναμε. Είναι ο καθοδηγητής της ζωής μας, ο εκπαιδευτής, ο συμβουλάτορας, ο μέντορας. Θα τον βυμβουλευτώ για οτιδήποτε με ανησυχεί. Είτε αυτό είναι η συναυλία των Rotting Christ, είτε η ανεξέλεγκτη στενοχώρια μου, επειδή έχασε η αγαπημένη μου ομάδα στο ποδόσφαιρο.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Πριν από δύο χρόνια πέταξα την κασέτα που είχα, από το 1980, στο σπίτι μου και περιείχε τον τελευταίο και απαγορευμένο στην Ελλάδα δίσκο των "δικών μας" Aprodite's child με τίτλο : 666!
Ναι την είχα ακούσει πλλές φορές, ομολογώ ότι μου άρεσε μουσικά, αλλά κάποια στιγμή θεώρησα βλασφήμια να εξακολουθώ να την έχω.
Κάποια στιγμή πρέπει "να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις" (Νιόνιος).
Αυτό δεν δημαίνει πως οποιοσδήποτε κρίνει διαφορετικά τα πράγματα είναι βλάσφημος, ή περισσότερο αμαρτωλός απο εμένα!
Δεν είμαι εγώ ο Κριτής! Ο Κριτής είναι Ένας, ο Τριαδικός Θεός!
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

Λοιπον ,μολις θυμιθηκα πριν απο 3 χρονια, ημουν στη γιορτη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στην μονη αφου ειχα περασει 2 μερες καθαριζοντας το μοναστηρι για την εορτη και αφου επλυνα 700 πιατα και συμαζεψα την κουζινα μετα
τ

ο φαγητο των επισκεπτων , ανημερα ειπα στον γεροντα οτι αυριο πηγαινω στη συναυλια των guns and roses
οτι εχω εισητιρια και θελω να παω και θα παω. ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ :P :P
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η φράση "έφτασε η στιγμή ν' αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιους θ' αφήσεις" την οποία χρησιμοποίησε και ο Δ. Σαββόπουλος σε ένα του τραγούδι, ανήκει στον Κων/νο Καβάφη.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εκκλησιαστική Επικαιρότητα”